Gyermekgondozási szabadságok Korintus Mihályné Leave Policies and Research Network SZMI.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A pénzbeli ellátások 2012-es foglalkoztatókat érintő változásai
Advertisements

Ellátások, KEDVEZMÉNYEK
A képzési támogatásra vonatkozó jogszabályi előírások, adó és járulék fizetési szabályok Kecskemét október 16. Készítette: Berényiné Bosch Cecília.
Jogszabály változások a pénzbeli ellátások területén
2012. Január 24. Érettségi Érettségi formái  Rendes érettségi vizsga a középiskolai tanulmányok követelményeinek teljesítése után, a tanulói jogviszony.
Tömeges elbocsátások, segélyezési plafon KORÓZS LAJOS ELNÖKSÉGI TAG.
Hozzászólás Lovász Anna és Szabó-Morvai Ágnes: „Does childcare matter for maternal labor supply?” előadásához Elek Péter ELTE Közgazdaságtudományi Tanszék.
A nyugdíjrendszer átalakításának aktualitásai
Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központjának feladatai és lehetőségei a hátrányos helyzetű álláskeresők munkerő-piaci integrációjának elősegítése.
NYUGDÍJVÁLTOZÁSOK.
A nők 40 éves nyugdíjazásáról… • A nők kedvezményes nyugdíjazásával foglalkozó új szabályok szerint az a nő, aki kereső tevékenységgel és a gyermekneveléssel.
Kora gyermekkori nappali ellátások és foglalkoztatás Reszkető Petra Budapest Szakpolitikai Elemző Intézet Demográfia.
1 A MAGYAR NŐK MUNKAERŐPIACI RÉSZVÉTELE ÉS ANNAK TÁRSADALMI MEGHATÁROZOTTSÁGA Monostori Judit Népességtudományi Kutatóintézet március 28.
Összeállította: Korózs Lajos szociológus
A szociális biztonság koordinációja az Európai Unióban
Egyenlő Bánásmód Hatóság. A védett tulajdonsággal rendelkezők hátrányos megkülönböztetése  nemi diszkrimináció  a romák hátrányos megkülönböztetése.
Az új Mt. munkaidőre vonatkozó szabályai
rétegek munkaerő-piaci integrációjáért”
MI MENNYI 2011-BEN ? BÉREK, ILLETMÉNYEK, SZOCIÁLIS ÉS MUNKANÉLKÜLI ELLÁTÁSOK Készítette: Korózs Lajos szociológus.
1. A családpolitika társadalmi hatásai
FIP képzés - menetrend 01. – Bevezetés – Általános információk a FIP-ekről 02. – Közfeladatot ellátó szervek, közérdekű adatok közzététele 03. – ÁFSZ és.
Az Európai Női Lobbi nézőpontja Juhász Borbála.
Magyar Államkincstár ügykörei: családtámogatás, fogyatékosügy
Az elismerést segítő információforrások Oktatási Hivatal Magyar Ekvivalencia és Információs Központ Budapest, november 10.
Nyolc gondolat az ANYASÁGRÓL
Fiatal anyák a gyermekvédelmi szakellátásban
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei november 29. Előadó: Papp Gabriella, Felvételi Irodavezető ELTE IK Nyílt Nap.
Oktatási reform – 2007 Dr. Hiller István
PONTSZÁMÍTÁS –Általános tudnivalók –Tanulmányi pontok –Érettségi pontok –Többletpontok.
Készítette: B. B.. Ki jogosult a START kártya kiváltására? a 25. életévét, felsőfokú végzettség esetén a 30. életévét még nem töltötte be, és tanulmányait.
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
A gyermeknevelési támogatások munkaerő-piaci hatásai
Nők munkaerőpiaci helyzete a nyilvánosságban. 2 A kérdéskör kevés médiafigyelmet kap:  Elsősorban gazdasági, munkaerő-piaci szakportálokon jelennek meg.
WORKCARE SYNERGIES – findings from EU research – EU 7th Framework Programme -
Demográfiai - társadalmi tükör, 2010 Hazai és európai tendenciák
1 Foglalkoztatási formák, díjazásuk Munkaidő és a kapcsolódó nyilvántartások november 23. Gottgeisl Rita.
Szülői értekezlet Kurucz Imre NRC Piackutató Online közösségek a gyermeknevelés szolgálatában.
Szombathely, Dr. Kovács Bernadett
TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS- VÁLTOZÁSOK. BETEGSZABADSÁG A munkavállalót naptári évenként változatlanul 15 munkanap betegszabadság illeti meg. A betegszabadság.
BILANCIA A magyarországi kutatás eredményeinek bemutatása Budapest, június 25.
1 TÁJÉKOZTATÓ A START, A START PLUSZ ÉS A START EXTRA KÁRTYA SZABÁLYAINAK VÁLTOZÁSÁRÓL ÉS EGY ÚJ JÁRULÉKKEDVEZMÉNY BEVEZETÉSÉRŐL  A START PLUSZ, illetve.
MILASSIN ERIKA IGAZGATÓ
Ellátások, kedvezmények
Natura 2000 fenntartási/ fejlesztési tervek készítéséhez nyújtandó támogatás – az ÚMVP-n keresztül -Natura 2000 konferencia – November 22. Makovényi.
Szociális helyzet a Pogányvölgyben 2011 június 17.
JÓL-LÉT Alapítvány Integráció női szemmel
(Mt.- Ptk., Adó -TB) Tarsoly Imréné június 4.
Trendváltás a termékenység és a női foglalkoztatás kapcsolatában Dr. Pulay Gyulának, az ÁSZ Kutató Intézete főigazgatójának előadása „Tudomány a gyarapodó.
A mainstream szakpolitikai fejlesztések és a gyermekszegénység Scharle Ágota Budapest Szakpolitikai Elemző Intézet Beruházások a gyermekek érdekében Magyarországon:
A Kormány családpolitikai elképzelései
Magyar Ekvivalencia és Információs Központ
Családpolitika. Közösség (Tönnies) Közös cél: a közös létezni-akarás igénye a jövőre vonatkozóan is. Összetartó erő: közös nyelv, közös hit (vallás),
Álláskeresőként történő nyilvántartás
Családi juttatások rendszere Title of the presentation 2.
Szociális juttatások Írországban, az Egyesült Királyságban, Ausztriában és Németországban - családi ellátások Gellérné Lukács Éva.
Munkáltatói Fórum január Rendes Ágnes Komárom-Esztergom Megyei Adóigazgatóság.
A családpolitika szerepe a társadalmi integrációban A családpolitika szerepe a társadalmi integrációban december 9.
Mit kell tudni a magyar nyugdíjrendszerről?. Az öregségi nyugdíjra jogosultság életkori feltételei a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
Mennyire és miért hiányzik a 3 év alatti gyerekek napközbeni ellátása? Scharle Ágota Budapest Szakpolitikai Elemző Intézet RECWOWE konferencia | Budapest,
A felsőoktatási felvételi eljárás Dr. Bakos Károly szakmai főtanácsadó Oktatási és Kulturális Minisztérium Az alábbiakban Dr. Bakos Károly egy hosszabb.
4. konzultáció A konzultáció menete: A kiosztott statisztikai jelentések csoportos feldolgozása (a feldolgozott cikkek a jegyzetek közül is letölthetőek)
A szabadságra vonatkozó szabályok XI. Fejezet Weberné dr. Erős Anikó Tolna Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerv.
Társadalmi tudatformálás
PÉLDÁK.
A TB rendszerek koordinációja az EU-ban
A családtámogatási ellátások
A TB rendszerek koordinációja az EU-ban
PIHENŐIDŐK.
Tájékoztató a 2020-as felsőoktatási felvételi eljárásról
Előadás másolata:

Gyermekgondozási szabadságok Korintus Mihályné Leave Policies and Research Network SZMI

Gyermeknevelés és munka Gyermekgondozási szabadság Pénzbeli támogatás Napközbeni gyermekellátás Munkába való visszalépés lehetőségei

Gyermekgondozási szabadságok Anyasági szabadság Apasági szabadság Szülői szabadság

EU minimum követelmények 4 hónap szülői gyermekgondozási szabadság mindkét szülő számára 20 hét fizetett anyasági szabadság

Anyasági szabadság Általában a nők jogosultsága Általában hét Általában a korábbi fizetés % Magyarországon –Szülési szabadság: 24 hét és –Terhességi gyermekágyi segély: korábbi átlagfizetés 70%-a

Apasági szabadság Gyermekgondozási szabadság egy részét általában megoszthatják a szülők Apasági szabadságra csak az apa jogosult Magyarországon 5 nap a gyermek születését követő két hónapban

Szülői szabadság EU: minimum 4 hónap, de több lehet Anyák és apák megoszthatják Sokféle megoldás Magyarországon: GYED és GYES

A korábbi kereset legalább 2/3-ad részével fizetett gyermekgondozási szabadság ideje, (hónapok száma)

Jogszabály által biztosított gyermekgondozási szabadságok néhány országban, 2008

Koordinált megközelítés Gyermekgondozási szabadság Pénzbeli támogatás Napközbeni gyermekellátás Munkába való visszalépés lehetőségei

Mennyire jó a kisgyermeknek ha

Miért nem bölcsődébe?

Javaslatok Jól fizetett szabadság hónap Apasági szabadság széleskörű igénybevétele Napközbeni gyermekellátás biztosítása 9-12 hónapos kortól

Network Leave Policies and Research Network óta –Éves munkatalálkozók –Kiadvány: International review of leave policies and research oyment-matters/docs/i/ international-review-leave-policies.pdf