EMBLÉMA VÉDELEM „HÁROM EMBLÉMA, EGY MOZGALOM,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Tegyük Együtt!” Program az önkéntesség elterjesztéséért Pest megyében TÁMOP / A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete és a NIOK.
Advertisements

Jánosi Beatrix szeptember 08.
Inclusion Europe Respect - Solidarity - Inclusion Az ENSZ Fogyatékosügyi Konvenciója: Kihívások és szükség a változásokra Klaus Lachwitz.
valkói egyházközségben
G M P Dr. Hetényi László.
Önkéntesség Miért is jó a Nyíregyházi Főiskola diákjaként önkéntes munkát vállalni és miért különösen jó ez egy Tanodában? Készítette: Hajdu Zsolt és Dudás.
Az ÉFOÉSZ Támogatott Lakhatási Programja
ÁLDOZATOK NAPJA „EGYÜTT AZ ÁLDOZATOKÉRT”
Munkaesély Munkaerő-piaci Szolgáltatók Szövetsége november.
Szociális igazgatási-szociális szolgáltatási ismeretek
„KAPCSOLATTARTÁS A KRÓNIKUS BETEGSÉGBEN SZENVEDŐKKEL”
A civil lakosság kapcsolódási, önkéntes szerepvállalásának lehetőségei
Hangunk megsokszorozza erőnket ! A betegszervezetek jelentősége
A gondnoksággal kapcsolatos szemléletváltás az új Polgári Törvénykönyv cselekvőképességi szabályaiban Kovács Melinda Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik.
A Magyar Vöröskereszt tevékenysége Pest megye népegészségügyében
(Familiaris Consortio 17.). 1.0 A SZEMÉLYEK KÖZÖSSÉGÉNEK MEGVALÓSÍTÁSA SEGÍTSÉG, TÁMOGATÁS AKADÁLY, GÁT 1,1Egy férfi és egy nő életre szóló, felbonthatatlan.
Helló! Van néhány perced? Megismerhetsz, bemutatkozom!
A Nemzetközi Vöröskereszt és Vörös Félhold
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
Legfontosabb törvényeink
AIDS –Etikai problémák az ápolásban. Az ápolónő alapvető kötelessége 4irányú (Ápolói Kódex,1973): Az ápolónő alapvető kötelessége 4irányú (Ápolói Kódex,1973):
Vöröskeresztes tabló.
Pszichoprofilaxis és pszichoedukáció a rehabilitációban
Workshop A gyermekvédelmi jelzőrendszer működésének
A szlovák nyelvtörvény és a mögötte húzódó szlovák- magyar ellentét háttere Vass Ágnes Nemzetközi tanulmányok Pannon Egyetem Témavezető: Dr. Molnár Anna.
A 259/2002. (XII.18.) Korm. rendelet január 1-től hatályos módosítása
A gyermekek jogi védelme az új médiakörnyezetben „VII. Nemzetközi Médiakonferencia” A média hatása a gyermekekre és a fiatalokra Dr. Koltay András a Médiatanács.
A megyei védelmi igazgatás helye és szerepe
BÉKÉS MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG
A Magyar Vöröskereszt ben jött létre – 132 éve működik! -Kiterjedt vöröskeresztes nemzetközi kapcsolatok: 186 országban van jelen -Kiemelten közhasznú.
Diákok Közösségi Szolgálata Az Országos Polgárőr Szövetség Programja Fogadó szervezet: ZALA MEGYEI POLGÁRŐR SZÖVETSÉG ÉS TAGEGYESÜLETEI Megyei koordinátor:
Jogszabályi háttér A katasztrófavédelem a polgári védelem és a tűzoltóság országos és területi szerveinek összevonásával alakult meg január 1- jével,
Ajánlás a felkészítések (gyakorlás, munkaműhely) tartalmára és módszerére A gyakorlat bemutatása A gyakorlat célja az etilén termékvezetékek sérülése következtében.
Polgári védelmi kötelezettség, mentesség
Szövetség. A NATO fontosabb szervei és működésének jellemzői Készítette: Faludi Miklós.
Az orvos szabálysértési felelőssége
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Tájékoztatás a polgármesterek katasztrófavédelmi feladatairól
Dr. Göndöcs Zsigmond Országos Mentőszolgálat
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
A Nemzetközi Vöröskereszt és Vörösfélhold
EAAD Szolnokon Dr. Bagi Mária.
Magatartási szabályok Code of conduct Nagy Tibor április 03.
Jean Henri Dunant (1828 – 1910) május 8–án Genfben született május 8–án Genfben született A Kálvin Kollégium elvégzése után banki tanulmányokat.
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ
Szakfelügyeleti kihívások az alapellátás területén
Gaudium et Spes: Kihívások és kilátások Szeptember 10. Előadó: Dr. Tomka Ferenc.
Tisztességes munka és európai szociális párbeszéd Kihasználatlan jelen?
Szeged az első világháborúban
Önkéntesség, mint társadalmi szerepvállalás
Juhász László százados
Iskolai közösségi szolgálat
Gyermek- és ifjúságvédelmi alapismeretek
Családtámogató ellátások
Az UNHCR feladatai és működése. A menekültügy nemzetközi feladatai
Átvándorlók-bevándorlók kontra hajléktalan ellátás
TÁMOP / Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ A szociális szolgáltatásokat igénybevevők jogvédelme.
Az „Életet az éveknek” Országos Szövetség munkája, hatása a hazai időspolitikára: aktív időskor Budapest, április 23. Hegyesiné Orsós Éva Hegyesiné.
A civilszervezetek szerepe és helye a a büntetés-végrehajtásban - Mit tehet a Magyar Vöröskereszt? Juhászné Kincses Helén MVK Nógrád Megyei Szervezet Igazgató.
M UNKAÜGYI KAPCSOLATOK Dr. Fodor T. Gábor ügyvéd Székesfehérvár, május 17.
Szociális ellátást igénybevevők szükségletei – és szolgáltatásai „Eszköztár és kapcsolati háló” Szakmai konferencia Rehabilitációs és Szociális Igazgatóság.
Helló! V an 5 perced? Megismerhetsz, bemutatkozom! Amit a Vöröskeresztről tudnunk kell: Alapelvek.
Kardosné Gyurkó Katalin A család jövője – a nagycsaládosok
Közösségi szolgálat Mit jelent a közösségi szolgálat?
Személyes életvitel.
A BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM KULTÚRÁJA
A vetítés képei valódiak és sokkoló jeleneteket is tartalmaznak.
VIDÉKBIZTONSÁG Dr. Szilágyi Tivadar GTK3196BAN
A BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM KULTÚRÁJA
Előadás másolata:

EMBLÉMA VÉDELEM „HÁROM EMBLÉMA, EGY MOZGALOM, AZ EMBERIESSÉG SZOLGÁLATÁBAN”

egyik legismertebb szimbóluma Az emberiség egyik legismertebb szimbóluma ● Fegyveres konfliktusok esetén védelmet nyújt a rászorulóknak. ● Békeidőben egyedül csak a Vöröskereszt–szervezetek használhatják ● A Hazai és nemzetközi jogszabályok ezért szigorúan korlátozzák a használatát ● Magyarországon a vöröskereszt logo jogosulatlan alkalmazása törvénysértésnek minősül.

a rászorulók segítésén fáradozik A magyar vöröskereszt 1881 óta a rászorulók segítésén fáradozik ● Véradásokat szervez. ● Szociális intézményeket tart fenn. ● Elsősegélyt nyújt és oktat. ● Keresőszolgálatot működtet. ● A vörös kereszt embléma békeidőben ennek a törődésnek és gondoskodásnak a szimbóluma. ● Háború esetén védelmet nyújt embertársainknak. ● Rendeltetésszerű használata közös érdekünk.

● A vörös kereszt, a vörös félhold és a vörös kristály embléma valamennyi humanitárius tevékenység alapja, amelynek védelmeznie kell mind az áldozatokat, mind azokat, akik segítséget nyújtanak részükre. ● A vörös kereszt emblémát eredetileg a fegyveres erők egészségügyi alakulatainak azonosítására, a betegek és sebesültek védelmére hozták létre. ● Napjaink a vörös kereszt, a vörös félhold és a vörös kristály emblémák a szenvedőknek nyújtott pártatlan, semleges és humanitárius segítségnyújtást hivatottak képviselni.

● Az emblémák védelmi célra történő használatára jogosult személyek kizárólag: - A fegyveres erők egészségügyi személyzete - Felhatalmazott polgári egészségügyi személyzet - A fegyveres erők egészségügyi személyzetét segítő elismert segélyszervezetek ( VK / VF ) - Egyházi személyzet a megszállt terülteken és harci területeken - A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága, V. kereszt, V. Félhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége képviselői

Az embléma jelzésként történő használatára jogosultak a Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom tagjai minden egyes végzett tevékenységük során, különösen amikor önkéntes és pártatlan segítséget nyújtanak mindazoknak akik szenvednek: A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége - A Nemzeti Társaságok pl.: MVK, MIVK

Az embléma jogosulatlan használata csökkenti az embléma iránti tiszteletet és a bizalmat, rombolja az embléma védelmi értékét, veszélyezteti azoknak az életét, akik törvényesen jogosultak annak használatára, és akadályozza az áldozatokról való gondoskodást és védelmüket…

Magyarországon számos egészségügyi és egyéb szolgáltató használja vöröskereszt emblémát, ennek következtében ezt a szimbólumot sokan az egészséggel/betegséggel kapcsolatos szolgáltatással azonosítják. Az embléma ilyen használata ellentétes a nemzetközi egyezményekkel és a magyar jogszabályokkal, mely szerint a jogosulatlan használat pénzbírsággal sújtható.

Néhány emblémát bemutatunk az egészségügy világából: MENTŐK A Konstantin Kereszt GYÓGYSZER

EMBLÉMA SÉRTŐ KÉPEK

EMBLÉMA SÉRTŐ KÉPEK

EMBLÉMA SÉRTŐ KÉPEK

EMBLÉMA SÉRTŐ KÉPEK

EMBLÉMA SÉRTŐ KÉPEK

Az embléma életeket ment! Az embléma helyes használatával! Segítse munkákat Az embléma helyes használatával! Köszönjük! A diasort készítette: Reznák Róbert