Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Lépj tovább a szolgálatban!
Advertisements

A lehetőségek megragadása, másokért
A menórát sokan zsidó szimbólumnak tartják, amit a választott nép használt Isten rendelésére. A Messiás (Krisztus) követői az évezredek folyamán egyre.
Isten célja a gyülekezettel 2: Közösség
A szeretet himnusz értelmezése
Ezért senki se kérkedjék az emberekkel. Hisz minden a tietek: Pál, Apolló, Kéfás, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: minden a tietek.
Válás és újraházasodás a Bibliában
Krisztus uralma alatt élni 1. András hadművelet Johan Lukasse írása nyomán Megváltóm és Királyom.
A házasság még nem a mennyország
MUNKA1 MUNKA BÜNTETÉS - FELADAT  40 éven át, legalább napi 10 órát kb óra  Túl nehéz, unalmas, kibírhatatlan kollégák és főnök, kevés fizetésért:
Istenfélelem. Meghatározás  Istent és az Ő akaratát tartani a legfontosabbnak  NEM azt jelenti,hogy félni Istentől, habár meg van írva:  „Mert a mi.
Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Próbaidős tag KÁTÉ
Jer Mert ezt mondja a Seregek URa, Izráel Istene: Majd meglátjátok, hogy még a ti időtökben véget vetek ezen a helyen a hangos, vidám örvendezésnek,
Tisztelet - dicsőség Jon Palmer.
Férfivá és nővé teremtve
1ADÓSSÁG Az adósság olyan pénz, vagy tulajdon, amit valaki tartozik megadni, vagy átadni egy másik személynek. 2Kir 4,1-7; Az adósság olyan pénz, vagy.
A TISZTELET RELÁCIÓI ÉS HATÁSA ÉLETÜNKRE
Megszentelődés Péter levelei alapján Ifi óra - Békés
„Férfinak és nőnek teremtette”
Jézus te vagy minden álmom
Lelkésztestületi ülés Ramocsaháza, március 27.
Isten igéje éles kard,mely véd. Boldog a ki azzal vív csatát mert győzhet százszor is.
Mikortól meddig; Voltam, Vagyok, Leszek?. ÉSZREVÉTLENÜL JELEN VOLTAM AZ ŐSEIMBEN MINDEN EMBERNEK VAN, VOLT, VAGY LESZ ANYJA. IGAZ EZ AZ ÁLLÍTÁS? TEGYÜK.
A Biblia – Kisifi Isten Igéjének hasonlatai Isten Ígéjének hasonlatai.
Reformáció = Megújulás. Tegnap megértettük, hogy megújulni… csak szabadon lehet!
PÁL LEVELE A RÓMAIAKHOZ ig Az okos istentisztelet.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
"HOROSZKÓP". Január 1.- és december 31. között születtél?
„Építse egyik a másikat" 1Thessz a párkapcsolat teológiája
Anyák napjára szeretettel… Budaörs, 2013.május 7.
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
Folyamodjatok az Úrhoz,
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Koinónia a gyakorlatban
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
EGYHÁZI IMATALÁLKOZÓ AZ EURÓPAI ROMÁKÉRT április 12. csütörtök KDOBVI baracskai objektum.
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
Asztal- és életközösség Jézussal
A boldogság is kegyelemből fakad
Az én szüleim és a te szüleid
Tisztelet – dicsőség Szellemi tekintély Jon Palmer.
Készítette: Jon A. Palmer
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Egy ébredés története II. Készítette: Jon A. Palmer.
ADAKOZÁS „ Nagyobb boldogság adni, mint kapni!”
Isten imádása életünk és a gyülekezet célja
1 Továbblépés - Az üzenet.
Leonardo a Szabadság Teológiájának egyik megújítója.
Isten mondta.
JÓ REGGELT !.
Mindig kapcsolatban Vele
A CSALÁDOK HITVALLÁSA.
Főpapi kenet Heidelbergi KT 31..
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Mt 19,16-30.
Az első csoda: Kánai Menyegző
– és mitől működhetnek – a Biblia házassági tanácsai?
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Jn. 3:16 Mint Bárány.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
Erika F. Puni, PhD Stewardship Ministries Director General Conference.
„Élni vagy égni?” Készítette:Komjáthy Károly.
A mennyei világ lelki áldásai 1. rész
NEM JÓ AZ EMBERNEK EGYEDÜL? HÁZASSÁG.
7. Parancsolat „Ne paráználkodj!”.
Előadás másolata:

Isten akarata-e, hogy megházasodjam? A házastárs kiválasztása

Isten akarata-e, hogy megházasodjam? magától érthető és természetes 30: összesúgnak, szervezkednek de ha Isten akarata más? 1 Kor 7: a nőtlen állapot előnyei

1 Kor 7, 32-34: Aki nőtlen, az az Úr dolgaival törődik: hogyan legyen tetszésére az Úrnak. Aki viszont megházasodott, az a világi dolgokkal törődik: hogyan legyen tetszésére a feleségének; ezért élete megosztott. A nem férjes asszony és a hajadon az Úr dolgaival törődik, hogy szent legyen testében is, lelkében is, aki pedig férjhez ment, a világi dolgokkal törődik: hogyan legyen tetszésére a férjének.

“Miért nem mondjuk azt egyszerűen gyermekeinknek, hogy a házasság jó ugyan, de az élet egyedülállóként tartalmaz bizonyos előnyöket az Úrnak végzett szolgálat szempontjából? Vagy, hogy mély megelégedést találhatnak az Úrban, és nincs szükségük partnerre ahhoz, hogy boldogak legyenek?” William MacDonald

Isten iskolája: önmegtartóztatás és önuralom Isten iskolája: önmegtartóztatás és önuralom megházasodjam vagy maradjak egyedül? ? ?

DE ezután ezt írja Pál: 1 Kor 7,2: A paráznaság miatt azonban mindenkinek legyen saját felesége, és minden asszonynak saját férje. 1 Kor 7,9: Ha azonban nem tudják magukat megtartóztatni, házasodjanak meg, mert jobb házasságban élni, mint égni.

nehéz egyedül: házastárssal könnyebb egyedülálló nők: mindenáron férjhez menni! lenézve érzik magukat irigylik a feleségeket sajnálják önmagukat nem büntetés: elhívás! DE: sok családapa irigyli a magányosakat, hiszen ők többet tudnak tenni az Úrért.

A házastárs kiválasztása Életre szóló döntés: áldás vagy gyötrelem?

Mi a fontos? Csak a külső? Péld 31,30: Csalóka a báj, mulandó a szépség, de az Urat félő asszony dicséretre méltó.

Három szűrő alapján történjen a választás: Első szűrő: megtért-e a jövendőbeli társam? 2 Kor 6, 14-15: Ne legyetek a hitetlenekkel felemás igában, mert mi köze egymáshoz az igazságnak és a gonoszságnak, vagy mi köze van a világosságnak a sötétséghez? Vagy mi azonosság van Krisztus és Beliál között? Vagy milyen közösség van hívő és hitetlen között?

Lehet így érvelni: De lehet, hogy Isten éppen általam akarja, hogy ő megtérjen! De boldog lesz-e a társam mellettem, ha nem egyezik az életünk célja és értelme? Egyik Krisztusért él, a másik önmagáért.

Megmaradni az asztal tetején...? (Spurgeon)

Második szűrő: kipróbált? Nem elég a vallásos szokások megtartása: gyümölcsök! Fontos: természetes környezet Nem elsietni a párválasztást, hanem imádkozva megvizsgálni, hogy a leendő társ Krisztus kipróbált tanítványa-e vagy sem?

Harmadik szűrő: hozzám illő? 1 Móz 2,18: Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillő segítőtársat. Egyedül Isten tudta, mi hiányzott Ádámnak: teljesen Istenre vagyunk utalva, ő ismer minket igazán és ő tudja kire van szükségünk!

Összefoglaló Zsid 13,4: Legyen megbecsült a házasság mindenki előtt, és a házasélet legyen tiszta! Mt 6,33: De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek.