KÓRUS-KALÁKA A LÉVAY JÓZSEF REFORMÁTUS GIMNÁZIUM ÉS DIÁKOTTHON KÓRUS-TÁBORA.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Add a kezed, hogy zengjünk az Úrnak, zengjünk az Úrnak halleluját
Advertisements

Jó reggelt- Isten hozott !.
Hahó, itt az új év ! Boldog 2014-et !.
LámpásLámpás Keresztyén Ifjúsági Dicsőítő Csoport.
Értékeld az elmúlt évet: •Istenhez való hűséged, •a kegyelem megélése és •szíved szándékai alapján. 1.
A házasság még nem a mennyország
ADVENT HARMADIK VASÁRNAPJA
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Beiskolázási tájékoztató december
Urunk, Jézus Krisztus, várjuk eljöveteled, várjuk a békét, mert annyi békétlenség van kívül a világban és bent a szívünkben! Add meg újra a szeretetet.
Jó reggelt- Isten hozott !.
JÓ REGGELT ! Megköszönöm jó Atyám, hogy az elmúlt éjszakán megőriztél engemet és új napot kezdhetek.
Mindenben keresni és megtalálni Istent.
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Szüntelen imádkozzatok. 1.Thessalonika 5: 17
MI AZ IMÁDSÁG ? (Pecznyik Pál verse ).
Gyerekek a szerelemről, családról
Bibliatábor nyár Püspökladány.
Gitáros énekek.
Ady Endre Karácsony előadja Szabó Gyula.
A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon KÜLDETÉSNYILATKOZATA MUNKAANYAG: az augusztus i csoportmunkák, a vezetőségi együttgondolkodás,
Istenünk, sok-sok feszültség,
Advent alatt ti földön élő emberek Kongassátok az elhallgatott szíveket, Legyen csengés-bongás a föld terén át, Úgy várjátok az örök Isten szent Fiát!
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Jó reggelt- Isten hozott !.
Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng
Jó reggelt- Isten hozott !.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Jézus él, Jézus él, Minden ember tudja meg, Hogy Jézus él! 2x
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
JÓ REGGELT!.
A mélyből Hozzád száll szavam – Krisztus, kegyelmezz
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Ez az a nap, ez az a nap, mit az Úr szerzett,
JÓ REGGELT ! Megköszönöm jó Atyám, hogy az elmúlt éjszakán megőriztél engemet és új napot kezdhetek.
JÓ REGGELT !.
Zeng, lelkem, ez új reggelt,
Vezess, Jézusunk, S véled indulunk. Küzdelemre hív az élet, Hadd kövessünk benne téged! Fogjad hát kezünk, Míg megérkezünk!
JÓ REGGELT !. Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Csak Jézusnak szolgálok, az Ő országát várom,
Rocket team Hajdúszoboszló Engedjék meg, hogy néhány percben bemutassuk a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskolát.
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
Azért, hogy az isteni kegyelem által megtaláljuk ezt az utat, nagyon segít, ha sok módon keresünk és próbálkozunk, hogy azon az úton járjunk, amely.
Kész az én szívem, Istenem, vedd Uram áldó énekem
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Jöjj tárjunk ajtót még ma mind! A legnagyobb Király van itt, Kit Úrnak vall a föld s az ég, De mint Megváltó jő közénk, Hogy hozzon békét, életet, Jöjj,
Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap.
Hogyha lábam megbotolna, Jézus van velem, És erős kezébe fogja
Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.
KARÁCSONYI ISTENTISZTELET 2014
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
Gyere velünk testvériskolánkba,a németországi Olpe városába !!! Hozd magaddal a barátodat is! Német és/vagy angol nyelvtudás el ő ny, de nem kötelez ő.
JÓ REGGELT !. Szólt az Isten egykor: Ábrahám!« Indulj el, s utad bízzad rám! Áldott lesz, ki jót tesz véled, átok sújtja ellenséged; Nagy és erős néppé.
Gyere velünk testvériskolánkba,a németországi Olpe városába !!!
55.
ISTEN HOZOTT! JÓ REGGELT!.
Krisztus feltámadt – valóban feltámadt !
JÓ REGGELT! BÖJT- ÚTON JÉZUSSAL 2016.
ISTEN KEZÉBEN.
Jó reggelt! ADVENT 3..
…MIVEL EZ NEM NAGYON MEGY,
KRISZTUS FELTÁMADT - - VALÓBAN FELTÁMADT!.
Előadás másolata:

