Nomád tábor Magyarkanizsán 2009. augusztus 10-16. Egy kilenc gyerekből és kísérőként Dobszay Ambrusból álló kis csapat indult Magyarkanizsára élmény-táborba.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakmán innen, szakmán túl Kirándulás a Felvidékre.
Advertisements

Hosszú útra indultunk…
Avagy egy hét másképpen 2011/2012. tanév 5. évfolyam SZÜLŐFÖLDÜNK PROJEKT.
Vitorlázás Horvátországban. 1.nap • Szombat reggel 7 órai indulással dél körül a Plitvicai tavakhoz érkezünk. Magánháznál a szállás birtokba vétele után.
JÁSZKISÉRRŐL KÁRPÁTALJÁRA Történelmünk nyomában Kárpátalján - nemzettudat formáló kirándulás -
Szeretem a könyvtáram!.
Témahét a 3. b osztályban október
CSAPOD 2009 Vetítés nyári táborunk életéről … 4.rész.
„Hull a pelyhes fehér hó…”
CSAPOD 2009 Vetítés nyári táborunk életéről … 2.rész.
A söjtöri Deák Ferenc Általános Iskola látogatása a Tömörkény István Munkaegységben.
Táborban voltunk … – folytatás 2
Élménybeszámoló június 15-én kezdetét vette az osztálykirándulásunk. Még alig szálltunk fel a vonatra, de már korgott is a gyomrunk. Elővettük.
Munka témája:Törökbecsei kirándulás
Az elmúlt 10 év A KLUB MEGALAKULÁSA •Dr. Golub Iván főigazgató pályázata létrehozta a Zuglói Agyérbetegek klubját •Első klubfoglalkozás: 1999.
. Magyar Gyógytornászok Társasága V. Kongresszusa Sopron november (Élmény) beszámoló a tanszék 9 előadásáról.
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Galacz Adri
Nagypeleske 2009 április 22. Az idén a gimnáziumi osztályok „Kontinensek versenyén” vettek részt a Föld Napja alkalmából. Az igazi örömet nem maga a verseny,
„Én-fejlesztés a művészetek eszközeivel” tehetséggondozó tábor november november 8. NTP-MR-MPA
Talentum tábor Kulturális és Oktatási Minisztérium főtámogatásával.
Hadházi Dóra Brauhaus zum Löven. Elindulás, utazás Németországba én éjfélt ütött az óra, mikor elindult buszunk, hogy összeszedje kis csapatunk.
A 9.B osztály Az osztály (eddigi) említésre méltó jelenetei. Sajnos az avatóról van még csak képünk, de majd később csinálunk. Na de nem ilyeneket :
Me to you, szakadt mackó. Me to you, szakadt mackó.
Nyári tábor 2011.
Fukusimai atomerőmű-baleset
Versenyfelhívás! A Városi Könyvtár a Reneszánsz éve és a Népmese napja alkalmából rajzversenyt hirdet az általános iskola 1-2. osztályosai számára. A rajzok.
2013/2014. tanév Tanévzáró kollégiumi közgyűlés május 21.
Munkács. Igyekszünk már itthon elkezdeni a készül ő dést a táborra.
MEGHÍVÓ A BTSSZ szeretettel meghív minden kedves Természetjárót a Budapesti Természetbarát Találkozóra Ideje: én. Helye: Biatorbágy,
A Közel-Keletet egyesítő birodalmak
Sorozatok. A manók elindultak a nagyvilágban hogy találjanak egy helyet maguknak ami csakis az övék. Figyeldd meg a képen az emberi élet szakaszait.
2. Ismerkedés a Damjanich Múzeummal
PARTY TIME ! Szokás szerint későn este benéztünk a hűtőbe.
6. Szabály - A JÁTÉKVEZETŐ ASSZISZTENSEK. A játékvezető asszisztensek hatásköre Két játékvezető asszisztens működhet egy mérkőzésen (a 3. számú játékvezető.
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK A TÁMOP Jó pályán! projekt nyíregyházi szakmai fórum RÉSZTVEVŐIT! Nyíregyháza, július 16 szombat.
