Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Sopron 2011. Május 3. Lajtmann Csaba Reflex Környezetvédő Egyesület.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Sopron 2011. Május 3. Lajtmann Csaba Reflex Környezetvédő Egyesület."— Előadás másolata:

1 Sopron 2011. Május 3. Lajtmann Csaba Reflex Környezetvédő Egyesület

2 Elnyelt sugárzás A Föld felszínéről visszaverődő sugárzás Az atmoszféráról visszaverődő sugárzás Az atmoszféráról a Földre visszaverődő sugárzás Változik a Föld éghajlata Üvegházhatás

3 Változik a Föld éghajlata A fokozódó üvegházhatás okozói, következményei CO2 - szén-dioxid CH4 - metán H20 - vízgőz természetes folyamatok emberi folyamatok Szélsőséges időjárási helyzetek: rendkívül forró / hideg időszakok; árvíz; aszály; tornádó, szélvihar; özönvízszerű esőzések, olvadó jégmezők.

4 Változik a Föld éghajlata - Fokozódó szélsőséges hatások; - Fajok kihalása – a biológiai sokféleség csökkenése; - Egyre gyakoribb természeti katasztrófák; - Gazdasági-szociális krízisek. Mi történik, ha nem változtatunk

5 Ökológiai lábnyomunk Te is felelős vagy!

6 Mekkora lábon élünk? Afrika 1,33 Dél- Amerika 2,46 Észak- Amerika 11,77 Magyar- ország 5,01 Nyugat-Európa 6,28 Te is felelős vagy!

7 Ha a Föld összes lakója úgy szeretne élni, mint egy átlag Földre lenne szükség. MAGYAR 2 ÉSZAK-AMERIKAI 5 Egy Földön élünk!? Te is felelős vagy!

8 Változtass! Te is felelős vagy! - Mielőtt megvennéd, gondold meg, hogy valóban szükséged van-e rá! - Keresd a helyben készült / magyar termékeket! - Keresd a méltányos kereskedelemből származó termékeket! - Termeld magad, csináld magad! - Használd a lábad! – Gyalogolj, kerékpározz, rollerezz, görkorizz! - Magyarország ezernyi látnivalót rejteget, a tengerpart helyett nyaraljatok itthon! - Fürdés helyett zuhanyozz! - Ne mosogass folyó vízben! - Kapcsold le a villanyt, ha nem vagy a szobában! - Kapcsold ki a készülékeket, ha már nem használod őket! - Kísérd figyelemmel a gáz-, villany- és vízóra állását! - A lakás hőmérsékletét ne az ablaknyitással szabályozd! - Komposztálj! - Elromlott? Mielőtt kidobnád, próbáld megjavítatni! - Használd újra, gyűjts külön! - Légy önkéntes, segítsd a zöld szervezetek munkáját! - Szervezz helyi akciókat!

9 Éghajlatvédelem szövetségben - Európai Klímaszövetség - Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség Te is felelős vagy! - Helyi közösségek, települések az éghajlatvédelemben - Globális partnerség az európai közösségek és az Amazonas-menti őslakosok közösségei között

10 Sopron 2011. Május 3. Lajtmann Csaba 96/316-192 30/232-6658 lajtmann@freemail.hu Reflex Környezetvédő Egyesület www.reflex.gyor.hu www.eghajlatvedelmiszovetseg.hu Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Sopron 2011. Május 3. Lajtmann Csaba Reflex Környezetvédő Egyesület."

Hasonló előadás


Google Hirdetések