Üzleti etikett.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
Advertisements

MI A PREZENTÁCIÓ CÉLJA A FIGYELEM FELKELTÉSE A FIGYELEM MEGTARTÁSA
A kölcsönös befolyásolás
Szöveg feldolgozása Fontok használata.
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
 A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet.
Diplomáciai protokoll és etikett 10.
Üzleti etikett.
A számítógépes kommunikáció illemszabályai, különös tekintettel az internetre Netikett.
Egy történet, amelyről érdemes elgondolkozni!
Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.
Készítette: Balázs Attila BAAPAHP.PTE.  A megszólításban a férfiak neve elé tett Herr szóval történik.  (Régebben használatos volt még a „führer” megszólítás.
Japán és amerikai üzleti partnerrel
Regdon Marianna rendezvényszervező
Fogalma, összefüggések
Nem felel meg az szabálynak
Elektronikus levelezés
“13 tanács egy életre".
Negyedik előadás Március 11
Hogyan írjunk motivációs levelet?
Intervallum.
NETIKETT.
SZÉLSŐSÉGES POLITIKAI IFJÚSÁGI CSOPORTOK SZERVEZŐDÉSE ÉS ÉRTÉKVILÁGA. A szélsőjobboldali ideológia reprezentációja a debreceni egyetemisták körében Campus-lét.
Dobiné Bálint Katalin Protokoll ismeretek
ANOREXIA "....amíg az ember eszik, iszik nem fog rajta a szomorúság" (Cervantes)
“13 tanács egy életre" „13 tanács egy életre”.
„VIRÁGOK KÖZT VELED LENNI, TUDOM SZÉP VOLNA KEDVESEM” (BRÓDY JÁNOS)
Az ülő Buddha okos gondolatai:
Protokoll ismeretek.
Üzleti etikett.
Kulturális különbségek a testbeszédben
Közösségi portálok használata
Gabriel Garcia Márquez: 13 jó tanács az élethez
A PLAKÁT Készítette: Wiedermann Katalin.
Közösségi oldalak használata
Készítette: Antal Adrienn
Mitől jó egy rendezvény?
Jelkép-ország Jakab Sándor Kálmán
1 INFORMATIKA III. alkalom október ELŐADÓ Jogi informatika - alapok.
Önéletrajzírástól a munkába állásig - gyakorlati tanácsok a szakképzett munkaerő és a munkáltatók eredményes találkozásához június 24.
Életkor TESZT.
Dr. Szakács Tamás BGK kari Erasmus koordinátor
Diplomáciai protokoll és etikett 8.
Diplomáciai etikett és protokoll
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
Olvasd lassan és csendben!.
Bemutatókészítés Takács Béla
Netikett offline kommunikáció
Ültetési rend Jelzések:
Viselkedéskultúra.
Értékesítés a gyakorlatban, avagy hogyan legyünk sikeresek.
1914.
Ez a Tantra Indiából érkezett.. Mindegy, hogy babonás vagy-e vagy sem, érdemes elolvasnod. Ez egy nepáli Tantra Totem és szerencsét hoz. Négy nappal azután,
Könyvtári protokoll Fodor Péter előadása október 6.
„Reflektorfényben Te állsz”
Olvasd lassan és csendben!
13 tanács egy életre ( munkatársi csapat épités) ( felnőttoktatás,
Felnőtt újraélesztés.
A DIGITÁLIS NEMZEDÉK OLVASÓI PROFILJAI A nyomtatott és digitális olvasói szokások kapcsolata a teljesítménnyel a PISA2009 eredményei alapján Balázsi Ildikó-Ostorics.
Üzleti etikett és protokoll az USA-ban
Miért viselkedjünk jól a Földön? Mert így jegyet válthatunk a Paradicsomba. Különben a Pokol vár!!! De a mindennapi életben a Paradicsom és a Pokol ugyan.
Tankötelezettségi korhatárok nemzetközi összehasonlításban
Tantra Indiából
A két- és többnyelvűségről Vélemények és gondolatok.
„Mi így csináltuk, Ti hogy folytatjátok ?”
Számítógépes bűnözés.
Mitől jó egy prezentáció?
Könyvtári protokoll. Kommunikáció Folyamat, amelyben az egyén információt továbbit azzal a céllal, hogy más egyént befolyásoljon. Folyamat, amelyben.
“13 tanács egy életre".
Előadás másolata:

Üzleti etikett

A pályakezdők fegyvertára Önéletrajz Kísérőlevél Első interjú

Önéletrajz Az önéletrajz nem csak egy dokumentum, amelyben felsoroljuk eddigi munka-helyeinket és tanulmányainkat, de nem is egy életrajzi regény. Nem több és nem kevesebb mint egy reklámanyag, amellyel eladjuk magunkat. Célja nem más, mint az interjúra való behívás elérése.

Az önéletrajz formátuma A forma legalább olyan fontos mint a tartalom, egy jól megválasztott csomagolásban könnyebb bármilyen árut eladni. Íme néhány dolog amire érdemes odafigyelni:

Az önéletrajz formátuma Gondoljuk meg, hogy milyen betűtípust választunk, általánosan elfogadott az Arial, Times New Roman vagy a Garamond, kerüljük azonban a szokatlan betűtípusokat, mint például a Comic Sans Lucida stb.

Az önéletrajz formátuma Ne vigyük túlzásba a dőlt betű, vastag betű vagy aláhúzás alkalmazását, emlékezzünk arra, hogy ha mindent kihangsúlyozunk, akkor nem hangsúlyozunk ki semmit. Használjunk következetesen egységes tagolást az egész dokumentumon keresztül.

Kísérőlevél A kísérőlevél legalább olyan fontos, mint maga az önéletrajz! Ha jelentkezünk egy munkahelyre, soha ne küldjük el az önéletrajzunkat kísérőlevél nélkül! Pályakezdők esetén nehéz lehet megkülönböztetni egymástól az azonos korú és végzettségű fiatalokat. Arra, hogy kitűnjünk a többiek közül, a kísérőlevélben van lehetőségünk.

Kísérőlevél A kísérőlevél egy kicsit más funkciót tölt be: gyakorlatilag ennek alapján fogják azonosítani a jelentkezést, ezért feltétlenül érdemes, úgy megírni, hogy első pillantásra kitűnjön belőle, melyik állásra jelentkezik az illető.

Interjú A megérkezés illemtana A pontosság fontos, de ha a megbeszélt időpontnál sokkal korábban érkezünk, az önbizalomhiányról és tapasztalatlanságról árulkodik. Nézzünk utána a cégnek!

Interjú Hogyan keltsünk jó benyomást? Az első benyomás sokat számít. Mindig jobb válaszolni, mint kezdeményezni, az interjú bármely pontján. Ha a személyzetis kezet nyújt, rázzuk meg. Kézfogásunk ne legyen se löttyedt, se csonttörő. A gesztussal a melegség érzetét kell kelteni. A testtartás lényeges: legyen egyenes - minden szempontból. Mosolyra mosolyogjunk. Várjuk meg, amíg hellyel kínálnak!

Interjú Tartsunk fenn normális mértékű szemkapcsolatot, ne meredjünk az illetőre agresszíven és ne pillantgassunk félre.

Interjú Öltözködésünkkel is azt a hatást kell keltenünk, hogy a munkáltató nyer velünk. Ezért érdemes időt és pénzt áldozni a megfelelő ruházatra. A nők ne keltsenek „szexi" hatást, mint aki rettentően rámenős, sem az excentrikus egyéniség látszatát, mert ezt könnyen félreérthetik.

Az etikett és protokoll sajátosságai külföldön

Hogyan viselkedjünk Európában? A politikában, az üzleti életben megfigyelhetők jelentős hasonlóságok pl. az elvárt megjelenés, az öltözködés terén, a tárgyalásra való felkészülés módja is hasonlóságokat mutat.

Hogyan viselkedjünk Európában? A leginkább szembeötlő különbségek a hétköznapokban figyelhetők meg. Eltérések mutatkoznak pl. az étkezés, a társalgás, az időkezelés, az ajándékozás, stb. területén és a fentiekre vonatkozó illemszabályok ismeretének hiánya megkeserítheti az utazó, vagy a tárgyalni készülő ember életét.

Kulturális különbségek a testbeszédben

A három legismertebb nemzetközi kézjel 1. A karika Európa, Észak-Amerika, Magyarországon ritkán használatos: rendben, oké Mediterrán régió, Oroszország, Brazília, Törökország: testnyílás; szexuális sértés; homoszexuális férfi Tunézia, Franciaország, Belgium: nulla; értéktelen, semmi Japán: pénz; fémpénz

A három legismertebb nemzetközi kézjel 2. A fölfelé mutató hüvelykujj Európa: egy Ausztrália: Ezt neked! Elterjedt használat: autóstop; jó; rendben Görögország: Kapd be! Japán: férfi; öt

A három legismertebb nemzetközi kézjel 3. A V jel Nagy-Britannia, Ausztrália, Új-zéland, Málta: Kapd be! USA: kettő Németország, Magyarország: győzelem Franciaország: béke Ókori Róma: Julius Caesar öt sört rendel

Netikett Mi az a Netikett?

Netikett – Internet Etikett A network etiquette szóból ered a magyarosított „netikett”. Az Internetre vonatkozó illemszabályokat, szokásokat, viselkedési formákat hálózati etikettnek, röviden netikettnek nevezünk. A Netikett nem tévesztendő össze az Etikettel!

Az ültetési rendekről Alapelvek H – házigazda V – vendég Tárgyalásnál egyik oldalon ülnek a házigazdák, a másikon a vendégek. Étkezésnél össze kell keveredni.

Rendezvényszervezés

Mitől jó egy rendezvény? Jó megközelíthetőség, szállítóeszközök (parkolóhely). Megfelelően előkészített terem. Szálláshelyek több kategóriában. Elegendő ülő- illetve állóhely (bál alkalmával táncparkett) Elegendő és tiszta szociális helységek (mosdók, ruhatár, öltözők, stb.) Megfelelő mennyiségű és minőségű étel. Az alkalomhoz illő zene. Az alkalomhoz illő műsor. Felkészült moderátor, műsorvezető. Felkészült kisegítő személyzet (hosstesek, pincérek) Jelképek, szimbólumok, feliratok, kitűzők, dekoráció. Technikai eszközök biztosítása (hangosítás, világítás).