Társadalmi szerkezet Szerep és státusz.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ma –mintegy erdélyi magyar számára vált lehetségessé az internetes kommunikáció –160 hozzáférési pontból álló hálózat –közvetlen kapcsolat jöhet.
Advertisements

Munkáltató és a részvételi intézmények Kisgyörgy Sándor ÉTOSZ.
Egészségérték-gazdálkodás: Mitől függ az egészségünk?
Csoport munka.
TÁMOP /A Személyiség kialakulása, fejlődése.
A TÁRSADALMI ALAPFUNKCIÓK TÉRBELI RENDSZERE Wood, G.: Stone City, Iowa, 1930, Joslyn Art Museum, Art Institute of Omaha Collect.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Vezetés és kommunikációs ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Egyén a szervezetben Vezetés és szervezés BA Pécs.
MAKROKÖRNYEZET /1/ ÜZLETI KÖRNYEZET 2. előadás 2006/2007. tanév.
TANULÁS-TUDÁS-MINŐSÉG Farkas Katalin címzetes főiskolai tanár, SZTE Tanárképző Főiskolai tanár Budapest, november 29.
SZERVEZETFEJLESZTÉS Dr. Magura Ildikó.
A személyiség.
Orvos- és Egészségtudományi Centrum
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
Vallásantropológia rítus, totem, tabu, mágia, mítosz
A TÁRSADALMI ALAPFUNKCIÓK TÉRBELI RENDSZERE Wood, G.: Stone City, Iowa, 1930, Joslyn Art Museum, Art Institute of Omaha Collect.
A nevelés tartalma. a tanulás iránti igény is társadalmilag meghatározott, ezért az iskolai munka minőségi mutatója nem lehet pusztán a tanulók igényeinek.
A politika intézmény-és rendszerelméleti megközelítései
A személyiség Vagyok, mint minden ember: fenség, Észak-fok, titok, idegenség, Lidérces, messze fény. (Ady)
A CSOPORT MEGHATÁROZÁSA
Vállalati folyamatok, alrendszerek, tömegszerűség, külső környezet, belső adottságok, hierarchia, kultúra.
AZ ISKOLAI SZERVEZET ÉS FEJLESZTÉSE
Szegénység Alapfogalmak.
A szervezetek elemzésekor felvetődő kérdések A szervezetek strukturális és funkcionális kérdései (a szervezetek felépítettségére vonatkozó kérdések). A.
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc
A család szerepe, jellemzői
A csoportok Vezetési Ismeretek Előadások III. Mi a csoport? A csoport olyan egyének közössége, – akiknek közösen kialakított normarendszerük van – akik.
A SZOCIALIZÁCIÓ.
Egyéni döntések a szervezetben
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
A pedagógus-életpályamodell, a minősítés rendszere
Szervezeti kultúra / vállalati kultúra
Csoport, szervezet, hálózatok
III. előadás: Írásbeliség, egyén, társadalom
Szervezeti kultúra Definíció: a szervezet tagjai által elfogadott közösen értelmezett előfeltevések, értékek, meggyőződések, hiedelmek rendszere Hofstede:
ESZMÉNY, CÉL, FELADAT A NEVELÉSBEN
NEVELÉS A CSALÁDBAN.
EEM. 12. Változásmenedzselés kultúraváltás
Szervezeti kultúra / vállalati kultúra
2007/2008 II.: MENEDZSMENT GYAKORLATOK
Mi is az a társadalmi integráció?
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Szerepek, elvárások, elégedettség
A deviancia értelmezési kerete
8. Előadás Szervezetek és szervezeti formák
A piac: A tényleges és potenciális eladók és vevők, illetve azok cserekapcsolatainak rendszere, melynek legfontosabb elemei a kereslet, a kínálat, az ár.
HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ A gazdasági növekedés társadalmi feltételei: értékek, intézmények, kizáródás, tudás, egészség - Panelbeszélgetés.
SZERVEZETI MAGATARTÁS V.
Társadalmi szerkezet Munkamegosztás. Társadalmi pozíciók  Az a hely amelyet egy egyén egy adott társadalomszerkezetben egy adott időben elfoglal.  Munkamegosztás.
13K – Tárgyalási technikák – 2. előadás
DIDAKTIKA ÉS OKTATÁSSZERVEZÉS II.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
Róbert Péter Egyetemi tanár Széchenyi Egyetem, Győr
Jogi alapfogalmak. Társadalmi normák A társadalmi normáknak nevezzük az emberek életét, tevékenységét meghatározó magatartási szabályok összességét, amelyeknek.
Antenna Hungária Rt. Átalakítási Bizottság, Külső Szakértői Munkacsoport Előadás 02:52:15, június június június 26.
Társadalmi kiscsoportok, konformitás és deviancia
Az iskolai szervezet és fejlesztése
Kulcskompetenciák, munkaerő-piaci kulcskompetenciák
A FOGYASZTÓI PIAC ÉS A VÁSÁRLÓI MAGATARTÁS ELEMZÉSE.
Tanár a hálózati tanulásban – változó tanárszerepek Fodorné Tóth Krisztina PTE
Balogh Andrea Johanna MKSZ, Siófok április 27.
Szervezeti kultúra / vállalati kultúra
Regionális identitás és öntudat: létező jelenség Magyarországon?
Kultúra és kommunikáció
ÉRTÉK, ESZMÉNY, NORMA A NEVELÉSBEN
6. A szerep fogalma a szociálpszichológiában
Tanító szak, nappali- és levelező tagozat
Dr. Rozgonyi Tiborné Debrecen 2010.
fogalma, módszerei – vezetési elméletek
A VEZETÉS FOGALMA, FUNKCIÓI
Előadás másolata:

Társadalmi szerkezet Szerep és státusz

Társadalmi pozíciók Az a hely amelyet egy egyén egy adott társadalomszerkezetben egy adott időben elfoglal. Munkamegosztás. Hatalommegosztás

Társadalmi pozíciók Ehhez kapcsolódó anyagi, szimbolikus, hatalmi erőforrások. Minden társadalmilag releváns tényező mentén elemezhető, de minden társadalmilag releváns tényező váltakozó mértékben meghatározó.

Társadalomszerkezet (struktúra) A társadalmi pozíciók funkcionális és hierarchikus elrendeződése. Valószínűségi összefüggések (életmód, attitűdök). Az esélyek, stratégiák valószínűségi alapon összefüggenek A hős anya. A pincér.

Pl. migráció Kockázatcsökkentési modell. A gazdasági vagy természeti környezet változásainak fokozott mértékben kitett háztartások tagjai nagy valószínűséggel kapcsolódnak be a migrációba.

Önmaga az egyén által elfogat pozíció. Státusz Önmaga az egyén által elfogat pozíció. Az illető pozíciónak a szerkezeti hierarchiában elfoglalt helye. Az illető társadalmi pozícióhoz kapcsolódó megbecsülés. A hős anya. A pincér.

Státusz Szerzett. Arisztokrácia Örökölt. Meritokrácia A hős anya. A pincér.

Szerep Megszabott cselekvési modellek rendszere amelyeken keresztül megvalósul az egyén kapcsolódása a közösséghez. Az egyén bizonyos pozíciókhoz kötődő elvárásoknak felel meg. Ezáltal valósul meg az egyéni viselkedések koordinált jellege, és így körvonalazzák a konkrét interakciók a társadalom rendszerjellegét.

A társadalmi ellenőrzés. Szerep Interakciós forma. Koordináció. Kiszámíthatóság A társadalmi ellenőrzés.

