Internetes böngészőprogram használata, beállításai

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
HÁLÓZATOK.
Advertisements

Support.ebsco.com Az EBSCOhost bemutatása Oktatóprogram.
BPS Web 2.0 Felhasználói kézikönyv. A szerkesztő főoldala A bejelentkezett felhasználóA szerkesztő főmenürendszere Stílusformázások Nyelv- és nézetváltás.
Hálózatkezelés, Internet 3. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Internet Explorer A programot a Start menüből vagy a Munkaasztalon található ikonjára duplán kattintva indíthatjuk el.
Skype telepítése és használata
 A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet.
Készítette: Vígh Zoltán 2008
Az Internet adta lehetőségek
1 Internet. 2 WWW  World Wide Web  Hivatkozásokkal összekötött hipermédia dokumentumok rendszere  Dokumentumok -> Weboldalak  A weboldalak hipertext.
Microsoft Internet Explorer
INTERNET Tudatos Internet-felhasználó képzés Szolnok
Internet Felépítése, működése.
Operációs rendszerek Beállítások.
Bekezdésformázás Név: Szarvas Nóra 8/a Felkészítő tanár: Salamon Róza
Független Pedagógiai Intézetben Az internet: miért, hogyan?
Hálózati szolgáltatások Készítette: Rummel Szabolcs
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 6 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
HÁLÓZATOK.
A web és működése A Világháló három szabványra épül:
Amit a HTML-ről érdemes tudni
Böngészők Internet Explorer Mozilla Firefox
CCleaner Skyman ™.
A gondviselői modul az enaplóban
A Windows grafikus felülete
HTML (HiperText Mark-Up Language)
Böngésző programok (Böngészés).
Elektronikus levelezés
Mit jelent böngészni? Bizonyára ismerjük már ezt a kifejezést.
Microsoft Access Űrlapok tervezése.
A számítógép jelentősége a hétköznapokban
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
Információ és kommunikáció Szilágyi András. Követelmények A cd-n az anyag a következő részeket fedte le: Kliensprogramok, letöltés-vezérlők Kliensprogramok,
A hatvanas években merült föl az USA-ban egy kevéssé sebezhető számítógép-hálózat szükségessége, amelynek egy esetleges atomtámadás után megmaradó részei.
Az internetes keresőkben a felhasználó az őt érdeklő szavakra, adatokra kereshet rá egy általában egyszerű oldalon, egy beviteli mező és egyéb szűrési.
Az internetről.
Készítette: Gocsál Ákos, Gocsál Klára, Fehér Péter 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Internet az oktatásban – taneszközök.
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
Support.ebsco.com Saját EBSCOhost oktatóprogram Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Az EBSCOhost találati lista Oktatóprogram.
Honlap készítés 4. óra.
Eu-háló Partnerszervezeti Kommunikációs Center január 17.
Szoftver Program – utasítás sorozat, amelyet a számítógép végre tud hajtani. Operációs rendszer – programcsomag, amely kapcsolatot teremt a felhasználó.
ELTE WIFI Beállítási útmutató MS Windows XP-hez
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
Készítette: Turócziné Kiscsatári Nóra
Az NVU webszerkesztő program
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Az internetes keresési módszerek
Oktatóprogram Saját EBSCOhost oktatóprogram
14. Szóbeli középszintű informatika tétel:
Könyvtár- és informatikai alapismeretek kurzus október 1.
A böngészőprogram használata. A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján.
Bevezetés az informatikába 11. előadás Internet. Egyetlen nagy egységes elveken működő világhálózat hálózatok összekapcsolása nagy világhálóvá csomagkapcsolt.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 2 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Szoftverek csoportosítása
A Z I NTERNET BÖNGÉSZŐ PROGRAM KEZELÉSE, BEÁLLÍTÁSAI Készítette:Giricz Anna.
Internethasználat  Minden jog fenntartva. Az internet kialakulása Az internet az egész világot behálózó számítógép-hálózat. Az internetet kezdetben.
AZ INTERNET SZOLGÁLTATÁSAI Készítette: Horváth Tünde.
17 ISMERTESSE AZ INTERNETES KERESÉSI MÓDSZEREKET! KONKRÉT GYAKORLATI PÉLDA KERESÉSRE.(KERESÉS, TALÁLATI LISTA ÉRTELMEZÉSE, TALÁLT OLDAL MENTÉSE.) Készítette:
Információ és kommunikáció Gellér Zoltán 2015 Számítógépes ismeretek.
Információ és kommunikáció
A HTML alapjai Az internet és a web.
Információ és kommunikáció
Információ és kommunikáció
CONNECTRA rendszer bevezetése
Internet és kommunikáció
Internet és kommunikáció
Ismerkedjünk az Internettel!
Előadás másolata:

Internetes böngészőprogram használata, beállításai

Elterjedtebb weboldalböngészők: Az internetre többféle böngészőprogram segítségével csatlakozhatunk fel. Elterjedtebb weboldalböngészők: Netscape Navigator, Opera, Mozilla, Galeon, Firefox, Microsoft Internet Explorer A legnépszerűbb ezek közül az Internet Explorer, hiszen a legtöbb egyéni felhasználó Microsoft Windows operációs rendszert használ, és az Explorer automatikusan települ a Windows telepítésével.

Néhány, az internettel kapcsolatos alapfogalom A weboldal azonosítója: Az URL (Uniform Resource Locator) címe, ennek alapján lehet elérni az oldalt. Web: Az interneten eloszlott, többé-kevésbé összefüggő hipermédia dokumentumok halmaza – a linkek segítségével távoli gépek közötti „ugrásokat” is lehetővé tesz. Webhely: Tartalmilag és formailag összefüggő weboldalak összessége. Honlap: Egy webhely kezdő oldala. Portál: Olyan webhely, amely sok információt tartalmaz, és kijáratot biztosít a web egy nagy területére.

Az Internet Explorer alapszolgáltatásai A böngészők alapfeladata az interneten lévő weboldalak megjelenítése. A weboldalak közötti barangolást (navigálást) böngészésnek, szörfözésnek nevezik. Előfordul, hogy különböző böngészőkben nem egyformán néz ki ugyanaz a weboldal.

Egy weboldal megnyitása a címsávba beírt URL-címmel történhet, például http://www.vva.hu/

Ha a weboldalon egy linkre visszük az egeret, egy kis kéz jelenik meg Ha a weboldalon egy linkre visszük az egeret, egy kis kéz jelenik meg. Innen tudhatjuk, hogy az adott szövegrészlet vagy kép linkel egy újabb oldalra. Rákattintva betölti az adott oldalt.

Az Eszköztárban található ikonokra kattintva különböző „szolgáltatások” érhetők el. A bejárt oldalak során Vissza vagy Előre is haladhatunk. Ezt az eszköztár balra és jobbra mutató nyilára kattintva, valamint az arra alkalmas egerek oldalsó gombjainak megnyomásával érhetjük el. Leállítás: A „piros x-es lap” ikonjára kattintva leállíthatjuk a túl sokáig tartó letöltést. Frissítés: A „zöld nyilas lap” ikonjára kattintva elérhetjük az oldal ismételt letöltését. (Mivel lehet, hogy egy régebbi oldalt láttunk az átmeneti tárolóból, és az oldal azóta új adatokkal bővült.)

Kezdőlap: A „házikó” ikonra kattintva a beállított kezdő weboldalra ugorhatunk. Kedvencek: Webhelyeknek egy listáját adhatjuk meg, később innen a „csillag” ikonra kattintva egy kattintással ugorhatunk a címre. Előzmények: Az „óra” ikonra kattintva az előzőleg látogatott weboldalak listáját érhetjük el. (a beállításoktól függően napokra, hetekre, vagy hónapokra visszamenőleg) Levelezés: A „levél” ikonra kattintva megnyithatjuk a telepített levelezőprogramot, és levelezhetünk. (mily meglepő!) Keresés: Az aktuális lapon, vagy akár a teljes weben egy szöveget vagy szövegrészletet kereshetünk.

Az internet beállításai A net szinte összes beállítását az Eszközök/Internetbeállítások és a Nézet menüpont alatt érhetjük el. A Nézet menüpont beállításai: Itt állíthatjuk be a kódolást a szövegméretet, és megnézhetjük az adott oldal html forráskódját.

Az Eszközök/Internetbeállítások menüpont beállításai Itt állíthatjuk be a kezdőlapot (a kívánt lap címének beírásával) az előzmények lista megőrzésének hosszát (hány napig őrizze meg az előzményeket) az oldal színét, betűtípusát, nyelvét (ha van több lehetőség) tartalmi tiltásokat (milyen tartalmú [erőszak, szex, tanulás], és mértékű webhelyeket kívánunk letiltani) az adatvédelmi és biztonsági beállításokat (előugró ablakok, cookie-k blokkolása, stb), és a képek letiltását, engedélyezését (a gyorsabb letöltés érdekében).