ÁTKELÉS A VÖRÖS TENGEREN

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mózes és a Vörös tenger kettéválasztása
Advertisements

A Tengericsillagok.
A frigyláda 11/A.
Erőforrások a Földön: Jut is marad is!!!!!
Testek úszása,lebegése és elmerülése
Mezopotámiai régészeti leletek
1963-ban egy Derinkuyu-i lakos (Kappadókia tartomány, Anatólia közepén, Törökország) egy falat bontott le otthonában és meghökkenve fedezett fel a fal.
A sellő A következő képsorokon egy olyan élőlényt láthatunk, amit az amerikai tengerparton találtak kiszáradva. Ezeket a képeket a rendőrségi szervek tudósai.
A zsidó kultúra Vallás.
(A tudomány szemszögéből)
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Gubicza József (GUJQAAI.ELTE)
(1856. máj. 6 Freiberg–1939. szept. 23. London)
SABIAS QUE… Érdekességek… ILMS SABIAS QUE… Az emberi szív olyan erős nyomást képes kifejteni, hogy a vér akár 10 méter magasra is kilövellhetne.
Mars Készítette: Vachaja József Bottyán János Műszaki Szakközépiskola
Afrika helyzete és felszíne
Thalész tétel és alkalmazása
Történelem vizsga képei
Ókori görög régészeti leletek
Egyiptom.
STRANDOK KATTINTS 1.
Dijkstra algoritmusa Egy csúcsból a többibe vezető legkisebb költségű út megkeresése Az algoritmus működésének leírása és bemutatása LL.
Műszaki és környezeti áramlástan I.
5. Kutatás Panama-csatorna, Szuezi-csatorna, Gibraltári-szoros
szerző: - Pálinkás Miklós
Készítette: Fröhlich Noémi
A Titanic első útjára indult a látóhatár fel és senki sem tudta előte, hogy sosem látják viszont.
Világ legrégebbi még lakott városa
Katona József 16/A.
Ókori görög régészeti leletek
A kazároktól a volgai bolgárokig
Kisázsia Ezen a területen alakultak ki a legelső civilizációk.
EGYIPTOM HITVILÁGA.
A fény szebbé teszi napjaid! Készítette:driszkili.
Legek az állatvilágban
1. feladat Egy egyiptomi pira-mis (négyzet alapú egyenes gúla) oldal-éle az alaplappal 60o-os szöget zár be. Mekkora a pira-mis oldallapjának és alaplapjának.
Fizika vetélkedő a János-hegyen. A vetélkedő célja  Érdeklődés felkeltése  Előítéletek levetkőzése  Motiváció  Fizikához kapcsolódó élmény nyújtása.
Énekeljünk az Úrnak, mert dicsőség övezi. Énekeljünk az Úrnak, mert dicsőség övezi: A lovat és a lovasát a tengerbe vetette. Az Úr az én pajzsom, szabadítóm.
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
Történelem vizsga képei
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
A halottak feltámadása és az utolsó ítélet
Készítette: Gribunov Anton
Kialakulása A Medve-barlang a triászkorú kristályos mészkőben képződött mintegy 200 millió évvel ezelőtt. A mészkőben a barlangon átszivárgó víz rengeteg cseppkőképződményt.
TEREMTÉS Dunaújvárosi Evangélikus Gyülekezet október Ács Sándorné agrármérnök.
Csaták, hadvezérek, katonák
Minden nap egy (újabb) ajándék. Mit tennél? - 24 óra alatt - Mit bánnál a legjobban hogy nem tettél meg? - Lenne még időd rá?
Bölcsességek, aforizmák
CAPRI ANACAPRI Továbbítás kattintásra.
Szent lászló király.
Talpvizsgálat segédlet
Véletlen események. ELTE Véletlen események 2 esemény, kizáróak, rajtuk kívül más nem lehet.  A esemény P valószínűségű  B esemény 1-P valószínűségű.
Csaták, hadvezérek, katonák
Jindo csodája.
A Latiméria.
INFOÉRA Gráfok, gráfalgoritmusok II. (Horváth Gyula és Szlávi Péter előadásai felhasználásával) Juhász István-Zsakó László: Informatikai.
Folyadékok és gázok áramlása (Folyadékok mechanikája)
70 cm-es fix yagik, Fotókon az első cső és a további lehetséges elhelyezési pontok, közben leírás a konkrét telepítéshez. További – és nagyobb –
„… amikor hallgattátok az Istennek általunk hirdetett igéjét, nem emberi beszéd ként fogadtátok be, hanem Isten beszéde ként, aminthogy valóban az, és.
1963-ban egy Derinkuyu-i lakos (Kappadókia tartomány, Anatólia közepén, Törökország) egy falat bontott le otthonában és meghökkenve fedezett fel a fal.
A KERÉKPÁR TÖRTÉNETE KÉPEKBEN
régi magyar nevén: Veres-tó)
ZADAR.
ŐSI EGYIPTOMI ÉKSZEREK
Az ókori kultúrák.
Jindo csodája.
A Biblia és a képzőművészet
Jindo csodája KATTINTS.
2 mi 4800 ft = ______ ft.
Előadás másolata:

ÁTKELÉS A VÖRÖS TENGEREN ( a bizonyítékok )

Az átkelés helye Baal-zéphon Saudi Arabia Öböl Nuweiba A Vörös-tenger kb. 1600 m mély. Az átkelés embereknek és állatoknak csak egyetlen ponton volt lehetséges. Nuweiba és Baal-zéphon között. Baal-zéphon Saudi Arabia Öböl Nuweiba

A távolság Nuweiba és Baal-zéphon között 18 km hosszú, és a víz 800 m mély. A Biblia azt írja, hogy erős víztömeg, ezért nem véletlen, hogy egyetlen egyiptomi sem élte túl, ahogy a víztömeg rázuhant.

Nuweiba-i tengerpart volt az a pont, ahonnan elindult a víz összezárulása. AZ BIBLIA SZAVA ALÁTÁMASZTATOTT. Ha figyelmesen követjük a Biblia történelmi leírását, akkor pontosan eljuthatunk Nuweiba-ba egy nagy, homokos tengerpartra, amint ezt Ron Wyatt felfedezte 1978-ban. Nuweiba-i tengerpart

A képen egy harci szekér kereke látható, amit a Vörös-tenger fenekén találtak.

18-60 m mélység között, mintegy 2,5 km hosszan harci szekerek darabjai, és kerekei, valamint lovak, és emberek csontjai vannak elszórva a tenger fenekén. Ez egy arany kerék, amelyen a korallok nem tudtak megtelepedni. A fa már elkorhadt belőle, így nagyon törékeny, nem lehet felhozni a felszínre. Ezek a kerekek olyanok, mint amit Tutankhamen sírjában találtak. Tehát ez azt bizonyítja, hogy a kerék az egyiptomi fáraók korából való.

A vizsgált területen talált rengeteg megkövesedett csontból egyet a stockhom-i egyetemen megvizsgáltak. Eredmény: Egy 165-170 cm magas férfi jobb lábából származó csont volt, ami még időszámításunk előtt kövesedett meg. A férfi az antik világban élt.

Salamon emlékoszlopának helye, amit a Vörös-tengeren való átkelés emlékére állíttatott. „És megállítá szekereik kerekeit és nehezen vonszoltatá azokat.” II.Mózes 14:25 1978-ban megtalálták Nuweiba-ban, de csak 1984-ben lett jelentősége, amikor az arábiai oldalon is találtak egy oszlopot. A rajta szereplő, fennmaradt szavak: „Mizraim (Egyiptom); Salamon; Edom;halál;Fáraó;Mózes; Jahve