A benyomáskeltés. Mi a cél? zKedvező benyomás alakuljon ki rólunk tárgyaló partnereinkben zTulajdonképpen reklámozzuk, kirakatba tesszük, ajánljuk magunkat.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Gyönyörű napot kívánok!
Advertisements

A roma családok segítése a csecsemőmasszázs módszerével. Gyakorlati útmutatás az egyéni és csoportos csecsemőmasszázs oktatásában a roma lakosság körében.
VIII. Szalvéta bemutató A sistergés adja el a húst.
TÁMOP /A Személyiség kialakulása, fejlődése.
7. A PR (Public Relations) tevékenység (Propaganda / Nyilvánosság)
Energiatervezés Alapfogalmak.
Gazdagság-identitás.
Társismeret.
Angol nyelvi kompetencia
Felkészítés az örömeteli együttműködésre otthon és az iskolában
Minőségmenedzsment alapelvek
A SIKERES ÉLET TITKA.
Bevezetés a tanácsadásba Dr. Dan Brinkman.. Tanácsadás  Nátán esete (2Sám 12:1- 14)
“ Békés együttélésre jutottam az idővel : ő sem követ, én sem szaladok el előle, egy napon találkozunk..." Mario Lago.
A szociális munka elméletek főbb jellemzői-V. Kognitív elméletek Malcolm Payne: Modern Social Work Macmillan Press Ltd, 1991( )
Önismeret Horváth Renáta.
Ki vagyok én? Que sais- je? (Montaigne)
Közönségkapcsolat (public relations)
Szerepek.
Én, Énkép, Önismeret, Önértékelés
Tibai Eszter Indíts el új munkatársat! A képek származási helye: internet és saját.
Előadó: LAVOTHA ILDIKÓ High-Care Cosmetics Kft. cégvezetője április 24.
Konfliktus Dr. Ternovszky Ferenc: Nemzetközi menedzsment európai szemmel BGF - Külkereskedelmi Főiskolai Kar Vállalkozások és Emberi Erőforrás Menedzsment.
Újjászületés Ahogy id ő södöm, a tavasz eljövetele annál inkább elvarázsol.
HATÁSELEMZÉSEK. LÉTEZÉSÜNK Születése pillanatában talán az ember a legtehetetlenebb élőlény. Ha nem venné körül gondoskodó szeretet, nem maradhatna életben.
Az élethelyzethez igazított tanulás. A tanulás célja kompetencia-többlet megszerzése; ahol a kompetencia: gyakorlatban hasznosítható tudás a működtetéséhez.
Sajnálatos módon december 24-én este nem tudom szétosztani ajándékaimat. Idős korom egyre inkább észrevehető... Úgy döntöttem, hogy ez évben kivételesen.
Mi vagyunk a legjobbak zA szakma a kis ujjunkban van. zÉlen járunk a fejlesztésekben. zA mi dolgozóink elégedettek.
Skizofrénia.
NEVELÉS A CSALÁDBAN.
Ki az ember? Isten eltorzult képe Francis A. Schaeffer:
Mindenütt a földön Vágynak valami jó után,
Az igaz ember Lépteit az Úr vigyázza, Megvédi azt,
Éntudat – identitástudat - énkép
" Valami érthetetlen kapcsolat van a barátság és a csillag között.
 1.Interakcióban jön létre!  2.A megoldás is csak interakcióban  lehetséges, melynek eszköze a  kommunikáció  (speciális kommunikáció)  Kommunikációm.
TÁMOP /A Önismeret, öndefiníció, önértékelés.
A szövegszerkesztés menete
Összeállította: Dóber Valéria
Az Élet Igéje június „Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi.
A lelki egészség védelme az iskolában
Elégedett ügyfél – sikeres üzlet Terjesztési konferencia Disicimus Üzleti Akadémia 2004.május 28.
Mi fán terem a pszichológia? Önismeret 1. előadás
Szabályos hasábok Mit tudok róla? (Know) (Wonder) Mit tanultam?
Szabályos hasábok Mit tudok róla? (Know) Mit szeretnék tudni? (Wonder) Mit tanultam? (Learn) Teruleteket Kepletek Gyakorlatok.
Szabályos hasábok Mit tudok róla? (Know) (Wonder) Mit tanultam?
Szabályos hasábok Mit tudok róla? (Know) Mit szeretnék tudni? (Wonder) Mit tanultam? (Learn) Oldallapjai kongruensek Minden megsyeretnek tudni ami erdekes.
Szabályos hasábok Mit tudok róla? (Know) Mit szeretnék tudni? (Wonder) Mit tanultam? (Learn) Szabályos sokszög az alapja. Mindent meg szeretnék tudni velük.
Szabályos hasábok Mit tudok róla? (Know) Mit szeretnék tudni? (Wonder) Mit tanultam? (Learn) Oldallapjai kongruensek Minden megsyeretnek tudni ami erdekes.
Mérő László egyetemi tanár ELTE Gazdaságpszichológiai Szakcsoport Az üzleti gondolkodó tudománya február 25.
Bevezetés Előadó: Blasszauer János Kaposvár, január 14.
Egy fenomenológus a kognitív személyiségpszichológia előfutáraként
Személyiségteszt.
Bölcsességek, aforizmák
Értékesítési technikák
Önmenedzselés Előadó: Selmeci József Csongor. Változó külső és belső világunk A körülöttünk folyó változások egyik legfontosabbika az, hogy megnőtt a.
Ó drága kincs te szeretet, Jöjj, töltsd be fáradt lelkemet,
A 2014/2015 iskolai év pszichológusi tevékenységének beszámolója.
Pályaválasztást segítő, pályaorientációs program a gyermekotthonokban és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek számára.
A Közösségi munka. Élmények,Tapasztalatok Első benyomások Első benyomások Hogyan tovább? Hogyan tovább? Végösszegzés.
Szociálpszichológia 3. Illés Anikó. Benyomáskeltés Eddig a benyomások alakulásáról Most: Reklám Becsapás Befolyásolás Stratégia Színház...
GÁVRILYUK ILONA. A KONFLIKTUS FOGALMA A „konfliktus” a latin confictus szóból származik, ami fegyveres összeütközést jelent, de a mindennapi szóhasználatban.
„ÚT A JÖVŐBE” Pályaválasztást segítő, pályaorientációs program a gyermekotthonokban és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek számára.
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése
A kamaszok és mi Dr. Gyenge Eszter. Történeti szempontok Archaikus társadalmak Felnőttéválás beavatási rítusok: Átmenet a gyermeki – profán- világból.
TANULÓK ÉS A STRESSZ. „A különbség a között, amit megteszünk és amire képesek lennénk, megváltoztathatná a világot.” (Mahatma Gandhi) TÁMOP /
ÖNISMERET.
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése
Minőségfejlesztési munkacsoport KPSZTI Április 17-
Gyönyörű napot kívánok!
Előadás másolata:

A benyomáskeltés

Mi a cél? zKedvező benyomás alakuljon ki rólunk tárgyaló partnereinkben zTulajdonképpen reklámozzuk, kirakatba tesszük, ajánljuk magunkat

És ha stratégiánk sikeres? z…akkor üzleti partnereink kedvezően kezdenek gondolkozni rólunk… z…és ez visszahat énképünkre és javítja önértékelésünket

Egy olyan társadalmi közegben, ahol sok emberrel kell igen felszínesen érintkeznünk, nagyon fontos az a képesség, hogy gyorsan és könnyedén alakítsunk ki pozitív benyomásokat.

Szerepek zA mindennapin életben mi is szerepeket próbálunk eljátszani zSzeretnénk, hogy a „közönségünk” úgy észleljen bennünket, ahogy mi akarjuk. zTársas életünk olyan színpadát kívánjuk megalkotni, amely tükrözi hogyan látjuk önmagunkat.

Maszkok zAmikor a nyilvánosság számára mutatjuk meg magunkat, akkor maszkot használunk. zAz öltözékünk, a viselkedési stílus,a kiejtés és a szókincsünk mind része a maszknak. zVeszélyes, ha szerepünkön kívül cselekszünk, mert ez zavart eredményez beszélgető partnereinkben.

Milyen benyomást keltsünk? zAz emberek azokat szeretik, akik hasonlítanak hozzájuk. zEgy kapcsolat első szakaszában hasznos dolog lehet hasonlónak feltűnni. z/ NLP szerepe, aktív figyelés /

Az eredményes benyomáskeltés feltételei : zÉrzékenyek legyünk a különböző szituációkra zMeg tudjunk felelni a különböző élethelyzetek követelményeinek zKövetkezetesek legyünk az énmegjelenítés- ben zJól mérjük fel a saját viselkedésünket