1 SzIT A szociális és munkaügyi szolgáltatások együttműködésének lehetősége, feltételei HEFOP 2.2.2. folytatás Bajka Gábor tanácsadó Közép-magyarországi.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Együttműködő tanulás/ az együttműködés tanulása és stratégiai tervezés a felnőttképzésben Kihívások - megoldások.
Advertisements

A rehabilitációs járadékban részesülő személyek (re)integrációs esélyeinek növelése a munkaügyi központok segítségével Vincze Györgyné Pécs, április.
Komplex kistérségi programok a gyerekszegénység csökkentéséért Kun Zsuzsa, MTA KTI Gyerekprogram Iroda.
„Csellengő fiatalok” komplex bűnmegelőzési projekt
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
Jó gyakorlatok a norvég foglalkozási rehabilitációban Kihívások és válaszok konferencia Szombathely Støren- Váczy Blanka szociálpolitikus.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Az ÁFSZ szervezetfejlesztési törekvései különös tekintettel.
„A MUNKA NEMESÍT II.” "A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja."
A komplex felülvizsgálatok és a fogyatékos emberek foglalkozási rehabilitációját megvalósító intézményrendszer működésének tapasztalatai,  a megváltozott.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Az EU támogatáspolitikája és az oktatásfejlesztés Halász Gábor tudományos tanácsadó Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.
Információs és kommunikációs technológiák a hazai és a francia közoktatásban.
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány bemutatása az egyenlő esélyű hozzáférés tükrében Budapest, június 17. Szentkatolnay Miklós.
TÁMOP „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” c. kiemelt projekt dél-dunántúli regionális alprojektjének.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
A foglalkoztatás és a szociális szolgáltatások összekapcsolása
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A magyar köznevelési fenntartórendszer legfőbb kihívásai
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
A TÁMOP /1 projekt működési modelljéről, a megvalósult fejlesztésekről Budapest, november 19.
A foglalkozási rehabilitáció helye és szerepe a munka- ügyi szervezetben Harkány, október 16. Szellő János.
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
TÁMOP / Humánszolgáltatások szabaduló fogvatartottak részére.
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
A munkaügyi központok szerepe a fogvatartottak reintegrációjában Janovics Lászó főigazgató Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
Dr. Éri Vilma igazgató, Környezettudományi Központ
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
„Reflektív szociális képzési rendszer a 21. században” TÁMOP /2/C Vojtek Éva Képzésfejlesztési referens december 9.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
A hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci integrációja, mint a gazdasági stabilitás fontos tényezője Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
A KLIK szerepe a szakképzés irányításában
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat modernizációja Budapest 2005.szeptember 8.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
A komplex rehabilitáció a kárfelelősség tükrében
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
ESÉLYTEREMTŐ OKTATÁSI MODELL A TÁRSADALMI MEGBECSÜLÉSÉRT HEFOP P /2.0.
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
RÉV Projektiroda Átvezetés Munkacsoport. Egységes Szolgáltatás Módszertan Átvezetésszolgáltatás-módszertan A munkacsoport tevékenységének célja.
Emberi erőforrás tudatos fejlesztése
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
1 HEFOP 1.1. tanulságok, TÁMOP lehetőségek Előadó: Dékán Edit Békéscsaba, december 6. Foglalkoztatási és Szociális Hivatal.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
TÁMOP /1-A : Integrált terepképzési modell kialakítása a szociális szakemberek képzése során Projektindító konferencia szeptember.
1 SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL (SZÖM) 1 2 A SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL Komplex eszköz a teljes körű intézményi önértékeléshez, és ez által az.
A köznevelési intézmények művészetpedagógiai módszertani megújítása
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TERVEI 2008
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
„Út a munkához” program tapasztalatai
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
A családsegítő szolgálatok beilleszkedési programjai, a RÁT-ban részesülő személyek számára felajánlható szolgáltatásai:
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program RSZTOP-3 Tájékoztatás a Kísérő Intézkedések részprogram Adatszolgáltatási folyamatairól Hajléktalanokért.
A családsegítő szolgálatok beilleszkedési programjai, a RÁT-ban részesülő személyek számára felajánlható szolgáltatásai:
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ által végrehajtott TÁMOP program eredményeinek bemutatása.
Előadás másolata:

1 SzIT A szociális és munkaügyi szolgáltatások együttműködésének lehetősége, feltételei HEFOP folytatás Bajka Gábor tanácsadó Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Komáromi Róbert fejlesztési igazgató Foglalkoztatási és Szociális Hivatal HEFOP Sz akmai I rányító T estület tagja

2 Miért vagyunk itt? ‣ HEFOP projekt eredményeinek bemutatása ‣ Hiszünk abban, hogy az ágazatok együttműködése, a szolgáltatások összehangolása egyéni és szervezeti szinten eredményesebb, mint az elkülönülés

