A lokalitás szerepe a munkaerőpiaci folyamatok alakításában László Gyula Pécs, 2006. május 19.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÜDVÖZLÖM ÖNÖKET A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉNEK NEVÉBEN!
Advertisements

Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
Ifjúságpolitika - A fiatalok, mint erőforrás -
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Az OFA támogatási tevékenysége Programok ben.
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
Európai Uniós pályázatok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok December 8. Barák Anita.
Az EU támogatáspolitikája és az oktatásfejlesztés Halász Gábor tudományos tanácsadó Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
HELYI ÉS TÉRSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI ÉS KORLÁTAI FEJLESZTÉSI PÓLUS SZIGET, VAGY A TÉRSÉG MOTORJA? SZŰCS ERIKA Budapest, december 06.
1 Foglalkoztatási paktumok helyzete Magyarországon, jó gyakorlatok Örkény június 24.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
VI. Országos Távmunka Konferencia december 6. Az OTP Csoport távmunka tapasztalatai Magyarországon és Romániában.
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
Varju László, államtitkár NFGM A Regionális Fejlesztési Operatív Program tapasztalatai Tanulságok és következtetések az ÚMFT regionális programjai tükrében.
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
I. Nemzeti Fejlesztési Terv ( ) Készítette: Koczka Csaba (M6MGTO)
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Regionális innovációs fejlesztési lehetőségek az Új Magyarország Fejlesztési Tervben Kleinheincz Ferenc főosztályvezető, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
A Magyar Regionális Tudományi Társaság V. Vándorgyűlése Az ipar szerepe a regionális fejlődésben Alternatívák a regionális innovációs rendszer továbbfejlesztésére.
: ITI és EGTC Az ETT-k lehetséges szerepe a határ menti ITB-k megvalósításában.
A Lisszaboni Stratégia célja 2000-ben ambicionáltuk: « a világ legversenyképesebb és dinamikus tudás alapú gazdaságává válni, amely képes a fenntartható.
Nyugat-dunántúli Régió
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
1 Az Európai Unió Strukturális és Regionális politikája Előadó: Tóth István.
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
AZ EU SZOCIÁLPOLITIKÁJA Gyulavári Tamás
A TIPP Tudástranszfer Innovatív Projektekhez, Partnerséghez képzési program bemutatása Tütő Eszter DDRFÜ Kht március 23.
A Regionális Munkaügyi Tanácsok foglalkoztatási paktumokban való részvételi lehetőségei Balatonvilágos
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Strukturális és Kohéziós Alapok
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
Foglalkoztatáspolitika az Európai Unióban
EU regionalizmus Az EU regionális politikájának gyakorlata, megvalósulása, eszközrendszere, fejlesztési lehetőségei Pelle Anita Szegedi Tudományegyetem.
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
Pályázatírás módszertana
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
TERÜLETI SZEMPONTOK MEGJELENÉSE A AS TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAMBAN Tóth Róbert, fejlesztési szakértő CODEX workshop Novi.
A határ menti együttműködések lehetőségei és korlátai Rechnitzer János, egyetemi tanár MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézete, Széchenyi Egyetem.
A lisszaboni stratégia és a magyar foglalkoztatáspolitika Kordás László április 29. Balatongyörök.
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Civil Európa – civilek Európában
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
Az intelligens, fenntartható és inkluzív növekedés stratégiája
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
AZ IDŐS ÉS FOGYATÉKOS ELLÁTÁS FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A HELYI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMOKBAN JÚLIUS 3.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
Miskolc-Lillafüred, január 30. Bihall Tamás.
Az EU Duna Régió Stratégia elfogadása, hazai és európai uniós prioritásai Nádasi György Külügyminisztérium Győr, október 11.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
A CeRamICA projekt hozzáadott értéke a magyarországi szakpolitikák és fejlesztéspolitika tükrében Sára János Főosztályvezető NFGM Területfejlesztési Főosztály.
Foglalkoztatási Paktum Magyarországon Gere János.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
„Út a munkához” program tapasztalatai
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Európai Uniós ismeretek
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

A lokalitás szerepe a munkaerőpiaci folyamatok alakításában László Gyula Pécs, május 19.