Szerepelvárások .... Szerepküldés Szerepnyomás A környezet az egyén által betöltött társadalmi pozíciók kapcsán a személyek igényeket fogalmaznak meg, kikényszerítik a megfelelő szerepviselkedést. Szerepküldés Szerepnyomás Szerepküldés – ki vagyok , milyen igényeim vannak az irényodban. Szerepnyomás – a kihágások, az önkényesenek az od nem illőnek tartott szerepviselkedések szankciója. Pl. a pincérek bizalmasokdásának a mértéke.

….. szereprezentációk Egy adott pozíció kapcsán milyen társadalmi elvárások fogalmazódnak meg. Egy adott időpontban és egy adott társadalomban létezik egy viszonylag konszenzusnak örvendő elvárásrendszer. Pl. a falusi tanító Szerepteljesítmény Az orvos kapcsán. Nem kötelező a konszenzus.

Szerepkészlet Merton – Egy adott státus a társadalmi rendszerben más szerepek viszonylatában komplex módon tagolódik be. Szerepkészlet – változó, de komplementer tartalmú alakítások rendszere. T

Szerepkészlet T

Szerepkomplexum Egy egyén változatos státusokat tölt be. Ezek integrált egysége a szerepkomplexum. Minnél komplexebb: annál integráltabb az egyén Szereptípusok. Szerepkonfliktusok.

Szereptípusok Milyen mértékben határozzák meg az egyén életvitelét? Menyire átfogóak? Prevazív – teljesen átfogó (pl. nemi) Rokonsági, családi Foglalkozási (hivatás prevazív) Szituációs

Szereptípusok (Buda Béla) pervazív szerepek: amelyek az egyén minden más szerepviszonylatába belejátszanak, és befolyást gyakorolnak rájuk, pl.: életkor, nem Családi (és rokonsági) szerepek: a család a társadalom alapvető intézménye, a családban betöltött pozíció a személyiség alapvető jellemzője

Szereptípusok (Buda Béla) Organizációs vagy foglalkozási szerepek: a modern társadalomban az egyén életét organizációs relációk hálózata veszi körül, a szervezeti rendszerekben elfoglalt helyhez sajátos szerepek tartoznak, pl. pap, orvos

Szereptípusok (Buda Béla) Szituációs vagy „passzazsér” szerepek: bizonyos társadalmi helyzetekben átmenetileg magára vesz az egyén bizonyos szerepeket, és ezekben addig van, amíg a szituációban tartózkodik, illetve ezek normái csak addig érvényesek rá, pl. vevő, járókelő, vendég, kliens

Szereptípusok (Buda Béla) Privátszféra szerepei: nem a társadalmi szisztéma erővonalai helyezik ide az embert, hanem saját akciói révén vállalja el őket, a privátszerepek viszonylatain belül 2 adott személyiség tényleges viszonyát kapcsolatnak nevezzük, pl. ismerős, barát, szerető

Szereptípusok Miként ruházódik az egyénre az illető szerep. Veleszületett (ascriebed) - Szerzett (achieved) – mobiltás útján megszerezhető A társadalomszervezés függvénye. Meritokrácia – társadalomeszmény.

Szereptípusok Az elvárások rögzítettségének a mértéke Formális – pontosan körülírtak, a teljes személyiséget alárendelik egy bizonyos jól meghatározott elvárásnak. Informális. Hadsereg,

Szerepkonfliktus Az egyéni szerepkomplexum nem mindig integrált, konfliktusmentes vagy koherens. Nem mindig van konszenzus a szerepelvárásokban. A szerepelvárásokban nem mindig tartják szem előtt az egyének tényleges képességeit, képzettségét.

Szerepkonfliktusok Szerepkomplexum ellentmondásai – a sebész meg kellene műtse a feleségét. A szerepelvárások inkonzisztens jellege – az apa üss oda az anya légy kedves. Szerepelvárás – képesség Pl. Munkahely és család közötti szerepkonfliktus. Az idő végessége, a szerepelvárások egymással konfliktusba kerülnek.

Könyvészet Csepeli György (1997) Szociálpszichológia Budapest: Osiris Kiadó, pp.189-211