„ Ha a jövő évről akarsz gondoskodni - vess magot Ha egy évtizeddel számolsz - ültess fát Ha terved egy életre szól - embert nevelj! ”

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nagybajomi Általános Művelődési Központ tagiskolája
Advertisements

A KÓPÉVÁR ÓVODA SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A TÁMOP
Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda
Óvoda.
Ünnepek.
Szülői elégedettség mérés eredménye
„Művészettel a jövő művészeiért” TÁMOP-3. 1
Kis csoport szeptember
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Környezeti nevelés az óvodában
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
Gondviselés Óvoda – Eltelt 16 év…
Napocska Napköziotthon
SZONEK Liszt Ferenc Utcai Bölcsőde és Óvoda Szentlőrinc
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
Kompetencia alapú programcsomag bevezetése az óvodában
Kastélykert Körzeti Óvoda
Fecske úti Óvoda bemutatása
ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT
TAPASZTALATOK AZ ÓVODAI NEVELÉS GYAKORLATÁBAN
Módszertani megújulás a nevelő munkában
ONAP ↓ HELYI ÓVODAI PROGRAM ÜTEMTERV TERVEZET
Zöld gondolatok ÖKO-iskola cím 2002 – – – 2011.
ÖKO iskola, de hogyan?. Miért akart az iskola pályázni? Iskolai élet TevékenységekPÁLYÁZAT Fenntartói támogatás.
Az esélyegyenlőséget szolgáló intézkedések az óvodában Némethné Józsa Ágnes tanácsos, óvodai szakreferens Győr, április 29. Győr-Moson-Sopron Megyei.
Kis csoport „ÉG A GYERTYA ÉG…”-óvodai témahét december
SZONEK BÜKKÖSDI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA TAGINTÉZMÉNYE
Albert István Téri Napovi Kisvaszar
Nevelés és nevelői attitűdök
(Program-akkreditációs lajtsromszáma: PL-2661)
LÉPÉSRŐL – LÉPÉSRE program
Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola
A Köztársaság Téri Óvoda bemutatása
Budapesti Ward Mária Általános Iskola
Deák Ferenc Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda
Szeretettel köszöntöm
PROGRAM.
Óvodai környezeti nevelési program megvalósításának tapasztalatai a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és Újbuda Önkormányzat közötti együttműködésben.
„A Zöld Óvoda megvalósult gyakorlata”
Rózsavizes Húsvét napját jöttem ma kívánni… Húsvét projekt a baracskai Kozma Ferenc Általános Iskola 3. osztályában március 17-március 25. készítette:
Adventi forgatag Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola december 19.
Ünnepek © Németh György.
Köszöntjük a Kálváriaparti Általános Iskolában! Mottónk: „Volt kicsi gyermek mind az, ki ma bölcs meg erős”
A néphagyományok, jeles napok, ünnepi szokások szerepe az óvodai nevelésben
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
Óvodahívogató Bárka Baktalórántházi Református Óvoda
BIHARINÉ dr. KREKÓ ILONA főiskolai docens
Budapest, A „fenntarthatóság” alappillérei Környezetvédelem Társadalom Gazdaság Megvalósulásának alapvető feltétele a szemléletváltás.
Általános tájékoztatás Körzetünk Feál1-2. évfolyam Darus3-8. évfolyam „Gurulós módszer” Általános osztály (a) - projektoktatás Emelt óraszámú matematika.
 Nógrádmarcal Nógrád megyében, Balassagyarmattól 10 km-re található zsák település  A Cserhát hegység északi nyúlványának szélén, az Ipoly völgyének.
Összeállította: Szabó Ilona
Az iskola és a szülők kapcsolattartási formái a Csaholci Általános Iskola intézményében Készítette: Kádár Ágnes mesterpedagógus szaktanácsadó
MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki, ha nem tud addig tartani, amíg megnövök, hanem guggoljon ide mellém, ha nemcsak hallani, de érteni is akar, hogy.
Pomázi Német Nemzetiségi Általános Iskola.
Márkus Lászlóné Intézményvezető Közoktatási szakértő
Hogyan lesznek növendékeink iskolaérett gyermekek?
Zöld óvodák és Ökoiskolák a köznevelési intézményekben
DARUS a gyermekekért.
Bornemisza Óvoda
A LURKÓ-TÁBOR, mint a jó gyakorlat dokumentációja
MOTTÓ „Engem ne emeljen a magasba senki,
A dajka a nevelés folyamatában
NEVELŐI ÉRTEKEZLETRE A FÉLÉVES ÉRTÉKELÉS ELŐKÉSZÍTÉSE Farkasné Egyed Zsuzsanna saját óvodai munkaanyag, forrásként felhasználható.
„SZÜLŐI KLUB” – DÉLUTÁNI FOGLALKOZÁSOK
DRÁMAPEDAGÓGIA ÓVODAPEDAGÓGUSI SZEMMEL
DARUS a gyermekekért.
Szeretettel köszöntjük
HELYI ÉRTÉKEK KÖZVETÍTÉSE AZ ÓVODÁS GYERMEKEKNEK
AZ ÓVODÁS GYERMEK ÉS AZ ERKÖLCS
SZOKÁS SZABÁLYRENDSZER, NEVELŐMUNKA TERVEZÉSE ELLENŐRZÉS TERÜLETEI FELADATMEGOSZTÁS Farkasné Egyed Zsuzsa
Előadás másolata:

„ Ha a jövő évről akarsz gondoskodni - vess magot Ha egy évtizeddel számolsz - ültess fát Ha terved egy életre szól - embert nevelj! ”

IKERVÁRI ÁMK MESEVÁR ÓVODA BEMUTATÁSA

„ Jó Pásztor Háza " Leánynevelő Intézet. Óvodánk, Ikervár község rangos, szakmailag önálló intézménye. Történelmi keretei a század elejére nyúlnak vissza, hisz az ikervári Batthyány kastélyban már a 20-as években is működtetett óvodát a „ Jó Pásztor Háza " Leánynevelő Intézet. Jelenlegi helyünkön, 1975. óta működünk. Az óvoda épülete több mint 100 éves, többször átalakított, részlegesen felújított, korszerűsített épület, amely a Rába folyó közvetlen szomszédságában épült. A csoportszobák nagysága 50 m2 feletti, megfelelnek a követelményeknek. Az óvoda önálló főzőkonyhával rendelkezik, amely az óvodán kívül az iskola-napközis gyermekeknek, felnőtteknek és az időskorúaknak biztosítja a napi egyszeri étkezést.

Az óvoda adatai: Az óvoda hivatalos elnevezése: IKERVÁRI ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT MESEVÁR ÓVODA Az óvoda hivatalos címe: 9756 Ikervár, Gróf Batthyány Lajos u. 3. Az óvoda fenntartója: Községi Önkormányzat Ikervár

A Mesevár Óvoda pedagógusai és dolgozói munkájuk során arra törekszenek, hogy óvodásaik szeretetben, érzelmi biztonságban, szabad, nyugodt légkörben, sok szép élményekkel gazdagodva élvezzék az óvodában töltött éveket.

LEGFOTOSABB KÖZVETLEN PARTNERÜNK MAGA A GYERMEK

PARTNEREINK GYERMEK SZÜLŐ FENNTARTÓ AZ IKERVÁRI ÁMK TÁRS - INTÉZMÉNYEI GYERMEKORVOS VÉDŐNŐ GYERMEKEK NEVELÉSÉT SEGÍTŐ SZAKSZOLGÁLATOK

A Mesevár Óvoda nevelési szerkezete:

Az intézmény nevelőtestülete a helyi nevelési programját önállóan készítette el az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramja alapján, mely átfogja a teljes óvodáskor nevelő – fejlesztő munkáját. Ez a program megőrizte az intézmény korábbi értékeit, és erre alapozva modernebb szemlélettel közelít a nevelési feladatok megvalósításához. Arra készteti a nevelőtestület tagjait , hogy az egész óvodai életet még sokszínűbben , árnyaltabban, az egyéni szükségleteket , különbözőségeket figyelembe véve szervezzék meg.

Alapelve a szeretetteljes, biztonságot adó, érzelemben gazdag óvodai élet megteremtése, ahol a gyermekközpontúság úgy jelenik meg, hogy tartást, önállóságot , boldogságot ad a gyermeknek.

A program az egészséges életmód alakítására és a hagyományőrzés, népszokás ápolására helyezi a hangsúlyt.

Helyi nevelési program sajátos arculata: Óvodánk a következő tartalmakkal bír:

Beépíti a hagyományokat, népszokásokat, és az ünnepkörökhöz ,évszakokhoz csoportosítva tervezi meg az óvodai élet minden részét. Így : a játékot, mese-vers hallgatást, dramatikus játékokat, énekes játékokat, zenehallgatásokat, vizuális nevelést, mozgást a természeti, tárgyi,emberi környezet megismertetését. Lehetőséget biztosít a közvetlen környezetben lévő tapasztalatok megszerzésére, és az óvodai kirándulások szervezésével hozzájárul a gyermekek érzelemvilágának gazdagításához. Ez a program befogad mindent , ami szép, ízlésesés. Nem idegen az életkortól, hogy a gyermekek játékba ágyazottan éljék át mindennapjaikat.

Óvodai életünk Az évszakokhoz kapcsolódik Őszi tevékenységi kör Nyári tevékenységi kör Téli tevékenységi kör Tavaszi tevékenységi kör

Őszi tevékenységi kör Tömördi Madárvárta kirándulás Szüreti mulatság Őszi termések gyűjtése (gesztenye, makk, kukorica, csuhé, csipkebogyó stb.) Kukoricatörés (fosztás a csoportban , régi korok hangulatának felidézése) Kirándulások, túrák a közeli Rába folyó környékére Gyertyagyújtás a Hősök emlékműnél Egészséghét Márton nap, lampionos felvonulás

Téli tevékenységi kör Mikulásvárás Lucázás Adventi készülődés: mézeskalács sütése, Adventi koszorú készítése, Karácsonyfa díszítése, Betlehemezés, pásztorjáték Madáretetés Téli sportjátékok Télcsúfoló farsang: Tél elűzése – kiszebáb

Tavaszi tevékenységi kör Március 15 /megemlékezés/ Húsvét, nyuszi-várás, locsolkodás Májusfa állítás, majd kitáncolása Anyák napja Gyermeknap Évzáró Ballagás

Nyári tevékenységi kör Aratás, Új kenyér ünnepe Lakodalmas népi játékok Sportszerű népi játékok Növényi játékeszközök készítése Tájmegismerő kirándulások Veteményeskert gondozása, virágok nevelése Nyári gyűjtőmunkák (búza, kamilla, bodza stb.) Befőzések, szárítások, búzakoszorú készítése

óvodánk gyermekképe: Nem kizárólag az eredmény-centrikusságon alapszik, hanem mosolygós gyermekarcokat akarunk látni körülöttünk, akik szeretnek játszani, és tudnak örülni az apró dolgoknak is.