Laptop, notebook, PDA. Hordozható számítógép Hívhatják bárhogy: laptopoknak vagy noteszgépeknek, hordozható számítógépeknek, stb. Ezek az egy darabból.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
IT Essentials I. IT Alapismeretek: PC Hardver és Szoftver v4
Advertisements

Az érintőképernyők.
Nyitray Norbert 6. Tétel: Ön egy kisvállalkozás számítástechnikai munkatársa. Munkahelyén mindössze néhány számítógépes munkahely van. Feladata a kisebb.
6.tétel Ön egy kisvállalkozás számítástechnikai munkatársa. Munkahelyén mindössze néhány számítógépes munkahely van. Feladata a kisebb hardveres hibák.
Interaktív tábla a hittan oktatásában
• Önálló számítógépek összekapcsolt rendszere • Két számítógép akkor összekapcsolt, ha információcserére képesek • Az összekapcsolás többféle módon történhet,
Interaktív táblák Bevezetés.
A számítógép műszaki, fizikai része
A személyi számítógép (PC) alapvető hardware eszközei
Digitális világ 4. foglalkozás Mobilfónia 1. Eszközök, lehetőségek.
HÁLÓZATOK.
Hálózati és Internet ismeretek
Hardver ismeretek Háttértárolók
Hardver ismeretek: Hordozható számítógépek.
A számítógép felépítése
Hardver alapok I. 10. osztály.
Személyi számítógépek
Hosszú akkumulátor élettartam Vékony és könnyű Felhőn át összekapcsolt ÉS fogyasztás érintés szép app-ok társ létrehozás egér és billentyűzet funkcionális.
Számítógép és Internet szabályozása a könyvtárakban Olvasószolgálatos műhely Dunakeszi Fülöp Attiláné
SZÁMÍTÓGÉP- HÁLÓZAT.
Bevezetés Előadó: Tóth István számítástechnika tanár
HÁLÓZATOK.
A számítógép felépítése
I/O csatlakozók.
Fontos fogalmak az informatikában.
HÁLÓZATOK.
Mai Számítógép Perifériák
A számítógép alapegységei
A számítógép felépítése
Számitógép I/O portok Perifériák.
Vezeték nélküli átvitel
Adatátvitel. ISMERTETŐ 1. Mutassa be az üzenet és csomagkapcsolást! Mi köztük az alapvető különbség? 2. Melyek a fizikailag összekötött és össze nem kötött.
Készítette:Szente-Varga Dóra és Basa Richárd
Vezeték nélküli helyi hálózatok
Ismétlés.
1. Ismerkedés a számítógépes környezettel
A számítógép Szűkebb értelemben a számítógép olyan elektronikus információ feldolgozó gép, amely információk (adatok és programok) tárolására alkalmas.
Perifériák.
Iskolai Hálózat Létrehozása
Vezeték nélküli hálózatok eszközei F ű rész Attila Salamon Róza (felkészít ő tanár) 8.A Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola,
A számítógép alapegységei. A számítógép a belsőleg tárolt program segítségével automatikusan hajtja végre a programokat. A memória utasítások és adatok.
A mikroprocesszor frekvenciája (mérete)
Confidential Asus Pocket Wireless Router WL-530gV2.
A személyi számítógép részei:
Hálózat kiépítésével lehetőségünk nyílik más számítógépek erőforrásainak használatára. Osztott háttértár használat: egy számítógép merevlemezének megosztásával.
Panasonic Rendszertelefonok
Számítógép legfontosabb paraméterei
Balaton Marcell Balázs
Csatlakozók A számítógépen levő csatlakozók. A számítógépek hátán portok(csatlakozók találhatók) Ennek a segítségével lehet összekapcsolni -külső eszközökkel.
11. TÉTEL Az Ön feladata munkahelyén egy újonnan vásárolt munkaállomás operációs rendszerének feltelepítése. Ismertesse milyen szempontok alapján választja.
Mi a különbség a számítógépek és a Laptop-ok felépítése között?
A Monitor. AszámítógépAszámítógép legfontosabb kiviteli egysége (perifériája) a televíziókhoz hasonló számítógép-képernyő vagy monitor. A monitort egy.
Mai számítógép perifériák
Mai számítógépes perifériák
PDA és Okostelefon.
Notebook Csapattagok: Koska Anna Király Vivi Koska Balázs Terék Máté Fegyveres Máté Tóth Bence Győrik Viktor.
A fizikai réteg. Az OSI modell első, avagy legalsó rétege Feladata a bitek kommunikációs csatornára való juttatása Ez a réteg határozza meg az eszközökkel.
2. Operációs rendszerek.
Perifériák: Monitor Nyomtató Billentyűzet Egér Hálózati kártya Háttértárak: FDD HDD CD/DVD.
A számítógép felépítése
A számítógép felépítése
A távoli asztal, valamint az Endnote használata a távoli asztalon Skultéti Attila
A nagy mennyiségű adat tárolására alkalmas ki- és bemeneti perifériákat Háttértárolónak nevezzük. Több féle típusa is létezik.
A számítógép fontosabb perifériái Készítette: Weigel Szilvia II. évfolyam Számítástechnika szak.
FVM Dunántúli Agrár-szakképző Központ, Csapó Dániel Középiskola, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium Szekszárd.
Juhász Barnabás Földvári Eszter Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskolája.
Szerver(Szolgáltató) PC LAPTOP Telefon ROUTER Wi-Fi.
Hardver ismeretek: Hordozható számítógépek.
Bemeneti perifériák.
Számítógépes hálózatok
Előadás másolata:

Laptop, notebook, PDA

Hordozható számítógép Hívhatják bárhogy: laptopoknak vagy noteszgépeknek, hordozható számítógépeknek, stb. Ezek az egy darabból álló személyi számítógépek gyors ütemben váltják fel az asztali számítógépeket.

Miért legyen hordozható? Egyre többen szerették volna az irodában és az irodán kívül is használni személyi számítógépüket. Az utazások alatt a hordozható számítógépekkel az ek és az üzleti információk az ügyfelek irodáiból, hotelszobákból, de még kávézókból is megtekinthetők. Ha pedig éppen nincs úton, a hordozható számítógépet használhatja az íróasztalára helyezve, értekezleteken, konferenciákon és otthon is.

Gondoljon a cipekedésre! Ha gyakran utazik, esetleg közösségi közlekedéssel jár dolgozni, inkább egy karcsú, pehelysúlyú modellbe érdemes beruháznia. Ezek a vékony – esetenként az „ultrakönnyű" vagy a „vékony és könnyű" jelzővel illetett – hordozható számítógépek általában 1–2 kg-ot nyomnak. A kisebb súly azonban kisebb számítógépet is jelent: ezek esetében nem ritka a 12 hüvelykes képernyő, az alulméretezett billentyűzet, valamint a CD- és DVD-meghajtó hiánya.

Győzelem az energiával vívott csatában Ha elektromos csatlakozóaljzat nélküli helyeken is használja hordozható számítógépét, érdemes az akkumulátor-élettartamot is figyelembe venni a hordozható számítógép vásárlásakor. Ha olyan laptopra van szüksége, mely az akkumulátor újratöltése nélkül négy-öt óráig is használható, akkor kifejezetten alacsony energiafogyasztásra tervezett hordozható számítógépet érdemes vásárolnia. Emellett is vigyen magával egy tartalék akkumulátort és egy akkumulátortöltőt az utakra. Végül a számítógép energiagazdálkodási beállítása is módosítható.

Vezetékes és vezeték nélküli csatlakozás Többféle csatlakozási módra is szükség lehet ahhoz, hogy minden helyzetben lehetősége legyen az ek küldésére és fogadására, az internet használatára, valamint az irodai számítógépen tárolt fájlok elérésére. A legtöbb hordozható számítógép beépített modemet is tartalmaz, ami lehetővé teszi a telefonvonalon keresztüli csatlakozást – bár ezek alacsony sebességű kapcsolatok.

Vezetékes és vezeték nélküli csatlakozás A hálózati adapterek is szokásosnak nevezhetők, melyekhez csak csatlakoztatni kell egy nagysebességű hálózat kábelét. Nagysebességű csatlakozások pedig manapság már sok szálló szobáiban és társalgóiban is rendelkezésre állnak

Vezetékes és vezeték nélküli csatlakozás A harmadik lehetőség a vezeték nélküli hálózatok használata. Manapság egyre több hordozható számítógép rendelkezik vezeték nélküli hálózati képességekkel, de vezeték nélküli hálózatokhoz készült hálózati adapterek is vásárolhatók, amiket a laptop valamelyik bővítőrésébe kell illeszteni. A vezetéknélküliség lehetőséget ad a reptereken és más nyilvános helyeken üzemelő vezeték nélküli hozzáférési pontok szolgáltatásainak igénybe vételére.

Kiegészítők hordozható számítógépekhez Másodlagos monitor – Az irodában végzett munka során érdemes egy nagyobb monitorra csatlakoztatni a számítógépet. Hordozható számítógéphez tervezett egér – Kisebb mérete következtében kevesebb helyet igényel utazás közben, kisebb a súlya is, illetve a rövidebb, visszahúzható vezeték valószínűleg kevesebbszer lesz útjában. USB hub – A legtöbb laptop két USB porttal rendelkezik. Egy USB hub újabb portokat biztosít, melyekre szüksége lehet, ha egyszerre szeretne egeret, billentyűzetet, digitális fényképezőt, külön tárolóeszközt és nyomtatót csatlakoztatni a számítógéphez.

Laptop Hordozható számítógép, 'noteszgép' szó szerint: "ölbevehető". Síkkijelzőkre alapozott telepes, hordozható számítógép. Az LCD-kijelző az ilyen gépek legköltségesebb alkatrésze. Meghatározó a gépek energiafogyasztása és kommunikációs lehetőségei.

Notebook