Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

copyright © P2P Money Europe Inc.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "copyright © P2P Money Europe Inc."— Előadás másolata:

1 copyright © P2P Money Europe Inc.

2 HONEM rendszer bemutatása
Németh Szabolcs értékesítési és kommunikációs ig. BillBarter Hungaria ZRt. copyright © Billbarter Hungaria Zrt.

3 copyright © Billbarter Hungaria Zrt.
A probléma... Számlák fizetésének csúszása Számlák fizetésének elmaradása a vállalkozók és a nekik bedolgozó alvállakozók és beszállítók létét fenyegetik Európában. Különösen nagy mértékben érinti a kis és középvállalkozói szektort (kkv), akik tőkeellátottsága alacsony, állandó pénzforgalmi gondokkal küzd. copyright © Billbarter Hungaria Zrt.

4 copyright © Billbarter Hungaria Zrt.
Európa tartozásai... Az EU területén kibocsátott számlák teljesítése 2010-ben! copyright © Billbarter Hungaria Zrt.

5 copyright © Billbarter Hungaria Zrt.
Európa tartozásai... Az EU területén a teljes szférát érintő lejárt tartozások 1 900 mrd EUR Az EU területén a KKV-t érintő lejárt tartozások 1 100 mrd EUR copyright © Billbarter Hungaria Zrt.

6 copyright © Billbarter Hungaria Zrt.
Magyarország tartozásai... A KKV-t érintő lánc és körbetartozások < 1 000 mrd HUF 400 mrd HUF építőipar 200 mrd HUF kereskedelem 400 mrd HUF szolgáltatás copyright © Billbarter Hungaria Zrt.

7 copyright © Billbarter Hungaria Zrt.
Mivel próbálják visszaszorítani? Céginformációs ellenőrzéssel (csődfigyelő) Lekérdezheztő feketelista (tartozók, adót nem fizetők) Egyéni kezdeményezés (Jól Fizetők Baráti Köre) Jogi eljárás (fizetési mh, peres eljárás) Követeléskezelő megbízása A késve fizetőt nem szolgálják ki, szankcionálják Ezek együttes használat közel sem olyan hatékony és eredményes mint a HONEM rendszer! copyright © Billbarter Hungaria Zrt.

8 A HONEM rendszer innovációja...
Fordítsuk a lejárt követeléseket a tartozások rendezésére! copyright © Billbarter Hungaria Zrt.

9 copyright © Billbarter Hungaria Zrt.
Kintlévőségek megoldása... A Kft. B Kft. C Kft. D Kft. X Kft. A tartozások egy irányba mutatnak (lánctartozás). Nincs egymással közvetlen kapcsolatuk, így kompenzációval nem tudják csökkenteni tartozik/követel állományukat. copyright © Billbarter Hungaria Zrt.

10 copyright © Billbarter Hungaria Zrt.
Kintlévőségek megoldása... A Kft. B Kft. C Kft. D Kft. X Kft. HONEM A vállalkozások interneten keresztül rögzítik a kintlévőségeik paramétereit a HONEM rendszerbe. 1. copyright © Billbarter Hungaria Zrt.

11 2. Kintlévőségek megoldása... A Kft. B Kft. C Kft. D Kft. X Kft. HONEM
A HONEM kapcsolatot teremt a feltöltött számlák között

12 copyright © Billbarter Hungaria Zrt.
Kintlévőségek megoldása... A Kft. B Kft. C Kft. D Kft. X Kft. H H H H H H 3. A HONEM a követeléseket és tartozásokat összevezeti A Kft. B Kft. C Kft. D Kft. X Kft. HONEM eljárás egészen addig tart, amíg az érintett cégek követelése el nem éri a 0.- összeget. copyright © Billbarter Hungaria Zrt.

13 copyright © Billbarter Hungaria Zrt.
Pénzügyi teljesítés nélkül... A HONEM rendszer a vállalkozások középpontjában állva, a kiértékelt vállalkozásoktól a lejárt, és elismert követelésekért cserébe nem pénzt, hanem egy a vállakozásokkal szemben fennálló elismert tartozást ad. Így a vállalkozás kintlévőségéhez jutott, annak összegét pedig egy tartozása teljesítésére fordította. Tényleges pénzügyi műveletek nem történnek. Az érintett vállalkozások kifizetetlen kintlévőségükhöz jutnak, akképp, hogy kintlévőségük összegét egy vagy több tartozásuk teljesítésére fordították. copyright © Billbarter Hungaria Zrt.

14 copyright © Billbarter Hungaria Zrt.
A HONEM rendszer innovációja... A vállalkozások interneten keresztül rögzítik a kintlévőségeik paramétereit 1. 2. A HONEM kapcsolatot keres a feltöltött számlák között A HONEM a követeléseket és tartozásokat összevezeti 3. copyright © Billbarter Hungaria Zrt.

15 copyright © Billbarter Hungaria Zrt.
A HONEM rendszer innovációja... Előzetes költségek nélkül igénybevehető Csak a tényleges kompenzáció után kell fizetni 1% kompenzációs díjat A meglévő (lejárt) tartozások 70-80%-át felszámolhatja Lejárt és még nem lejárt számlák esetében is használható Pénzügyi teljesítés nélkül rendezi a tartozásokat A likviditással problémával küzdő vállalkozások számára is Mellőzi a jogi eljárásokat és követeléskezelő bevonását A problémás vevőkkel is megmarad az üzleti kapcsolat Felszámolás és csődeljárás alatt is használható Csökken a csődeljárások és felszámolások száma copyright © Billbarter Hungaria Zrt.

16 copyright © Billbarter Hungaria Zrt.
A HONEM rendszer innovációja... A múltban keletkezett lejárt követelések a jelenben fenálló tartozásokra fordíthatók A jövőben keletkező még nem lejárt követelések a jelenben fenálló tartozásokra fordíthatók copyright © Billbarter Hungaria Zrt.

17 copyright © Billbarter Hungaria Zrt.
A HONEM rendszer igénybevétele... Vállalkozások önállóan, interneten keresztül Szerződéses Partnerirodákon keresztül copyright © Billbarter Hungaria Zrt.

18 copyright © Billbarter Hungaria Zrt.
A HONEM rendszer eredményessége... A D F B D C H D C E E B H copyright © Billbarter Hungaria Zrt.

19 copyright © Billbarter Hungaria Zrt.
A HONEM rendszer innovációja... TARTOZIK KÖVETEL FT A D 1 000 000 Ft F 2 000 000 Ft B 800 000 Ft C H 500 000 Ft E 3 000 000 Ft 1 500 000 Ft ÖSSZES TARTOZÁS 16 300 000 Ft copyright © Billbarter Hungaria Zrt.

20 A HONEM rendszer innovációja...
TARTOZIK KÖVETEL EREDETI TARTOZÁS HONEM KOMPENZÁCIÓ UTÁN A D 1 000 000 Ft 200 000 Ft F 2 000 000 Ft B 800 000 Ft MEGSZŰNT TARTOZÁS C H 1 500 000 Ft 500 000 Ft E 3 000 000 Ft ÖSSZES TARTOZÁS 16 300 000 Ft 3 200 000 Ft copyright © Billbarter Hungaria Zrt.

21 copyright © Billbarter Hungaria Zrt.
A HONEM rendszer eredményessége... A D F B D C H D C E E B H EREDETI ÁLLAPOT copyright © Billbarter Hungaria Zrt.

22 copyright © Billbarter Hungaria Zrt.
A HONEM rendszer eredményessége... A D F C H E H HONEM ÁLLAPOT copyright © Billbarter Hungaria Zrt.

23 80% csökkent a tartozások összeg
A HONEM rendszer konklúzió... Ft tartozás Ft tartozás = 80% csökkent a tartozások összeg copyright © Billbarter Hungaria Zrt.

24 A HONEM rendszer kiépítése...
Magyarország 100 iroda Románia 200 iroda Szlovákia 50 iroda Olaszország 600 iroda Németország 800 iroda Csehország állami finanaszírozással copyright © Billbarter Hungaria Zrt. Előkészület 2011 November 2011 Szeptember

25 A HONEM rendszer kiépítése...
Magyarország az Európai Központ Magyar HONEM rendszer központja-Budapest Magyar Iparszövetség Inkubátorháza HONEM Európai Fejlesztési Központ Győr copyright © Billbarter Hungaria Zrt.

26 copyright © Billbarter Hungaria Zrt.
A billbarter.com oldal szolgáltatásai EU szintű online cégadatbázis HONEM számlakompenzációs rendszer Üzleti kapcsolatépítés B2B modul Barterváltó rendszer Üzleti ajánlatok, termékek hirdetésének lehetősége tól fokozatosan kerülnek bevezetésre copyright © Billbarter Hungaria Zrt.

27 copyright © Billbarter Hungaria Zrt.
A billbarter.com oldal szolgáltatásai HONEM számlakompenzációs rendszer Üzleti kapcsolatépítés B2B modul Online cégadatbázis Üzleti ajánlatok, termékek hirdetésének lehetősége Barterváltó rendszere copyright © Billbarter Hungaria Zrt.

28 copyright © Billbarter Hungaria Zrt.
Köszönjük figyelmüket és részvételüket! copyright © Billbarter Hungaria Zrt.


Letölteni ppt "copyright © P2P Money Europe Inc."

Hasonló előadás


Google Hirdetések