Tehnologii de preparare a hranei Grupa: 5 Kovács Anna Bartha Timea Keresztes Syntia Laz ă r Attila.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Élelmiszerbiztonsági útmutató
Advertisements

Elvándorlás a gazdasági műszaki területen
Témahét a 3. b osztályban október
Elemi függvények deriváltja
Házi tartósítási eljárások
E-learning alapú távoktatás tapasztalatai a Széchenyi István Egyetemen
Egészséges életmód Andrási Szabolcsné
Az élelmiszer-vásárlást befolyásoló tényezők az EU országaiban Gáti Annamária Tárki - Tudok.
Előzmények  Tervezés  Szakemberek alkalmazása (testnevelő tanár, edző, rekreációs szakember, OKJ-s végzettségű segítő..stb)  Hivatalos meghirdetés.
A légnyomás és a szél.
Készítette: Kovács Zsuzsanna május 29.
Egy csoport sikeres ember, karrierjük csúcsán, mindegyiküknek jó állása, álom autók és házak tulajdonosai, meglátogatták hajdani egyetemi professzorukat.
A jurtától a háromosztatú parasztházig
A bio élelmiszerek olyan növényi vagy állati eredetű élelmiszerek, amelyeket az ökológiai gazdálkodás szabályainak megfelelően állítottak elő.
Személyészlelés Az első benyomás kialakítása: jelek, értelmezések és következtetések Kognitív reprezentációk Az első benyomások nyersanyaga Az emberek.
Vendéglátó üzletek kialakítása
TIENS GYÜMÖLCS GYÜMÖLCSÉS ZÖLDSÉGTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉK SZEPTEMBER 2009.
DIAGRAM.
A magyar fogyasztói szegmensek egészségvásárlása
KERÁMIA SERPENYŐ SZETT
Malignus Lymphomák Molnár Zsuzsa O.O.I..
Ria Slides Ebben a bevásárlóközpontban a hölgyek különböző „Férfi – Típusok” közül választhatnak...
Mik azok a mikrobák?.
Szemerszki Csilla Csernobil
Készítette: Verőczei Tamás
Egészséges táplálkozás Mindent tudunk róla A csapból is ez folyik Unalmas téma Nem lehet semmit enni Mi jut eszünkbe róla ?
Tehnologii de preparare a hranei Grupa: 1 Sándor Izráel Kerresztes Roland Zagyva Dávid.
 A konyhának,mivel ott étel készül, ragyogóan tisztának kell lennie.  A konyha berendezésekor figyelembe vesszük a rendelkezésre álló helyet, valamint.
A környezet-szennyezés
Sterilizálás Dr. Dézsi Anna Júlia.
Energia és takarékosság a háztartásban
Fejmozgás alapú gesztusok felismerése Bertók Kornél, Fazekas Attila Debreceni Egyetem, Informatikai Kar Debreceni Képfeldolgozó Csoport KÉPAF 2013, Bakonybél.
NEVELÉS A CSALÁDBAN.
Kombinatorika Gyakorló feladatok.
Alcím mintájának szerkesztése A kínai konyhaművészet Készítette: Buslig Szonja Andrea.
Az EU élelmiszer- szabályozásának céljai Eu. Hosszú távú egészségkárosítás csökkentése Az élelmiszerben lévô egészségkárosító anyagok mennyiségének korlátozása.
Terepgyakorlat megnevezése (benne a terület nevével) Tanár neve Iskola neve.
Szabályos hasábok Mit tudok róla? (Know) (Wonder) Mit tanultam?
Szabályos hasábok Mit tudok róla? (Know) Mit szeretnék tudni? (Wonder) Mit tanultam? (Learn) Teruleteket Kepletek Gyakorlatok.
Szabályos hasábok Mit tudok róla? (Know) (Wonder) Mit tanultam?
Szabályos hasábok Mit tudok róla? (Know) (Wonder) Mit tanultam?
Szabályos hasábok Mit tudok róla? (Know) Mit szeretnék tudni? (Wonder) Mit tanultam? (Learn) Oldallapjai kongruensek Minden megsyeretnek tudni ami erdekes.
Szabályos hasábok Mit tudok róla? (Know) Mit szeretnék tudni? (Wonder) Mit tanultam? (Learn) Szabályos sokszög az alapja. Mindent meg szeretnék tudni velük.
Szabályos hasábok Mit tudok róla? (Know) Mit szeretnék tudni? (Wonder) Mit tanultam? (Learn) Oldallapjai kongruensek Minden megsyeretnek tudni ami erdekes.
I.Díj ARCHIKO KFT. és LENGYEL ÉPÍTÉSZ MŰTEREM KFT.
Edenyek es konyhaeszkozok
Tehnologii de preparare a hranei Grupa: 2 Lukács Dávid Biriszló Gergő Kovács Márk Forgács Tamás.
A helyes táplálkozás.
Arabok Németh Anna. Az arab étkezési szokások befolyásoló eleme a Korán.
Diákparlament E-napló Néha nem az kerül be óracímként az e- naplóba, amit valójában vettünk, ami problémát okoz a pótlásoknál, valamint a szüleinkkel.
SAJTFONDÜK HŰTÖTT KÉSZÉTELEK otthoni feldolgozására
Charon Intézet - Technológiák
Testi - lelki egyensúly
Tehnologii de preparare a hranei Grupa: 4 Mac Helga Kaszonyi Arnold Keresztes Anett Varga Andrea.
Gundel Étterem Szeretettel köszöntjük vendégeinket!
A marketing olyan eljárás (ma már tudomány, szakma), amely feltárja a kielégítetlen szükségleteket és igényeket, méri és értelmezi jelentőségüket, eldönti,
A HIV ÉS AZ AIDS. A.I.D.S. = Acquired Immune Deficiency Syndrome = Szerzett immunhiányos tünetegyüttes. HIV = humán immunhiány vírus Fertőzés következtében.
ANTSZ - MGSZH. MGSZH Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Több feladat átkerült az ÁNTSZ-től az Ő hatáskörükbe. ÍROTT ANYAGUK EZEKRE KÜLÖN NINCS CSAK.
Néhány dolog… a biztonság kedvéért
A HÚSVÉTI SONKA Dr. Zsarnóczay Gabriella
10. rész :Táplálékunk összetevői
A vásárlási döntés folyamata
Hömérséklet változások
Nyári nagytábor Pálháza júl
Kombinatorika Érettségi feladatok
Tisztelt Szülők! Az alábbi kérdések megválaszolásával kérem segítsék munkánkat! Nincsenek jó, vagy rossz válaszok. Kérem minden kérdésnél azt az egy.
József Attila: (Beteg vagyok…)
Önkéntes tevékenységek
Előadás másolata:

Tehnologii de preparare a hranei Grupa: 5 Kovács Anna Bartha Timea Keresztes Syntia Laz ă r Attila

Egészítsétek ki az alábbi táblázatot,figyelembe véve már meglévő ismereteiteket, amit meg szeretnétek tudni és a tevékenységek végén, amit megtanultatok az „ételkészítő” technológiákról. Mit tudok a konyháról? Milyen konyhai edények, eszközök, készülékek léteznek és mi a szerepük? Milyen hatással vannak a környezetre az „egyszer használatos” edények, eszközök, készülékek? Milyen tényezők befolyásolják a kényelmet a konyhában? Milyen szabályok szerint terítjük meg az asztalt?

5 - ös csoport Már tudomMeg szeretném tudniMegtanultam Vannak hideg és meleg ételek. Az élelmiszereket tartósítani szokták. Ételkészítéskor különböző szabályokat kell betartani. Hányféle módon lehet tartósítani az élelmiszereket? Miért olyan fontos a szabályokat betartani ételkészítéskor? Az élelmiszereket sokféle módon lehet tartósítani: aszalás, sterilizálás, fagyasztás, mélyhűtés, sózás, füstölés, savanyítás, pácolás. Az ételkészítési szabályok azért fontosak, mert ezáltal fertőzések és emésztőszervi megbetegedések előzhetőek meg.

Már tudomMeg szeretném tudniMegtanultam