Szűcs Sándor Általános és alapfokú Művészeti Iskola Minőségirányítási programjában meghatározott elégedettségi mérés értékelése 2011. április.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Váczy Zsuzsa közoktatási szakértő, Bp május 13. OPKM.
Advertisements

Uniós fejlesztések a köznevelésben - A pedagógiai- szakmai ellenőrzés rendszere
Körös Volán Zrt évi utas elégedettség mérési eredményei Utas Elégedettség Mérés 2012.
SZÜLŐI IGÉNY- ÉS ELÉGEDETTSÉG-MÉRÉS
Az iskolai dokumentumok
Uniós fejlesztések a köznevelésben - A pedagógiai- szakmai ellenőrzés rendszere
Tanévnyitó értekezlet
Mire jó a DÖK?.
Térségi tanoda hálózat BHIM RAO Egyesület
A kompetencia-alapú oktatás megvalósítása a Katedra Informatikai és Művészeti Szakközépiskolában HEFOP / /1.0.
Köszönjük az első mérésben való együttműködésüket!
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
Oktatás a legmagasabb szinten Ökoiskola a természetben Sportolók a csúcson.
a szülői elégedettségmérés legfontosabb eredményeiről
SZÜLŐI KÉRDŐÍV Az intézményi minőségfejlesztési keretében között kitöltött szülői kérdőívek kiértékelése (A kérdőív kitöltésére.
Edzők válaszai a kérdőíves felmérésre (325 válaszadó)
GKI Zrt., A humántőke kezelése a kétszázaknál Budapest, október 10. A hazai tudástőke megtartatása FIGYELŐ TOP200 Konferencia Dr. Adler.
A tételek eljuttatása az iskolákba
TÓPARTI GIMNÁZIUM ÉS MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA A évi ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS eredményei A felmérés időpontja: május 29.
Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény prezentációja 2009.
Együttgondolkodva a kisiskolásokért Alsó tagozatos munkaközösség-vezetők tanácskozása KPSZTI március 12.
Munkatársak minőség iránti elkötelezettsége a siker kulcsa Készítette: Taksonyi Bea és Horváth Viktória.
A SZAKMAI VIZSGA A diaképek az NSZFI munkatársai által készítet tájékoztató anyagok felhasználásával készültek. Budapest, december 8.
Tanulói elégedettség mérés május. A tanulóknak összesen 2442 kérdést tettünk fel. 263 esetben a tanulók nem adtak választ, ami a feltett kérdéseknek.
KPSzTI Minőségfejlesztési munkacsoport
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés,
Merre tovább? Tapasztalatok a kétszintű latin nyelvi érettségiről.
Chrappán Magdolna DE BTK Neveléstudományok Intézete.
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
ÖKO iskola, de hogyan?. Miért akart az iskola pályázni? Iskolai élet TevékenységekPÁLYÁZAT Fenntartói támogatás.
Igénymérés a 2010/2011-es tanévben Beszámoló Összeállította: Fülöp Lászlóné Minőségirányítási vezető.
Teljesítményértékelés a pedagógiai intézményekben
„Mércénk az ember”. A partneri elégedettségi felmérés célja: hogy lássuk a kiértékelt adatok alapján, mely területeken kell javítanunk az együttműködést.
A 2008/2009-es tanév 6 iskola közösségi életének szervezésével kezdődött.
Évzáró értekezlet 2006 Minőségbiztosítás Önértékelés 2006 mérés.
Befogadó iskolák, befogadó pedagógus-közösségek
Óberling József r. ezredes
Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap Két ország, egy cél, közös siker! Dr. Kovács Ferencné.
Intézményvezetők válaszai a tanulmány kérdéseire.
avagy lehetőség a konfliktusok kezelésére a tanórán
HALLGATÓI ELÉGEDETTSÉGI VIZSGÁLATOK A WJLF-EN A es tanév eredményei.
Minőségstandardok a PSZ-ek működésében?
ISO GONDOLKODÁS ELÉGEDETT-E A BETEG?  DR.TAKÁCS EMERENCIA.
Nyitott Kapuk 2010 Beiskolázási kérdőívek értékelése.
Kétszintű érettségi.
Tanulói elégedettségvizsgálat ismertetése HJK
1. Melyik jármű haladhat tovább elsőként az ábrán látható forgalmi helyzetben? a) A "V" jelű villamos. b) Az "M" jelű munkagép. c) Az "R" jelű rendőrségi.
Minőségfejlesztés Szülői elégedettség mérés március Készítették: Kemény Viktória, Pástiné Rozinay Ágnes, Tölgyesi Henrietta.
2009/2010. tanév Pestszentimre Ady Endre Utcai Általános Iskola.
A szövegértés-szövegalkotás programcsomag jellemzői
A TÁRSADALMI JÓL- LÉT KÉRDÉSEINEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA EGYES SZOLGÁLTATÓ SZEKTOROKBAN Készítette: Folmegné Czirák Julianna
Helyzetkép a differenciálásról. Differenciált házi feladat előző órai következő órai Gyakoriság%Gyakoriság% igen 11,7610,2 nem 3661,04271,2 nem válaszolt.
Pedagógiai szakszolgálatok és pedagógiai szakmai szolgáltatók a tehetséggondozásban Kállai Gabriella.
Önértékelési kézikönyv október 5-i módosítása alapján
Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollégium Nyíregyháza.
Tankönyvpiaci körkép 2016 „Az oktatás nem az edény megtöltése, hanem a láng őrzése.” Szókratész.
Barlai Róbertné Maus Pál anyagának felhasználásával
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
SZFP II. Mérés-értékelés Fejlesztési Szakterület
NEVELŐI ÉRTEKEZLETRE A FÉLÉVES ÉRTÉKELÉS ELŐKÉSZÍTÉSE Farkasné Egyed Zsuzsanna saját óvodai munkaanyag, forrásként felhasználható.
Szent László Középiskola Szekszárd
Tantestületi elemzés, szülői kérdőív
Minőségfejlesztési munkacsoport KPSZTI Április 17-
Vezetői célok és feladatok
Balázsi Ildikó Oktatási Hivatal
Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola Budapest
KÖZOKTATÁSI VEZETŐ III. szemeszter
Előadás másolata:

