Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az első Föld Napját Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére tartották még 1970. április 22-én. Már ezen az eseményen 25 millió amerikai emelte.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az első Föld Napját Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére tartották még 1970. április 22-én. Már ezen az eseményen 25 millió amerikai emelte."— Előadás másolata:

1

2 Az első Föld Napját Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére tartották még 1970. április 22-én. Már ezen az eseményen 25 millió amerikai emelte fel szavát a természetért. A történelmi jelentőségű jeles nap az Egyesült Államokban és az ország határain túl is fontos változásokat hozott: az USA-ban szigorú törvények születtek a levegő és a víz védelmére. Új környezetvédő szervezetek alakultak és tudatosan több millió ember tért át egy ökológiailag fenntarthatóbb, kisebb fogyasztású életvitelre. Húsz évvel később Denis Hayes és barátai, az ökológiai válság jeleit, a bioszférában zajló pusztulást, a biológiai sokféleség csökkenését, az ipari szennyezést, az őserdők irtását, a sivatagok terjeszkedését, az üvegházhatást, az ózonlyukakat, a veszélyes és radioaktív hulladékok okozta problémát, a túlnépesedést, a savas esőt, az óceánok szennyezettségét látva kezdeményezték, hogy az 1990-es évek a „környezet évtizedeként” a figyelemfelhívás jegyében teljen el. Az ötletgazdák 1989-ben Kaliforniában létrehozták a Föld Napja Nemzetközi Hírközpontot, és havonta küldtek hírlevelet a világ minden országába, hogy sokféle akcióval ünnepeljék április 22-én a Föld Napját a világ minden országában. Iskolánkban is minden évben ezen a napon rendezvényekkel hívjuk fel egymás figyelmét a Föld védelmének szükségességére. Ezekből szeretnénk a továbbiakban egy kis ízelítőt adni.

3 Iskolánk elsősei nagy lelkesedéssel rajzoltak. Olyan helyeket rajzoltak le, amelyekre büszkék lehetünk Székelyudvarhelyen. Ugyanakkor elkészítették Udvarhely szégyenfoltjait is. Ezek láthatók az alábbi rajzokon:

4

5

6 ők rajzolták

7 „amikre büszkék vagyunk” díjazottjai „Szégyenfoltjainkról” készült rajzok díjazottjai

8 •A II. – VI osztályosoknak egy pályázatot hírdettek meg. Újrahasznosított tárgyakat kellett készíteni. Sok érdekes tárgy gyűlt össze ezekből készült egy kiállítás

9 Tűzoltó autó harisnyavirág Ékszeres doboz labdák

10 malacpersely csónak Szálloda belül és kívül

11 tank hajó Lakás a palackban Játék autóbusz

12 Készítették: IV.A osztály tanulói IV.B osztály tanulói

13 •AVI, VII és VIII. osztályos tanulók fényképeket készítettek Székelyudvarhely és környéke szépségeiről és szégyenfoltjairól. A fényképekből készűlt összeállításokat április 23-án mutatták be tanáraiknak és osztálytársaiknak. Készültek karikatúrák is, melyeket a társak a kiállításon tekinthettek meg. Kiválasztottuk a legsikerültebbeket.

14 Amikre büszkék lehetünk

15

16 szégyenfoltjaink

17

18

19

20 Bemutattuk munkáinkat

21 karikatúráink

22

23 •A VIII-os társaink ültettek, kapáltak és gyomláltak. •Igy került az iskola bejáratához: lonc, a sportpálya elé: aranyeső, díszsóska, boróka fenyő,az udvaron a garázs mellé pedig orgona csemeték és aranyeső ágak. •Kigyomláltuk a márciusban felújított virágágyásokat. •A bejárat melletti vályúkba az árvácskák mellé elültettük a francia szegfű palántákat és a kardvirág hagymákat is.

24 Földbe kerültek az orgona hajtások

25 lonc Elültetett csemetéink

26 ültetni és gyomlálni tanulunk

27 Csak egy Földünk van, közösen vigyázzunk rá!!!!! Ezt üzenik a „Bethlen bajnokai”


Letölteni ppt "Az első Föld Napját Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére tartották még 1970. április 22-én. Már ezen az eseményen 25 millió amerikai emelte."

Hasonló előadás


Google Hirdetések