NATURLAND A KÖRNYEZETÉRT Szerző: Parászka Előd Irányító tanár: Leopold Anna Mária 2009 Salamon Ernő Gimnázium Gyergyószentmiklós.
Kemencei táborozás szeptember
Projekt 9.B. Remondis  A hétf ő i napon meglátogattuk a helyi szeméttelepet, ahol megnézhettük, hogyan szelektálják és tárolják a hulladékokat.
Szerbia két tartománya a Vajdaság (itt kb magyar él), illetve Koszovó, ahol a lakosság nagy többségét albánok alkotják. A Vajdaság termékeny.
Szakmai gyakorlat Németországban CHEMNITZ 2011 júl. 31-aug 27 8 keresked ő, 8 szakács, 8 „ügyviteles”
A következőkben néhány képet láthatnak, amelyek bepillantást engednek a záró találkozó egyes eseményeibe, hangulatába, melyen 9 országból vettek részt.
Ez a képsorozat nyilvános videók kockáit tartalmazza. Kitakartuk a képeken jól látható személyek arcát, mert nem szerettünk volna senkit megalázni,
Sarud Természetismereti Tudor tábor 2008 augusztus.
Comenius project. 3-kor indultunk az iskola elől kisbusszal a reptérre, ahová 4-kor érkeztünk ki. A rep- téren jól teletömtük ma- gunkat KFC-s kajával.
Békéscsabai Központi Szakképző Iskola, Zwack József Tagintézménye Szuronyosok csapata: Annus Erik, Konyecsni Zoltán, Pákozdi Balázs.
2014. Április 2-6 IV.Comenius találkozó Szicília - Agrigento.
HARSÁNYI NAP április 3.. A Harsányi díj átadása A napot, az Igazgatónő által levezényelt, Harsányi-díj átadásával kezdtük. Harsányi Nap április.
PORTSMOUTH. AZ INDULÁS NAPJA: Elégé izgalmas volt mivel még nem utaztam eddig repülőn soha. De, nem volt rossz sőt élveztem. Főleg a felszállást, de ami.
„Családi időutazás” TÁMOP-projekt 1. félév január – május KŐRÖSI.
Más lettem? Más lettem. Polgár Fanni
Ez egy könnyed fogyókúra, amit mindenki be tud tartani...
Szerda FORD-ulat – Kanizsa Klub 0 : 3 Auto-Kanizsa Kft. Csapat- összeállítás: Németh R. Hóbor Zs.,Rátkai N. Spollár B. Domián K,Schulcz.
IRODALMI KINCSKERESÉS ERDÉLYBEN! Agg Anna Bajorfi Eszter Fekete Antónia Németh Cintia.
Határtalanul. 1. nap Utazás 04:15-kor indultunk el Győrújbarátról. 11-kor már a határon voltunk. A vámosok mindenkinek elkérték a személyi igazolványát,
A Pun-Római háborúk.
Határtalanul pályázat Tanulmányi kirándulás középiskolásoknak HAT Értékelő óra május 26. Telepy Iskola.
Ökoiskola? Károlyi a régióban. Gyermekvédelem EGYÜTT A DROG ELLEN Az egész iskolát átfogó program: - szülők - tanárok - diákok részére előadásokat szerveztünk.
Óra a nyolcadikosoknál az Arany János Általános Iskolában, Tóthfaluban
DÉL-KOREA ASAN, SZÖUL AUGUSZTUS  Augusztus között a dél-koreai Asanban, testvérvárosok számára szervezett táborban vettünk részt.
„Mutasd, csinálom, tudom, nem adom fel” tanári továbbképzési program Malaga Február
Készítette: Barna Alexandra Csordás Rita
Lovagi tábor angol nyelvű foglalkozásokkal is
10 km Esti tekergés Kékfestő ház Csáky kastély Református VÁR
Állati jó tábor
Játék, szórakozás, egészség
Táborvezető: Viraszkó Anett
Dánia.
2009–2010. évi iskolai naptár Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja, vagy bármely hónap diáját saját bemutatójába másolhatja. Ha meg szeretné.
Napközis hittanos tábor 2016.
Kabar utcai óvoda vasgyár.
Előadás másolata:

Nomád tábor Magyarkanizsán augusztus Egy kilenc gyerekből és kísérőként Dobszay Ambrusból álló kis csapat indult Magyarkanizsára élmény-táborba. Ez a város a szerbiai Vajdaságban van – Ferencváros testvérvárosa.

A tábor A Tisza partján, katonai sátrakból állt a tábor. Körül kellett árkolni őket. (Lásd Ádámot és Krisztofert.)

„Nomádtábor” Bográcsban főztek nekünk. (Lásd a képen Feliciát és Rebekát.) Matracokon, hálózsákban aludtunk. (Lásd Rolandot és Eriket!)

Az első nap Csapatokat alkottak a gyerekekből – a kontinensek szerint elnevezve őket. Először „jégtörő” játékokat játszottunk.

Utána váltó versenyek voltak.

Még mindig az első nap Este sétálni mentünk a gáton át a városba. Addigra már jól összebarátkoztunk a helyi gyerekekkel. (Lásd lenn.) Ők (76-an) mind vajdasági magyarok voltak Kanizsáról és a környékbeli falvakból. Érdekes tájszólásban beszéltek és néha szerb szavakat használtak.

Melyik szó mit jelent? (Húzd össze!) Patika Szokk Jogurt Zavarócska Hammer Slag Szörp Tejszínhab Kartonpapír Tornacipő Fogócska Joghurt

Az ügyeletesek munkája

Második nap Először könyvtárba mentünk. Azután internetezni. Minden csapat a földrészével kapcsolatban végzett gyűjtőmunkát.

A kontinensek plakátjai

Délután kézműveskedés (maszkfestés, gyönygyözés, kosárfonás) volt, illetve kézilabda.

És akkor jött a BIKA

Szerda: Kirándulás az andavi tóra. Kb. nyolc kilométeres út után fürödtünk a halastóban. Inkább sárdagasztásra volt alkalmas, de lehetett csúszkálni a partján.

A tanyán megsimogathattuk az aranyos lovakat.

Csütörtök: Látogatás a képtárban (Pósa Karcsi bácsi elszólása: „ Csak a hülye pesti beszél így.”)

Csütörtök délután motorcsónakoztunk a Tiszán.

Csütörtök? Péntek? A „Vörösköröszt” előadást tartott a vízi rendszabályokról és az életmentésről. Sajnos erről nem készült kép. Eközben a pályán homokvár-építő verseny folyt. Sajnos ezek a képek törlődtek. (Nyert Ausztrália a sydney operaházzal!)

A csapatok előadták, mit tudtak meg kontinensükről.

Péntek délután: Meseolimpia A hét folyamán a csapatoknak el kellett olvasniuk öt mesét, melyek a különböző földrészekről származtak. Utána szövegértési kérdéseket kellett fogalmazniuk. Az olimpián ezeket a kérdéseket tette fel a játékvezető. A felrajzolt pályán élő bábuk közlekedtek. A nagy kockával dobva, a megfelelő mezőn állva meg kellett oldani a különböző típusú feladatokat. A pontverseny győztese Ausztrália lett (?)

Íjászkodás volt három este!

Így készült, ilyen lett a tábor jelképe

Szalonnasütés péntek este

Strandolás szombat délelőtt

Karnevál az utolsó napon

Barátok lettünk (1)

Barátok lettünk (2)

És a résztvevők (1) Égerer Gábor Horváth Ádám Huszár Viktor Kóródi Krisztofer Nagy Felícia

És a résztvevők (2) Nagy Rebeka Schwarcz Erik Huszár Roland Dobszay Borbála Dobszay Ambrus