1 Tomka János – Bőgel György Érzelmek és eredmények XX. Vezérigazgató Találkozó Sárvár, 2010. szeptember 29 – október 1.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

A VIRTUÁLIS VEZETŐ Vezetés a digitális korban Bőgel György szeptember 5.
A menórát sokan zsidó szimbólumnak tartják, amit a választott nép használt Isten rendelésére. A Messiás (Krisztus) követői az évezredek folyamán egyre.
A mi Megváltónk.
Isten célja a gyülekezettel 2: Közösség
Feltehetek egy kérdést?
Krisztus uralma alatt élni 3. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
Megbocsátás és parancsba kapott szeretet
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
Amikor Isten a nőt teremtette, késő estig dolgozott a hatodik napon
Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.
„Szeretettel élni és szenvedni”
Tisztelet - dicsőség Jon Palmer.
„Az asszonyok gyorsan eltávoztak a sírtól, félelemmel és nagy örömmel futottak, hogy megvigyék a hírt tanítványainak. És íme, Jézus szembejött velük,
Amikor közeledtek Jeruzsálemhez, és Betfagéba, az Olajfák hegyéhez értek, Jézus elküldött két tanítványt, és ezt mondta nekik: „Menjetek az előttetek.
„Szorongattatásomban az Úrhoz folyamodtam” Jónás 2, 3
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.
Jézus te vagy minden álmom
Isten igéje éles kard,mely véd. Boldog a ki azzal vív csatát mert győzhet százszor is.
Zsolt 6,3-5 Kegyelmezz, Uram, mert elcsüggedtem, gyógyíts meg, Uram, mert reszketnek tagjaim! Lelkem is csupa reszketés, és te, Uram, meddig késel? Fordulj.
Az egymástól tanulás jelentősége a magyar református iskolarendszerben  „Az apostolok így szóltak az Úrhoz: Növeld a hitünket!” Lk 17,5. Miskolc, Lévay.
(Elhívás, felkészítés, elküldés 3.). a) Mt 10:16/a – Én elküldelek titeket… Jn. 10,11: „Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért. Mt.
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
„Építse egyik a másikat" 1Thessz a párkapcsolat teológiája
Nagyböjt első hete.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Koinónia a gyakorlatban
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
EGYHÁZI IMATALÁLKOZÓ AZ EURÓPAI ROMÁKÉRT április 12. csütörtök KDOBVI baracskai objektum.
Királyi kenet Heidelbergi KT 31., 32..
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
Készítette: Jon A. Palmer
Gyülekezeti látás Jon A. Palmer.
Jézus főpapi imádsága Egy imádság az emberért Imádkozzunk Ővele.
*. Türr István Gerster Béla április 7.
ISTEN hozott köztünk!.
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
Isten mondta.
Mindig kapcsolatban Vele
Bízd Újra Életed Krisztusra!
Főpapi kenet Heidelbergi KT 31..
Mt 19,16-30.
Az első csoda: Kánai Menyegző
Református istentisztelet 2015 január 11 vasárnap.
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Jn. 3:16 Mint Bárány.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
XI Évközi Vasárnap Á - év
Nagyböjt II Vasárnapja Á - év
Hiszem és vallom Az Apostoli Hitvallás
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
KIVONULÁS KÖNYVE 3:6 – 3:20 exodus az elhívás. ISTEN JELENLÉTÉBEN - Angyalok: Abban az esztendőben, amikor Uzzijjá király meghalt, láttam az Urat. Trónján.
Amikor Jézus odaért, megtudta, hogy már négy napja a sírban van. Betánia pedig közel, mintegy félórányira volt Jeruzsálemhez, ezért a zsidók közül sokan.
Találkozás Jézus Krisztussal
Az imádság Hogyan lehet több?.

Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
Nagy-csütörtök C - év Jn 13,1-15.
Egy igazi tanítvány szolgálja Krisztust
XVII Évközi VasárnapC - év
Igeolvasás „12Boldog az a nemzet, amelynek Istene az ÚR, az a nép, amelyet örökségül választott. ” Zsoltárok 33,12 „41Amikor közelebb ért, és meglátta.
Nagyböjt II Vasárnapja Á - év
Református istentisztelet
Isten lakhelye.
Előadás másolata:

1 Tomka János – Bőgel György Érzelmek és eredmények XX. Vezérigazgató Találkozó Sárvár, szeptember 29 – október 1.

2 Dr. Tomka János főiskolai tanár, KRE társelnök, ügyvezető igazgató KPMG-BME Akadémia Dr. Bőgel György Professor of Management CEU Business School Az előadók

3 Ki szolgál kinek? Igazgató Szolgáltatás Kompetencia Front

4 Esettanulmány: Szolgáló vezetés „De Jézus magához hívta őket, és ezt mondta: „Tudjátok, hogy a népek fejedelmei uralkodnak rajtuk, és a nagyok hatalmaskodnak rajtuk: De közöttetek ne így legyen: hanem aki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen a szolgátok, és aki közöttetek első akar lenni, az legyen a rabszolgátok. Mint ahogy az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért.” (Máté 20,25-28) Paolo VERONESE Krisztus találkozása Zebedeus fiainak anyjával

5 Mire jó a vízió?

6 1. Iránymutató HESDIN Krisztus megjövendöli kínszenvedését „Amikor Jézus Jeruzsálembe készült felmenni, maga mellé vette külön a tizenkét tanítványt, és útközben ezt mondta nekik: „ Íme felmegyünk Jeruzsálembe, és az Emberfia átadatik a főpapoknak és az írástudóknak. Halálra ítélik, és átadják a pogányoknak, hogy kigúnyolják, megkorbácsolják és keresztre feszítsék, de harmadnapon feltámad”.” (Máté 20,17-19)

7 Volt itt helye demokráciának? Blight kapitány: „Én vagyok a parancsnok…”

8 2. Demokratikus Carl Heinrich BLOCH Krisztus meggyógyítja a vak Bartimeust „Jézus megállt, megszólította őket, és ezt kérdezte: „Mit akartok, mit tegyek veletek?” Ők így feleltek: „Azt, Uram, hogy megnyíljék a szemünk.” Jézus megszánta őket, megérintette szemüket, és azonnal visszanyerték látásukat, és követték őt.” (Máté 20,32-34)

9 Meddig lehet feszíteni a húrt? stressz teljesítmény önbecsülés

10 3. Követelményállító James TISSOT A betfagéi szamár „Jézus elküldött két tanítványt, és ezt mondta nekik: „menjetek az előttetek fekvő faluba, és ott mindjárt találtok egy megkötött szamarat a csikójával együtt: oldjátok el, és vezessétek hozzám.” (Máté 21,1-2)

11 Amikor határozott utasításra van szükség

12 4. Kényszerítő REMBRANDT Jézus kiűzi a pénzváltókat a templomból „Azután bement Jézus a templomba, és kiűzte mindazokat, akik a templomban árusítottak és vásároltak, a pénzváltók asztalait és a galambárusok székeit pedig felborította, és ezt mondta nekik: „Meg van írva: Az én házamat imádság házának nevezik: ti pedig rablók barlangjává teszitek.” ” (Máté 21,12-13)

13 Gyengülő lojalitás Hay felmérés: a munkavállalók 59%-a kilépést fontolgat vagy már aktívan keres új munkahelyet…

14 5. Kapcsolatközpontú Bondone di GIOTTO Lábmosás „…felkelt a vacsorától, letette felső ruháját, és egy kendőt véve, körülkötötte magát; azután vizet öntött a mosdótálba és elkezdte a tanítványok lábát mosni, és törölni azzal a kendővel, amellyel körül volt kötve.” (János 13,4-5)

15 Leader, manager, coach

16 6. Felkészítő Buoninsegna di DUCCIO Krisztus elbúcsúzik az apostoloktól „Az az én parancsolatom, hogy úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket. Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, ami én parancsolok nektek.” (János 15,12-14)

17 Megtérül a gondoskodás? Hay felmérés: A munkavállalók 57%-a „eldobható tömegcikknek” érzi magát…” Orvosok szerint a testi problémák harmada lelki eredetű…

18 7. Gondoskodó Macha CHMAKOFF Mária és János a kereszt lábánál „Amikor Jézus meglátta ott állni anyját, és azt a tanítványt, akit szeretett, így szólt anyjához: „Asszony, íme, a te fiad!” Azután így szólt a tanítványhoz: „Íme, a te anyád”.” (János 19,26-27)

19 Köszönjük a figyelmet! XX. Vezérigazgató Találkozó Sárvár, szeptember 29 – október 1.