Közösségi portálok használata

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
IKT pedagógusoknak.  Csoportok vagy társadalmi rendszerek ideáltipikus meghatározása, amelyek az egyes tagok közötti szilárd kötődések eredményeként.
Advertisements

Valósidejű fenyegetések a virtuális térben Symantec Kiberbűnözési felmérés Teasdale Harold szeptember 26.
Közösségi oldalak használata
Keresőoptimalizálás Fizetett hirdetések a keresőkön Fizetett hirdetések tartalmi oldalakon Fizetett helyezések vagy regisztrációk Internetes hirdetések.
THE BUSINESS AUTOMATION COMPANY Alsópáhok,2012. február 12. Új média Magyar Kolping Szövetség titkári továbbképzés.
Az internet veszélyei KÉSZÍTETTE: Román Róbert
DPR és webfejlesztés Aknai Péter Tartalommenedzser, PTE DPR Szakmai Nap, április 15.
2014. június 28. Hálózati tanulás Hálózatok Internet Web 2.0.
WEB 2 eszközök, közösségi portálok az oktatásban
 Jób 30:9 És most ezek gúnyolódnak rajtam, ezek fecsegnek rólam.  Zsolt 1:1 Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek.
Közösségi portálok használata
A számítógépes kommunikáció illemszabályai, különös tekintettel az internetre Netikett.
INTERNET.
Süveges László Tanárom neve: Szabóné Székely Éva
Készítette: Kotymán Arnold PS ÁMK Társulás Cserkeszőlő
Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..)
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 6 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Az iskolai Számítástechnika terem rendje és a NETIKETT
Fent vagy valamelyik közösségi portálon?. A közösségi weboldalak, mint amilyen a Facebook, a MySpace vagy az iwiw, az oldalukon megjelenő reklámokból.
NETIKETT.
Felhasználói tartalmak A kötöttségek nélküli publikálási lehetőségek kinyíltak Web2.0-ás technológia: Tovább bővült a lehetőségek tárháza Egyszerű publikációs.
INFORMATIKA október ELŐADÓ
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata (Etikett, veszélyek..)
Közösségi portálok használata
Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagintézménye
Informatika verseny január 25. Hunyadi János Gimnázium
Nevem: Tóth Nándor Témám: Közösségi portálok használata
Közösségi portálok ajánlott használata
Közösségi portálok használata
Hogyan lehet használni a keresőprogramokat? Készítette: Tankó Csongor Felkészítő tanár: András Izabella Gábor Áron Iskolaközpont Szentegyháza.
Közösségi oldalak Készítette: Tóth Petra Felkészítő tanár:
Közösségi portálok használata (etikett,veszélyei)
A közösségi portálok használata. (Etikett,veszélyek…)
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata
TT Kovács Sándorné.
Közösségi oldalak használata
Az iWiW platform Szabó Márton Origo Zrt.. Az iWiW számokban 4,3 millió regisztrált felhasználó Napi 1,2 millió egyedi felhasználó Az összes regisztrált.
Közösségi weboldalak és az alumni szervezetek DPR Szakmai Klub I. Hain Ferenc - DPR Szakmai Klub http./
Gyermekek a Facebookon Cseh Gabriella Budapest Szeptember 25.
Digitális világ – interaktív táblán
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
Javaslat az ÁVF számára Etikai Kódex elkészítésének szempontjai
IWiW – második hullám Simó György T-Online Magyarország Zrt, vezérigazgató.
Pankász Balázs PTE FEEK Munkapszichológia és Ergonómia Tanszék
Az internet.
Visual Basic 2008 Express Edition
Közösségi portálok használata
Facebook A facebook amerikai alapitasu ismeretsegi haloyat,amely februar 4.-en kezdte mukodeset. Eredeti neve a THEFACEBOOK Volt.
Social Media 2015-ben, üzleti szemmel - avagy merre tart a közösségépítő világ? Kulcsár István Róbert 1.
Közösségi portálok használata Tepszis Barbara 8/A Salamon Róza (felkészítő tanár) Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola,Egységes.
Miért érdemes egy cégvezetőnek regisztrálni a …………… közösségi oldalra? Hogyan használjuk ki hatékonyan a jelenlétet a világ legnagyobb szakmai hálózatán?
ORSZÁGOS SZÉCHÉNYI KÖNYVTÁR E-SZOLGÁLTATÁSI IGAZGATÓSÁG BIBLIOTHECA NATIONALIS HUNGARIAE Együttműködés az online közösségekkel a közgyűjteményekben Networkshop.
Készítette: Peterdi Panna. Tartalom 1.Története 2.Felhasználói 3.Videó+film 4.Előnyei 5.Hátrányi.
E-Learning, E-Kereskedelem, és E-Gazdaság fejlődései
 Az Instagram egy közösségi oldal, amely okostelefonon történő fényképek és rövid videók megosztásán alapul. A felhasználók fényképeket és videókat készítenek,
Nagy Regina Az információkat tartalmazó interaktív eszközökre, mint félkész termékekre kell tekintenünk, amiből a felhasználó saját.
TÁMOP /1-2F Modern informatikai eszközök Közösségek az interneten Papp Szabolcs 2009.
2015 | 05 | 28 VÁROSOK KÜLSŐ-BELSŐ KOMMUNIKÁCIÓJA.
Menüpontok szerkesztése.
A rendezvény az Emberi Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Wekerle.
Közösségi oldalak az oktatásban gyakorlati szemszögből Uher Bertalan zenetanár Csermák Antal AMI, Veszprém Öveges József Szakképzőiskola, Gimnázium és.
Számítógépes bűnözés.
Közösségi oldalak használata
Integrált ügyfél-kommunikáció a weben
Politika a hipermédiában – web kettes techno-forradalmak
Előadás másolata:

