Darvas Szilárd verse A NŐ TEREMTÉSE....

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kis Angyalkák.
Advertisements

Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
Nemde Isten szikrája rejtőzik minden emberi lélekben?
HÁZASSÁGRÓL HUMOROSAN...
Csendes pohárköszöntő újév reggelén
Folyamodjatok az Úrhoz,
Gondolatok Salkaházi Sára naplójából. Kevésben hűnek lenni nagyon nehéz.A hősies nagy dolgokra mindig hajlamosabbak vagyunk... Míg a kis dolgok mellett.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Halottak napjára….
T i t i n e k Szeretettel 2009.ápr..
Jelenléted erőt ad nekem, jelenléted, Uram, Istenem…
KI AZ EMBER? Erdő Péter From Darkness, the Light Borúra derü Hungarian Academy Of Sciences Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológia Kar.
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Versek
Névnapodra Szeretettel!
Anyák napjára. Szeretettel! Kovács Kati: Úgy szeretném meghálálni
Drága Édesanyámnak, kit a világon
Igen. Igen Valóra válik a régi álom, Te leszel a hűséges párom Valóra válik a régi álom, Te leszel a hűséges párom. Mondj igent és tedd rá életed,
Napra Valentin.
Wass Albert A BUJDOSÓ IMÁJA.
Kis Angyalkák.
Kedves barátom Mért vagy szomorú, és miért nem vidám?
HELTAI JENŐ: SZABADSÁG.
Ne légy kegyetlen – Don’t Be Cruel Tudod, hogy várlak szüntelen, se éjjelem, se nappalom, de hogyha nem tudsz jönni, hát hívj fel telefonon, mondd, mi.
Ébresztő!.
Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng
Jó reggelt- Isten hozott !.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Boldog 2014-et !.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
JÓ REGGELT !.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
JÓ REGGELT ! Megköszönöm jó Atyám, hogy az elmúlt éjszakán meg ő riztél engemet és új napot kezdhetek.
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT !.
JÓ REGGELT !.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Nyisd meg a szívem, ó Jézus
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
„Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők
Nagy lépés előtt állsz, és most kell lépned,
Minden, mi él, csak Téged hirdet, minden dicsér, mert mind a műved, azzal, hogy él, ezt zengi Néked: ”Dicsérlek én, dicsérlek Téged!”
A BOLDOGSÁG TITKA.
Isten hozott köztünk!.
A kis gömböc.
Péter ma…. Péter ma nem lép ki a hajóból, megfontolt lett, gy ő zött az értelem:
Amíg el nem indulunk, míg a láb a vízre lép, még a legkisebb út is
Automatikus váltás Rowena Morill és Bob Ross festményeivel.
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
Folyamodjatok az Úrhoz,
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Jelenléted erőt ad. Refr. Jelenléted erőt ad nekem, Jelenléted Uram, Istenem. Jelenléted, itt van lakhelyem, hol megérintesz kegyelmeddel. Sziklád rejtekében,
1. Halld meg a hívást, Jézusodét! Még ma kövesd Őt fogva kezét!
Átmegyek öt percre a szomszédba, keverd meg félóránként a levest...
Miért van egyes férfiaknak kutyájuk nő helyett? 1. Minék később ér a férfi haza, a kutya annál inkább örül.
TÚRÓCZY ZOLTÁN: TANÁCS.
Mountain of China Tudjuk…. - miért nem teszünk róla ?
A csodálatos Az érzéki Az Anya A szerető.
Már keresztem vállra vettem, S érted mindent elhagyok.
automatikus váltással Zenés diavetítés Automatikus váltás Rowena Morill és Bob Ross festményeivel Túróczy Zoltán : Tanács Zenés diavetítés.
Zene: Szűcs Judit - Ha belehalok százszor is
Emlékezés az Édesanyákra akik
Krisztus feltámadt – valóban feltámadt !. Valami véget ér, kezdődik más talán. Látod, megyünk az élet sivatagán. Gyere, mert lépni muszáj! Refr: Szinte.
vasárnapi istentisztelet. Énekek Olyan békét, mint a folyó Olyan békét, mint a folyó, Olyan békét kaptam Tőled lelkembe. (2X)
JÓ REGGELT !. Szólt az Isten egykor: Ábrahám!« Indulj el, s utad bízzad rám! Áldott lesz, ki jót tesz véled, átok sújtja ellenséged; Nagy és erős néppé.
Darvas Szilárd verse A NŐ TEREMTÉSE....
Túróczy Zoltán: Tanács. Rowena Morill és Bob Ross festményeivel
Anyák napjára. Szeretettel! Kovács Kati: Úgy szeretném meghálálni
Nőnapi versek Arany Viktortól
43.
Előadás másolata:

Darvas Szilárd verse A NŐ TEREMTÉSE...

Szóval az Úr legelőször Férfiembert alkotott, Ezzel teltek hosszú évek, Nappalok és alkonyok. Ami szép volt, ami jó volt, Mindent ebbe fektete, Ő maga is megcsodálta, Mire készen lett vele: Domború mell,magas homlok, Sziklát görgető karok, És a többi. Részletezni Nem is nagyon akarok.

