Mit jelent böngészni? Bizonyára ismerjük már ezt a kifejezést.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hogyan jutunk információkhoz az interneten
Advertisements

Keresőrendszerek.
Mire van szükség? Internet böngészővel ellátott számítógép vagy más készülék közvetlen csatlakozásához szükséges: (Chrome, Internet explorer, Firefox,
Mozgássérültek Interaktív Portál használatának a lépései
Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye
Hálózatkezelés, Internet 3. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Kereső program használata Készítette: Berger Nikolett
Az ILIAS rendszer a következő címeken érhető el:
Számítógépes operációs rendszerek
Én így tanítanám a tabulátor használatát
Skype telepítése és használata
 A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet.
Az operációs rendszer.
Az Internet adta lehetőségek
Internet ismeretek II..
Microsoft Internet Explorer
Operációs rendszerek Beállítások.
Az OpenOffice Writer Választott téma Választott téma:Az OpenOffice Writer Név Név:Sipka Gergő Felkészítő tanár Felkészítő tanár:Balla Norbert Csaba Iskola.
WordLearner.com -- Learn or Teach Words in Almost Any Language WordLearner.com online és offline nyelvoktatás mobiltelefonon és interneten Benedek Balázs.
A web és működése A Világháló három szabványra épül:
Böngészők Internet Explorer Mozilla Firefox
Az operációs rendszer.
Internetes böngészőprogram használata, beállításai
CCleaner Skyman ™.
Windows operációs rendszer
A gondviselői modul az enaplóban
Ember László Irfanview, GIMP, OpenOffice, VLC, FreeCommander, Firefox, Thunderbird, Mplayer, Safari, Opera.
A körlevél készítésének menete
Iskolai Hálózat Létrehozása
Elektronikus adóbevallás
Böngésző programok (Böngészés).
Elektronikus levelezés
Az operációs rendszer.
Aki keres, az talál? Igen, talál. Ki ezt, ki azt, de egy szót beütve a google keresőbe (pl.) mindig ugyanazt, hacsak nem kerültek fel új honlapok az adott.
A számítógép jelentősége a hétköznapokban
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Debrecen, március 27. Internet Fiesta 2008 Könyvtárak akadálymentesítése az Interneten Internet Fiesta 2008 Debrecen, március 27.
E gységes T anulmányi R endszer ®. A rendszerhez történő hozzáférés  A felhasználói nevet és a jelszót a Tanulmányi Osztály adja  Az ETR Internetes.
Hálózatkezelés, Internet 8. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Információ és kommunikáció Szilágyi András. Követelmények A cd-n az anyag a következő részeket fedte le: Kliensprogramok, letöltés-vezérlők Kliensprogramok,
XHTML 1. óra. Miért térjünk át HTML-ről XHTML- re? HTML-szabványban tartalom és forma összemosódott HTML 4.0 szabványban stíluslapok használatát javasolták.
Weblapkészítési tudnivalók Pék Ágnes © Hogyan lehet weboldalt létrehozni? Lehet kész sablonokat használni Lehet önállóan előállítani.
Weblapkészítési tudnivalók Pék Ágnes © Hogyan lehet weboldalt létrehozni? Lehet kész sablonokat használni Lehet önállóan előállítani.
Készítette: Gocsál Ákos, Gocsál Klára, Fehér Péter 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Internet az oktatásban – taneszközök.
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
Alkalmazói programok Integrált felhasználói rendszerek Számítómunkahelyen szükséges felhasználói programokat egy csomagban, modulokban tartalmazza; az.
A Hírlevélben írt kérésnek megfelelően így tudod beírni a weboldaladon az AlertPay számládat azonosító címet,ahhoz hogy MLM jutalékod megkaphasd.
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
Az NVU webszerkesztő program
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Az internetes keresési módszerek
Első lépések a szövegszerkesztő használatában
14. Szóbeli középszintű informatika tétel:
Az Office 2007 új grafikus felülete
Dokumentum formázása.
Webfejlesztés, Internet Explorer 10 Komjáthy Szabolcs
Könyvtár- és informatikai alapismeretek kurzus október 1.
A böngészőprogram használata. A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján.
TÁMOP /1-2F Modern informatikai eszközök Alkalmazások a számítógépen Papp Szabolcs 2009.
A Mozilla magyar nyelvű szerkesztőjének használata
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 2 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Digitális írástudás fejlesztése korhatár nélkül, okoseszközökön június 25.
A távoli asztal, valamint az Endnote használata a távoli asztalon Skultéti Attila
A Z I NTERNET BÖNGÉSZŐ PROGRAM KEZELÉSE, BEÁLLÍTÁSAI Készítette:Giricz Anna.
Könyvtár- és informatikai alapismeretek kurzus október 7.
17 ISMERTESSE AZ INTERNETES KERESÉSI MÓDSZEREKET! KONKRÉT GYAKORLATI PÉLDA KERESÉSRE.(KERESÉS, TALÁLATI LISTA ÉRTELMEZÉSE, TALÁLT OLDAL MENTÉSE.) Készítette:
Az operációs rendszer.
Információ és kommunikáció
Az IrfanView program letöltése és telepítése
Internet és kommunikáció
Előadás másolata:

Mit jelent böngészni? Bizonyára ismerjük már ezt a kifejezést. Sokan úgy mondják: szörfözni az interneten. Találó kifejezés, mert olyan adrenalinszint növelő is lehet, mint a vizen szörfözés. Új emberekkel, tájakkal, lehetőségekkel ismerkedni mindig felemelő, reménykeltő, és gazdagító. Nos ez lenne a böngészés, amit legtöbbször úgy kezdünk el, hogy a címsorba beírjuk: www...

NEMZETI DIGITÁLIS KÖZMŰ 2009. október 1-től a közösségi hozzáférés és az ügysegédlet költségvetésből finanszírozandó közfeladat. Ez a NEMZETI DIGITÁLIS KÖZMŰ. Viccesen: belépümk az NDK-ba. A Parlament 2009. június 15.-én ellenszavazat nélkül fogadta el az elektronikus közszolgáltatásokról szóló törvényt. Az “ellenszavazat nélkül” számomra nagyon sokatmondó: felső vezetőink szerint sincs – szerintem sem – Magyarországon elegendő akarat, tudás, anyagi lehetőség, vagy erőfeszítés az internet használatára. És mégis kell, nagyon kell, mert nem maradhatunk digitális analfabéták!

A cím összetétele: Nézzünk meg egy címet, pl. www.magyarorszag.hu Ha átvetted az INTERNET ALAPOK c. leckét, akkor, vagy már tudod, hogy ez Magyarország kormányzati portálja, amelyiken az ügyes – bajos állampolgári vagy céges teendőidet elektronikusan megoldhatod. A cím egészen találó. Benne van a szolgálatatás – böngészés neve, azaz “www”, a tartalomra utaló név: Magyarország és a kiterjesztés ami arra utal, hogy magyarországi szerveren, magyarországi vonatkozású tartalommal jött létre. A honlapok létrehozásának lehetőségeiről a HONLAP – TARTALOMSZOLGÁLTATÁS c. modulban fogunk beszélni.

A cím beírása után a honlap betöltődik:

Ahhoz, hogy elkezdjük kutakodni, böngészni az inteneten, egy böngészőprogramot (vagy többet is) meg kell ismernünk, legalább az alapfunkciók működését megtanulnunk. Az imént a Google keresőt az Internet Explorer nevű böngészővel indítottuk. Ezt a címsorban levő ikon mutatja: A továbbiakban az Internet Explorer és a Mozilla Firefox böngészőt is használni fogjuk. Tudnivaló, hogy akárhány böngészőt feltelepíthetünk a gépünkre, általában nem zavarják egymás működését.

Eszközök menü: Nyissuk meg az INTERNET EXPLORER Eszközök menüjét! A böngésző menüsora Ez segít minket a böngészés optimális megvalósításában. A címsor és az Eszközsor fölött található. Most csak egy példát mutatunk be az eszközsor használatára: Eszközök menü: Nyissuk meg az INTERNET EXPLORER Eszközök menüjét! A legördülő menüben a következő kép tárul elénk: Itt állíthatjuk be az internet tulajdonságait az Internetbeállítások paranccsal.

Miután kiválasztottuk a számunkra megfelelő böngészőt, és telepítettük azt (az Internet Explorer nevű böngésző esetében a telepítés nem szükséges, mert a Windows operációs rendszer tartalmazza), jó is, ha elidőzünk kicsit a beállításoknál.

Itt adhatjuk meg, pl. hogy milyen oldal nyíljon meg böngészéskor A (valamelyik) böngésző ikonjára kattintva az u.n kezdő vagy nyitó oldal jelenik meg. De ezeknek a nyitó oldalaknak a tartalma attól függ, hogyan van beállítva a gépen az internet, vagyis mi van megadva kezdőlapnak. Az oldal kinézete (kezelőfelülete) pedig attól is, hogy a böngésző melyik verzióját használjuk. Az Internet Explorer és a Firefox böngészőről tanulunk részletesebben, mert ezeket hosszabb-rövidebb ideig mindenki használja. Az Internet Explorer telepítve van a Windows rendszerrel, de ha az utolsó verzoiót szeretnénk használni (ha elég erős a gépünk hozzá), akkor már letölthetjük az internetről az Internet explorer 8- at. A Firefox esetében jelenleg ingyenesen a 3.6 verzió érhető el. A http://hu.www.mozilla.com/hu/firefox/3.5.5/whatsnew/ lapon oktatóvideót nézhetünk meg a használatáról.

A következő képet látjuk: Ha éppen lakásvásárláson törjük a fejünket, beírhatjuk pl.a “Cím” kisötétített szövege helyébe, hogy www.ingatlan.com

Ezután ez lesz a kezdőlapunk, vagyis az internet megnyitásakor mindig ez a lap jelenik meg elsőnek.