Büntetés-végrehajtási

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

A családi döntéshozó csoportkonferencia alkalmazása a börtönpártfogás, illetve az utógondozás során Velez Edit április 28.
Ifjúsági munka bűnelkövető fiatalokkal II. TÁMOP-5.2.5/B-10/
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
„Csellengő fiatalok” komplex bűnmegelőzési projekt
Tisztelettel köszöntöm
Jóvá Tett Hely Közösségi Foglalkoztató
„A MUNKA NEMESÍT II.” "A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja."
Utógondozás szabadulás előtt és után Utógondozás területi koordinátor
Pedagógiai problémák-pártfogói programok A pártfogó felügyelet lehetséges válaszai a szakmai problémafelvetésre Budapest, 2009.
PALLÓ zárókonferencia BMK, január 30. A közművelődési intézmények szerepe és lehetőségei a felnőttképzésben Felnőttképzési információs és segítő.
Az utógondozás szerepe és fontossága az Igazságügyi Szolgálatnál
CEP1 „ Jóvá Tett Hely” Képzési, Támogató és Szabadidős Központ „ Jóvá Tett Hely” Képzési, Támogató és Szabadidős Központ Bűnmegelőzési projekt.
Pártfogás Napja – Magyarország Cím: Börtönből a közösségbe Előadó: Steve Pitts.
Az OFA támogatási tevékenysége Programok ben.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
általános főig. helyettes
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
TÁMOP /A
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
Szabad-e a szabadult? A TÁMOP kiemelt projekt szerepe a reintegrációs folyamatban Botka Bianka szolgáltatás módszertani vezető, Belügyminisztérium.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
Vezetői tájékoztató a SZIE-DPR és SZIE-IMIR projektekről
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
„TEtt program az áldozatokért és a tettesekért”
(Igazságügyi Hivatal, főigazgató)
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
Reintegrációs tanácsadó munkakör
TÁMOP / Humánszolgáltatások szabaduló fogvatartottak részére.
HATÉKONY EGYÜTTMŰKÖDÉS – CSOPORTFOGLALKOZÁS BEMUTATÁSA AZ INTÉZETBEN
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
ORSZÁGOS PARANCSNOKSÁGA
Az utógondozás szerepe és fontossága az Igazságügyi Szolgálatnál Dr. Kunfalvi Zoltán, KIMISZ Főigazgató Intenzív utógondozás: lehetőségek és kockázatok.
Várakozások az eredmények tükrében,
A munkaügyi központok szerepe a fogvatartottak reintegrációjában Janovics Lászó főigazgató Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
HÁLÓZATSZERŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSEK A KOMPLEX SEGÍTSÉGNYÚJTÁSBAN
Miben ugyanaz, miért más?
A pártfogó felügyelő szerepe és feladata a jelzőrendszerben Budapest, március 28.
A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében január 15.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
A büntetés-végrehajtási szervezet részvétele
Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium
Együttműködési lehetőségek és megoldások a foglalkoztatási és szociális terület munkájában Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális.
OFA Hálózat évi tevékenységei
Szociálpolitikai keretek
Prezentáció címsor A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt.
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
Látássérült Nők Munkaerőpiaci Reintegrációja a Fehér Bot Alapítványnál A „Sorstárssegítők a Szociális Szférában” című programról.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
„Kiút a hátrányos helyzetből” c. projekt innovatív elemei.
2013. számadatai A VSA kapcsolatba kerülők száma 1348 fő (ISZM: 44 fő, hozzátartozó: 41 fő) 1248 fő kliens Nő/férfi 307 fő / 977 fő 24 % nő, 76 % férfi.
Foglalkoztatási Információs Pontok
A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
„Gondoljunk a jövőre!” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, június 22.
„Az Áldozatvédelmi Szakmai Együttműködési Rendszer egységes fővárosi szintű megvalósítására”
„Tudás – Érték – Tapasztalat integrációs program” T Á MOP A-11/ Nyitókonferencia Február 23.
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
TÁMOP / A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje A projekt megvalósulása.
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A TÁMOP szerepe a büntetés-végrehajtási szervezet életében
Kovács Ibolya szociálpolitikus Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Előadás másolata:

Büntetés-végrehajtási Együttműködés a Baranya Megyei Igazságügyi Hivatal és a Baranya megyei Büntetés-végrehajtási Intézet között

Probléma felvetés Börtön – információ – hely Pártfogó – reintegráció Börtön ártalmak – társadalmi elvárások

A projekt létrejötte Probléma felvetésre jött létre a projekt. 2004. június - Baranya Megyei Bv. Intézet pályázat – elutasítás. 2004. november - Baranya Megyei Bv. Intézet pályázat átdolgozása: Árkiné Erős Rita, Börcsök György pártfogó segítségével. 2005. január - első csoportfoglalkozás megtartása kísérleti jelleggel. 2005. június - átdolgozott pályázat benyújtása a kiirt OBmB pályázatára - megnyert a pályázat. Az ötlet megvalósítása A szakmai anyagot, elképzelésünket maximálisan támogatta a Baranya Megyei Igazságügyi Hivatal Igazgatója, Dr. Wirth Károly Úr, és az Intézetünk Parancsnoka Dékány Zsolt ezredes Úr. Ekkor került aláírásra az két intézet közti együttműködési megállapodás.

Pályázat Mikro pályázatok 1. komponens: modellprojektek A pályázati felhívás szerinti támogatási cél/komponens I./1.5: A büntetés-végrehajtási intézetben lévők és a pártfogó felügyelet alatt állók társadalmi integrációját elősegítő tevékenység végzése. A megvalósított projekt megnevezése A fogvatartottak társadalmi integrációja A partnerségi együttműködésben részt vevő szervezetek Munkaügyi Központ Baranya Megyei Igazságügyi Hivatal Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Projekt időtartama: 2005. 08. 01 - 2006. 05. 20.

Projekt A projekt tartalmának rövid ismertetése Csoport foglakozás Csoportos tájékoztató Egyéni tanácsadás Csoportos tanácsadás Munkavállalási tanácsadás Álláskeresési tréning A program által elérendő célok meghatározása a spontán, alkotó jelegű cselekvés kialakítása a személyes önállóság előmozdítása a fogvatartott újabb személyiségfejlődési lehetőségeinek felismerése intenzív emberi kapcsolatok teremtése a világlátás korrekciója oktatási, képzési, foglalkoztatási és munkaerő-piaci tréningen való aktív részvétel a fogvatartottak családtagjainak segítése a munkaügyi regisztrációba való bekerülés érdekében utánkövetés és folyamatos segítségnyújtás

Baranya Megyei Igazságügyi Hivatal A Hivatal munkatársa szükség szerint tájékoztatást tart a fogvatartottak részére a pártfogó által nyújtható lehetőségekről a szabadulást követő elhelyezkedés, megélhetés, hivatalos ügyintézés segítése érdekében. Személyre szóló tájékoztatást biztosítása Csoportfoglalkozások tartása Környezettanulmányt készítése

Büntetés-végrehajtási Intézet A Büntetés-végrehajtási Intézet elősegíti a Hivatal alkalmazottjának felkészítését az Intézetben lévő, rájuk vonatkozó előírások megismerésében, az Intézetben követendő magatartás kialakításában. Nevelői vélemény készítése Biztosítja a csoportfoglalkozások megfelelő körülményeit Intézetlátogatás biztosítása

Az együttműködő felek közös feladatai A felek megbízottjai évente felülvizsgálják a együttműködő megállapodást együttműködést érintő testületi ülésekre, rendezvényekre történő kölcsönös meghívás Egységes cselekvés érdekében közös tanácskozást tartása Közös pályázatok .

EQUAL Van Kiút! A pártfogókat a Megyei Igazságügyi Hivatalok igazgatói delegálták, a nevelőket pedig a bv. intézetek parancsnokai választották ki. Együttműködést segítő tréning Egymás munkájának jobb megismerése, személyes kapcsolatok kiépítése, szakmai kompetencia határok tisztázása Munkaerőpiaci tréning 1. Munkaerőpiaci tréning Munkaerőpiaci tréning 2. Munkaerőpiaci csoporttréning Záró tréning Csoportvezetési technikák tanulása, tapasztalatok összegzése