Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az EU élelmiszer- szabályozásának céljai Eu. Hosszú távú egészségkárosítás csökkentése Az élelmiszerben lévô egészségkárosító anyagok mennyiségének korlátozása.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az EU élelmiszer- szabályozásának céljai Eu. Hosszú távú egészségkárosítás csökkentése Az élelmiszerben lévô egészségkárosító anyagok mennyiségének korlátozása."— Előadás másolata:

1 Az EU élelmiszer- szabályozásának céljai Eu

2 Hosszú távú egészségkárosítás csökkentése Az élelmiszerben lévô egészségkárosító anyagok mennyiségének korlátozása A „helytelen” táplálkozásból következô egészségkárosítás csökkentése

3 A fogyasztók egészségének védelme Élelmiszermérgezések, -fertôzések megakadályozása Hosszú távú egészségkárosítás csökkentése

4 A fogyasztók érdekeinek védelme A fogyasztó megkárosításának megakadályozása A valósághû tájékoztatás biztosítása

5 A gazdasági folyamatok segítése A Közös Agrárpolitika (KAP) Az Egységes Belsô Piac fejlesztése A piaci verseny tisztaságának segítése

6 Az EU élelmiszer-szabályozási elveinek változása Az Euro-recept elv Horizontális-vertikális szabályok A szubszidiaritás elve Kockázat elemzés alkalmazása A Kötelezô Elôvigyázatosság Elve A szántóföldtôl az asztalig elv

7 EU élelmiszer-jogszabályok kidolgozásának gyakorlata Öt főigazgatóság vesz benne részt.

8 Az EU jogszabályok nemzeti alkalmazása A nemzeti jogrendbe való bekerülés

9


Letölteni ppt "Az EU élelmiszer- szabályozásának céljai Eu. Hosszú távú egészségkárosítás csökkentése Az élelmiszerben lévô egészségkárosító anyagok mennyiségének korlátozása."

Hasonló előadás


Google Hirdetések