Szűcs Sándor Általános és alapfokú Művészeti Iskola Minőségirányítási programjában meghatározott elégedettségi mérés értékelése április

A válaszadók és az érintettek aránya ÉRINTETTEK KIADOTT KÉRDŐÍV EK SZÁMA VÁLASZA DÓK SZÁMA ARÁNY (%) TANULÓ % SZÜLŐ % PEDAGÓGUS271763% MUNKATÁRS4250% INTÉZMÉNYI PARTNEREK 4250% ÖSSZESEN %

Elégedettségi mérés-2011.április A felmérés ideje: április A felmérés ideje: április A felmérés értékelése: május A felmérés értékelése: május A felmérés résztvevői: közvetlen partnerek – az iskolai minőségirányítási programjában meghatározottak alapján A felmérés résztvevői: közvetlen partnerek – az iskolai minőségirányítási programjában meghatározottak alapján A vizsgált területek: - az iskola esztétikája A vizsgált területek: - az iskola esztétikája - oktatás-nevelés - oktatás-nevelés - tanórán kívüli tevékenységek - tanórán kívüli tevékenységek - vezetés - vezetés - kapcsolattartás- információáramlás - kapcsolattartás- információáramlás

A válaszadók arányának összehasonlítása Tanulók esetén: 4%-kal nőtt. Szülők esetén: 7%-kal csökkent. Pedagógusok esetén: 17%-kal nőtt. Munkatársak esetén: 38%-kal csökkent. Intézményi partnerek esetén: 10%-kal csökkent.

Összesítés Az elégedettségi mérés összesítése (%) PEDAGÓGUSOKPEDAGÓGUSOK TANULÓKTANULÓK SZÜLŐKSZÜLŐK M U N K A T. I N T. P A R T N. ÁTLAGÁTLAG Az iskola külső-belső megjelenése Oktatási színvonal Megfelelő kínálat tanórán kívüli tevékenységekre A pedagógusok szakmai felkészültsége Tehetséggondozás és felzárkóztatás Idegennyelv-oktatás Jó színvonalú eszközök Esély az eredményes továbbtanuláshoz Megfelelő színvonalú sport tevékenység

