A Baranya Paktum Projekt Előadó: Dr. Tótsimon Péter 2008. 02.28.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Advertisements

A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
„A MUNKA NEMESÍT II.” "A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja."
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
A Kőszegi és Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma Munkáltatói Fórum Csepreg március 19.
A komplex rehabilitáció Új feladat – új szemlélet! Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ november 26.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
általános főig. helyettes
Látássérültek közösségi mentorainak képzése és foglalkoztatása TÁMOP /
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
1 Foglalkoztatási paktumok helyzete Magyarországon, jó gyakorlatok Örkény június 24.
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
A foglalkoztatás és a szociális szolgáltatások összekapcsolása
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
VI. Országos Távmunka Konferencia december 6. Az OTP Csoport távmunka tapasztalatai Magyarországon és Romániában.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
„A SZLOVÁK- MAGYAR HATÁRON ÁTNYÚLÓ FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MOTORJÁNAK BEINDÍTÁSA” című projekt eredményei című projekt eredményei Előadó: dr. Iváncsics.
Az ÉRÁK felnőttképzési tevékenysége, a fejlesztés főbb irányai.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
MUNKÁLTATÓI FÓRUM Ösvény Esélynövelő Alapítvány /Füzesgyarmat/ Békéscsaba, június 06.
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány évi számok Támogatási programok és fejlesztések.
Dr. Brebán Valéria főigazgató Dombóvár - Roma Fórum.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
OFA Hálózat évi tevékenységei
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
1 Megváltozott szerepben a megyei önkormányzatok! Tájékoztatás a megyei önkormányzatok feladatairól és azok szociálpolitikát érintő kapcsolódási pontjairól.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
Esély a munkára – Civil együttműködés a hátrányos helyzetű rétegek munkaerő-piaci integrációjáért Projektazonosító: NCA-DP-09-A-0185 Dolgozzunk együtt!
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci integrációja, mint a gazdasági stabilitás fontos tényezője Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
Foglalkoztatási Fórum Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum 2011
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Foglalkoztatáspolitika az Európai Unióban
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
A Baranya Paktum Fórum Előadó: Dr. Tótsimon Péter november 3.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A lisszaboni stratégia és a magyar foglalkoztatáspolitika Kordás László április 29. Balatongyörök.
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
Konzorciumi együttműködés
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
Regionális üzleti trendek A projekt az EU társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósul meg január 27. Regionális üzleti trendek A tantárgy.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
Foglalkoztatási Paktum Magyarországon Gere János.
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
Foglalkoztatáspolitika a gazdaságfejlesztés szolgálatában
A Baranya Paktum a gazdaság fejlesztéséért
Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-5. 1
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Foglalkoztatási együttműködések szabolcs-Szatmár-bereg megyében
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
Napirendek Megnyitó Együttműködési megállapodás megvitatása, elfogadása Irányító Csoport megválasztása, Irányító Csoport elnökének megválasztása Egyebek.
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

A Baranya Paktum Projekt Előadó: Dr. Tótsimon Péter

Célok: Átfogó cél a megye foglalkoztatási szintjének növelése és a munkanélküliség csökkentése Közvetlen cél a paktum partneri hálózat létrehozása, a működési feltételek biztosítása és a szükséges dokumentumok elkészítése.

Résztvevők: Baranya Megyei Önkormányzat Baranya Megyei Munkaügyi Központ Európai Fejlesztési és Tájékoztatási Egyesület Baranya Megyei Területi Agrárkamara Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Baranya Megyei Munkaügyi Tanács Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont

A foglalkoztatási paktum célkitűzései I. Olyan komplex gazdaságfejlesztési-foglalkoztatási partnerségi háló(zat) működtetése, amely működési és kommunikációs mechanizmusai révén képes a – helyi gazdasági közszereplők széles körű bevonásával – a mindenkori elképzelések, kezdeményezések megvalósítható projektté formálására és a megyei/regionális foglalkoztatási stratégiával összhangban a konkrét foglalkoztatási program megvalósulásának támogatására, a foglalkoztatási színvonal növelése és a munkanélküliség csökkentése,

A foglalkoztatási paktum célkitűzései II. A megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő személyek munkavállalási feltételeinek, esélyeinek és lehetőségeinek javítása, A térségi gazdaságfejlesztési elképzelések és a szakképzés összehangolása, a helyi, illetve a közösségi szolgáltatások minőségi és mennyiségi fejlesztése, felhasználva az információs és a kommunikációs technológiát is, A hátrányos helyzetű és a munkaerőpiacról kiszorult rétegek (re)integrációjának elősegítése,

A foglalkoztatási paktum célkitűzései III. A férfiak és a nők esélyegyenlőségének figyelembe vétele minden területen, a térség adottságainak kihasználásával a foglalkoztatási potenciál fejlesztése kiemelten a gazdaság, az idegenforgalom, a sport-szabadidő, a szociális szolgáltatások, a kultúra területén, figyelemmel a Pécsi Pólus projekt prioritásaira is (egészségipar, környezetipar,kulturálisipar, környezetvédelem0,) A gazdaság munkaerő-igény kielégítésének segítése képzéssel, munkaerő-piaci szolgáltatásokkal és egyéb – pl. közgazdasági- eszközökkel.

A paktum lehetősége biztosít I.: a megyei foglalkoztatás politika célkitűzéseinek és főbb irányainak megvalósítására, a foglalkoztatás bővítés lehetőségeinek feltárására, A megye gazdaságát, foglalkoztatását és képzését befolyásoló, azt elősegítő helyi szereplők foglalkoztatáspolitikai problémák megoldásával, munkahelyteremtéssel kapcsolatos elképzeléseinek összehangolására,

A paktum lehetősége biztosít II.: Olyan kommunikációs mechanizmus működtetésére, amely tartósan, fenntartható módon biztosítja az aktuális és helyi fejlesztési elképzelések megismerését, ötletek feltárását és rendszerbe való integrálását, További együttműködő partnerek felkutatására, régiós és országhatáron túli kapcsolatok kiépítésére, pénzügyi források összehangolására a foglalkoztatáspolitikai célok eredményes megvalósítása érdekében. Integrált típusú programok, projektek generálására.

A foglalkoztatási paktum célcsoportjai munkanélküliséggel veszélyeztetett személyek pályakezdő fiatalok, különös tekintettel a felsőfokú végzettségűekre megváltozott munkaképességűek tartósan munkanélküliek 40 éven felüli munkanélküliek nők helyi vállalkozók fogyatékkal élők

A Fórum feladatai Tájékozódik a térség munkaerő-piaci helyzetéről Megválasztja az irányító testület tagjait Javaslatokat fogalmaz meg a munkaerő-piaci programokra Véleményezi az eddigi akciókat Segíti a szereplők közötti kezdeményezések összehangolását Elfogadja a Foglalkoztatási Paktum működési szabályzatát

Foglalkoztatási Paktum szervei A foglalkoztatási Paktum biztosítja az egyes tagjai számára a döntési, irányítási és ellenőrzési feladatok ellátásában történő részvételt. Szervei: Foglalkoztatási Fórum Irányító Testültet Monitoring bizottság Munkacsoportok

Irányító Testület tagjai Létszáma 7fő Összetétele rögzített vagy a Foglalkoztatási Fórum számára ajánlással ellátott lehet, e szerint:  Elnöke (Foglalkoztatási Paktum képviselője)  Tagjai:  Munkaügyi szervezet képviselője  Gazdasági szervezetek képviselője  Képző szervezetek képviselője  Civil szervezetek képviselője  Érdekképviseleti szervezetek képviselője

Irányító testület tagjai Javaslat: Elnök: Dr. Hargitai János Baranya Megyei Önkormányzat elnöke Munkaügyi szervezet képviselője: Dr. Kékes Ferenc Gazdasági szervezetek képviselője: Huszti Zoltán Képzőszervezetek képviselője:Cséfalvay Ágnes Civil szervezetek képviselője:Gyurokné Dr. Bódi Csilla Érdekképviseleti szervezetek: Regionális Munkaügyi Tanács: Aparácz Dénes Perényi József

Monitoring Bizottság tagjai Javaslat: Elnök: Horváth Zoltán Baranya Megyei Önkormányzat alelnöke Munkaügyi szervezet képviselője: Hornyák István Pécsi Kistérség: Füziné Kajdy Zita Civil szervezetek képviselője: Gere János Munkaügyi tanács: Medvetzky Antal

Az Országos foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) zárt pályázatot hirdet a „FOGLALKOZTATÁSI PAKTUMOK továbbműködésének és a foglalkoztatási stratégiák megvalósításának támogatására” Pályázat

Program A program pénzügyi hátterét a Munkaerőpiaci Alap foglalkoztatási alaprészének évi központi kerete biztosítja. A program keretében rendelkezésre álló keret 200 millió forint. Támogatás vissza nem térítendő Elnyerhető támogatás mértéke az összes elszámolható költség maximum 85%-a lehet A megvalósításhoz minimum 5 millió, maximum 10 millió forint támogatás kérhető A megvalósításának időtartama legalább 15 hónap, legfeljebb 24 hónap A projektek megvalósításának kezdete legkorábban január 1., és minden projektnek be kell fejeződnie legkésőbb december 31-ig.

OFA pályázat: A pályázó szervezet neve: Baranya Megyei Önkormányzat A program címe: „Baranya Paktum” Partnerség a baranyai foglalkoztatási helyzet javításáért A tervezett projekt elemek: Térségi kohézió javítása, emelése A Megyei Önkormányzat intézményrendszerének bekapcsolása a Paktum tevékenységébe Hátrányos helyzetű rétegek foglalkoztatásának javítása Szakképzés megyei, térségi koordinációja

Projekt címe: Társadalmi változás=Esély E/003 azonosító számú EQUAL program A szervezet projektben betöltött szerepe: A támogatásban részesülő partner a projekt kommunikációs feladatait látja el, a társadalom ill. a munkaadói oldal befogadói szemléletének fejlesztését végzi. Projekt tevékenysége: A megváltozott munkaképességű emberek pozitív munkaerő-piaci mobilitásának előmozdítása és a nyílt munkaerő-piaci potenciális foglalkoztató körében a befogadó szemlélet előmozdítása új reintegrációs módszertan kidolgozásával és szemléletformálással. Civil szervezettel kapcsolatos projekt

Elérhetőségek: Gesztor: Baranya Megyei Önkormányzat, Dr. Hargitai János Projektvezető: Dr. Tótsimon Péter, Baranya Megyei Önkormányzat Szakmai Munkacsoport: Hornyák István, BMMK Heidecker Pálné Tel.: (72)/ ; (72)/ Fax: (72)/

Köszönöm figyelmüket!