A web és működése A Világháló három szabványra épül:

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A számítógépes hálózatok és az Internet
Advertisements

Mire van szükség? Internet böngészővel ellátott számítógép vagy más készülék közvetlen csatlakozásához szükséges: (Chrome, Internet explorer, Firefox,
Bevezetés az Internet és a World Wide Web világába (Introduction to the Internet and World Wide Web)
HÁLÓZATOK.
Kereső program használata Készítette: Berger Nikolett
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 4 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
Internetes források nem csak ZOOLÓGIA zoo/zoo03.ppt
BARÁTOM AZ INTERNET! Készítette: TZ03.
Az Internet adta lehetőségek
Az INTERNET.
1 Internet. 2 WWW  World Wide Web  Hivatkozásokkal összekötött hipermédia dokumentumok rendszere  Dokumentumok -> Weboldalak  A weboldalak hipertext.
INFORMATIKA I. 9. fejezet 2005 Széchenyi István Egyetem Internet.
Az internet és a web A HTML alapjai.  „Úgy gondoljuk, hogy a világpiacon talán öt darab számítógépet tudnánk eladni.” (Thomas Watson, az IBM elnöke,
Internet ismeretek II..
INTERNET Tudatos Internet-felhasználó képzés Szolnok
World Wide Web fejlődése
Hálózati szolgáltatások Készítette: Rummel Szabolcs
Hálózatkezelés, Internet 2. óra Előadó: Jánosik Tamás.
2010/2011.Huszár István1. dia Weboldalak tervezése II. (X)HTML.
HÁLÓZATOK.
Amit a HTML-ről érdemes tudni
Böngészők Internet Explorer Mozilla Firefox
Internetes böngészőprogram használata, beállításai
Mi is az az Internet?.
WEBOLDALFEJLESZTÉS
BEVEZETÉS AZ INTERNET ÉS A WORLD WIDE WEB VILÁGÁBA Kvaszingerné Prantner Csilla, EKF.
HÁLÓZAT INTERNET. Weblap címek xikon/index.html xikon/index.html.
Böngésző programok (Böngészés).
Mit jelent böngészni? Bizonyára ismerjük már ezt a kifejezést.
FTP File Transfer Protocol. Mi az FTP? Az FTP egy olyan protokoll, amely fájlok interneten keresztül végzett átvitelére szolgál. A felhasználók többsége.
Domain Name System – DNS keresése az interneten.
Internet ismeretek.
Hálózatkezelés, Internet 5. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Információ és kommunikáció Szilágyi András. Követelmények A cd-n az anyag a következő részeket fedte le: Kliensprogramok, letöltés-vezérlők Kliensprogramok,
XHTML 1. óra. Miért térjünk át HTML-ről XHTML- re? HTML-szabványban tartalom és forma összemosódott HTML 4.0 szabványban stíluslapok használatát javasolták.
A hatvanas években merült föl az USA-ban egy kevéssé sebezhető számítógép-hálózat szükségessége, amelynek egy esetleges atomtámadás után megmaradó részei.
Az internetes keresőkben a felhasználó az őt érdeklő szavakra, adatokra kereshet rá egy általában egyszerű oldalon, egy beviteli mező és egyéb szűrési.
Weblapkészítési tudnivalók Pék Ágnes © Hogyan lehet weboldalt létrehozni? Lehet kész sablonokat használni Lehet önállóan előállítani.
Weblapkészítési tudnivalók Pék Ágnes © Hogyan lehet weboldalt létrehozni? Lehet kész sablonokat használni Lehet önállóan előállítani.
A Google teljes kihasználása. A legtöbb felhasználónak a webkeresés jelenti a Google legfontosabb funkcióját. Alapértelmezésben aktivált.
Készítette: Gocsál Ákos, Gocsál Klára, Fehér Péter 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Internet az oktatásban – taneszközök.
Számítógép-kezelői tanfolyam VFMK
A protokoll A protokoll fogalma.
Hálózati alapismeretek
Internet, Böngészők, Elektronikus levelezés
Az Internet alkalmazásai
Bevezetés az Internet és a World Wide Web világába
Az internetes keresési módszerek
Keresés a weben Kulcsszavas keresés: Google (
Bevezetés az informatikába 12. előadás Hálózati szoftver Internet Adattömörítés.
Spanyolország gyöngyszeme: GRANADA Egy hobby portál kivitelezése.
14. Szóbeli középszintű informatika tétel:
A böngészőprogram használata. A böngészők értelmezik a html nyelvet, a javascript kódokat és a php kódokat is. Majd ezeket lefuttatja, és azok alapján.
Bevezetés az informatikába 11. előadás Internet. Egyetlen nagy egységes elveken működő világhálózat hálózatok összekapcsolása nagy világhálóvá csomagkapcsolt.
Keresés fajtái Matching (szabadszavas)
TANULNI AZ INTERNETET - TANULNI AZ INTERNETEN Sulyok Tamás.
Előadássorozat a Független Pedagógiai Intézetben fupi.hu Az internet: miért, hogyan? 2 / 10. Csada Péter Csada Bt. cspc.hu.
A web története és statisztikái. World Wide Web előtti internet, internet előtti hiperszöveg.
Webszerkesztés. IP cím pl: Domain cím - DNS pl: ország nevehttp:// számítógép címe World Wide Web Webszerverre.
TANULNI AZ INTERNETET - TANULNI AZ INTERNETEN Sulyok Tamás.
Információ és kommunikáció Gellér Zoltán 2015 Számítógépes ismeretek.
Információ és kommunikáció
A HTML alapjai Az internet és a web.
A HTML alapjai Az internet és a web.
Információ és kommunikáció
Internet és kommunikáció
Internet és kommunikáció
Internet és kommunikáció
Információtechnológiai alapismeretek
Manapság az internetes technológiákat körülbelül 1,4 milliárdan használják személyes, illetve üzleti célokra. Jelenleg kutatások zajlanak az internet technikai.
Előadás másolata:

A web és működése A Világháló három szabványra épül: A Uniform Resource Locator (URL), leírja, milyen egyedi „címmel” kell hivatkozni az egyes oldalakra; A hipertext átviteli protokoll (Hyper Text Transfer Protocol, HTTP), megadja, hogyan küld egymásnak információt a böngésző és a kiszolgáló hipertext leíró nyelv (Hyper Text Markup Language, HTML), az információkódolás eljárása mellyel az oldal sokféle eszközön megjeleníthetővé válik.

A web és működése WWW [World Wide Web] 1993. április 30-án a CERN bejelentette, hogy a Világháló mindenki számára szabad és ingyenes. Még ugyanebben az évben elindult az első magyarországi WWW-szerver, a www.fsz.bme.hu

A web és működése A Web alapelveit Tim Berners-Lee, a CERN részecskefizikai kutatóközpont munkatársa dolgozta ki 1989-ben. Eredeti célja a különböző intézményekben világszerte dolgozó kutatók közötti automatizált információmegosztás. Az alapötlet egy globális információs hálózat létrehozása a számítógépek, a számítógépes hálózat és a hipertext képességeinek ötvözésével. A világháló több szempontból eltér az akkori hipertextes rendszerektől

A web és működése Ahhoz, hogy a WWW egy lapját számítógépünk meg tudja jeleníteni, szükségünk van egy úgynevezett böngészőprogramra. Firefox Internet Explorer Google Chrome Safari

A web és működése Fontosabb funkciók egy böngészőben: Vissza / Előre gomb Frissítés Stop Home [Kezdőlap] Címsor Kereső motor Firefox

A web és működése Az interneten megtalálható információ mennyisége indokolttá teszi olyan programok létezését, amelyek segítenek eligazodni a tömérdek információ között. A keresőprogramok képesek a megadott szavakat, vagy ezekből álló logikai kifejezéseket tartalmazó lapokat megtalálni.

A web és működése Néhány nagyobb keresőoldal: http://www.google.com http://www.bing.com http://www.yahoo.com http://www.baidu.com/ http://www.altavizsla.hu/ http://www.wolframalpha.com/

A web és működése define: - Bizonyos szavak, vagy kifejezések definicója található meg az interneten. (pl. define:trackback). site: - Az adott oldal indexelt oldalait tudod megnézni (pl. site:www.teoldalad.hu). filetype: - Hasznos, ha egy bizonyos fileformátumut keresel, pl. PDF dokumentumokban vagy PowerPoint prezentációkban AND, OR, NOT, “ “

E-mail küldés