A befolyásolás lehetséges szintjei 1)Az Európai Unió szintje 2)A nemzeti szint 3)A helyi szint  Regionális és/vagy  Lokális szint

Az Európai Unió szintje + a közösség politikai akarata nyilvánul meg a kinyilvánított stratégiában, menetrendben + progresszív késztetés, nyomásgyakorlás a fejlesztésre, reformokra (nyitott koordináció) + sémát és keretet ad a megvalósítást szolgáló intézkedési tervekhez + finanszírozási támogatást nyújt a közösségi célokhoz kapcsolódó fejlesztésekhez (ESZA) - „csak” iránymutatás és koordináció - átfogó, ezért általános

Nemzeti szint + egy tagállam politikai akaratát fogalmazza meg + illeszkedik az európai irányvonalakhoz, élvezhet uniós támogatásokat, + kormányzati döntés alapján támogatást nyerhet más szakpolitikáktól, + a kormányzat rendelkezik a forrásallokáció eszközével, –nem elégséges –nem rugalmas –nem veszi figyelembe az eltérő helyi adottságokat –nem mozgósítja a helyi energiákat

Helyi: regionális / lokális szint + a generális megoldásokkal szemben figyelembe vehetők az eltérő helyi adottságok + a versenyben építeni kell és lehet a helyi szintek specifikus erősségeire + jobban mozgósíthatók a helyi erőforrások - ellentétes a „hagyományokkal”, új struktúrákat igényel - nincs hatalma, jogosítványa, ereje - csak hiányosan állnak rendelkezésre a szükséges feltételek

Az EU a helyi szintről Korábban csak marginális jelentőséggel bírt → fontos lehetőségekkel rendelkezik → erősíteni kell az európai foglalkoztatási stratégia lokális dimenzióját! Az illetékesség elsősorban a tagállamoké, a Bizottság mégis azt szorgalmazza, hogy erősödjön a lokális szint szerepe. KOM(2001) 629 end Lokális fejlesztési és foglalkoztatási kezdeményezések: regionális és helyi foglalkoztatási szövetségek - harmadik szektor - a lokális tőke a szociális célokért

2000. évi 12. irányvonal A tagállamok támogatják azokat a megoldásokat, amelyekkel teljes mértékben ki lehet használni az új munkahelyek teremtésében rejlő lehetőségeket helyi szinten és a szociális gazdaságban... Ebben fokozott mértékben szükséges figyelembe venni a regionális és lokális partnerek, valamint a szociális partnerek különleges szerepét és felelősségét. … érvényesíteni kell az állami munkaerőpiaci szervezetek szerepét a helyi foglalkoztatási lehetőségek közvetíté- sében és egy jól működő helyi munkaerőpiac biztosításában.

2001. évi 11. irányvonal Regionális és lokális foglalkoztatási kezdeményezések A regionális és lokális szint valamennyi szereplőjét – ide értve a szociális partnereket is – mozgósítani kell az európai foglalkoztatási stratégia megvalósítására: közre kell működniük a munkahely- teremtési potenciál lokális szintű feltárásában, és az ehhez szükséges partnerség megerősítésében. 11. A tagállamok saját nemzeti foglalkoztatáspolitikájukban a szükséges mértékig figyelembe veszik a regionális fejlesztési dimenziót; saját nemzeti foglalkoztatáspolitikájukban a szükséges mértékig figyelembe veszik a regionális fejlesztési dimenziót; a lokális és regionális hatóságok szintjén kezdeményezik a foglalkoztatási stratégia kialakítását; a lokális és regionális hatóságok szintjén kezdeményezik a foglalkoztatási stratégia kialakítását; támogatják a szociális szektor versenyképességének és munkahely- teremtési potenciáljának megerősítésére irányuló intézkedéseket; támogatják a szociális szektor versenyképességének és munkahely- teremtési potenciáljának megerősítésére irányuló intézkedéseket; erősítik az állami munkaerőpiaci szolgálat szerepét a lokális szintű foglalkoztatási lehetőségek feltárásában és a lokális munkaerőpiacok működésének javításában. erősítik az állami munkaerőpiaci szolgálat szerepét a lokális szintű foglalkoztatási lehetőségek feltárásában és a lokális munkaerőpiacok működésének javításában.

