VADÓCBA RÓZSÁT OLTOK, HOGY SZEBB LEGYEN A FÖLD!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Automataváltás - hanggal!!!
Advertisements

Névnapodra szeretettel
Csendes pohárköszöntő újév reggelén
Folyamodjatok az Úrhoz,
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Urunk, Jézus Krisztus, várjuk eljöveteled, várjuk a békét, mert annyi békétlenség van kívül a világban és bent a szívünkben! Add meg újra a szeretetet.
Jó reggelt- Isten hozott !.
ITT A KARÁCSONY!.
T i t i n e k Szeretettel 2009.ápr..
Az élet erre Lassan Megtanít. Mert mi az élet? Percek rohanása Fagyos viharként száguld mindenki Mögöttünk sír a kertek pusztulása S a rózsabokrot.
Trefort a hét verse trefort a hét verse trefort a hét verse trefort a hét verse trefort a hét verse trefort a hét verse a hét verse ajánlja 11.C gencsi.
Automatikus léptetés A szégyenteljes Trianoni békediktátum 1920 június 4-én történt. Ezzel a diktátummal csatolták el Magyarország kétharmadát a mai.
Karácsonyi óhaj.
Arany János A legszebb virág A legszebb virág.
Zene: Charlie - Ha messze mész
Valahol, jó messze, Fázva, dideregve Belül egy hang így szól:
Névnapodra Szeretettel!
Napra Valentin.
Nem feledjük,nem feledjük azt az esztend ő t, Amikor szép Magyarország darabokra tört,
Reményik Sándor: Akarom
FIAM – MY BOY.
Komár László - Sírva a kápolnában (Crying In The Chapel )
Advent alatt ti földön élő emberek Kongassátok az elhallgatott szíveket, Legyen csengés-bongás a föld terén át, Úgy várjátok az örök Isten szent Fiát!
Jó reggelt- Isten hozott !.
Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng
Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Boldog 2014-et !.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Zeng, lelkem, ez új reggelt, A nap, ím, ismét fölkelt. Ó, nap, mily gyönyörű vagy, Az Úr jósága mily nagy! Az Úr hatalma intett, Újra világosság lett.
JÓ REGGELT  !!.
Jó reggelt!.
Jó reggelt!.
Jó reggelt!.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Nyisd meg a szívem, ó Jézus
Istentõl el nem állok, Õ sem áll tõlem el; Szüntelen vele járok, átfogom hitemmel. Gondot visel reám, és este úgy, mint reggel Õ áld meg segítséggel, kegyelmes,
Minden ünnep legszebb fénye, Szép Karácsony eljött végre!
Álmaimból, lelkembõl, Két kezembõl, szívembõl,
Hálaének Pecznyík Pál verse. Zengjen hálaének, e földön mindenütt,
Az Ősz hangja Itt van az ősz, itt van újra, S szép, mint mindig, énnekem.
Minden, mi él, csak Téged hirdet, minden dicsér, mert mind a műved, azzal, hogy él, ezt zengi Néked: ”Dicsérlek én, dicsérlek Téged!”
ITT VAN AZ ŐSZ, ITT VAN UJRA..
ISTEN hozott köztünk!.

Gyuri Úgy várom jössz e már.... Elmegyek, elmegyek.... "Egy ember akinek a zene jelentette az élet összes örömét" Budapest 1947 február szeptember.
JÓ REGGELT !.
Dalt zengnek a rétek, s minden virág,
International Symposium on Singing in Music Education Demonstration with class of the ELTE Trefort Ágoston Secondary School and Teacher Training Institution.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
Jézusunk, adj erőt, hogy ékesen járjunk Illendő ruhában, méltóképpen várjunk Add, hogy kerülgessük a bűnt, sötétséget S ama jobb hazában megláthassunk.
Advent alatt ti földön él ő emberek Kongassátok az elhallgatott szíveket, Legyen csengés-bongás a föld terén át, Úgy várjátok az örök Isten szent Fiát!
„hogy mindnyájan egyek legyenek”
Jó reggelt!.
Jó reggelt!. Adventi hírnök: friss fenyőág, Lobog az első gyertyaláng! Karácsonyt várva lázban a föld, Isteni gyermeket köszönt. Ujjong a szívünk, dalra.
KÉT VERS 1.Tavaszról 2. Az álomról. M.I MÁJUS. 3.
JÓ REGGELT !.
Ott függ a néma bárány: A vére földre hull, Míg dúl körül az ármány, S a tömeg zúg vadul. Szent arcát ütleg éri, és hull reá a vád, S ő szelíd hangon.
Zene: Szűcs Judit - Ha belehalok százszor is
Fényben sötétben látom Egy szent arc néz le rám. Fürkészi vallomásom, Hogy elhagylak talán? Kész szívvel mondom néked: Melletted döntök én. Tenélküled.
Krisztus feltámadt – valóban feltámadt !. Valami véget ér, kezdődik más talán. Látod, megyünk az élet sivatagán. Gyere, mert lépni muszáj! Refr: Szinte.
Az Ige Liturgiája Olvasmány Mózes első könyvéből Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet. Így szólt Isten: «Teremtsünk embert képmásunkra. Isten.
JÓ REGGELT !.
a nehéz napokat rád bízom. Rád bízom, rád bízom a fényes napokat is.
36.
a hét verse Arany János: A lepke bozóki gabriella ajánlja
a hét verse Dzsida Jenő: Arany és kék szavakkal korándi józsef 
Reményik Sándor: Akarom
Előadás másolata:

VADÓCBA RÓZSÁT OLTOK, HOGY SZEBB LEGYEN A FÖLD! Mécs László versét írom le Nektek, ha jól átolvassátok, látni fogjátok, hogy a mai világ embereinek szól. Kevesen vannak, akik még segítenének: “Vadócba rózsát oltani, hogy szebb legyen a föld.” Zene: Zamphir - Plaisir d’amour hgyuri@uol.com.br

Május. Rózsálló reggel. Remény, igéret, harmat Május! Rózsálló reggel. Remény, igéret, harmat. A szélbe fütyürészem a hajnalos vigalmat. Kószálni jött ma kedvem:apostolok lovára kapok s baktában érek egy messzi kis tanyára.

A kakas még az ólban pitymallatot rikongat, az égre fúrt pacsirta fittyet hány éji gondnak., dalától messze rebben bimbóról bánat,szender. A ház elötti kertben a kis padkán egy ember.

Apokaliptikus vad formája és nézése: a félszemére vak és helyén gödör van vésve., haja nyiratlan,félõsz, bozontos, mint szakálla, bakkancsa és kabátja dróttal van összezárva.

A reggelt ráköszöntöm, mert testvér-mód kiváncsi vagyok sorsára s kérdem: Mi jót csinál bácsi? Zord, bömbölõ beszéde minden zugot betölt: “Vadócba rózsát oltok, hogy szebb legyen a föld.”

Nagy kert. S merre nézek, száz rózsa rózsa hátán, ráfutva fára, falra, ribizlin ül, salátán, vad összevisszaságban befonva minden ösvény s bimbó bomol belõlük özönnel, egy se fösvény.

Közöttük ül, szemezget e félszent õrült s beszélni kezd, lemetszve egy hajtást a tõrül: “...Az Élet mosolyogva száguldott hajnal-hintón, harmatja, csókja égett minden új ember-bimbón:

S diplomaták, bitangok öt évig kaszabolták ágyékok szép vetését S diplomaták, bitangok öt évig kaszabolták ágyékok szép vetését..... A földet letarolták.... Fiam, szemem kilõtték.... S mit elrontottak õk: vadócba rózsát oltok, hogy szebb legyen a föld!

Most konferenciáznak a nagy szélhámosok, hogy csírájában megöljék, mi újre él, mozog. S míg lakomákon dõzsöl, ki milliókat ölt: vadócba rózsát öltök, hogy szebb legyen a föld!

Testvéri szánalomból a szívem rádorombol: Bátyám, én lelket oltok az evangéliumból, midõn kobzom jóságos zenéjû verset költ: vadócba rózsát oltok, hogy szebb legyen a föld!