TEMESVÁR - 2008 FEBRUÁR 17 HÁZICSOPORTOK A GYÜLEKEZETBEN.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

A lehetőségek megragadása, másokért
Kapcsolatok hiánya Kulturális környezet Kicsi a terem.
A menórát sokan zsidó szimbólumnak tartják, amit a választott nép használt Isten rendelésére. A Messiás (Krisztus) követői az évezredek folyamán egyre.
Isten célja a gyülekezettel 2: Közösség
Ezért senki se kérkedjék az emberekkel. Hisz minden a tietek: Pál, Apolló, Kéfás, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: minden a tietek.
Milyennek akarta Jézus Krisztus a közösséget?
Krisztus uralma alatt élni 3. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Krisztus uralma alatt élni 5.
MBE Gyülekezetplántáló regionális találkozó április 20. Eger
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
A házasság még nem a mennyország
„Református – szeretem.” Tiszaparti Római Katolikus Általános
2009.jún. 19 – jún. 10. Ebben az időben az egyház a papokra emlékezik. Június 19.-e Jézus Szívének ünnepe, amikor a papokért is imádkozunk világszerte:
Közösség-gazdaság A Mária Rádió fenomén, mint gazdasági modell „A válság – lehetőség” konferencia Szabó Tamás.
Krisztus uralma alatt élni 4. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Megszentelődés Péter levelei alapján Ifi óra - Békés
„Köszönöm Istenem az édesanyámat!
Amikor közeledtek Jeruzsálemhez, és Betfagéba, az Olajfák hegyéhez értek, Jézus elküldött két tanítványt, és ezt mondta nekik: „Menjetek az előttetek.
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
PÁL LEVELE A RÓMAIAKHOZ ig Az okos istentisztelet.
Személyes élet és szolgálati látás elvétele, célok kialakítása.
1. Kedvelte őket az egész nép ApCsel. 1:42-47 (47/a) „… és kedvelte őket az egész nép.” χαρις (khárisz):- kegyelem (mint örömteli jutalom),
Közösség Az Egyház – ecclesiola. Ő Átala, Ő Vele, Ő Benne.
AzÉletigéje március „Az én eledelem az, hogy annak akaratát tegyem, aki engem küldött, és hogy elvégezzem művét.” (Jn 4, 34)
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
Készíts utat a Kegyelem előtt!
Kedves barátom Mért vagy szomorú, és miért nem vidám?
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Kenyered és borod táplál engem, Te gyógyítod szívem, hogyha fáj. Maradj velünk, úgy kérünk, Jézus, maradj velünk! Tiéd leszek, Néked élek már!
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
BÖJT 2014.
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Koinónia a gyakorlatban
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
Asztal- és életközösség Jézussal
A boldogság is kegyelemből fakad
Jézus, tiszta lényed nézve,
A presbiteri szolgálatról dr. Győrfi Károly
"Az Úr félelmében járva" Apcsel 9:31 Jon Palmer. Az Úr félelmében járva Az egyháznak tehát egész Júdeában, Galileában és Samáriában békessége volt: eközben.
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Gyülekezeti látás Jon A. Palmer.
Az Élet Igéje január „A hívők sokaságának egy volt a szíve-lelke. Egyikük sem mondott birtokából semmit sem a saját tulajdonának, hanem mindenük.
Isten családja vagyunk
ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!”
Mi a gyülekezet? Mi a célom? Bibliai gyülekezetplántálás
„ Én vagyok az ÚR, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem – így szól az Úr ! „ Jer a.
1 Továbblépés - Az üzenet.
Királyi papság – szentírási kifejezés : „Mint élő kövek, épüljetek lelki házzá, szent papsággá, hogy Istennek tetsző lelki áldozatokat ajánljatok fel…
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Református Egyház Nyíregyháza &. Dorcas Dorcas, biblia női alak akiről az Ap. Cselekedetei 9,36 skv.-ben olvashatunk Ő Jézus Krisztus követésére kötelezte.
Egy egészségesen növekvő gyülekezet és a kiscsoportok jelentősége Magyarország október.
Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap.
Minden nap.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Húsvét II Vasárnapja A - év A - év J n 20,19-31 Mikor azon a napon, a hét első napján este lett, és a helyiség ajtaja, ahol a tanítványok összegyűltek,
SÁFÁRSÁG EGY VÁLTOZÓ VILÁGBAN Erika F Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
vasárnapi istentisztelet. Énekek Olyan békét, mint a folyó Olyan békét, mint a folyó, Olyan békét kaptam Tőled lelkembe. (2X)
Igeolvasás.
Karcag, 2013 június 02. Gyülekezetnövekedés Durkó István
Vecsés gyülekezet látása
Értékeld az elmúlt évet:
Kérdések az alkalomhoz:
VIII. A Szentlélek Isten
A tanítvány magányának és közösségi életének dilemmája
Előadás másolata:

