Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

2. T ÉTEL V ÁLLALKOZÁSÁT NEM GAZDASÁGI TÁRSASÁG KERETÉBEN KÍVÁNJA MŰKÖDTETNI. H ATÁROZZA ÉS INDOKOLJA MEG − A MELLÉKELT NYOMTATVÁNY ALAPJÁN −, HOGY MIÉRT.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "2. T ÉTEL V ÁLLALKOZÁSÁT NEM GAZDASÁGI TÁRSASÁG KERETÉBEN KÍVÁNJA MŰKÖDTETNI. H ATÁROZZA ÉS INDOKOLJA MEG − A MELLÉKELT NYOMTATVÁNY ALAPJÁN −, HOGY MIÉRT."— Előadás másolata:

1 2. T ÉTEL V ÁLLALKOZÁSÁT NEM GAZDASÁGI TÁRSASÁG KERETÉBEN KÍVÁNJA MŰKÖDTETNI. H ATÁROZZA ÉS INDOKOLJA MEG − A MELLÉKELT NYOMTATVÁNY ALAPJÁN −, HOGY MIÉRT ÉS MILYEN LEHETŐSÉGE VAN MÉGIS VÁLLALKOZÓKÉNT FOLYATATNI E TEVÉKENYSÉGET !

2 E GYÉNI VÁLLALKOZÁS Olyan tevékenység melyet üzletszerűen, ellenszolgáltatás fejében nyereségszerzés céljából, saját felelősségre és kockázatára végez a vállalkozó.

3 E GYÉNI VÁLLALKOZÓ LEHET M AGYARORSZÁGON : cselekvőképes, 18 évet betöltött vagy 16 éves és házasságot kötött nagykorú személy rendelkezik a vállalkozás működtetéséhez szükséges szakmai ismeretekkel állandó bejelentett lakcímmel rendelkezik Mo.-on büntetlen előéletű nem tiltották el tevékenysége gyakorlásától NAV felé nincs tartozása nem tagja olyan gazdasági társaságnak ahol korlátlan a felelőssége külföldi állampolgár de munkavállalásra jogosító tartózkodási engedéllyel rendelkezik

4 M ILYEN ADATOK KELLENEK A KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ ? A kérelemben fel kell tüntetni többek között: az egyéni vállalkozó nevét; leánykori nevét; születési helyét és idejét; valamint anyja nevét; a tervezett egyéni vállalkozás székhelyét, telephelyeit és fióktelephelyeit; tevékenységi körét és tevékenységének megnevezését.

5 V ÁLLALKOZÓI IGAZOLVÁNY IGÉNYLÉSÉNEK MENETE : Elektronikusan www.magyarország.hu internetes portálonwww.magyarország.hu vagy személyesen az Okmányirodában (erkölcsi bizonyítvány szükséges! 2000 Ft) OEP-től törzsszámot kell kérni hatósági engedélyek beszerzése (ÁNTSZ, Rendőrség, Tűzoltóság stb.) bejelentkezni az illetékes Önkormányzathoz akinek az iparűzési adót fogom fizetni bankszámlaszám létesítése KSH- bejelentkezés Ha a fentieket teljesítettem, akkor megkapok egy nyilvántartási számot. (Ez helyettesíti a vállalkozói igazolvány számot) A vállalkozói igazolványt nem kötelező kiváltani. 10 000 Ft-os illetéket kell fizetni!!)

6

7 K ÖSZÖNÖM A FIGYELMET !


Letölteni ppt "2. T ÉTEL V ÁLLALKOZÁSÁT NEM GAZDASÁGI TÁRSASÁG KERETÉBEN KÍVÁNJA MŰKÖDTETNI. H ATÁROZZA ÉS INDOKOLJA MEG − A MELLÉKELT NYOMTATVÁNY ALAPJÁN −, HOGY MIÉRT."

Hasonló előadás


Google Hirdetések