KÓRUS-KALÁKA A LÉVAY JÓZSEF REFORMÁTUS GIMNÁZIUM ÉS DIÁKOTTHON KÓRUS-TÁBORA

Miért fontos számunkra egy ilyen program, amelynek középpontjában a ZENEI NEVELÉS áll? Mert KODÁLY ZOLTÁN megállapításai ma is aktuálisak: „…Ha belenézünk a tantervekbe, látjuk: alkotóik messze jártak a nevelés görög eszményétől, amely a zenének központi helyet juttatott.” „…Még nagyobb műveltségű köreinkben is gyakran kiütközik a zenei tájékozatlanság. Fejlett irodalmi, képzőművészeti műveltséggel zenei infantilizmus jár együtt, s akik jobb kézzel a jóért küzdenek, bal kézzel, a zenében ponyvairodalmat pártolnak. Az a magyar társadalom, mely kitűnően ismeri a fajbor és kocsisbor közti különbséget, zenei kocsisboron él.”

„…Aki ízlés nélkül ruházkodik, testi épségét még nem veszélyezteti. De a művészetben a rossz ízlés valóságos lelki betegség, amely kiéget a lélekből minden fogékonyságot… Ez a betegség felnőtt korban többnyire gyógyíthatatlan. Itt csak profilaxis használ. Az iskola dolga lenne megadni a védőoltást a métely ellen.” „…Az ének ma: Hamupipőke az iskola tárgyai közt. Pedig hiába: ő érte jön el a királyfi, csak az ő lábára illik a cipő. Egy tárgy sem szolgálhatja úgy a gyermek testi- lelki javát.” „…A lelki gazdagodás hatalmas forrásai erednek a zenéből. Azon kell lennünk, hogy minél többek számára megnyíljanak.” (Gyermekkarok – 1929.)

„Mi tehát a teendő? Mennél nagyobb tömegeket közvetlen érintkezésbe hozni igazi, értékes zenével. Mi ennek ma a legjárhatóbb útja? A karéneklés.” Kodály Zoltán

KÓRUS-KALÁKA Kapcsolatépítő kórustalálkozó és szakmai hét Rendező: Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon Ideje: június második fele. Szállás, étkezés: a diákotthonban Próbák: a gimnáziumban Záróhangverseny: a műemlék avasi református templomban

Résztvevők: Két vendégkórus – egy határon inneni és egy határon túli református gimnáziumból, két- évenkénti váltással – valamint a Lévay énekkara Célja: Tehetséggondozás, közösség- és kapcsolatépítés. A következő tanév kórusrepertoárjának megalapozása. Formája: Kötetlen programok között intenzív kórusmunka: napi 2-szer 2 óra próba. Programok: táncház, foci, városnézés, kirándulás, strandolás, népdaltanulás, zenei vetélkedő, filmnézés, séták.

Hátránya: a nyári időpont miatt a kórusok tagságának csak egy része vesz részt a táborban. Előnye: a KÓRUS KALÁKA résztvevői lesznek a tanévben a teljes együttes kovásza. A gyerekek megtapasztalják más kórusvezető módszerét, egyéniségét, de egyben a karnagyok azonos szándékát is. Kiváló gyakorlat a cél elérése érdekében tanúsított alázatra és odaszánásra. Az együtt töltött hét, a közös munka és hangverseny maradandó élményt ad. Lehetőséget ad az énektanár- kórusvezetők szakmai konzultációjára is.

