A függő Buddha Kolostor

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szentendre Épített örökségek. Szentendre a Duna-parton """"A templomokra rávillan az alkony, A kusza város csillag bíborában, Csobban a Duna lassú.
Advertisements

Barcánfalva – Bârsana az Iza-völgy legnagyobb községe, impozáns építménysorozatával a vidék igazi gyöngyszeme. A település 1720-ban épült fatemplomát,
Római építészet Augustus korában
Készítette: Albert Krisztina
AZ AJANTA BARLANGOK INDIA.
Térképezési ismeretek
Digitális elektronika
NYON 1.
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
A Hangzhou öböl hídja Kína
Zsidónegyedek és zsinagógák. BerlinBudapest  Múzeum  Vallási funkciót nem tölt be  Vallási és kulturálisközpont  Turisztikai központ  Emlékhely.
Molnár András bemutatja HOHE WAND - SZIKLAHEGY FÉNYKÉPALBUMÁT.
A világ “régi” hét csodájából 6 már nem létezik napjainkban.
Ázsiai Egyetemek Környezettervezés Vinkó Anna és Donka Sándor gyűjtése.
Szülővárosom bemutatása
Mezopotámia és Egyiptom építészete
Magyarország természeti kincsei
Segédanyag a vizuális kultúra tanulásához Horák György
Budapest mint világváros
A Föld helye a világegyetemben
New York Project work by Henrietta Henczes. Times Square A városi színházi élet központjának, és New York City leghíresebb kereszteződésének tartják.
5. NAP.
Márok A falu bemutatása.
A kisebbségi (magyar) felsőoktatás kialakulása és perspektívái Szatmárnémetiben Készült a Debreceni Egyetem Nevelés – és Művelődéstudományi Doktori Program.
Magyarország világörökségei
A középkori világ 7 csodája
Élménypark és Szórakoztató Központ Európában és Magyarországon
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
KÉPTOVÁBBÍTÁS MANUÁLIS
Automático Magyarra fordítás: toToBe.
Szörfözés a,,szivárványon” Hullámvasút a természetben.
Világ legrégebbi még lakott városa
Mi is az a világörökség? ..
Szigyártó Erzsébet XI.B
Benkovics László, február 2013
Kína Huyen Khong Tu (Hanging monostor) A Hanging monostor Kína Shanxi nevű tartományában, Datong várostól 65 km-re van. Kína 5 szent hegyének egyike.
1914.
Az Agóra program Szolnok- Terminál. ALAPVETŐ ÉS ÁTFOGÓ CÉL  Ésszerű működéssel lehetőség  Jobb minőségű kulturális szolgáltatás  Szolnok város és a.
Gyulafehérvár és Déva.
Mettlach. Saar-hurok (Saarschleife) Mettlach egy kerület 10 településsel. A név eredetére vannak különböző magyarázatok. Uralkodó vélemény a római-kelta.
Együtt a Jövőnkért Alapítvány Tapolca. Tapolca – a barlangok és vizek városa, ahol az alapítvány működik.
Készítette: Bujdosó Villő
Itt vagyunk mi.
MARINA HOTEL AZ ÖBÖLBEN
Belső festő művészet Füst színű palackok A Ming Dinasztia idején, került a dohány Kínába, ezért a füstszínű palackok fokozatosan fejlődtek. A készség.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
A változások fő okai: Új szabvány MSZ EN ISO 2789 Információ és dokumetáció. Nemzetközi könyvtári statisztika.
6. osztály Előadó: Molnár Ibolya
Tettye.
Kirándulások Keszthelyi-hegységi erdő A Keszthelyi-hegység rengeteg erdeje igazán gazdag élővilágnak ad otthont. Megtalálható itt pl. a nagy.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Egy munkanap a macskáknál. A francba, elaludtam. De kit érdekel?
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
Arquitectura del futuro Marta Carretero Clic para avanzar.
Szeretnél átkelni egy ilyen Kattints!. Ha szeretnél látni egy lélegzetelállító tájat, akkor először bátran át kell menni a hatalmas szakadék felett ezen.
Szörfözés a,,szivárványon” Hullámvasút a természetben.
Veresegyház.
Duna-Ipoly Nemzeti Park (DINP)
NÉMETORSZÁGELTZ-VÁRA
Palacio KolomenskyE el último palacio de madera de los zares
India és Kína.
Székelyderzs a becsület falva
TOSCANA olasz építészet.
Tutajozás a Dunajecen Készítette: Szabó Lilla
KAPRUN.
Látványos képek a Világ minden tájáról.
Mont Saint Michel Zene: Masters Of Chant – Brothers In Arms.
KAPRUN.
A HOLD Átmérője 3476 km Távolsága a Földtől km
Pesti Nikolett és Nyiri Anna Sára
Előadás másolata:

A függő Buddha Kolostor Xuan Kong Si magyarosan Hszüan Kung Sze A függő Buddha Kolostor

Xuan Kong Si : A függő kínai Buddha kolostor A Függő Kolostort a Jinlong kanyon fölé, függőleges sziklafalra építették, a Heng hegység közelében, Shanxi tartományban.

Az épületeket folyosók, hidak és pallók kötik össze. Termei és pavilonjai a szikla felszíne mentén épültek, kihasználva a természetes bemélyedéseket és kiszögelléseket. Az épületeket folyosók, hidak és pallók kötik össze. A legközelebbi város, Datong 65 km-re van északnyugat felé.

A Yungang barlangokkal együtt, a Függő Kolostor a Datong vidék egyik legfontosabb turista látványossága és történelmi helyszíne.

Ez a több mint 1400 éve épült együttes egyedülálló, nem csak elhelyezése folytán, hanem mert buddhista, taoista és konfuciánus elemeket is hordoz.

A 491-ben épült Függő Kolostor több mint 1400 évet ért meg A 491-ben épült Függő Kolostor több mint 1400 évet ért meg. Az eredeti kolostort a Ming dinasztia idején (1368-1644) és a Qing dinasztia korában (1644-1911) többször újjáépítették és megerősítették.

Hogyan volt képes egy ilyen épület ellenállni annyi év viharának Hogyan volt képes egy ilyen épület ellenállni annyi év viharának? A Függő Kolostor egy építészeti csoda. Egyedülálló módszert alkalmaztak a szerkezet felépítéséhez.

A keresztgerendákat félig besüllyesztették a sziklába és ezek tartják fenn az épületeket. Lentről nézve a függő kolostor úgy tűnik, mindjárt lezuhan. Belül a kolostor olyan, mint más templomok.

Épitészeti szakértők látogatták meg a kolostort Nagy-Britanniából, Németországból és Olaszországból. Szerintük a Függő Kolostor, amely egyesíti a statikát és az esztétikát, ritkaság számba megy.

A kolostor és minden, amit szimbolizál, a kínai nép nagy kulturális megvalósítását testesíti meg.

ĐỗVănGiáp thực hiện Angolból - WyG