A közösségi portálok használata. (Etikett,veszélyek…)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Biblia Levelez ő Iskola „Idegen vagyok a földön, ne rejtsd el el ő lem parancsaidat”
Advertisements

Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
Vírusok, kémek és egyéb kártevők
Egy kis segítség kezdő pps kedvelőknek !
Közösségi oldalak használata
Az internet veszélyei KÉSZÍTETTE: Román Róbert
Közösségi portálok használata
Digitális világ Irány a világháló!
A Kék Vonal Internet Helpline tapasztalatai
Vérmérsékletem képekben
Süveges László Tanárom neve: Szabóné Székely Éva
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Netikett Internetes bűnözés
Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..)
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 6 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked 2005 február.
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
Elektronikus levelezés
“13 tanács egy életre".
Fent vagy valamelyik közösségi portálon?. A közösségi weboldalak, mint amilyen a Facebook, a MySpace vagy az iwiw, az oldalukon megjelenő reklámokból.
NETIKETT.
"Keresd az életben mindig a szépet
“13 tanács egy életre" „13 tanács egy életre”.
Verbális kommunikáció
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..)
Közösségi portálok használata
Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagintézménye
Nevem: Tóth Nándor Témám: Közösségi portálok használata
Közösségi portálok ajánlott használata
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata, avagy útmutató a helyes alkalmazáshoz
Közösségi portálok használata
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
Közösségi portálok használata (etikett,veszélyei)
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
13 tanács egy életre.
Közösségi oldalak használata
László Miklós Legutolsó dolog, amit megtudsz egy könyv írása közben az, hogy mivel kellett volna kezdened v 1.0 A kutatási sorozat a múlt és jelen kontextusában.
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
KÍVÁNOM NEKED AZ ELEMEK EREJÉT Neked
Netikett offline kommunikáció
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
Szülői értekezlet Kurucz Imre NRC Piackutató Online közösségek a gyermeknevelés szolgálatában.
Pankász Balázs PTE FEEK Munkapszichológia és Ergonómia Tanszék
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
Közösségi portálok használata
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
Kapcsolataim a neten. Bemutatkozás a virtuális világban – magunkról a Facebook-on.
A N emzetközi Gy ermekmentő Sz olgálat Magyar Egyesület pápai számítógépes klubjának Safer Internet tevékenysége és megvalósulási formái Készítette: Nagy.
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Élet az Interneten.
Téma: Kedvenc mobilom Készítette: Présing Zsófia Osztály: 7.G Felkészítő tanár: Huschekné Szabó Ildikó Iskola: Türr István Gimnázium és Kollégium 8500,
Social Media 2015-ben, üzleti szemmel - avagy merre tart a közösségépítő világ? Kulcsár István Róbert 1.
Közösségi portálok használata Tepszis Barbara 8/A Salamon Róza (felkészítő tanár) Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola,Egységes.
Miért érdemes egy cégvezetőnek regisztrálni a …………… közösségi oldalra? Hogyan használjuk ki hatékonyan a jelenlétet a világ legnagyobb szakmai hálózatán?
E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS . E LEKTRONIKUS LEVELEZÉS Az elektronikus posta ( ) olyan rendszer, amelynek segítségével más felhasználók számára.
 Sajó Képzési és Humán Fejlesztési Központ Alapítvány  Bükk 900 Természetbarát Egyesület Jókai Mór Református Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános.
A két- és többnyelvűségről Vélemények és gondolatok.
VARGA RÓBERT ONLINE MARKETING SZAKÉRTŐ MARKETINGOKOSAN.HU BUDAPEST, JÚNIUS 9. Generációs hidak építése az online világban.
A Biztonságos Böngészés Program március. 2 Az internet csodálatos dolog és nélkülözhetetlen eszköz MI A PROBLÉMA?
Közösségi oldalak az oktatásban gyakorlati szemszögből Uher Bertalan zenetanár Csermák Antal AMI, Veszprém Öveges József Szakképzőiskola, Gimnázium és.
Tanuló neve:Faragó Dominik János Felkészítő tanár:Győri Tamás
Erre használom az internetet
Számítógépes bűnözés.
György-Ambrus Bernadett 8.a Felkészítő tanár neve: Salamon Róza
Közösségi oldalak használata
Előadás másolata:

A közösségi portálok használata. (Etikett,veszélyek…) Készítette: Végh Melanie Felkészítő tanár: Husekné Szabó Ildikó Iskola: Türr István Gimnázium és Kollégium Cím: Pápa, Fő utca 10

Facebook, Myspace, MyVip, HI5, iwiw… ezek napjaink legismertebb közösségi portáljai. A közösségi portál egy oldal, ahol az emberek közösségeket alkothatnak, új kapcsolatokat hozhatnak létre, új barátságok alakulhatnak ki, a Föld bármely pontján.

A portáloknak rengeteg előnye van, de sajnos sok hátránnyal is rendelkeznek. A fiatalok alábecsülik ezek hatalmát. A megadott adatokkal, és feltöltött képekkel sokszor visszaélnek, és ellopják a személyes adataikat. Hekkerek sokszor törik fel más emberek adatlapját, megváltoztatják a jelszót, és az ő nevükben írnak sértő leveleket. Ezek rengeteg feszültséget okozhatnak barátok, de még a családtagok között is. A legrosszabb esetben egy életet is tönkretehetnek.

A portálok sok esetben változtatták meg emberek személyiségét A portálok sok esetben változtatták meg emberek személyiségét. Néha jó, néha rosszabb irányban. Pl. egy félénkebb osztálytárs facebookon chatelhet a többiekkel, megismerhetik egymást. Sajnos a fiatalok körében egyre gyakrabban alakul ki szinte verseny arról hogy ki rak fel provokatívabb képeket. Ha ezt egy jóakarója felrakja más oldalakra, akkor már nem lehet meg nem történtté tenni.

(N)etIkett A netikett szó, a hálózati és közösségi portálokon a kommunikáció általános illemszabályait foglalja össze. Célja az udvarias barátságos beszélgetés társainkkal. Ne legyünk biztosak abban hogy biztos az a feladó akit olvasunk ne írjunk csupa nagy betűvel mert az olyan, mintha kiabálnánk chaten ne írjunk csúnyán, mert letilthatnak róla… Ha ezeket betartjuk, mind a hálózaton, mind a közösségi portálokon a levelezéseink, mindenféle gond nélkül fognak zajlani.

A közösségi portálok függőséget okoznak?!? . Már a fiatal kisgyerekek is függői az internetnek, és a különbféle portáloknak. Ahogy az ábra is mutatja a 6 éven aluli gyerekek 60 százaléka hetente legalább egyszer internetezik.

A közösségi portáltól való függés jelei: Éjjel képes vagy felkelni azért hogy megnézd nem kaptál e egy Like-ot az egyik képedért. Ha kikapcsolod a gépedet, nem érzed magad jól. Egyedül érzed magad. A smileyk beépülnek az írásodba.  Nem ismered rendesen a barátaidat, mert csak a chaten tartjátok kapcsolatot. Az osztályodban is egyre kívülállóbnak érzed magad, mivel szünetekben is Facebookozol a telefonodon. Mindenhova viszed magaddal a laptopod, Iphoned… Ha hazamész az iskolából nem az az első dolgod hogy eszel vagy leveszed a ruhád, hanem már kapcsolod is be a számítógéped, hátha lemaradtál valami fontos kiírásról az elmúlt 12 percben. Ha magadra ismertél, akkor sajnos súlyos közösségi portál függő vagy!!!

Néhány közösségi portál jellemzése: FACEBOOK: A Facebook 2004- ben indult Amerikából, és pár év alatt meghódította a világot. 2010-ben film készült róla. Napjainkban már több mint 600 millió regisztrált felhasználója van, de ez a szám percről percre emelkedik. A regisztráció ingyenes. Valószínű az üzenőfala miatt lett ilyen híres. Másik jelentős újítás, hogy a fényképeken meg lehet jelölni a szereplőket. Ha véletlen elkezdenél unatkozni, akkor még chatezhetsz is az összes ismerősöddel.

MyVip A Myvip egy magyar közösségi hálózat. 2006-ban indult. Ez is nagy népszerűségnek örvend, de a Facebook kezdi átvenni a hatalmat. A Myvipbe csak meghívóval lehet regisztrálni. Napjainkban körülbelül 3 millió felhasználója van. A 3 millió felhasználó körülbelül 190 millió kapcsolatot létesített már egymással.

Közösségi portálok a munkahelyeken De van jó oldala is a portáloknak: a munkaadó le tudja ellenőrizni azt az embert akit fel akar venni, mert ezeken a portálokon nagyon sok mindent elárul az ember személyiségéről a feltöltött kép, és bemutatkozás. Napjainkban a felnőttek is egyre többen regisztrálnak különböző portálokra, amiket a munkahelyükön tudnak megnézni. Ez profit kiesésbe is kerülhet, és a szigorúbb helyeken akár ki is rúghatják az internetfüggő alkalmazottat.

!!!A fiatalok hiszékenyek!!! Ezt használják ki sokszor az úgynevezett pedofilok.

A szülők felelőssége figyelni a gyerekük kapcsolatait a portálokon. Napjainkban 10 szülőből 2-3 követi figyelemmel a gyereke ismerőseit Már lehet találni olyan programokat, amik megakadályozzák egy-egy oldal megnyitását.

Fiatalabb lányok esnek bele ezeknek az embereknek a csapdáiba. Megismerkednek idősebb emberekkel a közösségi portálokon,, chatelnek, és valószínűleg rövid idő után találkoznak. A történet vége általában rosszul végződik….

Források: terkep.network.hu wellnesssziget.com blog.xfree.hu magyarhumor.network.hu blog.tarhely.eu vg.hu itbusiness.hu degasys.joomlaportal.hu cod7.hu bumm.sk tartalmaskor.blog.hu kicsikeim.blogspot.com nlcafe.hu crazycats.freeblog.hu