„Szorongattatásomban az Úrhoz folyamodtam” Jónás 2, 3

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

A kiáltó világ.
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Hol a résem Miért jó nekem odaállni?
A házasság még nem a mennyország
Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
Történet a boldogságról. Milyen értéke van egy évnek, kérdi a tanuló aki nem ment át a vizsgán. Milyen értéke van egy hónapnak, kérdi az anya, aki hamarább.
Milyen zajos, nyüzsgő város! S mi egy lelket sem ismerünk. Ne aggódj testvér! Szombaton elmegyünk a folyóparton levő imahelyre. Isten majd gondoskodik.
Boldogsághoz vezető út
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Istentől áldott húsvéti ünnepeket! Készítette: Mecseki Csilla Angéla 2011.
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Jézus te vagy minden álmom
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Drága Édesanyámnak, kit a világon
IGAZ-GYŐNGYŐK.
"Én vagyok az Úr, a te Istened."
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
Anyák napjára szeretettel… Budaörs, 2013.május 7.
Nagyböjt első hete.
Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Ébresztő!.
Úton böjtben Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
JÓ REGGELT !.
Helyettem meghalt Ő Elvette minden bűnöm Mondd, ó, mondd ki volt Ő? Meghalt a Golgotán, Függött a keresztfán, Jézus, Jézusnak hívják.
BÖJT 2014.
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Koinónia a gyakorlatban
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Folyamodjatok az Úrhoz,
EGYHÁZI IMATALÁLKOZÓ AZ EURÓPAI ROMÁKÉRT április 12. csütörtök KDOBVI baracskai objektum.
Asztal- és életközösség Jézussal
A boldogság is kegyelemből fakad
Sokszor úgy érzem, Összeroskadok, Többé nem lesznek jó és szép napok,
Készítette: Jon A. Palmer
Jézus főpapi imádsága Egy imádság az emberért Imádkozzunk Ővele.
Jónás könyve Miért érdemes foglalkozni vele?. 1. Az Úr szólította Jónást.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
ISTEN hozott köztünk!.
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Isten mondta.
Mindig kapcsolatban Vele
Folyamodjatok az Úrhoz,
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Mt 19,16-30.
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Jn. 3:16 Mint Bárány.
Református istentisztelet 2014 december 28 óév utosló vasárnap.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Húsvét II Vasárnapja A - év A - év J n 20,19-31 Mikor azon a napon, a hét első napján este lett, és a helyiség ajtaja, ahol a tanítványok összegyűltek,
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
A tetté lett szeretet Családi istentisztelet Mikulás napján Program: – Gyülekezés és énektanulás – „A tetté lett szeretet” - totyogók istentisztelete.
Mennyből az angyal lejött hozzátok, pásztorok, pásztorok, Hogy Betlehembe sietve menvén, lássátok, lássátok.
Évközi 2. vasárnap Január 15. – „A” év.
Évközi 3. vasárnap Január 22. – „A” év.
Harmatozzatok égi magasok
Örvendezzünk, jertek, áhítatos lelkek, Istenünk oltáránál
XVII Évközi VasárnapC - év
Húsvét II Vasárnapja B év
Magyar Adventista Világtalálkozó
Évközi 26. vasárnap Október 1. – „A” év.
Kérdések az alkalom előtt
Isten lakhelye.
Előadás másolata:

„Szorongattatásomban az Úrhoz folyamodtam” Jónás 2, 3

„Nyomorúság” a Bibliában Dávid története Jób története Jónás története Lázár története Jézus halála

Jézus halála A világtörténelem legsötétebb éjszakája a tanítványok legszomorúbb órái voltak. Jézus egy sziklasírban pihent. "Vége lett mindennek. Isten meghalt. Akiben hittünk, nem szabadította meg Magát, így nekünk már nincs miben reménykednünk. A papok elérték, amit szerettek volna, mégis a szívük tele van félelemmel. Mégis ők győztek. A Szeretet legyőzetett. Mi pedig nem tudjuk, hogyan tovább." De Jézust nem tarthatta fogva a halál. A Szeretet legyőzte a halál erejét! Győzött a Szeretet! Győzött az Élet! A legnagyobb bukás a legnagyobb győzelemmé vált mindössze három nap alatt. Aki nem mentette meg Magát, ezzel a tettével megmentett mindenkit! A szomorúság örömre fordult!

Igeversek ahol szerepel a nyomorúság „És monda néki az Úrnak angyala: Ímé te terhes vagy, és szülsz fiat; és nevezd nevét Ismáelnek, mivelhogy meghallá Isten a te nyomorúságodat.” I. Mózes 16:11 „Fogada azért Lea az ő méhében és szűle fiat, és nevezé nevét Rúbennek, mert azt mondja vala: Meglátta az Úr az én nyomorúságomat; most már szeretni fog engem az én férjem.” I. Mózes 29: 32 „És keljünk fel, és menjünk fel Béthelbe, hogy csináljak ott oltárt annak az Istennek, ki meghallgatott engem az én nyomorúságom napján, és velem volt az úton, amelyen jártam.” I. Mózes 35:3 „Nincs békességem, sem nyugtom, sem pihenésem, mert nyomorúság támadt reám.” Jób 3:26

Nyomorúság a mindennapokban Haláleset Betegség Baleset Anyagiak Gyerek nélküli házasság (meddőség) Háládatlanság a családban (elzüllött családtag) Munkahelyelvesztés Válás, szakítás Alkohol Agresszió stb, stb, stb….

Minden nyomorúság Isten terve? Az előző bibliai példákban úgy tűnik Isten megoldja a problémákat. Mi van akkor, amikor Isten nem lép közbe? - Ismertek-e ilyen példát? (amikor valakiért rengeteget imádkoztak és Istennek más terve volt az illetővel)

Hogyan viseljük mi a nehéz időszakokat? Voltál-e olyan helyzetben, amit akkor úgy találtad, hogy igazságtalan ez, Isten nem szabadna megengedje ezt? Hogyan küzdettél meg ezzel? Hogyan állsz most hozzá? Hallottad-e már ezt a közhelyt, elkeseredett embertől, hogy „Ha Isten létezik, miért engedte meg ezt?” „ Mit vétkeztem én Isten ellen, hogy ezt tette velem”

Mi a mi feladatunk? Hogyan kell támogassuk a nyomorúságban levő felebarátunk? Mivel tudunk biztatni egy elkeseredett embert?

Az imádság Az imádság ereje felbecsülhetetlen Miért kell imádkozzunk? Hogy megértsük és megértessük Isten tervét Hogy elfogadjuk Isten döntését Hogy kitartóak legyünk Hogy a Szentlélek által árassza ki Isten szeretetét a nyomorúságban levőre

Mit ígér Isten? „Bizony, bizony mondom néktek, hogy sírtok és jajgattok ti, a világ pedig örül: ti szomorkodtok, hanem a ti szomorúságtok örömre fordul.” János 16:20 „Az asszony mikor szűl, szomorúságban van, mert eljött az ő órája: de mikor megszűli az ő gyermekét, nem emlékezik többé a kínra az öröm miatt, hogy ember született e világra.” János 16:21 „Ti is azért most ugyan szomorúságban vagytok, de ismét meglátlak majd titeket, és örülni fog a ti szívetek, és senki el nem veszi tőletek a ti örömeteket.” János 16:22

Köszönöm a figyelmet helyett pedig  „Semmit ne félj azoktól, amiket szenvedned kell: Ímé a Sátán egynéhányat ti közületek a tömlöcbe fog vetni, hogy megpróbáltassatok; és lesz tíz napig való nyomorúságtok. Légy hív mind halálig, és néked adom az életnek koronáját.” Jelenések könyve 2: 10