Eldőlt egy 13 emeletes társasház Kínában

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Akropolisz 5/B.
Advertisements

Készítette: Sábián Róbert
8 Klikkelj az egérrel!.
Folyadékok és gázok mechanikája
Talán egy űrlény? Ez itt egy emberi arc. Egy koponya ?
KÖZLEKEDŐEDÉNYEK HAJSZÁLCSÖVEK
MIKROÖNTÖZÉS Lényege: a berendezés kis nyomáson (
Római építészet Augustus korában
Készítette: Albert Krisztina
Ezt a nagyon ritka fotót a NASA készítette
Árvizek „a víz az úr” 2008.október.31  A vízáradat időtől és helytől függően különböző megítélést kapott a civilizált népeknél. Csak a sivatagi népek.
KATOLIKUS VAGYOK HITTANRA JÁROK.
Autós képek Greenpeace aktivisták verdája. A 2 képen 10 különbség látható. Találd meg őket!
Az első Föld Napját Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére tartották még április 22-én. Már ezen az eseményen 25 millió amerikai emelte.
Ajándékozz boldogságot!;) •Van egy titkos hely a neten, ahol szerelmi receptek vannak. •Előtted áll a lehetőség, hogy megoszd ezt a titkot azokkal a férfi.
1.Számú Elnöki (ecchi)gőzfürdő terv. -Ki ne álmodozott volna az anime és manga rajongók közül, hogy egy napon majd eljut Japánba és személyesen megismeri,
Dél Amerika Dél-Amerika területe 17 840 000 km² a Föld felszínének kb. 3,5%-a ös adat szerint népessége több mint 371 000 000. Területe alapján a.
Noé bárkái.
Kritika érte a sajtót. Jogos kritika…?!?! Nem foglalkozik eleget a hazai piac burzsuj-ingatlanjaival. Valóban, igaz, nehéz megfelelő mélységű információhoz.
Érvek, érvelés.
Bármilyen hülyeségnek tűnik, de működik. Próbáljátok ki!
Ancient Babylon MUSIC : BONNY M – RIVERS OF BABYLON.
Milyen zajos, nyüzsgő város! S mi egy lelket sem ismerünk. Ne aggódj testvér! Szombaton elmegyünk a folyóparton levő imahelyre. Isten majd gondoskodik.
8.C OSZTÁLY KÉSZÍTETTE: KUTTOR CSABA. TALÁLKOZÁSUNK M ár óvodában is összetalálkoztunk, de más-más csoportokban voltunk. Az 1. osztályban találkoztunk,
Készítette: Bajkó Balázs Hullár Péter
 Klikkelj az egérrel! :20:48
Két magzat beszélget az anyja hasában …
AZ EIFFEL-TORONY ÖSSZESZERELÉSE
ZENE: FOR ANNA _ PAUL MAURIAT PR ÁGA Zene: Klikkelj!
Magában tudja tartani boldogságát, szeretetét és véleményét.
17. SZABÁLY A SZÖGLETRÚGÁS. 17. SZABÁLY – A SZÖGLETRÚGÁS A szögletrúgás a játék újrakezdésének egyik módja. Szögletrúgást kell ítélni amikor a labda utoljára.
15. SZABÁLY – A BEDOBÁS. A bedobás a játék újrakezdésének egyik módja. Bedobást kell ítélni annak a csapatnak a javára, amelyiknek ellenfele utoljára.
A vadlibák leckéje Tommy's Window Prezentáció
Madarak Madár Tímea 5.a Felkészítő tanár: Salamon Róza
Hasonlóságelemzés.   Kaptunk egy feladatot, amit meg kell oldanunk.
A középkori világ 7 csodája
Készítette: Fröhlich Noémi
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
ElképesztŐ Lyukak!! F: Laci Ezek a lyukak nem csak elképesztŐek,
Erről a hídról a következő kockán kapsz információt:
Lecke a vad- ludaktól Ismeretlen szerző Kattintással válts ♫ Turn on your speakers! ♫ Turn on your speakers!
Vagy más néven, a vörös bolygó, káprázatos látványt fog nyújtani!
Kína Huyen Khong Tu (Hanging monostor) A Hanging monostor Kína Shanxi nevű tartományában, Datong várostól 65 km-re van. Kína 5 szent hegyének egyike.
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Szarka Zsuzsi
Kedves Fiam ....
ZENE: FOR ANNA _ PAUL MAURIAT PR ÁGA Zene: Klikkelj!
Autós képek Greenpeace aktivisták verdája. A 2 képen 10 különbség látható. Találd meg őket!
Lecke a vadludaktól.
A rómaiak nyomában.
Lecke a vad-ludaktól.
A gyermeki tisztaság és szeretet, minden aljasságtól mentes
Itália egyik ékessége, a pisai Dóm épületcsoportja, a
MIÉRT GYÖTÖRJÜK EGYMÁST KIMUTATÁSOKKAL? Készítette: Gönye Zoltán, TE MIÉRT TESZED?
MARINA HOTEL AZ ÖBÖLBEN
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Építettek három 6 emeletes épületet a föld alá, majd azt mondták „nem lett jó, újrakezdjük” és fölé építették a repteret. Állítólag a CIA költözik a földalatti.
Egyoszlopos híd Malajziában, a Langkawi Sky Bridge Ha ismered a Bridge Builder összes pályáját és azt hiszed már nincs olyan hídszerkezet, amin meglepődnél,
Építészeti műszaki rajz
A világ egyik legromantikusabb városa,amely a divat, és a kultúra terén talán a legtöbbet kínálja nekünk. Festőket, szobrászokat, zeneszerzőket,és írókat.
SZINGAPÚR Épül Szingapúr egyik büszkesége a Marina Bay Sands Hotel eszem.
Machu Picchu Az Öreg csúcs.
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Miért kell jól viselkedni a földön? Hogy a paradicsomba kapjunk jegyet. Másképp a pokol vár!!! De a valóságban a paradicsom és a pokol ugyanaz csak kis.
Lecke a vad- ludaktól Ismertelen szerző Kattintással válthatsz! ♫ Turn on your speakers! ♫ A hangszórót légyszi !... ♫ Turn on your speakers! ♫ A hangszórót.
Az Élet Vonata Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány.
Út Út a forgalom lebonyolítására szolgáló, lineáris, épített létesítmény.
Készítette: Tremmel Máté
Eldőlt egy 13 emeletes társasház Kínában
Készítette: Szigethy Barna 5.a.
Előadás másolata:

Eldőlt egy 13 emeletes társasház Kínában Hihetetlen!!!!!!!!! Eldőlt egy 13 emeletes társasház Kínában Ez az eset, amikor a „Made ​​in China„ elveszti az értékét

Íme, a földön fekvő 13 emeletes ház

A végzetes hiba akkor történt, amikor az kész épület déli oldalán, egy 4.6m-es mélygarázst ástak.

Az épület másik oldalán a kiásott földből egy 10 méter magas földkupacot halmoztak fel.

Szokatlan megoldás volt a kínai építészmérnököktől, hogy először a társasházakat építették fel, majd csak azt követően kezdték kialakítani az épületek közötti mélygarázsokat. A garázsok kiásása közben akkor sok eső esett a környéken, emiatt felázott a talaj.

A sok eső megváltoztatta a talajban ható erőket A sok eső megváltoztatta a talajban ható erőket. Az északi oldal dél felé ható nyomását az alapozás nem bírta és az épület eldőlt.

Így a ház a déli irányban bedőlt a kiásott mélygarázs helyére. Az északi oldalról induló nyomás elérte a 3 ezer tonnát, amely már nagyobb volt, mint amit a ház betonpillérei el bírtak volna viselni. Így a ház a déli irányban bedőlt a kiásott mélygarázs helyére.

Döbbenetes látvány a fekvő ház

A tervezés másik hatalmas hibája, hogy a masszív vasbetonpillérek helyett üreges betoncölöpöket használtak az egyébként kissé lejtős területen.

Óriási szerencse a szerencsétlenségben, hogy az épületeket nem építették egymáshoz közelebb, különben a világ legnagyobb dominója indulhatott volna el.

A romokból egyértelműen látható, hogy az alapban nincsenek vasbeton pillérek!

Látszik a fotókon, hogy a cölöp alapozással együtt dőlt el az épület.

A 13 emeletes épületet közvetlenül a földre, üreges pillérekre építették anélkül, hogy komoly alapot készítettek volna.

Érdemes belegondolni, hogy ezek ugyanazok a kínai munkások, akik gyártják a használati cikkeink jó részét, itt készülnek gyermekeink játékai és rövidesen élen akarnak járni a világ autógyártásában is…… Ugyanakkor érdekes az is, hogy az épület ugyan eldőlt, de nagyon egyben maradt. Láthatóak repedések, de betört ablakot alig látni. A lényeg, hogy ha az alapozás nem is felelt meg a követelményeknek, de a ház legalább jól össze volt rakva, feltételezhető erre szükség is van a földrengések miatt. Vajon egy "jómunkásemberek" által épített új toronyház hogyan nézne ki egy ilyen eset után Magyarországon?

www.DiapoTop.com N’oubliez pas d’envoyer ce diaporama à vos amis et collègues de travail… Ne felejts el ezt a prezentációt a barátaidnak és munkatársaidnak továbbküldeni… Merci !