A MEGSEBZETT FÖLD.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
GLOBALIZÁCIÓ.
Advertisements

A globális felmelegedés és az üvegházhatás
A Föld Napja április 22. „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”
Mentsük meg a földet ! Üvegházhatás erősödése, esőerdőink irtása, ránk való hatása és lehetőségeink a földünk megmentésére.
Az emberi rombolás jelei 1. Éghajlatváltozás január 22, Szolnok Gadó György Pál.
Az éghajlatváltozás problémája egy fizikus szemszögéből Geresdi István egyetemi tanár Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar.
Kémia 6. osztály Mgr. Gyurász Szilvia
"vállalkozások klímatudatossága" Melyek vagy melyek lennének a legjobb, leghatékonyabb állami eszközök a vállalkozások klímatudatosságának erősítésére?
Az európai unió környezetvédelme. A tisztább, élhető környezetért Az Európai Unió több évtizedes munka eredményeként rendkívül átfogó környezetvédelmi.
Globális problémák Kialakulásuk okai:
A Magyar Természetvédők Szövetsége az Éghajlatváltozási Stratégiáról Farkas István, ügyvezető elnök Magyar Természetvédők Szövetsége Föld Barátai Európa.
1872 : 1. nemzeti park megalakítása Yellowstone
A Föld élővilága 1.) Trópusi esőerdők
Fenntartható életmód és életstílus
A LÉGKÖR GLOBÁLIS PROBLÉMÁI
Klímaváltozás – fenntarthatóság - energiatermelés
Légszennyező anyagok hatása a környezetre
A globális felmelegedést kiváltó okok Czirok Lili
A LÉGKÖR GLOBÁLIS PROBLÉMÁI
Az általános légkörzés
A Nap sugárzása.
A víz globális környezeti problémái
Levegő védelme.
TALAJSZENNYEZÉS és –PUSZTULÁS HULLADÁKGAZDÁLKODÁS
Az üvegházhatás és a savas esők
Felelősséggel a környezetért!
A klímaváltozások és okaik
Az óceáni cirkuláció.
MONSZUNOK.
Why are ecologists and environmentalists so feared and hated? This is because in part what they have to say is new to the general public, and the new.
Antropogén eredetű éghajlatváltozás A globális átlaghőmérséklet eltérése az átlagtólÉvi középhőmérséklet Pécsett 1901 és 2001 között.
Szembesülve az elkerülhetetlennel?. Az ökonómia csapdájában? Évszázadokon át az emberiség az eszét használva könnyen lépett át korábban nehéznek tűnő.
Amiket az 1970-es évek elejéig felismertek
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék Dr. Ősz János Fenntartható fejlődés és energetika.
 legkisebb mértékűvé kell szorítani a képződő hulladék mennyiséget és veszélyességét!!!!  Sokan az életszínvonal emelkedésével magyarázzák a sok szemét.
Globális problémák, diák szemmel
Globális problémák.
Az Éghajlatváltozás.
Szigyártó Erzsébet XI.B
KÉMIA 8. évfolyam Téma: A VÍZ.
Klímatörvény civil szemmel Farkas István, ügyvezető elnök Magyar Természetvédők Szövetsége – Föld Barátai Magyarország.
Globális felmelegedés és a különböző ciklusok
AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁS VESZÉLYE ÉS A HAZAI KLÍMAPOLITIKA Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium február 27.
Globális fölmelegedés hatásai
A légkör és a levegőszennyezés
A Föld napja.
A GLOBALIIS FOLMELEGEDIIS
A globális felmelegedéssel kapcsolatos dilemmák és szkepticizmus
A fenntartható fejlődés
A Globalis Felmelegedes Okai es Kovetkezmenyei. Az okok Napjainkban anyira nagy a gyarok, gepkocsik, es egyeb ipari kellekek altal kibocsatot karos anyagok.
Mit tehetsz a leküzdéséért? EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Éghajlatváltozás.
A savas eső következményei
Készítette: Imre Dominik
Globalizáció és környezeti problémák
Levegőtisztaság védelem
A globális éghajlatváltozás hatásai a bioszférára, állatokra
Az erdőirtás és környezeti hatásai
Globális klímaváltozás hatása Európában Készítette: Juhász Boglárka.
Ajánlott kommunikálható érvek. Környezettudatos elkötelezettséghez új kommunikációs stratégiák szükségesek Heurisztikus segítségre van szükség, fel kell.
TÁPLÁLÉKLÁNCOK ÉS ENERGIAÁRAMLÁS ЛАНЦЮГИ ЖИВЛЕННЯ І ПОТІК ЕНЕРГІЇ Megismerkedhetünk azzal, hogy mik a táplálékláncok, milyen élőlények alkotnak táplálékláncot,
Az elsivatagosodás.
Globális környezeti problémák
ELMONDOM HÁT MINDENKINEK!
Ébresztő! A fele elfogyott Hetesi Zsolt Vezető kutató
Ökoiskola- vetélkedő március
A FÖLDGÁZ ÉS A KŐOLAJ.
Készítette: Pacsmag Regina Környezettan BSc
Készítette: Gebei László
Energiaforrásaink.
Globalizáció.
Előadás másolata:

A MEGSEBZETT FÖLD

A TERMÉSZETI KÖRNYEZET TŰRÉSI HATÁRA AZ EMBER FEJLŐDÉSE EGYÜTT JÁR A TERMÉSZETI KÖRNYEZET ÁTALAKÍTÁSÁVAL. -ERDŐIRTÁSOK: SZÁNTÓTERÜLETEK NYERÉSE CÉLJÁBÓL HAJÓÉPÍTÉS MIATT, VÁROSOK TERJESZKEDÉSE MIATT…STB A FELDUZZADT VILÁGNÉPESSÉG PAZARLÓ FOGYASZTÁSA, GAZDASÁGI MÓDSZEREK, TECHNIKAI ESZKÖZÖK, VESZÉLYEZTETIK AZ ALAPVETŐ LÉTFELTÉTELEKET. ÉREZHETŐ LETT A KÖRNYEZET TŰRÉSI HATÁRA

A GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS OKA: ÜVEGHÁZHATÁS: LSD TK. 9.O. LÉGKÖRNÉL TANULTAK. PROBLÉMA: EGYRE NAGYOBB SZÉN-DIOXID KIBOCSÁTÁS. A FELMELEGEDÉS KÖVETKEZMÉNYEI: -SARKI ÉS MAGASHEGYSÉGI JÉGTAKARÓ ELOLVADÁSA -TENGEREK SZINTJÉNEK NÖVEKEDÉSE, -SZÉLRENDSZEREK, TENGERÁRAMLÁSOK MÓDOSULNAK -GLOBÁLIS ÉGHAJLATVÁLTOZÁS KEZDŐDÖTT. -SZÉLSŐSÉGESEBB ÉGHAJLATVISZONYOK, -FAJOK KIPUSZTULÁSA, ILL. VÁNDORLÁSA MÁS TERÜLETEK FELÉ.

AZ ERDŐK PUSZTULÁSA A KÁROS FOLYAMATOKAT AZ ERDŐK TERÜLETÉNEK NÖVELÉSÉVEL LEHETNE LASSÍTANI. EZZEL SZEMBEN: AZ ERDŐK TERÜLETE GLOBÁLISAN CSÖKKEN A FÖLDÖN. OKAI: KITERMELÉS NÖVEKEDÉSE, SAVAS ESŐK, ÚJ KÓROKOZÓK PUSZTÍTÁSAI, A FÖLD FELSZÍNÉNEK 26%-ÁT FEDI ERDŐTAKARÓ (AZ EREDETI 1/3-ÁT!!) JELENTŐS VESZTESÉGEK: TRÓPUSOKON,KÖZEL-KELET TERÜLETEIN, FÖLDKÖZI-TENGER PARTVIDÉKÉN

A TENGEREK SZENNYEZÉSE A TENGEREKBE KERÜLNEK: -NEHÉZFÉMEK, -OLAJSZÁRMAZÉKOK, -SZERVES VEGYÜLETEK, VESZÉLYEZTETIK A TENGERI TÁPLÁLÉKLÁNC MŰKÖDÉSÉT. A SZENNYEZÉST NÖVELIK A TENGERPARTI VÁROSOK, HAJÓZÁS, KATONAI TEVÉKENYSÉGEK MEGOLDÁS: KIEGYEZÉS A KÖRNYEZETTEL AZ EMBERISÉG ÉLETMÓDJÁNAK, GONDOLKODÁSMÓDJÁNAK MEGVÁLTOZTATÁSA LEHETNE.