Szeme, füle, lépe, mája, Lába is, hogy lépne rája, Hogy így visszagondolok, Csupa, csupa jó dolog. No de közben hiba történt, Elfogyott a nyersanyag, Míg a férfi ily remek lett, A szegény nő megfeneklett, Rá már semmi sem maradt.

Ám az Isten, azért Isten, Véghetetlen bölcsessége, Mindig jó dolgokra inti, Tudja, hogy ha segít magán, Az Isten is megsegíti. Hogy ily nagy volt a probléma, Csak merészebb lett Ő attól, És nekiállt nőt csinálni, - ahogy azt ma mondanátok- Mindenféle műanyagból. Bizony nem lesz könnyű dolgom Véges végig elsorolnom :

Az ezüsthold kereksége, Pálma sudár merevsége, Őszi felhő mélabúja, Mélyhegedű néma húrja, Őzikéknek kecsessége, Majmok csacsi fecsegése, Május üde tavaszsága, Csörgőkígyó ravaszsága, Fák közt nyögő szél fuvalma, Páva tolla, pulyka mérge, Gyáva nyúlnak rettegése.

Kis verébnek puha pelyhe, Illatozó rózsa kelyhe, Mérges fullánk kis darázsba, Felparázsló tűz varázsa. Csorgatott méz édes íze, Szomjúság a tiszta vízre, Nyári zápor, rét keserve, Tél dühétől szétseperve. Bátor tigris vad haragja, Kis pacsirta trilla-hangja, És a többi, és a többi, Az is, ami ki lett hagyva.

Nem volt már a férfi árva, Mert az Úr az új teremtményt Neki adta, illetőleg Rásózta az ő nyakára.

Nem telt bele alig pár nap, Hát az Úrhoz mén a férfi, S panaszkodik, azt remélve, Hogy az Isten csak megérti.

Uram!-így szól – kezed mért ver? Rettenetes egy teremtmény, Akit adtál, az a némber. Szája be nem áll, ha fecseg, Egyszer nyűgös, másszor beteg, Minden semmiségért zokog, És veszélyes és szeszélyes, Hogyha egy kis öleléshez Néhanapján hozzáfogok.

Máskor – hogy is mondjam – mohó Izzik, mint a tüzes kohó, Kábít, bódít, mint az óbor, Csak az a baj, hogy sose jókor. Elpusztulok vele élve, Így könyörgök: vedd őt vissza! Nincs szükségem feleségre !

Szól az Úr, ki nagy ravasz volt: Látom nincs belőle hasznod, Nem erőszak a disznótor, Visszaveszem én az asszonyt !

Nem telt bele alig pár nap, S hát megint csak jön a férfi, S panaszukodik, azt remélve, Hogy az Isten csak megérti: Uram!- így szól – én se értem, De hiányzik az a némber. Ettől vagyok én most bajba, Hiányzik a dalos ajka. Milyen kedves, mikor fecseg, Megható, ha néha beteg, Hogyha szenved,hogyha zokog S milyen hálás, milyen boldog,

Hogyha egy kis öleléshez, Néhanapján hozzáfogok. Mámoritó, mikor mohó Izzik, mint a tüzes kohó, Kábít, bódít, mint az óbor, Sose rosszkor, mindig jókor. Nincs öröm, csak vele élve! Így könyörgök: add őt vissza, Szükségem van feleségre !

Szólt az Úr, ki nagy ravasz volt: Látom, látod már a hasznod, Visszaadom hát az asszonyt !

Nem telt bele alig pár nap, S hát csak újra jön a férfi, S panaszkodik, azt remélve, Hogy az Isten csak megérti: Uram!- így szól- én se értem, De csak némber az a némber, Sok bosszúság, kevés öröm, És a csóknál több a köröm, Köröm,karom,fecsej,szitok, Ha úgy látja jónak, kidob

Minden bajért engem okol, Vele élnem tüzes pokol, Így könyörgök, legyen vége, Vedd őt vissza, sose lássam, Nincs szükségem feleségre !

Ez már sok volt az Istennek, Nagyot ütött az asztlara: Volt időd, hogy kiismerjed, Nekem is van egy kis eszem, Többé vissza sose veszem.

Oktalanságodon okulj, Ahogyan tudsz, úgy boldogulj, Ezt a mérget hordanod kell, Akárhogyan éget is, Vidd az asszonyt,mert különben, Beszüntetlek téged is !

Sok millió éve ennek, De semmi se változott, Ma is így vagyunk a nővel, Hol áldott, hol átkozott. Nyögünk, hogyha velünk van és Hogyha elhagy akkor is, Ezt csináljuk amíg élünk, Igy jön el az aggkor is.

Amíg ez a világ világ, Össze sosem békülünk, Tragédiánk egy mondatban: SE VELÜK, SE NÉLKÜLÜK !

Készitette: Gné Edit