Rónay György:Advent első vasárnapja Amikor a fák gyümölcsöt teremnek, tudhatjátok, hogy közel van a nyár. Tűzre dobhatsz, Kertész, mert nem terem meg.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ADVENT 2008
Advertisements

8 Klikkelj az egérrel!.
„Hull a pelyhes fehér hó…”
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
Ádvent 1. vasárnapja A VÁRAKOZÁS ÖRÖME
A KARÁCSONYI IDŐ SZIMBÓLUMAI
ADVENT HARMADIK VASÁRNAPJA
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Karácsony készül, emberek. Szépek és tiszták legyetek
ADVENT.
Őszinte bocsánat.
Jó reggelt- Isten hozott !.
ITT A KARÁCSONY!.
ADVENT ANGYALAI.
Angyal, vidd meg a hírt az égből, Mindig új élet lesz a vérből.
NÉGY GYERTYA.
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Készítette: Pállai Viktória
Bár az idő soha meg nem áll, és folyton-folyvást változik, a Karácsony áldása időtlen időkig megmarad, a béke, az öröm és a szeretet örök ígéretének.
Zsikazsu Emlékkönyve.
 Klikkelj az egérrel! :20:48
AZ ÉLET PILLANATAI.
Ádventi ráhangoló gondolatok
NÉGY GYERTYA.
„VIRÁGOK KÖZT VELED LENNI, TUDOM SZÉP VOLNA KEDVESEM” (BRÓDY JÁNOS)
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Ha Eljön Karácsony…..
Ha e beteg, bolond világra, Uram, még egyszer megszületnél, Bár milliónyi templomod van, Kezdhetnéd megint Betlehemnél. Szalma jászolodnál rangosabb.
Szívem áldott hangján Te ismersz nagyon jól, Megérted azt, mi bennem van, ha ajkam nem is szól. Ha válaszút előtt állok, ha a léptem tétova, Hozzád futok,
Olvasd lassan és csendben!.
Advent By: Móra Dávid.
Advent Készítette: Nagy Krisztián
Advent Bihari Gusztáv.
Készítette: Hendrich Kíra
ADVENT Salmani Krisztián.
Karácsonyi fények.
Ő MÉGSEM TE VAGY – She’s Not You Ő egy angyal, de sajnos nem te vagy, Ő felvidít, hogyha rossz a hangulat. És simogat, mikor a kedvem szomorú, Ő az a.
AZ IGAZ SZERETETT….
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Jó reggelt- Isten hozott !.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Advent idején.
SZÍVEKET GYÜJTÖK !! Mácz István:.
Mi is az az Advent?.
Kedves Fiam ....
A karácsony Készítette: ….
Ádvent 1. vasárnapja A VÁRAKOZÁS ÖRÖME
ISTEN hozott köztünk!.
Gyuri Úgy várom jössz e már.... Elmegyek, elmegyek.... "Egy ember akinek a zene jelentette az élet összes örömét" Budapest 1947 február szeptember.
Olvasd lassan és csendben!
Karácsony 2014 Judit Balint’s Handicrafts. Karácsonyra készülve Már küszöbön van az idei karácsonyi szezon. Közeledik az a hónap, mely állíthatom sok.
KARÁCSONYI GONDOLATOK , VERSEK
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Adventtől karácsonyig
Obrusánszki Borbála: Őseink évszázadok óta Jézus születésének ünnepét tartják meg karácsonykor, néhány évszázadig ez volt egyben az újév kezdete. Néphagyományainkban.
Ta Parole une lampe sur mes pas Ps 119, 105 Mentsd meg a Karácsonyt ! Paul Roth: Ima.
Az Advent Advent - Várakozás.
Mondjátok el az ünnepekhez kapcsolódó élményeiteket!
Rozmisné Árpádföldi Zsuzsanna
Advent angyalai Az első vasárnap angyala  Négy héttel karácsony előtt valami nagyon fontos dolog történik: egy angyal kék köpenybe öltözve leszáll az.
Zene: Chris Rea_Tell me Theres a Heavan
Rónay György:Advent első vasárnapja Amikor a fák gyümölcsöt teremnek, tudhatjátok, hogy közel van a nyár. Tűzre dobhatsz, Kertész, mert nem terem meg.
NÉGY GYERTYA.
ADVENT.
NÉGY GYERTYA.
Rónay György:Advent első vasárnapja Amikor a fák gyümölcsöt teremnek, tudhatjátok, hogy közel van a nyár. Tűzre dobhatsz, Kertész, mert nem terem meg.
Advent idején.
Advent idején.
Advent idején.
Előadás másolata:

Rónay György:Advent első vasárnapja Amikor a fák gyümölcsöt teremnek, tudhatjátok, hogy közel van a nyár. Tűzre dobhatsz, Kertész, mert nem terem meg korcs ágaimon más, mint a halál? Amikor jelek lepik el a mennyet, álmunkból kelni itt az óra már. De ha hozzám jössz, pedig megüzented, angyalod mégis álomban talál. Meg akartál rajtam teremni, rossz fán; Nem voltál rest naponta jönni hozzám. Ajtóm bezártam. Ágam levetett. Éjszakámból feléd fordítom orcám: boríts be, Bőség! Irgalom, hajolj rám! Szüless meg a szívemben, Szeretet!

Advent időszakában minden vasárnap valami nagyon fontos dolog történik: eljön hozzánk egy-egy angyal. Az első vasárnap angyala kék köpenyébe burkolózva leszáll az égből. Miért teszi ezt? Hogy közelebb kerüljön az emberekhez. A legtöbb ember észre sem veszi Őt, mert túlságosan el van foglalva mással. De azok, akik jól figyelnek, meghallják a hangját, és megértik az üzenetet, amit a kék köpenyes angyal hozott. Ez az üzenet a szeretetről, a türelemről, a várakozásról szól, és arról, hogy kezdhetjük öltöztetni a szívünket az ünnepre.

Az advent az ünnepekre való ráhangolódás, a közös készülődés ideje Az advent az ünnepekre való ráhangolódás, a közös készülődés ideje. Ma kell meggyújtani az adventi koszorún az első gyertyát. Az első adventi koszorút 1860-ban, a berlini árvaházban Johann Heinrich Wichern evangélikus lelkipásztor készítette. Egy kör alakú, abroncsos csilláron minden nap eggyel több gyertyát helyezett el, ezzel jelezve az idő múlását karácsonyig. Ma már fenyőkoszorúval díszítjük az otthonunkat, és négy gyertyával jelképezzük a négy adventi vasárnapot.

Advent idején vásároljuk az ajándékokat, amelyekkel karácsonykor örömet szerzünk szeretteinknek. Van egy olyan ajándék, amelyből bármennyit adunk vagy kapunk, soha nem elég, soha nem fogy el, és soha nem unjuk meg. Ez a szeretetünk kifejezése. Advent idején mutasd meg minden nap a szeretetedet! Mindenkinek minden nap jár egy mosoly, egy simogatás, és egy szeretlek szó!

Advent első vasárnapja M. S Advent első vasárnapja M.S. mester: Mária látogatása Erzsébetnél Selmecbánya, 1506.

Szeretetteljes, békés készülödést: