PÉNZTÁRVÁLASZTÁS Miért az ING Nyugdíjpénztár? 1 Összeállította: Falussy Sándor pénzügyi tanácsadó.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Rövid áttekintés, hogy mi történt a magán- nyugdíjpénztári fronton!
Advertisements

MI LESZ VELED NYUGDÍJ(AS)?
Kamarai prezentáció sablon
Gayár Csilla, pénzügyi menedzser VÁTI Kht. Pécsi Területi Iroda DDOP Utólagos akadálymentesítés (Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz)
Készítette: Végh Nóra Nemzetközi referens, az EPSA 2013 hazai projektkoordinátora Nemzeti Közszolgálati Egyetem.
„Első munkahely garancia” központi munkaerő-piaci program Munkáltatói Fórum március Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ.
Privát banki szolgáltatások és befektetések a Citibanktól.
Groupama Garancia Biztosító Zrt.
8. Tétel Vállalkozásában lehetősége nyílik alkalmanként foglalkoztatni még egy fodrászt. Határozza meg, hogy mely foglalkoztatási forma keretén belül.
Szakmai gyakorlat és tantárgy elfogadtatások 2012/2013-as tanévre
Balassagyarmat, június 24. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési.
Tisztelt Partnereink!. A SALDO számára kiemelten fontos ügyfeleinek magas színvonalú kiszolgálása!
Kötelező Önvédelmi Gyakorlatok Nem Csak „Feketeöves Adatvédőknek” Kun Árpád vezető rendszermérnök, CEH Budapest, Január 28.
BEFEKTETÉSI ALAPOK - FŐBB JELLEMZŐK
Foglalkoztatói nyugdíj
Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Workshop
abas bevezetés az Ecorgan Kft-nél
Az Ügyfélkapu TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása.
1 Kormányszóvivői tájékoztató március 31. Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis (emma)
2007. március 28.Verseghy Ferenc Könyvtár1 E-polgár e-ügyei Mire jó az Ügyfélkapu?
Volt-e már Ön vagy ismerőse SZEMÉLYI SÉRÜLÉSSEL járó közlekedési baleset vétlen résztvevője?
Elektronikus kérelem benyújtás
2. T ÉTEL V ÁLLALKOZÁSÁT NEM GAZDASÁGI TÁRSASÁG KERETÉBEN KÍVÁNJA MŰKÖDTETNI. H ATÁROZZA ÉS INDOKOLJA MEG − A MELLÉKELT NYOMTATVÁNY ALAPJÁN −, HOGY MIÉRT.
Tájékoztató a Karrier Híd programról Dr. Nagy Ágnes igazgató március 22. Békéscsaba.
Palócz Éva A magyar gazdaság növekedésének néhány kulcskérdése MKT közgyűlés május 27. Palócz Éva KOPINT-TÁRKI Zrt.
2009. június A személyi jövedelemadó törvény évi évközi változásai Siklósiné Antal Gyöngyi Pénzügyminisztérium Jövedelemadók főosztály.
Átláthatósági jelentések követelményei, tapasztalatok
Felügyelési tapasztalatok Konzultáció könyvvizsgálóknak Fülöp Tamás Pénztárak felügyeleti főosztálya.
A transzferár ellenőrzés adóhatósági tapasztalatai
FEJLESZTÉSI FELADATOK FINANSZÍROZÁSA Gazdaságfejlesztési pályázatok a tervezéstől a megvalósításig - több száz nyertes pályázat tapasztalatai alapján -
Ismerje meg a Napi Gazdaság olvasóit! május 27.
Fejlesztési Igazgatóság Kohéziós Alap Közreműködő Szervezet számvitel Hosszú Gabriella és Pásztor Edit - Pénzügyi önálló osztály ,
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
Távmunka a kárrendezésben a Generali-Providencia Biztosító Rt.-nél III. Országos Távmunka Konferencia Kiss Attiláné.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Az egyéni vállalkozás.
1 A CO 2 KIBOCSÁTÁSI EGYSÉG ÜGYLETEK ELSZÁMOLÁSA - tájékoztató a befektetési szolgáltatók részére október 15.
1 A CO 2 KIBOCSÁTÁSI EGYSÉG ÜGYLETEK ELSZÁMOLÁSA - tájékoztató a befektetési szolgáltatók részére június 12.
A hazai nyugdíjpénztárak szerepe az állampapírpiacon Szarvas Ferenc vezérigazgató Államadósság Kezelő Központ Zrt
Milyen szemléletváltást követel meg a választható portfoliós rendszer bevezetése a pénztáraktól? Pénztárkonferencia 2008 Biró Gergely.
Do not put content on the brand signature area A pénztárak befektetőkénti viselkedése Budapest – November Benczédi Balázs Vezérigazgató.
Econet.hu Nyrt év jelentősebb eseményei I i alaptőke-emelés Est Média Group Kft. 70%-ának megszerzése /Pesti Est, Est.
RSM DTM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. A személyi jövedelemadó évi változásai Lucz Zoltánné főosztályvezető Pénzügyminisztérium.
Középfokú iskolai felvételi eljárás lebonyolításának ütemezése a 2009/2010-es tanévben Papp Brigitta.
OTP Pénztárak S A J T Ó T Á J É K O Z T A T Ó január 6. OTP PÉNZTÁRAK.
1 Gyarapodó Köztársaság Növekvő gazdaság – csökkenő adók február 2.
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
Regisztráció és a felvételi lap kitöltése a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben (KAR), a kar.mek.nyme.hu weboldalon. by UF roli.
Név: Születési név: A megpályázott munkakör: Boltvezető Fejlődésének érdekében, és a cég igényeit is szem előtt tartva, az ország különböző részein történik.
Hazai vámhatósági tapasztalatok és legjobb gyakorlatok az AEO-kal való együtt működés terén Konopás András százados2014. június 24. NAV KAVIG Konopás András.
Szeretné gyermeke álmait valóra váltani? Családi Aranyszárny biztosítással védett megtakarítási program.
Boltvezetői Jelentkezési lap
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
Készítette: Tóth Zsuzsa Borsodi Szabolcs
1 Stabilitás Pénztárszövetség Van jövő – Válságban? Budapest, október 14.
Név: Születési név: A megpályázott munkakör: Boltvezető Fejlődésének érdekében, és a cég igényeit is szem előtt tartva, az ország különböző részein történik.
Piac & Profit Konferenciasorozat Start Garancia Zrt. Egy gonddal kevesebb! Pályázati garancia fedezet nélkül a Start Zrt-től Az értékteremtő befektetés.
Állampapírpiac évben 1.
A központi költségvetés finanszírozása 2003-ban és az állampapír-piaci „Leg”-ek.
A pénzügyi intézményrendszer 2004 közepén Dr. Nyers Rezső a Magyar Bankszövetség főtitkára Budapest, november 24.
Magán-nyugdíjpénztárak: álom és valóság Kun János PhD SZEF április 23.
Kormányzati Ellenőrzési Hivatal A magánnyugdíjpénztárak által a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapnak átadott portfóliókkal kapcsolatos gazdálkodás.
Generali Alapkezelő – Privát Vagyonkezelés Befektetési szakértelem immáron 20 éve © Jogi személyiség Bemutatkozás – Települési Önkormányzatok Országos.
Pénztárak Garancia Alapja A Pénzportál Szabadegyetem előadása április 28. Előadó: dr. Szűcs László.
Koordinátori képzés A 2016-os Erasmus+ pályázatok intézményi záróbeszámolójának elkészítése (KA103) szeptember 21. Györke Julianna.
DARUS a gyermekekért.
DARUS a gyermekekért.
A nemzetközi tőkeáramlások
Közvélemény- és piackutatási igazgató
Rögös úton célba érni Az első közép-kelet európai társadalmi hasznosságú befektetési alap létrehozása IMPACT VENTURES Zrt.
Előadás másolata:

PÉNZTÁRVÁLASZTÁS Miért az ING Nyugdíjpénztár? 1 Összeállította: Falussy Sándor pénzügyi tanácsadó

Megbízható, stabil cég Magánnyugdíjpénztárunk az egyik legnagyobb nemzetközi háttérrel rendelkező magánnyugdíjpénztár, amelyet végén - közel pénztártag választott eddig, az általunk kezelt vagyon pedig meghaladta a 477 milliárd forintot. Több mint 150 éves múltja és nemzetközi pénzügyi tapasztalata a garancia arra, hogy a rábízott nyugdíjcélú megtakarításokat a legnagyobb szakértelemmel kezeli. Az ING Nyugdíjpénztár vagyonát - így az Ön megtakarításait is - a "legszofisztikáltabb befektető" címet hat alkalommal is kiérdemlő ING Befektetési Alapkezelő Zrt. szakemberei kezelik.

Befektetési eredmények MEGNEVEZÉS2009-es nettó hozam 10 éves átlagos hozamráta ( ) 10 éves vagyonnövekedési mutató ( ) Klasszikus portfólió 16,46 % 6,34 %5,07 % Kiegyensúlyozott portfólió22,48 %6,31 %5,04 % Növekedési portfólió31,98 %6,35 %6,34 %

A belépés formái A magánnyugdíjpénztárunkba történő belépésnek jogilag három formája lehetséges: 1.Ha a belépni szándékozó még soha nem dolgozott, akkor mint pályakezdő lehet a tagunk. 2.Ha a belépni szándékozó 30 év alatti, és már dolgozik (vagy korábban dolgozott), de még nem lett pénztártag, akkor mint önként választó léphet be hozzánk. 3.Ha pedig a belépni szándékozó már tagja valamelyik magánnyugdíjpénztárnak, akkor - függetlenül attól, hogy éppen van-e munkaviszonya - mint más pénztárból átlépő kerülhet az ING Nyugdíjpénztár tagjai közé.

A szükséges dokumentumok 1.Pályakezdő – ez esetben csak a Belépési Nyilatkozat kitöltésére van szükség, és arra, hogy a leendő tag a munkáltatójával a munkaviszony létesítését követő 15 napon belül a Nyilatkozatot leigazoltassa, majd ezt hozzám eljuttassa. 2.Önként választó – ekkor is csak a Belépési Nyilatkozat kitöltésére van szükség, és ha van munkaviszonya, akkor a munkáltató általi leigazolásra. Ha nincs munkaviszonya, akkor ezt jelezzük a nyomtatványon, amelyet hozzám eljuttat. 3.Más pénztárból átlépő tag esetében a fentieken túl ki kell töltenünk a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által kibocsátott nyomtatványt is három példányban (ebből egy a tagnál marad).

A belépéshez szükséges adatok BE/ÁTLÉPŐ PÉNZTÁRTAG ADATAI: Név: Születési név: Szül.idő: Szül.hely: Lakóhely: Tartózkodási hely: TAJ: Állampolg: Adóazonosító: É.anyja neve: Családi áll: Mobil sz: KEDVEZMÉNYEZETT(EK) ADATAI (egy vagy több személy is megjelölhető): Név: Születési név: Anyja neve: Szül. idő: Szül. hely: Értesítési cím: TAJ 1 : Adóazonosító jel 1 : Mobil sz: 1 ha van mobilszám, nem kötelező megadni

Az eljárás menete 1.A belépni szándékozó személy ben, vagy telefonon megkeres, majd az egyeztetés után elküldi adatait ben. 2.Az adatok alapján kitöltöm a megfelelő dokumentumokat, amelyeket postán, vagy közreműködő személy segítségével, vagy személyesen juttatok el a jövőbeni tagunkhoz. 3.A belépni szándékozó tagjelöltünk szükség esetén a munkáltatójával leigazoltatja a Belépési Nyilatkozat megfelelő részét, majd az előző pontban taglalt módok valamelyikén visszajuttatja hozzám a kitöltött, aláírt dokumentumokat. 4.A dokumentumokat záradékolom, majd eljuttatom az ING Nyugdíjpénztárába – innentől az ING (és az átadó pénztár ) intéz(nek) minden lépést: jövőbeni tagunknak semmilyen további tennivalója nincs.

ELÉRHETŐSÉGEK Falussy Sándor pénzügyi tanácsadó ING Biztosító és Nyugdíjpénztár PSZÁF-nyilvántartási szám: Tel: 06-20/