ÜDVÖZLET SEPSISZENTGYÖRGYÖN 2009 MÁJUS 21. MIÉRT SEPSISZENTGYÖRGY? MSZT-MSZT HÁROMSZÉKI TAGOZATA.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A gazdaságos közlekedésért... Budapest, FORENSIS Autóklub.
Advertisements

Komplex kistérségi programok a gyerekszegénység csökkentéséért Kun Zsuzsa, MTA KTI Gyerekprogram Iroda.
Migránsok társadalmi beilleszkedése együttműködéssel
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
határtalan technológia Szülőföldön boldogulás, határtalan technológia Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter Budapest, november.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
Szakterületi trendek, kilátások, jellemző foglalkozások és munkaerő- piaci igények Dzubay László Május 03. Pécs.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia pillére: Az alkalmazkodóképesség növelése Soós Roland Igazgató ÉRÁK.
Szakképzés és gazdaság kölcsönhatása (műhelybeszélgetés: felnőttképzési szekció) Hajdúszoboszló február 7. Soós Roland igazgató ÉRÁK.
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
Modláné Görgényi Ildikó. Vidékfejlesztés A gazdaság folyamataiban látható és minden érintett számára érezhető javulás következzen be. Minőségi, a környezet-
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
Köszöntjük az Internet a tudás szolgálatában, avagy „ A jó pap is holtig tanul” - de nem mindegy hogyan ! című konferencia résztvevőit! Eger, május.
„ TEszedd ” ( 2011) „Önkéntesen a tiszta Magyarországért” Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkárság Budapest dr. Rácz.
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
Középfokú képzés Magyarországon Nagy Mária szerk. (2003): Mindenki középiskolája. Országos Közoktatási Intézet, Bp.
A szakképzés jövője - a jövő szakképzése
A szakképzési rendszer változásai Szabó András. Új kihívások, régi problémák Tanulói létszám folyamatos csökkenése Szakképzés presztízsének hanyatlása.
BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL Horváth Gyula MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
Az informatikai és hírközlési szakképzés jelenlegi helyzete és a fejlesztés készültségi foka (OKJ és modul rendszer helyzete, a szakmai alapozás és képzés.
Az oktatás az EU-ban Lisszaboni statégia: Célmeghatározás –mit –mikorra –ki által –milyen minőségben Az eszközök között kiemelt helyen az egész életen.
REFORMÉRTÉKŰ LÉPÉSEK A SZAKKÉPZÉS TERÉN MAGYAR SZAKKÉPZÉSI TÁRSASÁG május 30.
Határon túli tanulmányutak diákoknak Csete Örs az Apáczai Közalapítvány igazgatója.
Határon túli tanulmányutak diákoknak Csete Örs az Apáczai Közalapítvány igazgatója.
MAGYAR SZAKKÉPZÉSI TÁRSASÁG HÁROMSZÉKI TAGOZAT SEPSISZENTGYÖRGY 2009.
Közösségi művelődési törekvések Budapest, március 5 Beke Márton, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közművelődési Főosztályának vezetője.
INTÉZMÉNYKÖZI MEGÁLLAPODÁS SZERKEZET. TÖRTÉNET, SZEREPLŐK 1999-es megállapodás 2002-es megállapodás 2006-os (hatályos) megállapodás Módosítások: 2007,
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
SZAKKÉPZÉS A FEJLESZTÉS ESZKÖZE
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
A képzett szakemberekért HEFOP központi program „ KORSZERŰ FELNŐTTKÉPZÉSI PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA ÉS ALKALMAZÁSA” Záró rendezvény A KONFERENCIA.
Program- és tananyagfejlesztés rendszertípus Modern Üzleti Tudományok Főiskolája.
A KTI az EU és a hazai közlekedéspolitika irányelveit követve a fenntartható fejlődés szempontjait figyelembe véve folyamatosan fejlődő,
1 Zala Megye az Információs Társadalomban Konferencia Zalaegerszeg, május 30..
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
Új paradigmák a FSZ képzés kereskedelmi szakmáiban Medvéné dr Szabad Katalin november 30.
Szakképzési Tanévnyitó Konferencia október 3. Germánné Vastag Györgyi OIB elnöke A főváros oktatáspolitikájának időszerű kérdései.
Európa 2020 A lisszaboni stratégiát felváltja az Európa 2020 stratégia Az új stratégia központi kérdése az Unió versenyképessége, de más, új célokat is.
KÖZOKTATÁS, SZAKKÉPZÉS, A MUNKA VILÁGA MSZT HÁROMSZÉKI Tagozata Sepsiszentgyörgy szeptember 29. Dr. Szenes György elnök.
A képzés fejlesztését, korszerűsítését indokolttá tevő szakmai fejlődésről Sz. dr. Nyitrai Ágnes Apor Vilmos Katolikus Főiskola,
Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Kamarai előadás március 2.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
A BARANYA PAKTUM MARKETINGTERVE. Környezetelemzés – Baranya megye fős lélekszáma az ország lakosságának 4%-át teszi ki Népesség fogyó tendenciája.
Balaton-felvidék – Somló Szakképzés-szervezési Társulás TÁMOP /
Az új típusú szakképzési rendszer főbb jellemzői MÁV konferenciasorozat 2. rendezvény április 29. Dr. Szivi József SZMM Felnőttképzési és Szakképzési.
Példa egy ppt prezentációhoz
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
KORLÁTOK ÉS LEHETŐSÉGEK: EGYETEMI KÉPZÉSI HELYEK TÉRSÉGFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEI A SZÉKELYFÖLDÖN Magyar Régiótudományi Társaság Vándorgyűlése Debrecen, 2010.
1 A MUNKA VILÁGA Sepsiszentgyörgy 2011 Szakmai fórum M.SZ.T.HÁROMSZÉKI TAGOZAT.
A gazdaság szerepvállalása a képzési és beiskolázási szerkezet alakításában Budapest április 29. Dr. Szilágyi János.
A humán szolgáltatás európai uniós tendenciái Humán szolgáltatás jelene és jövője konferencia Gödöllő, 2009.május 14. Borbély-Pecze Tibor Bors
Törzsök Erika: Színes szőttest - avagy milyen kisebbségpolitikára van szükség? 2006.
A Magyar Regionális Tudományi Társaság évi tevékenysége Horváth Gyula elnök.
„a gyakorlat a legjobb tanítómester, igazi gazdákat ez formál" (Tessedik Sámuel) Román István agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár március.
Akkreditált Felnőttképzési Intézmény FÉMES NAPOK Fejér megye szakképzési helyzete, különös tekintettel a fémipari szakképzésre Dávid Lajos - Fejér.
A JÁRMŰIPAR GAZDASÁGI HATÁSA KÖZÉP- ÉS NYUGAT- DUNÁNTÚLI RÉGIÓK FEJLŐDÉSÉRE Alprojekt-záró konferencia Előadó neve: Sólyom Andrea Győr, május 4..
Európa válasz(kísérlete) a gyermekszegénységre Dr. Lux Ágnes Országgyűlési Biztos Hivatala Eurochild Április Szécsény.
A köznevelési intézményi rendszer változása, Szakképzési Centrum és Kamara együttműködése a kamarai garanciavállalás sikeres megvalósításáért Kalmár Andrea.
Őszi Attila főigazgató. ELŐZMÉNYEK A szakképzés kezdetei városunkban  Dunaújváros – új, tervezett, város  A szakképzés kezdete 1953 Technikum/(1969)Főiskola.
11 A Nemzetgazdasági Minisztérium koncepciója a magyar szakoktatás megújítására Dr. A Nemzetgazdasági Minisztérium koncepciója a magyar szakoktatás megújítására.
MSZ C Andrássy Gyula Szakközépiskolája 3530 Soltész Nagy Kálmán u. 10. „Határtalanul”! Előkészítő óra.
A szakiskola jelene és jövője
TÁRSADALMI HATÁSOK.
SZAKKÉPZÉSI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI KERETRENDSZER (SZMBK) 11. előadás
Ágazatközi szakmai találkozók
Lorem ipsum.
Foglalkoztatás, szakképzés, jó gyakorlatok
Háromszéki szakoktatás jövője
Előadás másolata:

ÜDVÖZLET SEPSISZENTGYÖRGYÖN 2009 MÁJUS 21

MIÉRT SEPSISZENTGYÖRGY? MSZT-MSZT HÁROMSZÉKI TAGOZATA

MIÉRT HÁROMSZÉKI TAGOZAT? MSZT-MSZT HATÁRON TÚLI TAGOZATA

MIÉRT: „SZAKKÉPZÉS, VÁLASZ A GAZDASÁGI VÁLSÁGRA”? AZ EGYIK LEGFONTOSABB VÁLSÁGKEZELŐ MEGOLDÁS: A MINŐSÉGI SZAKKÉPZÉS

A HELYZET ADOTT ÉS VÍVÓDÁSOKKAL TELÍTETT MIÉRT: „AZ ERDÉLYI MAGYAR SZAKKÉPZÉS HELYZETE ÉS VÍVÓDÁSAI”?

ELŐZMÉNYEK ’89-es fordulat utáni gazdasági hanyatlás “reform” megnevezés alatti kisérletezések A szakoktatási programok keveset változtak és nem követték a szakterületek és a technika fejlődését A felnőttképzéssel és átképzéssel mindenki és ugyanakkor senki sem foglalkozott

ROMÁNIA, MINT EU-S ORSZÁG törekvések a lisszaboni egyezményben kitűzött célok teljesítésére, amelyek egy dinamikusan fejlődő, tudásalapú társadalomhoz vezessenek erőfeszítések történnek, hogy az oktatás / képzés megfeleljen a gazdaság és a társadalom elvárásainak szakképző iskoláink modernizálása és az oktatás egészébe történő elhelyezése nem csak formai, hanem tartalmi megújulást is jelent

ROMÁNIA, MINT EU-S ORSZÁG az új oktatási és szakképzési rendszer rugalmassága szakmai- vagy szakmacsoportos alapozó oktatás átjárhatóság biztosítása az oktatás különböző szakképzési szintjei és formái között új curriculum, a „modul”-rendszerű oktatás, a „kompetencia” fogalom megjelenése kompetenciaalapú szakvizsgák minőségbiztosítás az oktatásban szakmák akkreditálása

JELENLEGI HELYZET SZAKOKTATÁS TÁRSADALMI LEÉRTÉKELÉSE NINCS ÖSSZHANG A GAZDASÁG SZEREPLŐI KÖZÖTT A VALÓS GAZDASÁGI STRATÉGIA HIÁNYA A SZAKOKTATÁS IRÁNYTŰ NÉLKÜL HALAD

VÍVÓDÁSOK Az erdélyi magyar szakképzés kérdésköre nem választható el a romániai szakképzéstől A (magyar) gyerekek számának csökkenése A gazdaság “mélyrepülése”, amely hatványozottan jelentkezik a Székelyföldön és fiataljainkat a szülőföld elhagyására kényszeríti A szorványosodás nagy léptékben halad előre, amely már az erdélyi magyarság létét veszélyezteti Szakoktatás anyanyelven?

MEGOLDÁSOK (?) ÖSSZEFOGÁS, A SZAKEMBEREK NAGYOBB SZEREPVÁLLALÁSA

A SZAKÉPZÉSI TÁRSASÁGOK SZEREPE: SZAKMAI TANÁCSADÁS A HELYI FEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGNAK SZEREPVÁLLALÁS A GAZDASÁGI STRATÉGIA ALAKÍTÁSÁBAN A MINŐSÉGI SZAKKÉPZÉS FELVÁLLALÁSA, ANNAK MINDEN RÉSZLETÉVEL

KÖVETKEZTETÉSEK: AMIT NEM TUDSZ MEGVALÓSÍTANI EGYEDÜL, PRÓBÁLD ÖSSZEFOGÁSSAL ELÉRNI AZ MSZT HÁROMSZÉKI TAGOZATA HIÁNYPÓTLÁSRA VÁLLALKOZIK AZ MSZT SEGÍTSÉGÉVEL, SZÉKELY- FÖLDI ÉS ErDÉLYI ÖSSZEFOGÁSSAL EREDMÉNYESEK LEHETÜNK

KÖSZÖNET A FIGYELEMÉRT SIKERES EGYÜTTMŰKÖDÉST KÍVÁNOK !