Összesítés Az iskola vezetésének nyitottsága, segítőkészsége Az iskolavezetés szervező munkája 76X A tantestület együttműködő, segítőkész közösség 68X Az iskola megfelelő információkat ad magáról a környezetének 68X Az iskola dolgozói figyelemmel kísérik a szülői elvárásokat, igyekeznek azokat teljesíteni 78X X Szülők tájékoztatása, kapcsolattartás 82X A tanár-diák viszony közvetlensége X Kapcsolattartás a partnerekkel 68XX A technikai dolgozók udvariasak, segítőkészek 88X Jó a munkahelyi légkör 70XX Az iskolában elismerik a munkámat 72XX76X Összességében mennyire elégedett az iskolával?

Az elégedettségi szintet 70 %- nál határoztuk meg 70 % alatti eredmény nem született.

75% alatti eredmények  Az iskola külső-belső megjelenése (72%)  Tehetséggondozás és felzárkóztatás (73%)  Idegen nyelv oktatás (74%)

75%-79% közötti eredmények  Megfelelő színvonalú sport tevékenységek (76%)  A tantestület együttműködése (76%)  Munkánk elismerése (76%)  Sport tevékenység (76%)  A tantestület együttműködése, segítőkészsége (76%)  Az iskola dolgozói igyekeznek teljesíteni a szülői elvárásokat (78%)  Eredményes továbbtanulás (78%) Információ a környezetnek (79%) Információ a környezetnek (79%)

80% vagy a fölötti eredmények  Jó színvonalú eszközök (80%)  Oktatási színvonal (82%)  A tanár-diák viszony közvetlensége (83%)  Jó a munkahelyi légkör (83%)  A technikai dolgozók udvariassága, segítőkészsége (85%)  A pedagógusok szakmai felkészültsége (85%)  Az iskolavezetés szervező munkája (86%)  Az iskola vezetésének nyitottsága, segítőkészsége (88%)  Megfelelő kínálat tanórán kívüli tevékenységekre (90%)

Célok A szülők részéről- a statisztikai adatok alapján (70% vagy az alatti eredmények) célul tűzzük ki: A szülők részéről- a statisztikai adatok alapján (70% vagy az alatti eredmények) célul tűzzük ki: Az idegennyelv- oktatás eredményesebbé tételét Az idegennyelv- oktatás eredményesebbé tételét A szülőknek szóló kérdőívek javaslatai alapján célul tűzzük ki: A szülőknek szóló kérdőívek javaslatai alapján célul tűzzük ki: Nagyobb fegyelem azokkal szemben, akik vétenek a házirend ellen Nagyobb fegyelem azokkal szemben, akik vétenek a házirend ellen Az oktatási színvonal emelését: szigorúbb számonkéréssel, jól képzett pedagógusokkal Az oktatási színvonal emelését: szigorúbb számonkéréssel, jól képzett pedagógusokkal A tehetséggondozás előtérbe helyezését A tehetséggondozás előtérbe helyezését Különféle sporttevékenységek bevezetése Különféle sporttevékenységek bevezetése Az iskola környezetének szépítését- növényekkel is Az iskola környezetének szépítését- növényekkel is Az illemhelyek fertőtlenítését tanórák alatt is, több védőnői ellenőrzés biztosítását Az illemhelyek fertőtlenítését tanórák alatt is, több védőnői ellenőrzés biztosítását

Célok A tanulók részéről- a statisztikai adatok alapján (70% vagy az alatti eredmények) célul tűzzük ki: A tanulók részéről- a statisztikai adatok alapján (70% vagy az alatti eredmények) célul tűzzük ki: Az iskola külső-belső megjelenésének javítását Az iskola külső-belső megjelenésének javítását Tanulói kérdőívek javaslatai alapján célul tűzzük ki: Tanulói kérdőívek javaslatai alapján célul tűzzük ki: Az iskola tisztasága, rendezettsége, esztétikuma megfelelő legyen (szemetelés megtiltása, illemhelyek tisztasága, több növény, játékok) Az iskola tisztasága, rendezettsége, esztétikuma megfelelő legyen (szemetelés megtiltása, illemhelyek tisztasága, több növény, játékok) Több sportolási lehetőség (kézilabda, kosárlabda, röplabda, lány-focicsapat) Több sportolási lehetőség (kézilabda, kosárlabda, röplabda, lány-focicsapat) Nagyobb fegyelem a rendbontókkal szemben Nagyobb fegyelem a rendbontókkal szemben

