1828. Jasznaja Poljana, Tula, Orosz Birodalom-

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Gyönyörű napot kívánok!
Advertisements

Ami a Tiéd.
Mit kell tenned, ha meg akarsz térni Istenhez?
Feltehetek egy kérdést?
Az Élet Igéje április.
Erzsébet Amália Eugénia
Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
A M E R C É D E S.
Panasz utca Elköltöztünk
Történet a boldogságról. Milyen értéke van egy évnek, kérdi a tanuló aki nem ment át a vizsgán. Milyen értéke van egy hónapnak, kérdi az anya, aki hamarább.
Ha Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy én csak egy rongybábu vagyok, és még egy kis élettel ajándékozna meg, azt maximálisan kihasználnám. Talán nem.
Tisztelet - dicsőség Jon Palmer.
Húsvét az élet ünnepe.
Jules Verne.
A REALIZMUS.
Sokan csak azért beszélnek, mert azt hiszik
Idézetek Carl Gustav Jungtól ( )
“ Békés együttélésre jutottam az idővel : ő sem követ, én sem szaladok el előle, egy napon találkozunk..." Mario Lago.
(A tudomány szemszögéből)
Az anyós Egy anyósnak van 3 veje. Egy szép napon elhatározza, hogy próbára teszi őket, mert látni akarja mennyire tisztelik és szeretik őt.
Orosz realizmus ELŐZMÉNYEK:
Hogyan rontsd el gyermeked jövőjét?
Készítette: Németh Sándor
A nagy mesemondó Készítette: Kamenszki Zita.
( ).  Richard Wagner 1813.majus.22.- én Lipcsében született.Bár korán kapcsolatba került a színházi világgal,kezdetben az irodalom jobban érdekelte,mint.
(Született 1824.március 2-án. Elhunyt 1884.május 12-én.)
Franz Schubert.
Pjotr Iljics Csajkovszkij
. . . De sokan nem értették meg az életet amit ajánlott.
„Az igazság Lelke elvezet titeket a teljes igazságra.” (Jn 16,13).
Legyen időd az életre.
IMA MAGYARORSZÁGÉRT. KEDVES SZERETETREMÉLTÓ EMBEREK!
Névnapodra Szeretettel!
Ha Eljön Karácsony…..
Drága Édesanyámnak, kit a világon
Napra Valentin.
Liszt Ferenc 26/C.
Szeretnék bemutatni valakit:
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Istenetek
♫ Hangszóró szükséges ♫ Hangszóró szükséges Az oldalak kattintásra haladnak tovább. Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved David Brandt.
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
Kertész Imre: Sorstalanság
Lehet-e a 21. században családi szerepekről beszélni?
Boldogok, kik szegények lélekben. Boldogok, mert övék lesz a menny.
Vencel német király Élt: február augusztus 16.
"Az Úr félelmében járva" Apcsel 9:31 Jon Palmer. Az Úr félelmében járva Az egyháznak tehát egész Júdeában, Galileában és Samáriában békessége volt: eközben.
Az Élet Igéje május Aki szeret engem, azt Atyám is szeretni fogja. S én is szeretni fogom, és kinyilatkoztatom magam neki. ( Jn 14,21)
Az élet igéje Az élet igéje december december.
Akhilleusz 4/A.
Valami ilyesminek? vagy … Ilyennek? Esetleg ilyennek?
Az Úrhoz száll a himnusz és a zsoltár, mit zengek én amíg élek
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
Lépj tovább!. Ne engedd, hogy az emlékek a hatalmukban tartsanak. Épp fordítva: te tartsd a hatalmadban őket, s ne akkor emlékezz, ha rád tör a múlt,
Az Élet Igéje november „Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét minden nap, és úgy kövessen.” (L k 9,23)
Az én kedves barátimnak
Mindig kapcsolatban Vele
Az Élet Igéje február „Akiket Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai.” (Róm 8,14).
Az Élet Igéje szeptember.
Bölcsességek, aforizmák
Szerző: Kostyalik Marcell 9.c
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
FENG SHUI Tudod miért hordják a jegygyűrűt a negyedik ujjon?
Sokan csak azért beszélnek, mert azt hiszik a hanggal könnyebb bánni, mint a csönddel.
Franz Kafka ( ).
Általános tendenciák század második felének orosz lírája Ny. Nyekraszov, Az orosz másodrangú költők (1850)  A versritmus és -stílus megújhodása.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Barátság Készítette: Kovács Mária.
Ami a Tiéd.
A 19. század második felének orosz irodalma
Előadás másolata:

1828. Jasznaja Poljana, Tula, Orosz Birodalom- 1910. Asztapovo (ma Lev Tolsztoj), Orosz Birodalom

Művei Gyermekkor (Детство) (1852) Kamaszkor (Отрочество) (1854) (magyarul „Serdülőkor” címmel is megjelent) Szevasztopoli elbeszélések (Севастопольские рассказы) (1855-1856) Szevasztopol december havában (Севастополь в декабре месяце) Szevasztopol májusban (Севастополь в мае) Szevasztopol 1855 augusztusában (Севастополь в августе 1855 года) Ifjúság (1857) Három halott (1859) Polikuska (1861) Kozákok (1863) Háború és béke (Война и мир) (1863-1869) Anna Karenina (Анна Каренина) (1873-1877) Ivan Iljics halála (Смерть Ивана Ильича) (1886) A sötétség hatalma (1886) A Kreutzer-szonáta (Крейцерова соната) (1889) Feltámadás (Воскресение) (1889-1899)

Ivan Iljics halála kisregény Hiányzik az érdekes, fordulatos cselekmény: egy közhivatalnok pályafutásának bemutatása A hagyományos időrend megbontása: Ivan Iljics Golovin halálhírének bejelentése, s utána mutatja be életét gyermekkorától az utolsó percekig. 1. RÉSZ: a gyászjelentés Szereplők: Özvegy: Praszkovna Fjodorovna, lánya: Lizenyka, fia: Vaszilij; Geraszim, az inas, kollégák 2. RÉSZ: Ivan Iljics élete 45 évesen halt meg 3-an voltak fiútestvérek, ő a középső, s a 4.egy lány Jogot végzett Nejével a kapcsolata az első gyerek várása során egyre romlott, de munkájában a ranglétrán egyre feljebb jutott 3. RÉSZ: 1860, a fordulat éve Igazságügy minisztérium, szentpétervári törvényszéki bíró Beköltözés az új lakásba, függöny felrakás► baleset

• 4. rész: rejtélyes hasi fájdalom - A fájdalom lassan kínzóbbá válik. - Orvosi kezelés nem használ, a tünetek egyre súlyosabbak - Körülötte megváltoznak az emberek • 5. rész: testi változás - Ivan Iljics szerint nem érdemli meg lassú kínjait, hiszen helyesen élt - felesége nem vesz tudomást a betegség súlyosságáról, továbbra is estélyekre és operába jár • 6. rész: Kaj, a halandó –általában-,de ő egészen más –nem halhat meg így. • 7. rész: Kollégái azt várják, mikor adja át a pozícióját • 8-11. rész: - Környezetét meggyűlöli - önsajnálat - csak Geraszimnál talál lelki nyugalmat, aki mellette áll (Geraszimot nem rémíti a halál, képes együtt érezni és nem menekül előle; Ivan Iljics tisztelni kezdi őt és elbizonytalanodik, ő maga rendes ember volt-e egész életében-) • 12. rész: Megvilágosodás - Nem úgy élt, ahogy kellett volna- erkölcsi szenvedés - Kisfia belopózik hozzá - életének utolsó pillanatában már nem gyűlöli családját, hanem sajnálja őket, mert képtelenek másként élni, mint képmutatásban; önzetlen szeretet. „Milyen boldogság!” – szól utoljára, és meghal.