FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A számítógépes hálózatok és az Internet
Advertisements

Mire van szükség? Internet böngészővel ellátott számítógép vagy más készülék közvetlen csatlakozásához szükséges: (Chrome, Internet explorer, Firefox,
Kattintson az üzenetsáv Szerkesztés engedélyezése gombjára,
Mozgássérültek Interaktív Portál használatának a lépései
BPS Web 2.0 Felhasználói kézikönyv. A szerkesztő főoldala A bejelentkezett felhasználóA szerkesztő főmenürendszere Stílusformázások Nyelv- és nézetváltás.
Készítette: Kun Béla.  Operációs rendszernek nevezzük a számítástechnikában a számítógépeknek azt az alapprogramját, mely közvetlenül kezeli a hardvert,
Hálózatkezelés, Internet 3. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Internet Explorer A programot a Start menüből vagy a Munkaasztalon található ikonjára duplán kattintva indíthatjuk el.
1 FTP Készítette: Kós Réka. 2 Nyílt (nyilvános) hálózatok •Olyan hálózat amire bárki felcsatlakozhat ha adott hardverfeltételeknek eleget tesz és vállalja.
Hálózati és Internet ismeretek
Ismerkedés a programmal Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
A Windows használata Bevezetés.
MICROSOFT OFFICE ACCESS 2003.
Számítógépes operációs rendszerek
Skype telepítése és használata
Microsoft Office Programcsalád
Weblap szerkesztés HTML oldal felépítése Nyitó tag Záró tag Nyitó tag Záró tag oldalfej tözs.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 4 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
MICROSOFT - WINDOWS operációs rendszer
COMMERCEGATE Az új fizetési mód rövid bemutatója.
Az Internet adta lehetőségek
INTERNET Tudatos Internet-felhasználó képzés Szolnok
Számítógépes ismeretek 5. óra
Független Pedagógiai Intézetben Az internet: miért, hogyan?
Hálózati szolgáltatások Készítette: Rummel Szabolcs
A Vocatude program telepítése
Böngészők Internet Explorer Mozilla Firefox
Információ és kommunikáció
Windows XP ismeretek és mappaműveletek
Internetes böngészőprogram használata, beállításai
Doros Roland Mérnök-informatikus hallgató BMF-Nik
Microsoft® Lync™ 2010 Meghatalmazás – oktatás
Ismerkedés az Intézővel
Microsoft Office Programcsalád
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
Információ és kommunikáció Szilágyi András. Követelmények A cd-n az anyag a következő részeket fedte le: Kliensprogramok, letöltés-vezérlők Kliensprogramok,
Az Interneten az állományok mozgatására leggyakrabban az FTP program használatos. Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek: kapcsolódás.
Képek beillesztése. A beszúrandó képnek abban a mappában kell lennie, ahol a html oldalad forráskódja található! Először mindig a képet szúrjuk be, majd.
Support.ebsco.com Folyóirat-figyelő létrehozása Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Keresési figyelő létrehozása Oktatóprogram.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 9 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Az Internet alkalmazásai
11. TÉTEL Az Ön feladata munkahelyén egy újonnan vásárolt munkaállomás operációs rendszerének feltelepítése. Ismertesse milyen szempontok alapján választja.
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Az operációs rendszerek feladatai, csoportosításuk
Operációs rendszerek II Készítette: Turócziné Kiscsatári Nóra.
Windows XP SZRT. Windows XP fő jellemzői Windows XP fő jellemzői Kezelőfelület Kezelőfelület Jogosultságok, hozzáférések Jogosultságok, hozzáférések Alapműveletek.
14. Szóbeli középszintű informatika tétel:
Számítógépes grafika I. AUTOCAD alapok
A böngészőprogram használata. A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján.
Bevezetés az informatikába 11. előadás Internet. Egyetlen nagy egységes elveken működő világhálózat hálózatok összekapcsolása nagy világhálóvá csomagkapcsolt.
Kép készítése számítógép segítségével
Rövid összefoglalás a © 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Lync Web Apphoz Csatlakozás Lync-értekezlethez számítógépes hanggal Lync 2013.
TÁMOP /1-2F Modern informatikai eszközök Állományok le- és feltöltése az interneten Papp Szabolcs 2009.
A Mozilla magyar nyelvű szerkesztőjének használata
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 2 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
A távoli asztal, valamint az Endnote használata a távoli asztalon Skultéti Attila
Webszerkesztés. IP cím pl: Domain cím - DNS pl: ország nevehttp:// számítógép címe World Wide Web Webszerverre.
Könyvtárstruktúra, felhasználói és rendszerkönyvtárak Fájlkiterjesztések, attribútumok és engedélyek Takács Béla 2016.
Információ és kommunikáció Gellér Zoltán 2015 Számítógépes ismeretek.
Információ és kommunikáció
A HTML alapjai Az internet és a web.
Fülemüle informatika tehetségkutató verseny
FTP.
Információ és kommunikáció
Total commander.
Az IrfanView program letöltése és telepítése
Az FTP felhasználók általában az alábbi funkciókkal rendelkeznek:
CONNECTRA rendszer bevezetése
Internet és kommunikáció
Előadás másolata:

FTP File Transfer Protocol

Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége az FTP szolgáltatást csak a mások számára elérhető fájlok letöltésére használja, de az FTP protokoll ezen kívül honlapok feltöltésére, honlapok készítésére vagy digitális képek feltöltésére is használható.

Hogyan kezdeményezhető FTP kapcsolat? Az FTP kapcsolat elindításához adja meg az Internet Explorer program címsorában az FTP- címet, vagy kattintson egy weblapon található FTP-hivatkozásra. Ha hivatkozásra kattint, a program a fájl megnyitását és mentését ajánlja fel. (Amennyiben más webböngésző programot használ, kövesse a böngésző utasításait.)

Az FTP-címek „ helyett „ftp://” előtaggal kezdődnek

Hogyan történik az FTP helyek elérése és a file-ok letöltése? A webböngésző címsorába írja be az FTP-hely internetcímét (URL) ahova csatlakozni kíván, majd nyomja le az ENTER billentyűt. Az FTP-hely megnyílik, ahol az alábbi műveletek hajthatók végre: – Egy fájl vagy mappa megnyitásához kattintson az adott elemre. – Fájl vagy mappa letöltéséhez kattintson rá a jobb gombbal, majd az Internet Explorer programban kattintson aCél mentése másként parancsra. Amennyiben más webböngésző programot használ, kövesse a böngésző utasításait.

File-ok feltöltése FTP webhelyre Fájlok FTP-helyre történő feltöltéséhez bizonyos engedélyekre van szüksége a hely tulajdonosától. A tulajdonosnak adnia kell egy felhasználónevet és egy jelszót, amelyekre az FTP-helyre való bejelentkezéskor lesz szükség. Nyissa meg a böngészőben az FTP-webhelyet. Kattintson az Oldal lehetőségre, majd kattintson az FTP-hely megnyitása Windows Intéző ablakban parancsra. Amennyiben más webböngésző programot használ, kövesse a böngésző utasításait. Amennyiben a rendszer rendszergazda jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót vagy hagyja jóvá a műveletet. A Windows Intéző ablakban, nyomja le az ALT billentyűt és kattintson a Fájl menüre, majd kattintson a Bejelentkezés más néven parancsra. Adja meg a felhasználónevet és a jelszót, majd kattintson a Bejelentkezés gombra. A bejelentkezés után a másolás és beillesztés parancsokkal másolhat fájlokat az FTP-helyre.

Forrás hu/windows-vista/file-transfer-protocol-ftp- frequently-asked-questions hu/windows-vista/file-transfer-protocol-ftp- frequently-asked-questions