Fogd A Kezem Alapítvány

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

14 db pályázat összesen FT 13 munkatárs alkalmazása
Pszichiátriai intézmények lakóinak felkészítése PÉF – Lélek-Hang Egyesület.
Salva Vita Alapítvány 1081 Budapest, Népszínház u.17. Tel.: 06/ 1/ ; 06/1/ Támogatott Foglalkoztatás Szolgáltatás Integrált munkaerő-piaci.
KLASZTER A FOGYATÉKOS EMBEREKÉRT Szakmai konferencia Pécs, szeptember
Munka - lakás - szabadidő egysége és szervezése pszichiátriai rehabilitáció gyakorlatában Dr. Pető Zoltán.
Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr Győr, Kálóczy tér
Fogyatékos emberek foglalkoztatása a gyakorlatban
TÁMOP Nagyrendezvény. Az ifjúságsegít ő esetmenedzser létrejötte – case Manager.
Az ÉFOÉSZ Támogatott Lakhatási Programja
Nyitrai Imre Nyitrai Imre szociálpolitikai és gyermekvédelmi szakértő c. főiskolai docens Tanácsadók felkészítése Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért.
Életvitel és gyakorlati ismeretek. Célok  Tanításának fő célja hogy olyan ismereteket adjon, mely megalapozza a tanulókban a technikának.
KULCS program gyakorlati tapasztalatai Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége – Horváth Nikoleta.
a látássérült emberekért
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
Mozgáskorlátozott emberek foglalkoztatását, önálló életvitelét segítő eszközfejlesztő műhely és szolgáltatási hálózat  Azonosító szám:TÁMOP /
Szociális és gyermekjóléti területhez kapcsolódó lehetséges szolgáltatások.
Salva Vita Alapítvány Támogatott Foglalkoztatás szolgáltatás
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány bemutatása az egyenlő esélyű hozzáférés tükrében Budapest, június 17. Szentkatolnay Miklós.
Egyén a szervezetben Vezetés és szervezés BA Pécs.
„Nyitott kapu” a rendszeres testmozgásért és kapcsolódó egészségfejlesztési programok Vámospércsen Ménes Andrea polgármester.
Az Aktív Műhely modell ismertetése.  : Országos felmérés a szociális intézményekben élő értelmi fogyatékos, autista emberek foglalkoztatási.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
© Zsuzsa Gömöry, Györ 2005 Helen Parkhurst A Dalton-terv Gömöryné M. Zsuzsa.
Kreatív technikák és terápiák a pszichiátriai betegek közösségi alapú ellátásaiban Endre Szilvia május 23.
Iskolai Közösségi Szolgálat Definíció Cél Folyamat Példák Demokratikus Ifjúságért Alapítvány.
Készítette: Soós Kitti. A téma bemutatása Önkéntesség A téma aktualitását az adja, hogy az Európai Unió a 2011-es évet, az aktív polgárságot előmozdító.
A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében január 15.
A kooperatív Tanulás ( Tanítva tanulás)
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc
A felnőttoktatás funkciói Magyarországon
„Környezet- és egészségtudatos iskola” Magyar Bioetikai Társaság 20. Nemzetközi Konferenciája szeptember 21.
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
1 Óvodapedagógiai konferencia Sopron, május.
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
A Grundfos Vállalatcsoport
Támogatott Foglalkoztatás célcsoport specifikus ismeretek a foglalkoztatáshoz kapcsolódóan – értelmi sérültek TÁMOP Országos Hálózati Találkozó.
MENTORI MEGSEGÍTÉS A GÖLLESZ VIKTOR SPECIÁLIS SZAKISKOLÁBAN.
Személyközpontú diáktámogatás a Dobbantó programban Győrik Edit Kongresszus után – a változások folyamatában Budapest, május
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
Nyíregyháza, december 2. Tájékoztatás a lakóotthoni kitagolási program szakmai és finanszírozási hátteréről Horváth Péter SZMM, az Országos Fogyatékosügyi.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Új utak? Új eszközök? Új kihívások?. A világ valamennyi országa – oktatáspolitika, oktatásfejlesztés Minőségi oktatás minden fiatalnak: kihívások, trendek.
Kitagolás – foglalkoztatás – életminőség Az intézményi kiváltás foglalkoztatási szempontú aspektusai.
Mi is az a társadalmi integráció?
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Az Alapítványról A Gézengúz Alapítvány győri tagozataként 1993 óta látjuk el Győrben a születési károsult csecsemőket és kisgyermekeket. Gyógyító, egészségügyi,
A felnőttképzések rendszere és gyakorlata az Esőemberekért Egyesület képzéseiben.
HURO/1001/138/2.3.1 Egy határon átívelő magyar- román idegen nyelvi dráma tehetségprogram megvalósítása.
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
LÉPÉSRŐL – LÉPÉSRE program
Fogyatékosok gondozása
A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében.
Simon Gabriella A papíralapú portfólió
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
HU Phare program: A fogyatékkal élő emberek munkaerőpiacra jutásának elősegítése (A foglalkozási rehabilitáció eszköztárának rendszerszemléletű.
Önkéntesség, mint társadalmi szerepvállalás
A nevelési program, mint a fejlesztés stratégiája
Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) A Támogatott.
Bentlakásos intézmények kiváltása – TIOP /1
A támogatott lakhatás kihívásai
RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat 1 Főegyházmegyei Karitász Központ RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat R emény É let V áltozás.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.
ÉLETTÉR Közösség- és Településfejlesztő Egyesület.
Az Alapítványról A Gézengúz Alapítvány győri tagozataként 1993 óta látjuk el Győrben a születési károsult csecsemőket és kisgyermekeket. Gyógyító, egészségügyi,
Közös feladataink az önérvényesítéshez kapcsolódóan
ÚJ KIHÍVÁSOK, KAPCSOLÓDÁSI PONTOK A FOGLALKOZÁSI REHABILITÁCIÓBAN, KIEMELTEN A FOGYATÉKKAL ÉLŐKRE DECEMBER 18.
Óvodai és iskolai szociális segítés
A foglalkoztatás tervezése a kiváltási Programban
Előadás másolata:

Fogd A Kezem Alapítvány 2010

Mottónk: „Fogd a kezem, és én megmutatom a világnak, hogy szüksége van rád!” Mindannyian egyenlőek vagyunk Mindannyian speciálisak vagyunk Mindannyian különbözőek vagyunk Szükségünk van egymásra

Értük:

Társadalmi jövőkép: A Fogd a Kezem Alapítvány egy olyan társadalom megvalósításáért dolgozik, ahol elismerik az emberi lét értékét, sérülékenységét. Valamennyi tagja számára – így a sérült embereknek is nyitott, el-,és befogadó módon biztosítja a közösségi színtereken való aktív részvételt, és elérhetővé teszi a társadalmi javakat. A sérült embereket is önálló individumként kezeli és lehetőséget biztosít arra, hogy ki-ki felismerje értékeit és megtalálja helyét és lehetőségeit a társadalomban.

Alapértékek: A rugalmasság a szervezet minden szintjén számunkra azt jelenti, hogy a folyamatosan változó, a szervezet működését befolyásoló belső igényeket, és külső körülményeket figyelembe véve a szakmaiság határain belül alkalmazkodunk, és ennek megfelelően alakítjuk a szervezeten belüli és a kifelé ható folyamatokat. Az egyéni szükségletekhez úgy igazodunk, hogy minden esetben az egyén adottságaiból, képességeiből indulunk ki, és olyan tudatos pedagógiai kísérést alkalmazunk, amely lehetőséget ad egy jobb életminőség kialakítására. Az innováció számunkra azt jelenti, hogy korszerűen, folyamatosan fejlesztjük tudásunkat. A reális lehetőségekhez mérten reformokat kezdeményezünk, illetve átveszünk jó gyakorlatokat. Az egyéni ötleteket a közösség erejével megvalósítjuk. Autonómia A FKA minden emberre olyan individumként tekint, aki folyamatos fejlődés útján egyre nagyobb önállóságra tesz szert, egyre több színterén az életnek önállóan hoz döntéseket és döntéseiért felelősséget vállal. Dolgozói számára lehetőséget biztosít, az önálló munkavégzésre és szakmai döntések meghozatalára az adott munkakörön és szakterületen belül. (empowerment) Az ügyfeleit támogatja abban, hogy az élet minden területén egyre nagyobb önállósággal hozzanak felelősségteljes döntéseket. (támogatott döntéshozatal) Bizalom Törekszünk arra, hogy a klienseink, munkatársaink, partnereink között kölcsönös őszinte, stabil, nyílt, építő légkört alakítsunk ki.

Az alapítvány története: 1991 Megalakulás -Terápiás és munkaotthon (intézményi foglalkoztatás) 1999 Szent Kinga Lakóotthon (8 fő) 2001 EVS: Európai Önkéntes Szolgálat fogadó szervezete 2003 TF: Támogatott Foglalkoztatás (nyílt munkaerő-piac) 2004 Dél-Dunántúli Szakmai Műhelyének koordináló szervezete 2005 Special Ajándékbolt 2007 Szövetség a Társadalomtudatos Munkahelyekért (antidiszkriminációs program)

Bicsérd, a kezdetek…

Lakóotthon, Pécs…

Életkép:

Szent Kinga Lakóotthon 1999-ben alakult 8 felnőtt, 5 fős segítői team Családias formában szervezett életvitel Kompetencia-fejlesztés: Háztartási alapismeretek, készségek Egészséges életmód Szociális kompetenciák, közösséghez való tartozás Szabadidő hasznos eltöltése Tudatos regenerálódás

Terápia és munkaotthon, Pécs…

Terápiás és munkaotthon 30 középsúlyos értelmi fogyatékos személy fejlesztő és rehabilitációs célú foglalkoztatása Profil: Gyertyaöntő műhely Papírműhely „Kreatív” műhely Nyomdai kisegítő Egyéb kiegészítő szolgáltatások: Csoportos és egyéni fejlesztés Életvezetési gyakorlati lehetőségek: Konyhai munkák Kerti munkák Takarítás Szabadidős elfoglaltságok: „Csendes nap” Zene csoport Honismereti klub

Munka a műhelyekben

Csapatépítés – Dunafalva

Köszönöm a figyelmet! Szvacsekné Jahn Margit