Magyarország természeti kincsei

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
Advertisements

A Föld gyönyörŰ, alig ismert helyei
Képeslapok a Dunáról.
Hortobágyi Nemzeti Park
Víz világnapja 2014.
HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ Hajdúszoboszló Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa híres pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen.
Világörökségünk A budai vár.
Készítette: Albert Krisztina
Készítette: Tóth Evelin
Beszámoló Budavári szőlőtőke Szombat. Képek a „Szőlőmustráról.
Európai Nemzeti Parkok Napja Május 24.
PÓTVIZSGAANYAG 10.A. Magyarország 1985-ben csatlakozott a Világörökség Egyezményhez és júniusa óta már nyolc világörökségi helyszínnel képviselteti.
Hortobágyi Nemzeti Park
Hortobágyi Nemzeti Park
Magyar Világörökség Kiemelkedő természeti és kulturális kincseink.
1106 Budapest, Fehér út 68. Telefonszám: + (36) 20 /
NYON 1.
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
Hegységeink, dombvidékeink nemzeti parkjai
Velence Magyarország egyik leggyorsabban, leglátványosabban fejlődő kisvárosa, mely a Velencei-tóval a Velencei- hegység lankás dombjaival, hazánk egyik.
Magyarország Természeti Kincsei
Magyarország természeti csodái
Magyarország természeti csodái
BUDAPEST, MINT VILÁGVÁROS
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Világ város születik: BUDAPEST
Világörökségek.
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Tokaj turizmusa Készítette: Vaczkó Alex. Tokaji Borvidék A Tokaji borvidék vagy Tokaj-hegyaljai borvidék (röviden Hegyalja vagy Tokaj- Hegyalja)
Élménypark és Szórakoztató Központ Európában és Magyarországon
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Budapest turisztikai marketingje
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
Budapest.
Készítette: Kálmán Aliz.  Elhelyezkedése  Tudnivalók  Természeti képződményei  Kiránduló célpontok  Építészet  Híres szőlőfajtái  Üdülés.
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
Dunakanyar Bemutatása.
Tihany.
2010.februr.13. Szombat Budapest és környéke természeti értékei III. Természetismereti és létesítményellenőrző túra MEGHÍVÓ.
A Bécsi kapu téri szőlőtőke Budapesten, a Budai vár területén
MEGHÍVÓ A BTSSZ Természetvédelmi és Természetismereti Bizottsága, és a Pest Megyei Természetbarát Szövetség szeretettel meghív minden kedves Természetjárót.
MEGHÍVÓ Zene:Faragó”Judy”István Vén Budai hársfák /részlet/
Természetismereti túra.
Hortobágy.
Budapest nevezetességei!
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
Magyarország néhány diában
Magyarország néhány diában
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Készítette: Bujdosó Villő
A GEMENCI ERDŐ ÁLLATVILÁGA
Magyarország természeti kincsei
Hortobágyi Nemzeti Park
Készítette: Panghy Bence
Nyugat-Dunántúli Termál- és Gyógyfürdők
DUNAKANYAR I. rész A Dal eredeti címe:Alegria
A világ 7. legszebb villamosvonalán
Világörökségek Magyarországon
UNESCO - Világörökségi Bizottság november 16-án született meg az ezidáig legjelentősebb eszköz földünk egyetemes természeti és kulturális értékeinek.
A Kiskunsági Nemzeti Park. Az december 20-án alapított Kiskunsági Nemzeti Park hazánk második nemzeti parkja. Hasonlóan a Hortobágyhoz, ez a táj.
Vallási emlékek és vallások a mai Magyarországon
A gyógyturizmus Általános tudnivalók.
MEGHÍVÓ Budai várhegy alja Természetismereti séta
NÉMETORSZÁGELTZ-VÁRA
MAGYARORSZÁG NEMZETI PARKJAI
Magyar Világörökség Kiemelkedő természeti és kulturális kincseink.
Előadás másolata:

Magyarország természeti kincsei Horsik Gabriella OFF 1 2 3 4 5 6

Hortobágy A hazánk szimbolikus vidékének számító Hortobágy füves pusztái, gémeskútjai, betyárjai, kilenclyukú hídja és csárdái mellett arról vált híressé, hogy az ember és a természet kétezer éves együttműködésének csodás példája. 1999-ben UNESCO Világörökség Bizottsága is felvette a Világörökség Listájára. Menü

Hévíz A tündérrózsák tava egyedülálló természeti szépség Európában, egyúttal a kontinens legnagyobb meleg vizű tava. A környékén megbújó lápokban található forrásbarlangnak köszönheti 38,5°C-os vizét, mely télen sem hűl le 24-26°C alá. A gyógyvíz a mozgásszervi problémák mellett a nőgyógyászati panaszokra is megoldást nyújthat. Menü

Egerszalók Az Egertől hat kilométerre elterülő egerszalóki hévforrás mintegy húszezer éves múltra tekint vissza, nála is különlegesebb azonban a hozzá tartozó mészkőlerakódás, melyhez hasonló kevés helyen található a világban. A fantasztikus látványt nyújtó természeti csodát a környékbeliek csak sódombként emlegetik. Menü

Dunakanyar A kiváló gyalog- és biciklitúra-útvonalakat rejtő Dunakanyar aDuna Esztergom és Budapest közötti szakaszát foglalja magában, ahol a folyó csendesen és méltóságteljesen hömpölyög a Börzsöny és a Visegrádi-hegység lankái mellett. A Dunakanyar jelenleg a világörökségi cím reményteli várományosa. Menü

Budapest Halászbástya A budai várban található műemlék szintén jelentős idegenforgalmi célpont, ami történelmi és építészeti vonatkozásai mellett a Dunára nyíló csodás kilátásnak is köszönhető. A neoromán együttes nevét annak köszönheti, hogy a várfal ezen részét egykor a halászok céhe védte. Menü

Gül baba utca A hangulatos, korántsem megszokott utcát sokan a legkedvesebb helynek tartják egész Budapesten, amit többek között mediterrán jellegével indokolnak. Mindemellett itt található Gül baba türbéje, az ország egyik legszebb török emléke, a bektasi dervisrendet irányító Gül baba tiszteletére emelt sírhely. Menü

És ez csak néhány látványosság volt Magyarország természeti kincseiből