Erdészeti átruházott feladatok 2013 Ali Tamás Gábor 2013. február.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tájékoztató az erdészeti támogatások változásairól
Advertisements

Tájékoztatás az ÚMVP jogcímek végrehajtásáról
A időszak végrehajtási intézményrendszere
2012. december 3. ÉSZAK KELET-PEST MEGYEI LEADER EGYESÜLET Tájékoztató Fórum.
Az MVH és az MGSZH EI együttműködése erdészeti jogcímek vonatkozásában
1 ‘Bakonyalja-Kisalföld kapuja’ Vidékfejlesztési Egyesület évi ÚMVP monitoring adatszolgáltatási kötelezettség Kisbér,
ORSZÁGOS ATOMENERGIA HIVATAL Tervezett üzemidő lejártát követő üzemeltetés engedélyezése Dr. Rónaky József főigazgató.
Erdészeti, Halászati és Vadászati Főosztály
LEADER PROGRAM ÁTALAKÍTÁSA TÁRSADALMI VITA ORSZÁGOS ZÁRÓ RENDEZVÉNY LAJOSMIZSE, DECEMBER 2. Nyugat-Dunántúli Régió „Tiszta szívet teremts bennem,
Támogatási lehetőségek a Nemzeti Vidékfejlesztési Terv alapján.
Tájékoztatás a as EMVA társfinanszírozású vidékfejlesztési program évi éves végrehajtási jelentésben foglalt eredményekről ÚMVP MB 2013.
Szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítése A szakképzési megállapodás és a szakmaszerkezeti döntés Helyszín dátum Nemzeti Fejlesztési.
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Program Budapest, február 9.
A pénzügyi és gazdálkodási felelősségvállalás szabályozása
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről, s az igénybevehető szolgáltatásokról Tisza.
INTERREG IIIA – Hogyan pályázzunk Európai Uniós Pénzforrásokra? INTERREG IIIA – Hogyan pályázzunk Európai Uniós Pénzforrásokra? Az EU intézmény rendszere,
Aktuális tudnivalók a 2013-ig hatályos ÚMVP erdészeti intézkedéseivel kapcsolatosan Agrárfejlesztési Főosztály.
KAP ALBIZOTTSÁG TÁJÉKOZTATÁS DIT-UMVP MB MÁRCIUS 13-I ÜLÉSÉRE Szilvássy István.
A megyei tervezés jelenlegi állása, a közeljövő jogszabályi változásai Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása,
Tájékoztatás az ÚMVP jogcímek végrehajtásáról Gulyás Levente Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Közvetlen Támogatások Igazgatósága.
A FOLYAMATBA ÉPÍTETT ELLENŐRZÉS JELLEMZŐI
Dr. Bujdosó András Imre főosztályvezető
A projektek megvalósítása II. A projekt pénzügyi megvalósítása A támogatás lehívása 8. modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP)
Az agrár-, és vidékfejlesztési igazgatás alapkérdései „Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa” Az Európai.
Darányi Ignác Terv – ÚMVP módosítása II. tengely december 11. Galambos Annamária mb. főosztályvezető VM – Agrárfejlesztési Főosztály.
Agrárfejlesztési Főosztály december 13.
Az ÚMVP jogcímek előrehaladásáról Gulyás Levente igazgató Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Közvetlen Támogatások Igazgatósága Tájékoztató.
dr. Szaló Péter helyettes államtitkár szeptember 24.
2009. évi éves előrehaladási jelentés
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
ÖNKORMÁNYZATI SZAKMAI NAP
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
EMVA LEADER Aktuális feladatok a végrehajtásban
Ellenőrzés, visszacsatolás
INTÉZMÉNYKÖZI MEGÁLLAPODÁS SZERKEZET. TÖRTÉNET, SZEREPLŐK 1999-es megállapodás 2002-es megállapodás 2006-os (hatályos) megállapodás Módosítások: 2007,
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
A közötti időszakra vonatkozó Vidékfejlesztési Program tervezési folyamata Pócsi Gabriella NAKVI MTO tervezési referens Hatékonyság, Innováció,
2010. március 03. Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó.
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről és az igénybevehető szolgáltatásokról Pataki.
szerepe a köznevelésben
ÚMFT első éves tapasztalatai, az uniós pénzek felhasználásának várható üteme Közbeszerzés.
DIT-ÚMVP III. és IV. tengelyét, illetve a TS intézkedést érintő programmódosítási javaslatok Dr. Maácz Miklós főosztályvezető Vidékf ejlesztési Főosztály.
Költségvetési kockázatok Domokos László az Állami Számvevőszék elnöke Adóegyetem, nov. 29.
A kormányzati K+F+I politika prioritásai, különös tekintettel a gyógyszeriparra Dr. Nikodémus Antal Nemzetgazdasági Minisztérium, Innovációs és K+F Főosztály.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kar 2009/2010-es tanévre pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések.
Gazdasági Tanácsok a felsőoktatási intézményekben január 13.
A NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG Dr. Kerekes István.
Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyes nem horizontális intézkedéseinek és a IV. tengelyes intézkedéseinek végrehajtási folyamata.
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program természetvédelmi vonatkozású intézkedései Tóth Péter, KvVM A Natura 2000 hálózat finanszírozása c. workshop.
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
A köztisztviselők jogállásáról Bevezető rendelkezések.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Szakképzési közfeladatok a Kamarában
A Strukturális Alapok Cél: a régiók közötti társadalmi és gazdasági kohézió elősegítése Költségvetés: 195 mrd EUR  Európai Regionális Fejlesztési.
Hulladékgazdálkodás önkormányzati feladatai december 6. Szeged Csongrád Megyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Főosztály Dr. Balogh Zoltánné.
ZRt.-vé alakulás Készítette: Budánovics Noémi. ZRt.-vé alakulás I. Tulajdonosi elhatározás II. Megvalósíthatósági tanulmány III. Közgyűlési döntés az.
MERD tájékoztató Vásárosnamény, február 28..
Tájékoztató az Ifjúsági Foglalkoztatási Kezdeményezés (Youth Employment Initiative - YEI) végrehajtásáról Jogszabályi háttér 1304/2014 EU Rendelet IV.
Központi koordináció feladatai a as programozási időszakban.
J EGYZŐI ÉRTEKEZLET ÉHOT T ÖRVÉNYESSÉGI F ELÜGYELETI O SZTÁLY Pécs, február 29.
Dr. Benkő Péter Osztályvezető Március 8.
PROGRAMZÁRÁS EMVA –III. – IV. tengely 1.
Előadás másolata:

Erdészeti átruházott feladatok 2013 Ali Tamás Gábor február

Az Erdészeti Igazgatóságok által ellátandó támogatási feladatok Kérelemkezelés: NVT- Mezőgazdasági területek erdősítése Kifizetési kérelmek kezelése EMVA- Mezőgazdasági területek Támogatási és Kifizetési kérelmek EMVA- Erdő- környezetvédelmi Támogatási és Kifizetési kérelmek EMVA- Erdőszerkezet átalakítása Támogatási és Kifizetési kérelmek EMVA- Erdészeti potenciál Támogatási és Kifizetési kérelmek EMVA- Agrár-erdészeti rendszerek Támogatási és Kifizetési kérelmek Fiatal erdők állománynevelése Támogatási kérelmek Natura 2000 kérelmek Helyszíni ellenőrzések: NVT-MGTE, EMVA-MGTE, AE, EP, EKV, ENTB, FEÁN, Natura 2000 Tervezett jogcímek: Erdészeti potenciál-megelőzés; Közjóléti beruházások

Feladatmegosztás NÉBIH Erdészeti Igazgatóság: Közreműködik a NÉBIH-MVH Delegálási szerződés megkötésében A DSZ alapján előkészíti az egyedi kormányhivatali megállapodásokat Szakmai irányítást és felügyeletet lát el az ügyintézés során Saját hatáskörben ügyintézi az EKV és ENTB kérelmeket (A1 szintig) EU-s ellenőrzési feladatok teljes felügyelete, önálló végrehajtása Gondoskodik a jogcímekhez kötődő adatszolgáltatásokról az MVH felé Elszámol az elvégzett feladatokkal Képviselteti magát a EU 2020 tervezési munkacsoportban Megyei Kormányhivatalok Erdészeti Igazgatóságai: Az MVH-NÉBIH elrendelése alapján, az iránymutatások maradéktalan betartása mellett végzik a számukra meghatározott kérelemkezelési munkafolyamatokat Vezető és társellenőri feladatokat látnak el

Megyei Kormányhivatalok erőforrásai

Működés alapfeltétele A Megyei Kormányhivatalok Erdészeti Igazgatóságainál dolgozó, támogatásokat kezelő kollégáknak február 28- ig van szerződésük! A MKH részéről a megelőlegezett bizalom (dec 31-től febr.28) elfogyott. Aláírt szerződés, megállapodás hiányában nem hosszabbítanak. Delegálási szerződés szakmai egyeztetése az MVH-val lezárult, nincs vitás pont. A évi finanszírozási keretösszegről megállapodás született még 2012-ben.

Az együttműködés alapjai Megállapodás az MVH és a NÉBIH között Megállapodás a NÉBIH és 10 megyei Kormányhivatal között A megyei KH EI-ken dolgozó határozott idejű munkatársak kinevezésének meghosszabbítása.

Működés alapfeltétele Tudomásunk szerint a Vidékfejlesztési Minisztérium még egyeztet az MVH-val Delegálási Szerződés aláírásáról pénzügytechnikai okokból (mivel már nem uniós forrás a fedezet, hanem hazai költségvetési támogatás, a mai Áht. szabályokba a Hivatalok közötti delegálás és forrásátadás nehezen illeszthető bele) Ez súlyosan veszélyezteti az erdészeti támogatások feldolgozását, kifizetését, mert a NÉBIH-nek még a 10 Kormányhivatallal is külön megállapodást kell kötnie a DSZ alapján! A NÉBIH javasolja, hogy a DSZ rögzítse a évi rendelkezésre álló pénzügyi keretet. Ebben a formában kerüljön sürgősséggel aláírásra. Ezt követően a VM, az MVH és a NÉBIH szakemberei külön állapodjanak meg a pénzátadás módjáról. Az azonnali, felsővezetői döntés nem várhat tovább.

2013. Március 1. (11 nap múlva) 55 főnek lejár a kinevezése

Köszönöm figyelmüket!