Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Advertisements

2012. december 3. ÉSZAK KELET-PEST MEGYEI LEADER EGYESÜLET Tájékoztató Fórum.
Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület ÚMVP IV. tengely LEADER, kifizetési kérelmek.
főigazgató-helyettes
Elektronikus ügyintézés, és várható technikai fejlesztések a Növény- és Talajvédelem területén Várszegi Gábor osztályvezető augusztus 30.
1 ‘Bakonyalja-Kisalföld kapuja’ Vidékfejlesztési Egyesület évi ÚMVP monitoring adatszolgáltatási kötelezettség Kisbér,
Bakony és Balaton Keleti Kapuja Leader Helyi Akciócsoport május 33/2011. (IV.28.) VM rendelet a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére.
LEADER pályázat beadásának menete Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
A 17/2010. (III. 4.) FVM rendelet a családi gazdálkodók által igénybe vehető átmeneti állami támogatásról Szeged, március 31.
Pannónia Kincse LEADER Egyesület
TISZATÉR LEADER EGYESÜLET célterületei és eljárásrend 2011.
Az ÚMVP 3-as, 4-es tengelyének végrehajtása a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Egyesület területén Kontics Monika munkaszervezet vezető.
Tájékoztatás a as EMVA társfinanszírozású vidékfejlesztési program évi éves végrehajtási jelentésben foglalt eredményekről ÚMVP MB 2013.
A pályázat benyújtása kizárólag elektronikus úton történhet. Az elektronikus felület megnyitásához Mozilla Firefox böngész szükséges szeptember.
Pannónia Kincse LEADER Egyesület május 21. Pannonhalma A mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére nyújtandó támogatások részletes feltételeiről.
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
A megvalósítás és elszámolás szabályai az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) III., IV. tengelyéből finanszírozott jogcímek vonatkozásában.
Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program Budapest, február 9.
Tájékoztató Fórum Észak Kelet-Pest Megyei Leader Egyesület 2170 Aszód Pesti út
Tájékoztató Fórum Észak Kelet-Pest Megyei Leader Egyesület 2170 Aszód Pesti út
LEADER nemzetközi együttműködés „A projekt útja” Parizán Anna Tanácsos Vidékfejlesztési Minisztérium Szeptember 26.
HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIA FELÜLVIZSGÁLATA 2013.
A LEADER és a közigazgatás Készítette: Dr. Tóth Andrea.
Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület ÚMVP IV. tengely LEADER.
LEADER nemzetközi együttműködés „A projekt útja” Parizán Anna Tanácsos Vidékfejlesztési Minisztérium Szeptember 26.
Elektronikus kérelem benyújtás
Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) támogatott kérelmekhez kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettség oktatása február 2.-5.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM ÉVES JELENTÉS 2008.
Erdészeti átruházott feladatok 2013 Ali Tamás Gábor február.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
2009. évi éves előrehaladási jelentés
Az ÚMVP intézményrendszere
IKSZT A támogatás igénylésének feltételeit érintő változások, aktualitások.
EMVA LEADER Aktuális feladatok a végrehajtásban
2010. március 03. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó.
A szakképzési jogcím rendelet (139/2008. (X. 22.) FVM r.) módosítása (2010. okt. 1.) Készítette: Wayda Imre vez. főtanácsos vez. főtanácsos Földművelésügyi.
ÚMVP III-IV.tengely Budapest, Dr. Horváth Zita Agrár-vidékfejlesztési Főosztály.
A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igénybevételéről és elszámolásáról november 16. Sebestyén Andrea EMVA jogcím-felelős.
ÚMFT első éves tapasztalatai, az uniós pénzek felhasználásának várható üteme Közbeszerzés.
DIT-ÚMVP III. és IV. tengelyét, illetve a TS intézkedést érintő programmódosítási javaslatok Dr. Maácz Miklós főosztályvezető Vidékf ejlesztési Főosztály.
„New Hungary” Rural Development Programme „A nemzetközi gazdasági válság hatásainak a vidéki térségekben történő kommunikációja” című Komárom-Esztergom.
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához.
Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület. Új Magyarország Vidékfejlesztési Program IV. tengely – Leader program  A pályázati időszak október.
LEADER – 2013 pályázáshoz szükséges feltételek megteremtése Mezőföld Helyi Közösség Egyesület – LEADER HACS.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
III. Tengely – I. forduló Térségünk nyertesei számára szervezett szeminárium Március 10. Páliné Keller Csilla.
 Módosítás jogszabályi háttere: › évi XVII. Törvény › 23/2007. (IV.17.) FVM rendelet › Letölthető:  Benyújtás helye: támogatási.
Tájékoztató fórum Március 30. Őriszentpéter.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
Slenker Endre Magyar Energia Hivatal
Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok 1. célterület Nyilatkozat a Helyi Akciócsoporttal való együttműködésről Nyilatkozat honlapon történő megjelenésről.
A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSE 2013
LEADER Térségek Közötti Együttműködések
Fás szárú energiaültetvények támogatása. Támogatás igénybevételének feltételei:  A termelő mezőgazdasági üzemének mérete meghaladja a 4 EUME-t (induló.
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
A vis maior esemény bekövetkezését követően az érintett Önkormányzatnak 5 munkanap áll rendelkezésére, hogy azt bejelentse az ebr42 rendszeren, valamint.
Hajdu István Bükk-Térségi LEADER Egyesület : A HVS felülvizsgálat, HPME javaslatok gyűjtésének meghirdetése a 16/2013. ÚMVP IH közlemény alapján.
Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2013-tól.
PROGRAMZÁRÁS EMVA –III. – IV. tengely 1.
A szőlő szerketátalakítás és - átállítás támogatása – végrehajtási tapasztalatok Angyal László igazgató Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Piaci.
Kitöltési segédlet a zöldség-gyümölcs termelői csoportok beruházási támogatásához kapcsolódó B0471 nyomtatványhoz Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység feladatai
Segédanyag LEADER pályázat benyújtásának lépései, általános pályázati feltételek Dél-borsodi LEADER Egyesület.
Angyal László főosztályvezető november 16..
Közbeszerzési Döntőbizottság
PROGRAMZÁRÁS EMVA –III. – IV. tengely 1.
Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete
Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) III
az összeférhetetlenségre vonatkozó magyar szabályozás bemutatása
Előadás másolata:

Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata

E L J Á R Á S Önálló jogi személyiséggel rendelkező LEADER HACS munkaszervezetet állít fel a tervezési területéről beérkezett kérelmek feldolgozása érdekében; Munkaszervezet egyik feladata a kérelmek összeállításának segítés; A kérelem benyújtásának határideje január 10.

–Ügyfél maghatalmazást ad a LEADER HACS munkaszervezetének meghatározott tagja részére, hogy kérelmét feltöltse az ügyfélkapus rendszerbe; –A meghatalmazást a kérelembenyújtást megelőzően legalább tizenöt nappal kell benyújtani a kérelmező lakóhelye vagy székhelye szerint illetékes MVH területi kirendeltségre –Feltöltés után a munkaszervet meghatalmazott tagja a kérelmet 2 példányban kinyomtatja, az ügyféllel együtt aláírja; –A kérelem mellékleteit az ügyfél postai úton megküldi az MVH kirendeltségére; –A LEADER HACS a támogatási kérelem benyújtására rendelkezésre álló időszak utolsó napját követő legkésőbb 20. napig megküldi a pontozási jegyzőkönyvet az MVH részére. Kérelem benyújtása ügyfélkapun keresztül „A.”

Kérelem benyújtása ügyfélkapun keresztül „B.” –Ügyfél feltölti kérelmét az ügyfélkapus rendszerbe; –Feltöltés után a kérelmet 1 példányban kinyomtatja, aláírásával ellátja és eljuttatja a LEADER HACS munkaszervezetéhez; –Az ügyfél meghatalmazást ad a LEADER HACS munkaszervezet meghatározott tagjának, hogy a kérelme vonatkozásában a pontozási jegyzőkönyvet kiállítsa; –A LEADER HACS a kérelem átvételéről átadás-átvételi jegyzőkönyvet állít ki; –A kérelem mellékleteit az ügyfél postai úton megküldi az MVH kirendeltségére; –A LEADER HACS a támogatási kérelem benyújtására rendelkezésre álló időszak utolsó napját követő legkésőbb 20. napig megküldi a pontozási jegyzőkönyvet az MVH részére

–Ügyfél kitölti a kérelem formanyomtatványait; –A kérelem 1 példányát eljuttatja a LEADER HACS munkaszervezetéhez; –Az ügyfél meghatalmazást ad a LEADER HACS munkaszervezet meghatározott tagjának, hogy a kérelme vonatkozásában a pontozási jegyzőkönyvet kiállítsa; –A LEADER HACS a kérelem átvételéről átadás-átvételi jegyzőkönyvet állít ki; –A kérelmet és a mellékleteit az ügyfél postai úton megküldi az MVH kirendeltségére; –A LEADER HACS a támogatási kérelem benyújtására rendelkezésre álló időszak utolsó napját követő legkésőbb 20. napig megküldi a pontozási jegyzőkönyvet az MVH részére. Kérelem benyújtása postai úton

Az ügyfél meghatalmazása alapján a LEADER HACS munkatársa(i) előkészíti(k) a kérelmeket az értékelésre; A LEADER HACS felállított döntéshozó testülete a munkaszervezet előterjesztése alapján megállapítja a kérelmek pontszámát; A LEADER HACS a támogatási kérelem benyújtására rendelkezésre álló időszak utolsó napját követő legkésőbb 20. napig köteles megküldeni a pontozási jegyzőkönyvet az MVH részére. A LEADER HACS a kérelmek pontozása alapján előzetes támogatási rangsort köteles felállítani és azt a támogatási kérelem benyújtására rendelkezésre álló időszak utolsó napját követő legkésőbb 20. napig a megküldeni az IH részére; A LEADER HACS jogcímenként minimum pontszámot javasolhat, annak megállapítását kérheti az IH-tól. PONTOZÁSI JEGYZŐKÖNY KIÁLLÍTÁSA

KÉRELEM FELDOLGOZÁSA I. MVH teljességi és adminisztratív ellenőrzést végez a benyújtott kérelmeken; Ellenőrzés keretében ellenőrzi a LEADER HACS által adott pontszámokat; Pontszám eltérés esetében a végső pontszám megállapítása az IH-n belül működő Forrásallokációs és Minőségi Projektek kiválasztási Bizottság (a továbbiakban: FAB) feladata;

KÉRELEM FELDOLGOZÁSA II. A FAB a végső pontszám meghozatala érdekében egyeztetni jogosult a LEADER HACS-csal, valamint MVH-val is; A FAB által jóváhagyott támogatási rangsor alapján a támogató vagy elutasító határozatok meghozatala az MVH feladata; évi CXL törvény rendelkezései alapján a hatósági feladatellátásra nem jogosult LEADER HACS-ok nem hozhatnak határozatot egy közigazgatási eljárás keretében.

I. Összeférhetetlenség I. Ha a LEADER HACS munkaszervezetének alkalmazottjaként vagy a LEADER HACS döntéshozó testületének tagjaként valamely ügyre vonatkozó döntés előkészítésében közreműködő személlyel összefüggésben a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló évi CLXXXI. törvény (a továbbiakban: Knyt.) 6. vagy 9. §-a szerinti kizárás áll fenn, a döntés-előkészítés megkezdése előtt, vagy - ha a kizárás oka a döntés- előkészítő tevékenység megkezdése után következik be biztosítani kell, hogy a döntés-előkészítésben kizárással érintett személy ne vegyen részt

II. Összeférhetetlenség II. Ha valamely ügyben a HACS vagy a HVK vezetőjének helyettesével összefüggésben – ezen jogviszonyára tekintettel – a Knyt. 6. vagy 9. §-a szerinti kizárás áll fenn, a teljes döntés-előkészítést a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (a továbbiakban: MVH) látja el. Ha valamely ügyben a HACS vagy a HVK által létrehozott jogi személyiségű szervezet a pályázó, a támogatási eljárás teljes döntés-előkészítését az MVH látja el

ÚMVP – Már meghirdetett intézkedések - „Tanyabusz” I. Az ÚMVP III. tengelyében a kistérségi szolgáltatásokon belül a közlekedési szolgáltatások fejlesztését szolgálja – 9/2008. (I. 24.) FVM rendelet Támogatási kérelem benyújtási időszak: III. 1. – V. 1. (Tanyabusz I.) V. 12. – VI. 9. (Tanyabusz II.) A támogatás maximuma: eurónak megfelelő forintösszeg Beruházás tárgya: gépjármű + kiegészítő eszközök

ÚMVP – Már meghirdetett intézkedések - „Tanyabusz” II. Beérkezett kérelmek száma: 1157 db Támogatott kérelmek száma: 1087 db 94 %-os támogatottság!!! A jogcím keretében lekötött forrás összesen Ft.

ÚMVP – Már meghirdetett intézkedések - „Tanyabusz” III. Kifizetési kérelem benyújtása 2008-ban december 31-ig. Problémák a kifizetési kérelemmel: Regisztrációs adó Támogatási Kérelem Főlap 5. Pont „B” és „D” gépjármű-katalógus átjárhatósága Kilépés önkormányzati társulásokból a Falu-, és tanyagondnoki szolgálat miatt A Rendelet módosítása folyamatban van. 65/2008. (XII. 4.) ÚMVP IH Közlemény – Főlap 5. pont

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!