AZ I. KÓRUS-KALÁKA AZ I. KÓRUS-KALÁKA 2010.JÚLIUS RÉSZTVEVŐK: SÁROSPATAKI REFORMÁTUS KOLLÉGIUM GIMNÁZIUMA ÉS ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA KÓRUSAI Karnagyok: Bak Adrienn és Takács Zoltánné SZATMÁRNÉMETI REFORMÁTUS GIMNÁZIUM KÓRUSA Karnagy: Mátyás Erika LÉVAY JÓZSEF REFORMÁTUS GIMNÁZIUM ÉS DIÁKOTTHON VEGYESKARA (MISKOLC) Karnagy: Dr. Farkasné Sajó Márta

Táncház az iskola udvarán

Nem maradtunk éhen…

Próba kánikulában

Vetélkedünk – zenét hallgatunk

Ritmuskíséret is volt

Igazi csapatprodukció

Kollégák

Közös koncert a kántorképzősökkel

Egri vár

Felszabadult játék

Eger fölött

Az első KÓRUS-KALÁKA résztvevői

A II. KÓRUS-KALÁKA A II. KÓRUS-KALÁKA 2011.JÚNIUS RÉSZTVEVŐK: SZATMÁRNÉMETI REFORMÁTUS GIMNÁZIUM KÓRUSA Karnagy: Mátyás Erika PÁPAI REFORMÁTUS KOLLÉGIUM GIMNÁZIUMÁNAK KÓRUSA Karnagy: Fábián Attila LÉVAY JÓZSEF REFORMÁTUS GIMNÁZIUM ÉS DIÁKOTTHON VEGYESKARA (MISKOLC) Karnagy: Dr. Farkasné Sajó Márta

A szatmáriak a szökőkutat választották…

…a pápaiak ügyességüket próbálgatták…

…és nagyratörő terveik voltak.

Győzteseink ismét elkápráztatták a hallgatóságot

Fő a pontosság!

Meglátogattuk a lillafüredi vízesést

Ismét vetélkedtünk

A lelkes zsűri

Új feladat érkezik

Mi lehet ez?

Megvan!

A megoldás

Pápa-Miskolc fúzió

Szerencsi református templom

Koncert

Műsor: 1. A SZATMÁRNÉMETI REFORMÁTUS GIMNÁZIUM KÓRUSA (Karnagy: Mátyás Erika) Magyar népdalok és népi énekek feldolgozásai. 2. A PÁPAI REFORMÁTUS KOLLÉGIUM GIMNÁZIUMÁNAK KÓRUSA (Karnagy: Fábián Attila) Goudimel: 111. zsoltár, Új szivet adj, Meghódol lelkem, Szent vagy örökké, Mint szarvas, Mint árva vándor, Jézus Te égi szép, Szija mamba. 3. A MISKOLCI LÉVAY JÓZSEF REFORMÁTUS GIMNÁZIUM ÉS DIÁK- OTTHON ÉNEKKARA (Karnagy: Dr. Farkasné Sajó Márta) Bach: Jézus vigasságom, Gárdonyi Zsolt: Magyar ének, Bárdos Lajos: Tiszai dallamok. 4.KÖZÖS MŰSORSZÁMOK: H. L. Berger: Az Úr a pásztorom – vezényel: Dr. Farkasné Sajó Márta Kickstatt: Soli Deo Gloria - vezényel: Fábián Attila Küldjed el nékem világosságod - vezényel: Mátyás Erika Mind adjon hálát Istennek - vezényel: Dr. Farkasné Sajó Márta Goudimel: Úrnak szolgái mindnyájan - vezényel: Fábián Attila Bach: Ó, jertek énekeljünk - vezényel: Mátyás Erika Kodály: Horatii carmen - vezényel: Dr. Farkasné Sajó Márta Kodály: Jövel Szentlélek Úr Isten - vezényel: Fábián Attila Jandek: Három népdal - vezényel: Fábián Attila Somorjai: Trubadúrmollban - vezényel: Dr. Farkasné Sajó Márta zong. km.: Siska Boglárka Kapi: Mi Atyánk - vezényel: Mátyás Erika zong. km.:Dr. Farkasné Sajó Márta

Igazgató úr buzdító szavakkal zárja a Kalákát

Jó volt! Jövőre találkozunk!

Köszönöm a figyelmet! Dr. Farkasné Sajó Márta