Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Vagy más néven, a vörös bolygó, káprázatos látványt fog nyújtani!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Vagy más néven, a vörös bolygó, káprázatos látványt fog nyújtani!"— Előadás másolata:

1 Vagy más néven, a vörös bolygó, káprázatos látványt fog nyújtani!
Mars Vagy más néven, a vörös bolygó, káprázatos látványt fog nyújtani! Tehát ne felejtsd el augusztus folyamán figyelni az éjszakai égboltot, de különösen … Augusztus 27-én Use mouse or space bar to advance slides

2 A vörös bolygó

3 Legközelebb talán 2287-ben lesz ismét ilyen közel a Mars!
Ebben a hónapban, a Föld és a Mars olyan mértékben közelíti meg egymást, amire még nem volt példa az emberiség írott történelme során. Legközelebb talán 2287-ben lesz ismét ilyen közel a Mars! A Jupiter Marsra gyakorolt tömegvonzása és ezáltal pályájának eltorzítása még a csillagászok számára sem teljesen kiszátható, de az biztos, hogy a Mars legalább 5000 éve nem volt ily közel a Földhöz és akár év is eltelhet, mire legközelebb ez az esemény bekövetkezik.

4 A két bolygó közti távolság augusztus 27-én lesz a legkisebb, amikor is a Mars mindössze 34,649,589 mérföldre lesz a Földtöl. Aznap éjjel (a Holdat leszámítva) a Mars lesz a legfényesebb égitest az éjszakai égbolton.

5 Szabad szemmel nézve a Mars ugyanakkorának látszik majd, mint a telihold!

6 A Marsot rendkívül egyszerü lesz majd megtalálni, lévén ugyanolyan nagynak látszik majd, mint a telihold. Augusztus elejétöl este 10-kor jelenik meg a keleti égbolton és hajnali 3-kor éri el az azimutot.

7 Augusztus végére, mikor a két bolygó a legközelebb kerül egymáshoz, a Mars az este leszálltakor kel majd és hajnali 12:30-kor lesz a legmagasabban. Így igen kényelmesen megfigyelhetsz majd valamit, amit még senki sem látott az emberiség írott történelme során. Tehát ne feledd augusztus folyamán figyelemmel kísérni, ahogy a Mars egyre fényesebbé válik az égbolton.

8 Osszd meg ezt az élményt a gyermekeiddel és unokáiddal…
… MIVEL EGYETLEN EGY MA éLö EMBER SEM LáTHATJA EZT MéG EGYSZER!


Letölteni ppt "Vagy más néven, a vörös bolygó, káprázatos látványt fog nyújtani!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések