Www.ujremeny.hu 1. Kedvelte őket az egész nép ApCsel. 1:42-47 (47/a) „… és kedvelte őket az egész nép.” χαρις (khárisz):- kegyelem (mint örömteli jutalom),

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A lehetőségek megragadása, másokért
Advertisements

Kapcsolatok hiánya Kulturális környezet Kicsi a terem.
ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Krisztus uralma alatt élni 3. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Krisztus uralma alatt élni 5.
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
EDK -k az EDM -ért Evangéliumi Diák Körök az Evangéliumi Diák Misszióért.
Krisztus uralma alatt élni 2. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Megszentelődés Péter levelei alapján Ifi óra - Békés
FERENCES ÉLETÜNK SZENT FERENC KISN Ő VÉREI KÖZÖSSÉGÉBEN.
Jézus te vagy minden álmom
Szívünkből szeretünk: Nincs kőszikla senki más,
Úton böjtben.
TEMESVÁR FEBRUÁR 17 HÁZICSOPORTOK A GYÜLEKEZETBEN.
Engedd / Engedj közelebb
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Úton böjtben Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
JÓ REGGELT !.
Kenyered és borod táplál engem, Te gyógyítod szívem, hogyha fáj. Maradj velünk, úgy kérünk, Jézus, maradj velünk! Tiéd leszek, Néked élek már!
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
JÓ REGGELT !. Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Koinónia a gyakorlatban
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
A boldogság is kegyelemből fakad
A békéltetés szolgálata
Miért kullogsz még a kõ felé. Jézus feltámadt a sírból
Tisztelet – dicsőség Szellemi tekintély Jon Palmer.
ISTEN KIRÁLYSÁGA Készítette: Jon A. Palmer. Isten királysága  Azért vagyunk a földön, hogy megváltoztassuk a forgatókönyveket…
Isten munkája - Isten felkentje
Az Élet Igéje május Aki szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja. S én is szeretni fogom, és kinyilatkoztatom magam neki. ( Jn 14,21)
Az élet igéje december „Ám azoknak, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekeivé legyenek.” (Jn 1,12).
VINCÉS TÁBOR Piliscsaba, augusztus Jézus és az Ő tanítása egész életünk alapja. Aki Jézus szavai szerint cselekszik, házát sziklára építi…
{ Miért utálnak a férfiak gyülekezetbe járni? Nehéz kérdések, Békevár, Jóföldi Endre, 2012.
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
A megtérés fogalma. Mk 1:14-15 Miután Jánost fogságba vetették, elment Jézus Galileába, és így hirdette az Isten evangéliumát: "Betelt az idő, és elközelített.
Az Élet Igéje május „… Krisztus nevében kérünk: engesztelődjetek ki az Istennel!” (2Kor 5,20)
1 Továbblépés - Az üzenet.
2013. június Az Élet Igéje „De ha jót cselekesztek és ugyanakkor türelmesen szenvedtek, ez értékes Isten előtt.” (1Pét 2,20)
Foucauld atya imája.
Az élet igéje Az élet igéje április április.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Mindig kapcsolatban Vele
„Szüntelenül imádkozzatok!” (1 Tessz 5,17) Az idén egy népes ökumenikus csoport választotta ki az igét az Egyesült Államokban, Szent Pálnak a tesszalonikai.
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Adj hálát Istennek Szívvel, szájjal, élettel, Ki most is mindent jól Cselekszik mindenekkel! Csak jót ad nekünk is Mi bölcsőnktől fogva, Nagy irgalmasságát.
Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap.
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
Zsoltárok 40:1-9 Bízni az Úrban és emberekben Isten jelenlétében felismerni, hogy Ő mindig lát és hall minket Megismerni Krisztust, megérteni és cselekedni.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
1.Hálás - mások hitéért és szeretetéért Kol 1,4. Bátorít! 2.Ismeri az Atyát - mint szabadítót. Kol 1,13 és Jézust - mint aki megbékéltetett az Atyával.
55.
Urunk megkeresztelkedése
Évközi 3. vasárnap Január 22. – „A” év.
JÓ REGGELT! BÖJT- ÚTON JÉZUSSAL 2016.
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
Értékeld az elmúlt évet:
FOUCAULD ATYA IMÁJA.
Törvény alatti állapot:
Felszólító igék Máté evangéliumában
Apostoli, Niceai hitvallások
II. A HITRŐL 1.
VIII. A Szentlélek Isten
54.
(Apostolok cselekedetei 16, 16-40)
Előadás másolata:

1. Kedvelte őket az egész nép ApCsel. 1:42-47 (47/a) „… és kedvelte őket az egész nép.” χαρις (khárisz):- kegyelem (mint örömteli jutalom), a magatartás vagy a tett (képletesen vagy szellemi értelemben; különösen a szívre kifejtett isteni befolyás, és annak visszatükröződése az életben; magában foglalja a hálát is) Hiteles, örömteli és valóságos életpélda, mely nem elutasít, hanem lehetőséget kínál.

2. Kapcsolat híd építése ApCsel. 1:42-47 (47/a) Természetes emberi kapcsolatok a környezetünkben élőkkel. Kapcsolat, barátság híd építése Gátak ledöntése! Lelki érdeklődés Oszd meg a szívedet

2. Kapcsolat híd építése ApCsel. 1:42-47 (47/a) a) Gátak ledöntése: Egyszerű, érthető és őszinte kommunikáció érdeklődés a másik személy iránt (mi foglalkoztatja, mit szeret és mit nem stb.) Gondolatok értékek megosztása, megértése

2. Kapcsolat híd építése ApCsel. 1:42-47 (47/a) b) Lelki érdeklődés felkeltése: Megérteni és megismerni a másik személy hátterét (vallási, társadalmi, kulturális). Megérteni mit gondol Istenről, Jézus Krisztusról, a Keresztyénségről. Érdeklődik –e egyáltalán a téma iránt?

2. Kapcsolat híd építése ApCsel. 1:42-47 (47/a) c) Oszd meg a szívedet: Mondd el röviden és érthetően a személyes bizonyságtételedet. Kérdezd meg akarja- e megtudni, hogyan élheti át ő is ezt a csodát. Mondd el az evangéliumot egyszerűen és érthetően. Adj lehetőséget a döntésre és imádkozzatok együtt. (befogadás imája)

2. Kapcsolat híd építése ApCsel. 1:42-47 (47/a) Ne feledd nem az a lényeg, hogy pusztán kipipáljuk az evangélium elmondásának eseményét, hanem hogy megosszunk a másik személlyel valamit az Atya szeretetéből (Jn.3:16…)! Ez által lehetőséget adva másoknak az igaz és egyedüli Istennel való személyes találkozásra. Az emberek nem az evangelizáció tárgyai, hanem az Atyától távol élő, de Istentől szeretett személyek!

3. Az evangélium tartalma 1.Kor. 15: v.: Krisztus meghalt a mi bűneinkért az írások szerint. 4/a. v.: Eltemették az írások szerint 4/b. v.: Feltámadt az írások szerint 5-7. v.: Megjelent az apostoloknak és több mint 500 testvérnek 8. v.: Megjelent nekem is

4. Az evangélium hírdetésének munkája ApCsel. 16: v. -> Pálék hirdették az evangéliumot 14/a. v. -> Lídia hallgatta őket 14/b. v. -> Isten nyitotta meg Lídia szívét 15. v. -> Lídia elfogadta Krisztust és követni kezdte Őt

4. Az evangélium hírdetésének munkája ApCsel. 16:11-15 Fontos megfigyelni, hogy Pál felelőssége Lídia megtérésében, az evangélium hirdetése volt! Isten nyitotta meg Lídia szívét, ő pedig úgy döntött, hogy befogadja szívébe Jézus Krisztust. Lídia megtérése után, Pálék tovább segítik az új megtérőt.