Társadalmi szerepvállalás

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A munkahelyi egészségfejlesztés lehetőségei, nemzetközi tapasztalatok
Advertisements

Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
REGIONÁLIS ÉS HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSI STRATÉGIÁK TUDOMÁNYOS KONFERENCIA REGIONÁLIS ÉS HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSI STRATÉGIÁK TUDOMÁNYOS KONFERENCIA SZÉKESFEHÉRVÁR.
Hogyan segíthet városán, településén? Az egészséges életmód szemlélet beiktatásával a település életébe.  Étkezési tanácsadással  Dohányzás ellenes.
Az Oltalom Karitatív Egyesület 1989 óta működik. Célja a lelkileg és szociálisan elhagyott, kiszolgáltatott vagy veszélyeztetett élethelyzetben lévő különféle.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás (LLL)
Magyar Kerékpárosklub Hungarian Cyclists’ Club (HCC)‏ László János, elnök.
Az egészséget támogató kommunikáció lehetőségei és eszközei
A Fővárosi Önkormányzat civil stratégiája
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Miért fontos? 3478 Negatív hír az egészségügy szereplőiről nyomtatott és online sajtóban 2009-ben Mindenki érintett: EÜM, OEP, kórházak, orvosok, gyógyszergyártók.
AZ EURÓPAI KIVÁLÓSÁG MODELL ÉS SZEREPE AZ EU CSATLAKOZÁSBAN STRATOSZ KIADVÁNY 2003.
Dr. Kincses Gyula szept. 1/16 A Nemzeti Rákellenes Program összefoglalása Dr. Kincses Gyula.
"vállalkozások klímatudatossága" Melyek vagy melyek lennének a legjobb, leghatékonyabb állami eszközök a vállalkozások klímatudatosságának erősítésére?
A Nemzeti Fejlesztési Terv Logisztika a gyakorlatban Nemzetközi Szakkiállítás Szeptember 12. Jobbágy Valér Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások.
Az öngondoskodás és a magánforrások szerepe az egészségügyi reformban
A REGIONÁLIS INNOVÁCIÓ IRÁNYÍTÁSI RENDSZERÉNEK HÁLÓZATI MEGKÖZELÍTÉSE korreferátum ME RFK ülés Kecskeméti Főiskola, Gépipari és Automatizálási Műszaki.
CSR Magyarországon Szigeti Cecília.
Az adománygyűjtés kezdeti lépései a Magyar Természetvédők Szövetségénél Ladányi-Benedikt Ildikó kommunikációs munkatárs szeptember 20.
„ TEszedd ” ( 2011) „Önkéntesen a tiszta Magyarországért” Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkárság Budapest dr. Rácz.
„Gyakoroljuk a demokráciát!” Közösségi tervezés helyi projektekben Kuna Gábor, Cromo Közhasznú Alapítvány.
A „TRUEFOOD” projektről  Az Integrált projekt teljes címe: Hagyományos európai élelmiszerek fejlesztése innovatív módszerekkel  Tematikus prioritás:
Várakozások az eredmények tükrében,
Családi vállalkozás.
MagNet Magyar Közösségi Bank Magyarország első újbankja Homolka Éva Piac & Profit konferencia „Pénz,de honnan? Pénzszerzés és pénzgazdálkodás”
MagNet Magyar Közösségi Bank Magyarország első újbankja „Túlélés és fejlődés a közösség részeként” Dakó Andrea Piac & Profit konferencia.
4000 körüli vállalkozás, - ennek 80%-a mikro-vállalkozás (10 főnél kevesebb foglalkoztatott), - 15%-a kisvállalkozás (10-49 fő foglalkoztatott) 100 ezer.
Budapest, február 25. Kötik-e a cégek termékeikhez a fogyasztót, és ha igen hogyan?,,Marketing, public relations és reklám az egészségügyben’’ VIII.
„ Átszűrődő üzenetek'‘ Liliom programok Paplanos Péter PR Manager Lilly Hungária Kft.
Megtakarítás, befektetés, öngondoskodás Dr. Mohai György Budapesti Értéktőzsde Zrt. Konferencia a tudatos pénzügyekért Budapest, október 2.
professional coach, motivációs előadó
Sajtótájékoztató, november 14. AmCham - Egészséges Munkahely Program 1 Az Amerikai Kereskedelmi Kamara AmCham Egészséges munkahely programja Dr.
Fej vagy írás? a tüdőrák éve. Fej vagy írás? 2006 – a tüdőrák éve Mucsi János, Farkas Éva, Tormay Károly Egészségügyi Központ Tüdőbeteg-gondozó.
A Grundfos Vállalatcsoport
Hol a határ a pr és a valódi felelősségvállalás között?
„Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen” szűrő és felvilágosító program hátrányos helyzetű nőknek
Kiss Judit, Kerek Judit, Galgóczi Dóra, Lőrik Eszter
A vidéki tér sikertényezői
2008. március 27. Magyar Tartalomipari Szövetség – A/016 – EQUAL IT-mentor projekt.
„Beszélgessünk Európáról” programsorozat MeH EU Kommunikációs Főosztály Dániel Anna Békés, március 18.
Kuti Éva Szociális gazdaság, nonprofit szektor, civil társadalom Versengő koncepciók és intézményi leképeződésük.
A Kiotói Jegyzőkönyv Énekes Nóra Kovács Tamás.
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG LEADER Program a sikeres magyar vidékért Közösség, Összefogás, Tudás.
2009. február 24. Holcim, mint felelős munkáltató.
„ Megváltozott munkaképességű munkavállalók –
Web: Boros Áron ügyvezető OTP Hungaro-Projekt Kft. Félixfürdő, május 18. Egyszerűen a siker felé EU és üzlet.
Innováció ösztönző együttműködések kiépítése Dél-kelet-európai térség országaiban SET GIFT.
A hippokratészi eskü értelmezése
dr. Sebők András Az MNÉTP tudományos koordinátora
Önkormányzatiság Romániában – helyzetkép és jövőkép Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető alelnöke INNOVA KONFERENCIA Szabadka
Adományozási kultúra az Európai Unióban Előadó: Dr. Talyigás Katalin.
Mátrai Balázs vidékfejlesztési szakértő Magyarországi LEADER Központ
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
Lovas Attila igazgatóKÖTIVIZIG Duna térségi programalkotó tanácskozás, Érd, június 07.
A muzeális intézményrendszer átalakítása
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
Paradigmaváltás a kommunikációban Lakatos Zsófia június 5.
Az NFT tervezési folyamatának nyomon követésére alakult civil munkacsoport Budapest, április 15.
Betegközpontú innováció a gyógyszeriparban
INDULNAK AZ ÚJ, KKV-K VERSENYKÉPESSÉGÉT SEGÍTŐ EU- PÁLYÁZATOK MÁTHÉ PÉTER VEZETŐ TERVEZŐ, DDRFÜ.
A Közösségi Alapítványokról Lekeny Hajnal Kárpátok Nemzetközi Alapítvány
Kereskedelmi kapcsolat Kongó DK és Magyarország között
copyright © P2P Money Europe Inc.
Az innovációs modellek (az innovációk keletkezése Roy Rothwell)
Egészségügy 5 Dimenzióban augusztus 31. Leitner György
roma integrációs modellek a közös sikerekért
Minimális intervenció az alapellátásban
A civil szervezetek hatásméréséről
Varga Péter, közszolgálati CMC
Előadás másolata:

Innováció az egészségfejlesztésben Paplanos Péter PR Manager Lilly Hungária Kft.

Társadalmi szerepvállalás A társadalmi felelőssévállalás gondolatának elfogadása és normává szilárdulása hazánkban is széleskörben kialakulóban van Kormányzat, civil szféra, felelősen gondolkodó vállalatok és az öngondoskodó egyén együttműködése Közvetlen profitszerzés érdeke nélkül A Lilly számára több mint 100 éves hagyomány és elkötelezettség Az egészségügy hatékony működéséhez elengedhetetlen Innováció az egészségfejlesztésben Copyright © 2009 Lilly Hungária Kft.

„Virágzó” együttműködés a népegészségügyben 2004 óta Súlyos népegészségügyi problémák fókuszban Új megvilágításban az öngondoskodás Sikeres programok a népegészségügyi felvilágosítás területén Az eredmények példaként szolgálhatnak a népegészségügyért tenni akaró vállalatok számára Innováció az egészségfejlesztésben Copyright © 2009 Lilly Hungária Kft.

Liliom Program Évente megközelítőleg 500 halál a méhnyakrák miatt A méhnyak-szűrés az onkológiai szűrések közül korábban kevesebb figyelmet kapott A népegészségügyi felvilágosítás teljesen új megközelítése Átfogó kommunikációs kampány és nyereményjáték Olyan terület, amelyen a Lilly Hungáriának nincs terápiás készítménye Innováció az egészségfejlesztésben Copyright © 2009 Lilly Hungária Kft.

Liliom Program - Eredmények Áttörést hozott a méhnyak-szűréshez kötődő felvilágosításban A Liliom Program összesen három fázisban valósult meg 2005-2008 között 46 ezer hölgy vett részt a nyereményjátékban A jelentkezők közel fele korábban semmilyen nőgyógyászati szűrésen nem vett részt 2005-2008 között 4,2 százalékról 8,6 százalékra emelkedett az államilag finanszírozott szűrésen résztvevők száma Évente 84 hölgy életét mentette meg a program! Innováció az egészségfejlesztésben Copyright © 2009 Lilly Hungária Kft.

ELÉG! A dohányzásból A Liliom Program elemeit felhasználva, továbbfejlesztve program indult a női dohányzás visszaszorításáért A kezdeményezés az emóciókon alapuló meggyőzést alkalmazta Az anyaság és a dohányzás veszélyeinek összekapcsolása Fontos szempont volt a pontos mérhetőség Közel 2000 hölgy vett részt a „Hagyd abba és nyersz” nyereményjátékban Innováció az egészségfejlesztésben Copyright © 2009 Lilly Hungária Kft.

Diaktívan a diabétesz ellen A korábbi, szűrésre összpontosító programok helyett konkrét megoldási javaslatot ad Felhívja a figyelmet a testsúly- és a vércukorkontroll összefüggéseire Életmód és testsúlycsökkentő programmal segíti a cukorbetegeket Kiemeli az öngondoskodás szerepét A legnagyobb hazai cukorbeteg-szervezeten keresztül a betegek, családtagok széleskörű bevonása történt Több mint 300 cukorbeteg fogyott a program hatására Innováció az egészségfejlesztésben Copyright © 2009 Lilly Hungária Kft.

A sikertényezők Az anyagi támogatáson túl közös gondolkodás, munka, megvalósítás, örömök Bátorság, kezdeményezőkészség, elkötelezettség Az üzleti szférából átvett kommunikációs modell a népegészségügyben „Mi, a Lillynél hiszünk abban, hogy új, innovatív ötletekkel, jelentős fejlődést lehet elérni a népegészségügyi felvilágosítás területén, eredményesen el lehet juttatni az emberekhez az öngondoskodás és szemléletváltás fontosságát.” Innováció az egészségfejlesztésben Copyright © 2009 Lilly Hungária Kft.

Innováció az egészségfejlesztésben KÖSZÖNÖM FIGYELMÜKET!