TEMESVÁR FEBRUÁR 17 HÁZICSOPORTOK A GYÜLEKEZETBEN

Házicsoportok a gyülekezetben 1. MILYEN VOLT AZ ÚJSZÖVETSÉGI MODELL ÉS HOGYAN VÁLTOZOTT MEG? „Azokban a napokban felállt Péter a testvérek körében, amikor mintegy százhúzfőnyi sokaság is volt velük együtt...” ApCsel 1,15 „Akik pedig hittek a beszédének, megkeresztelkedtek, és azon a napon mintegy háromezer lélek csatlakozott hozzájuk”. ApCsel 2,41 „Az Úr pedig napról-napra növelte a gyülekezetet az üdvözülőkkel”. ApCsel 2,47 „...a hivő férfiak száma mintegy ötezerre emelkedett” ApCsel 4,4 „...sok ezren vannak a zsidók között, akik hivők” ApCsel 21,20

Házicsoportok a gyülekezetben TEMPLOMBAN ÉS HÁZANKÉNT „Napról napra állhatatosan, egy szívvel, egy lélekkel voltak a templomban, és amikor házanként megtörték a kenyeret, örömmel és tiszta szívvel részesültek az ételben; dicsérték az Istent, és kedvelte őket az egész nép.” ApCsel 2,46 „és nem hagytak fel a naponkénti tanítással, és hirdették a Krisztus Jézust a templomban és házanként.” ApCsel 5:42 „Saul pedig pusztította az egyházat, házról házra járt, férfiakat és nőket hurcolt el, és börtönbe vetette őket.” ApCsel 8:3 „Semmit sem hallgattam el abból, ami hasznos, hanem inkább hirdettem és tanítottam azt nektek nyilvánosan és házanként.” ApCsel 20,20 „Köszöntsétek Priszkát és Akvilát, akik munkatársaim a Krisztus Jézusban… Köszöntsétek a házukban levő gyülekezetet is.” Róma 16,3-5 „Köszöntsétek a laodiceai testvéreket, aztán Nimfát és a házánál levő gyülekezetet.” Kolossé 4,15

Házicsoportok a gyülekezetben 2. MIT TEHETÜNK? Egy egész lényünket átformáló szemléletváltásra van szükségünk, amelyről meggyőződésem, hogy csak a Szentlélek tüze tudja elvégezni bennünk Isten igéje, a biblikus tanítások, az abból megerősödő életszentségünk és a sok-sok közbenjáró imádságunk által. A gyülekezet nem épület, hanem a hivő emberek közösségeA gyülekezet nem épület, hanem a hivő emberek közössége Ne épületbe, hanem először emberekbe fektessünk beleNe épületbe, hanem először emberekbe fektessünk bele Egyenértékűnek kell tegyük lakóházainkat a templommal, imaházzalEgyenértékűnek kell tegyük lakóházainkat a templommal, imaházzal

Házicsoportok a gyülekezetben 3. NEM JÓ HÁZICSOPORT AZ... … ahová eljárnak a testvérek, de ez nem változtat a mindennapi életükön …ahol annyira bensőséges a légkör, hogy nem engednek maguk közé új tagokat …ahonnan elmenekülnek az új emberek, a szigorú és törvényeskedő hívők miatt …amelynek nincsen pozitív ráhatása a gyülekezetre …amely jobban szereti az állandóságot, mint a missziós nyitottságot és mozdulást …amely a gyülekezetvezetés ellenzékének gyűjtőedényévé válik

Házicsoportok a gyülekezetben 4. EGYÜTT ÉS HÁZANKÉNT Isten tisztelése közösen Lelki ajándékok és tálentumok Látásformálás Nagyszabású Hitre buzdító

Házicsoportok a gyülekezetben 5. MI AZ ELŐNYE A HÁZANKÉNTI ÖSSZEJÖVETELNEK? Segíti a mindennapok istentiszteletének megélését Jobban segít a személyes Krisztus követésben Jobban tud működni az egyetemes papság Családias a légkör Rugalmas és alkalmazkodó Hitre buzdít

Házicsoportok a gyülekezetben A HÁZICSOPORTOKBÓL ÁLLÓ GYÜLEKEZET A fogyasztás-kiszolgálásból a cselekvő részvétel felé A rendezvényre járásból a felelősség vállalása felé A pásztor központúságból a hivők egyetemes papsága felé VEZETŐ ÚT !

Házicsoportok a gyülekezetben 6. MIT ÉRT A BIBLIA „TELJES ÉRTÉKŰ” HÁZI GYÜLEKEZETEKEN? 1. Isten imádása 2. Intenzív közösség 3. Hitbeli növekedés 4. Szolgálat 5. Misszió