A lokális dimenzió értelmezése az európai foglalkoztatási stratégiában A lokális fejlődés egy sajátos kettősségben valósulhat meg: egyrészt horizontális (keresztmetszeti) szempont, amelyet valamennyi prioritásnál figyelembe kell venni, egyrészt horizontális (keresztmetszeti) szempont, amelyet valamennyi prioritásnál figyelembe kell venni, másrészt speciális intézkedéseket jelent a lokális foglalkoztatási kezdeményezések és a szociális gazdaság támogatására. másrészt speciális intézkedéseket jelent a lokális foglalkoztatási kezdeményezések és a szociális gazdaság támogatására. KOM(2001) 629 end

A NAP a helyi szintről II.1.1. A K+F-eredmények hasznosulásának javítása, együttműködések kialakítása a gazdasággal A világ élvonalába tartozó szakterületi és regionális vonzáscentrumok jöjjenek létre II.1.3.A vállalati innováció és innovációs készségek erősítése A regionális innovációs hálózatok kialakítása és megerősítése; a regionális innovációt ösztönző intézkedések decentralizálása. III A foglalkoztatást elősegítő tevékenységek helyi koordinációjának támogatása Helyi/kistérségi/regionális foglalkoztatási stratégiák, foglalkoztatási megállapodások, együttműködési hálózatok kialakítása. III Non-profit foglalkoztatási projektek megvalósítása a szociális gazdaságban Új munkalehetőség a harmadik szektorban és a szociális gazdaságban, a hátrányos helyzetű, tartósan munka nélkül lévők számára. III A regionális igényekhez igazodó képzések támogatása Megfelelő szakmai ismeretekkel rendelkező munkaerő biztosítása a szakemberhiánnyal küzdő kulcsfontosságú ágazatokban.

A helyi szintek szereplői a) Regionális területfejlesztési tanácsok, ügynökségek b) Megyei / települési önkormányzatok c) Kistérségi társulások d) Gazdasági kamarák e) Szociális partnerek f) Foglalkoztatási szolgálat g) Közép- és felsőfokú képző intézmények h) Kutatóhelyek i) Vállalkozások j) Harmadik szektor k) Civil szervezetek

Mi legyen a „lokális” dimenzió tartalma? (1) A „lokális” dimenzió: A) a nemzeti foglalkoztatáspolitika végrehajtásának (passzív) eszköze? B) egy (az egyik) horizontális cél az európai, illetve nemzeti program számára? C) a nemzeti foglalkoztatáspolitika keretében a sok lehetséges eszköz egyike?

Mi legyen a „lokális” dimenzió tartalma? (2) A „lokális” dimenzió: D) a foglalkoztatáspolitika rendszeralkotó belső egysége, a regionális szereplők bevonása? E) a munkaerőpiac alakításának rendszerbe illeszkedő, relatív autonómiával is rendelkező dimenziója? F) egy integrált lokális fejlesztéspolitika egyik eleme?

Következtetések (1) Tézis 1): Önmagában nem elég egyik szint sem, kell mindegyik, megfelelő munkamegosztással. A lokális szint ebben relatív autonómiával kell, hogy rendelkezzen: egy átfogó rendszer része, de nem passzív végrehajtója Tézis 2): A munkaerőpiaci probléma nem(csak) foglalkoztatási: regionális és lokális szinten is integrált stratégiák és akciók szükségesek

Következtetések (2) Tézis 3): A helyi (regionális és lokális) szint számára meg kell teremteni a lehetőséget, a keretfeltételeket feladata ellátásához (lokális kormányzás, kompetenciák, eszközök, források, információs rendszerek, indikátorok stb.) Tézis 4): A helyi szintet fel kell készíteni erre, és a helyi szintnek fel is kell vállalnia ezt