Közösségi portálok használata Viola Izabella Soós Gábor Deák Ferenc Informatikai és Közgazdasági Szakközépiskola 9022 Győr, Bisinger sétány 32.

Meghatározás Közösségi portálon olyan web2*-es oldalakat értünk, ahol az emberek közösséget alkotnak. *A web 2.0 (vagy webkettő) kifejezés olyan internetes szolgáltatások gyűjtőneve, amelyek elsősorban a közösségre épülnek, azaz a felhasználók közösen készítik a tartalmat vagy megosztják egymás információit.

Főbb jellemzői Saját profilt hozhatunk létre Képeket, információkat, videókat oszthatunk meg Ismerősöket szerezhetünk Vannak kisebb célközönséget, de vannak óriási tömegeket vonzó portálok is A közösségi portálok egy kommunikációs felületet biztosítanak a regisztrált felhasználók számára.

Előnyei Kapcsolatot tarthatunk olyan ismerőseinkkel, akikkel másképp nem tudhatnánk Hirdetési felületet biztosítanak a cégek számára Új ismeretségekre tehetünk szert a világ szinte bármely pontján Üzeneteket küldhetünk ismerőseinknek

Egyes közösségi portálok nyilván tartják születésnapunkat és névnapunkat, ezáltal értesíti ismerőseinket, így fel tudjuk őket köszönteni, ha esetleg elfelejtettük volna E portálokon belül a levél küldésén kívül gyakran indítanak blogokat, fórumokat, chatszobákat, melyek lehetőséget biztosítanak a véleménycserére, vagy egyszerű beszélgetésre

Hátrányai Sok ismerősünkkel már csak ilyen módon tartjuk a kapcsolatot Biztonsági kockázatot jelentenek a felhasználók számára Gazdag anyagot szolgáltatnak a bűnözőknek a csalás minden fajtájára A barátságok igazi ápolása csak a valóságban lehetséges, és az internetes kapcsolattartás felszínessé válhat valóságos beszélgetések nélkül

Szinte bárki könnyedén visszaélhet a közzétett képeinkkel, adatainkkal

Legismertebb közösségi portálok Facebook IWIW MySpace Twitter Wikipédia YouTube Google MyVIP

Facebook

Facebook A Facebook amerikai alapítású A világ egyik legnagyobb hálózata, mely több, mint 600 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik A rendszer használata ingyenes, csatlakozni hozzá meghívás nélkül, egyszerű regisztrálással lehet, szemben a meghívásos magyar iWiW-vel A felhasználók létrehozhatnak egy személyes profilt, kapcsolódhatnak személyekhez és csoportokhoz egyaránt, üzeneteket cserélhetnek, információkat frissíthetnek és megoszthatnak oldalakat, információkat egymással.

Facebook Az oldal jelenleg 207 országban, 37 különböző nyelven érhető el Nemzetközi, chat programjával könnyen tarthatjuk a kapcsolatot külföldi ismerőseinkkel is

Etikett Etikettnek nevezzük a társadalmi érintkezés formáinak elfogadott rendszerét. Az informatika fejlődése új kultúrát teremtett saját szokásokkal, viselkedési normákkal, illemszabályokkal. Aki részesévé akar válni ennek a világnak, annak meg kell ismernie, és be kell tartania ezeket a szabályokat. Az Internetre vonatkozó illemszabályokat, szokásokat, viselkedési formákat hálózati etikettnek, röviden netikettnek nevezzük  A szokásos netikettek erkölcsi, etikai normákat és használati tanácsokat vegyesen tartalmaznak. A netikett célja barátságos légkör megteremtése és megőrzése az Internetes kommunikációban.

Források http://hu.wikipedia.org/wiki/Facebook http://www.standard-team.hu/kozossegi-portal-szotar.html http://www.facebook.com