3 Előzmények ‣ A munkanélküliségi, inaktivitási adatok az elmúlt évtizedekben nem mutatnak jelentős javulást ‣ A kirekesztettek, a kirekesztődéssel fenyegetett emberek száma, aránya nem csökken ‣ Gazdasági és társadalmi költségeket közösen viseljük

4 Előzmények ‣ Az európai tapasztalatok az együttműködés és/vagy az integráció irányába mutatnak ‣ Szolgáltatások tekintetében a két szervezetrendszer az ügyfelek szintjén nem volt összekapcsolva, míg a hatósági jellegű feladatok egy részében igen (pl. JPT) ‣ Napjainkra jogszabályban rögzített együttműködési kötelezettség (rehabilitációs járadék, rendszeres szociális járadék és segély)

5 A munkaügyi és szociális szolgáltatások együttműködésének gátjai ‣ Eltérően szervezett rendszerek ‣ Felülről vezéreltek, az ellátások és szolgáltatások tervezése nem az egyéni, területi szükségletek alapján történik, ‣ A szükségleteket és igényeket nem párosítják – rugalmatlanok a szolgáltatások ‣ Eltérő tudások, ismeretek, módszerek, ‣ Tömegesség képzete – nem személyorientált

6 A program eredményei ‣ A program keretében megtörtént az együttműködés/integráció modellezése ‣ A 7 modellhelyszínen bevont összes személy (751 fő) esetében elérték a meghatározott indikátorok valamelyikét ‣ Több mint 3500 emberről célcsoport-specifikus adatokkal, részletes információkkal rendelkezünk. ‣ Ez az információs bázis az inaktívakról – is – megalapozhat újabb, célzott felméréseket. ‣ Az adatok alapján szolgáltatási útvonalak fejleszthetők ki, amelyek visszacsatolhatók a szociális és munkaügyi ágazatba.

7  Kidolgozásra került az ügymenet-modell.  Elkészültek az ügymenet-modell dokumentumai, amelyek kiegészíthetők, változtathatók Szándéknyilatkozat, Adatlap, Együttműködési megállapodás EFSZT, Módszertani útmutatók  Megvalósult az ügymenetmodell informatikai támogatása.  A fentiekre alapozva elkészült a módszertani segédlet.  Elkészült a „Szociális és Munkaügyi fogalomtár A program eredményei

8 Szociális és munkaügyi szolgáltatások integrált szolgáltatási ügymenetmodelljének vázlata 1-3.) A szükségletfelmérés, szolgáltatási terv és a kommunikációs terv rendelkezésre áll. 4.) FELKUTATÁS, ELÉRÉS 5.) TÁJÉKOZTATÁS 6.) BEVONÁS Szándék- nyilatkozat 7.) KIVÁLASZTÁS Adatlap a kiválasztási folyamatban résztvevőkről Más intézmény- rendszerbe irányítás. Az AFSZ szolgáltató rendszerbe történő irányítás. A szociális ellátó rendszerbe történő irányítás. Integrált együttműködési megállapodás 8.) DIAGNÓZISKÉSZÍTÉS Megtörténik: a munkába helyezés és/vagy képzésbe helyezés és/vagy tartós betegség vagy egészségkárosodás kezelésre kerül és/vagy a munkába járás feltételei megteremtődnek és/vagy együttműködővé, motiválttá válik az egyéni fejlesztés végrehatásában. 9.) EGYÉNI FEJLESZTÉS Egyéni fejlesztési és szolgáltatási terv

9

10 Tanulságok A továbblépés irányai

11 ‣ Felismerés és közös akarat kell ‣ szolgáltatási hiányok,területi egyenlőtlenségek felszámolására ‣ jogszabályi háttér: szociális és foglalkoztatási joganyag integrált szemléletű módosítása ‣ adatbázisok egységesítésére, elérhetővé tételére, ‣ Hatékonyság, hatásosság és eredményesség szemléletének és követelményének érvényesítése mindkét ágazatban A továbblépést irányai

12 A továbblépést irányai ‣ Profiltisztítás, erőforrások racionalizálása, felkészítés, szemléletváltás szükséges, persze kapacitásfejlesztés is (pl. szolgáltatásvásárlás, nonprofit és forprofit szolgáltatók bevonása) ‣ Érintett szakképzés és felsőoktatás tananyagának felülvizsgálata, korrekciója, kiegészítése ‣ A szakmai továbbképzések, képzések rendszerébe kell a témát illeszteni

13 Prioritások megfogalmazása a célcsoporttal kapcsolatban ‣ Nem jó irány, ha egyszerre mindenkivel foglalkozni akarunk, ‣ Generációkon való átöröklődés megakadályozása ‣ Törekvés: a munka nélkül töltött időszak csökkentése ‣ Tranzitfoglalkoztatási lehetőségek kiépítése és a szociális gazdaság megerősítése ‣ A kimaradóknak szociális foglalkoztatás, közfoglalkoztatás, de a munka mentálisan és társadalmilag is presztízst jelentsen A továbblépést irányai