Célok A pedagógusok részéről- a statisztikai adatok alapján (70% vagy az alatti eredmények) célul tűzzük ki: A pedagógusok részéről- a statisztikai adatok alapján (70% vagy az alatti eredmények) célul tűzzük ki: Az iskola külső-belső megjelenésének javítását Az iskola külső-belső megjelenésének javítását Megfelelő színvonalú sport tevékenységek bevezetését Megfelelő színvonalú sport tevékenységek bevezetését A tantestület legyen együttműködőbb, segítőkészebb közösség A tantestület legyen együttműködőbb, segítőkészebb közösség Az iskola megfelelő információkat adjon magáról a környezetének Az iskola megfelelő információkat adjon magáról a környezetének Kapcsolattartás színvonalának javítását a partnerekkel Kapcsolattartás színvonalának javítását a partnerekkel A munkahelyi légkör javítását A munkahelyi légkör javítását A pedagógus kérdőívek javaslatai alapján (3fő) célul tűzzük ki: A pedagógus kérdőívek javaslatai alapján (3fő) célul tűzzük ki: A fegyelmi helyzet javítását A fegyelmi helyzet javítását Legyen rendszeres, havonkénti gyűlés, tájékoztatás Legyen rendszeres, havonkénti gyűlés, tájékoztatás

Célok A munkatársak részéről- a statisztikai adatok alapján (70% vagy az alatti eredmények) célul tűzzük ki: A munkatársak részéről- a statisztikai adatok alapján (70% vagy az alatti eredmények) célul tűzzük ki: (Ilyen eredmény nem született.) (Ilyen eredmény nem született.) A munkatársaknak szóló kérdőívek javaslatai alapján célul tűzzük ki: A munkatársaknak szóló kérdőívek javaslatai alapján célul tűzzük ki: Az ügyeleti rend betartását Az ügyeleti rend betartását Az iskola esztétikumának javítását: társadalmi munkával Az iskola esztétikumának javítását: társadalmi munkával Portaszolgálat és gyermekfelügyelet biztosítását Portaszolgálat és gyermekfelügyelet biztosítását Kisebb karbantartási munkálatok azonnali elvégzését Kisebb karbantartási munkálatok azonnali elvégzését

Célok Az intézményi partnerek részéről- a statisztikai adatok alapján (70% vagy az alatti eredmények) célul tűzzük ki: Az intézményi partnerek részéről- a statisztikai adatok alapján (70% vagy az alatti eredmények) célul tűzzük ki: A tehetséggondozás és a felzárkóztatás színvonalának emelését. A tehetséggondozás és a felzárkóztatás színvonalának emelését.

A célok meghatározása több partner által megfogalmazott igény alapján Az iskola külső-belső megjelenésének javítását Az iskola külső-belső megjelenésének javítását Megfelelő színvonalú sport tevékenységek bevezetését Megfelelő színvonalú sport tevékenységek bevezetését Szigorúbb fellépés a rendbontókkal szemben Szigorúbb fellépés a rendbontókkal szemben Az oktatás színvonalának emelését (tehetséggondozás, felzárkóztatás hatékonyságának növelése) Az oktatás színvonalának emelését (tehetséggondozás, felzárkóztatás hatékonyságának növelése)

Tanulói kérdőívek összehasonlító elemzése december április Az adatok között jelentős eltérés nincs. Az adatok között jelentős eltérés nincs. Három területen néhány %-kal romlott az eredmény. (Az iskola külső-belső megjelenése) Három területen néhány %-kal romlott az eredmény. (Az iskola külső-belső megjelenése) Hét területen néhány %- kal javult az eredmény. Legnagyobb javulás: a tanár-diák viszonyt és a pedagógusok felkészültségét érintő kérdésekben született Hét területen néhány %- kal javult az eredmény. Legnagyobb javulás: a tanár-diák viszonyt és a pedagógusok felkészültségét érintő kérdésekben született Két területen változatlan az eredmény. Két területen változatlan az eredmény. Összességében: kis mértékű javulás tapasztalható. Összességében: kis mértékű javulás tapasztalható.

Szülői kérdőívek összehasonlító elemzése december április Az adatok között Az adatok között -1 kivételével- jelentős eltérés nincs. -1 kivételével- jelentős eltérés nincs. Öt területen néhány %-kal romlott az eredmény. Öt területen néhány %-kal romlott az eredmény. Tizenegy területen néhány %-kal javult az eredmény. Tizenegy területen néhány %-kal javult az eredmény. Az iskolavezetés nyitottságára, segítőkészségére vonatkozó átlag jelentősen javult. Az iskolavezetés nyitottságára, segítőkészségére vonatkozó átlag jelentősen javult. Két területen változatlan az eredmény. Két területen változatlan az eredmény. Összességében: kis mértékű javulás tapasztalható. Összességében: kis mértékű javulás tapasztalható.

A pedagógus kérdőívek összehasonlító elemzése december, április Az adatok között jelentős eltérés nincs. Az adatok között jelentős eltérés nincs. Nyolc területen néhány %-kal romlott az eredmény. Különösen a tantestület együttműködése, az információáramlás. Nyolc területen néhány %-kal romlott az eredmény. Különösen a tantestület együttműködése, az információáramlás. Tizenegy területen néhány %-kal javult az eredmény. (Tanár-diák viszony) Tizenegy területen néhány %-kal javult az eredmény. (Tanár-diák viszony) Két területen változatlan az eredmény. Két területen változatlan az eredmény. Összességében: kis mértékű javulás tapasztalható. Összességében: kis mértékű javulás tapasztalható.

Munkatársi kérdőívek elemzése április Az adatok között jelentős eltérés nincs. Az adatok között jelentős eltérés nincs. Nyolc területen néhány %-kal romlott az eredmény. (Jó színvonalú eszközök) Nyolc területen néhány %-kal romlott az eredmény. (Jó színvonalú eszközök) Tizenegy területen néhány %-kal javult az eredmény. (Leginkább: Az iskola vezetésének nyitottsága, segítőkészsége. Az iskola külső-belső megjelenése. Megfelelő kínálat tanórán kívüli tevékenységekre.) Tizenegy területen néhány %-kal javult az eredmény. (Leginkább: Az iskola vezetésének nyitottsága, segítőkészsége. Az iskola külső-belső megjelenése. Megfelelő kínálat tanórán kívüli tevékenységekre.) Két területen változatlan az eredmény. Két területen változatlan az eredmény. Összességében: kis mértékű javulás tapasztalható. Összességében: kis mértékű javulás tapasztalható.

Az intézményi partnerek által kitöltött kérdőívek összehasonlító elemzése december április Az intézményi partnerek által kitöltött kérdőívek összehasonlító elemzése december április –Az adatok jelentős javulást mutatnak –Két területen változatlan eredmény született –A többi területen jelentős javulás tapasztalható (Megjegyzés: 50 %-os válaszadó szám mellett) (Megjegyzés: 50 %-os válaszadó szám mellett)

Az intézmény vezetőjét a minőségirányítási csoport felkéri, hogy a felmérés tapasztalatait, a közvetlen partnerek igényeit figyelembe véve készítsen Intézkedési tervet. Kérjük, hogy a lehetőségekhez mérten vegye figyelembe a partnerek igényeit. Az intézmény vezetőjét a minőségirányítási csoport felkéri, hogy a felmérés tapasztalatait, a közvetlen partnerek igényeit figyelembe véve készítsen Intézkedési tervet. Kérjük, hogy a lehetőségekhez mérten vegye figyelembe a partnerek igényeit.

A mérés eredményéről tájékoztatást kapnak: Az iskola igazgatója Az iskola igazgatója A fenntartó Önkormányzat A fenntartó Önkormányzat A Szülői Munkaközösség elnöke A Szülői Munkaközösség elnöke Az Iskolaszék elnöke Az Iskolaszék elnöke A Diákönkormányzat vezetője A Diákönkormányzat vezetője A nevelőtestület, osztályfőnökökön keresztül a tanulók A nevelőtestület, osztályfőnökökön keresztül a tanulók Az iskola munkatársai Az iskola munkatársai

Köszönöm a figyelmet!