Amikor közeledtek Jeruzsálemhez, és Betfagéba, az Olajfák hegyéhez értek, Jézus elküldött két tanítványt, és ezt mondta nekik: „Menjetek az előttetek.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mi történik velünk a halálunk után?
Advertisements

ÖRÖK ÉRTÉKEK Életünk döntések sorozata: Mózes példája; Zsid.11,24-26; „Hit által tiltakozott Mózes, amikor felnőtt, hogy a fáraó leánya fiának mondják.
Tisztelet - dicsőség Jon Palmer.
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
„Az asszonyok gyorsan eltávoztak a sírtól, félelemmel és nagy örömmel futottak, hogy megvigyék a hírt tanítványainak. És íme, Jézus szembejött velük,
ALAPIGE: 1Kir 3,
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Jézus te vagy minden álmom
1 Tomka János – Bőgel György Érzelmek és eredmények XX. Vezérigazgató Találkozó Sárvár, szeptember 29 – október 1.
Az egymástól tanulás jelentősége a magyar református iskolarendszerben  „Az apostolok így szóltak az Úrhoz: Növeld a hitünket!” Lk 17,5. Miskolc, Lévay.
Istenünk, sok-sok feszültség,
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Folyamodjatok az Úrhoz,
ISTEN IGÉJE MONDJA: „…a négy élőlény és a huszonnégy vén leborult a Bárány előtt … és új éneket énekeltek ekképpen: "Méltó vagy arra, hogy átvedd a könyvet,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
Folyamodjatok az Úrhoz,
EGYHÁZI IMATALÁLKOZÓ AZ EURÓPAI ROMÁKÉRT április 12. csütörtök KDOBVI baracskai objektum.
 Evangéliumi részlet Szent Lukács könyvéből
Királyi kenet Heidelbergi KT 31., 32..
Örvendjetek, vigadjatok,
Ma is azt akarod Túrmezei Erzsébet verse.
Örvendjetek, vigadjatok,
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
ISTEN hozott köztünk!.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Isten mondta.
Folyamodjatok az Úrhoz,
Gyermek, akit kölcsönkaptál. Anna példája (1Sám 1,11) Erős fogadalmat tett (Anna), Erős fogadalmat tett (Anna), és ezt mondta: és ezt mondta: Seregek.
Bízd Újra Életed Krisztusra!
Mt 19,16-30.
Örvendjetek. 1. Örvendjetek, vígadjatok, Mert ím az Úr feltámadott, Szent hitünknek ez ad új erőt, Íme igazat mondott!
Református istentisztelet 2014 december 21 advent negyedik vasárnap.
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Jn. 3:16 Mint Bárány.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Húsvét II Vasárnapja A - év A - év J n 20,19-31 Mikor azon a napon, a hét első napján este lett, és a helyiség ajtaja, ahol a tanítványok összegyűltek,
Nagyböjt II Vasárnapja Á - év
Advent III Vasárnapja A-év
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
KIVONULÁS KÖNYVE 3:6 – 3:20 exodus az elhívás. ISTEN JELENLÉTÉBEN - Angyalok: Abban az esztendőben, amikor Uzzijjá király meghalt, láttam az Urat. Trónján.
Jenin, ide való volt a 10 leprás (Galila és Szamaria) Mindenért adjunk hálát az Úrnak !
Amikor Jézus odaért, megtudta, hogy már négy napja a sírban van. Betánia pedig közel, mintegy félórányira volt Jeruzsálemhez, ezért a zsidók közül sokan.
Találkozás Jézus Krisztussal
Református istentisztelet
Az imádság Hogyan lehet több?.

Református istentisztelet
Áldozatkész szolgálat János 12,20-26
Nagy-csütörtök C - év Jn 13,1-15.
 Evangéliumi részlet Szent Lukács könyvéből
Református istentisztelet
Felszólító igék Máté evangéliumában
„48Azután így szóltak hozzá a zsidók: „Vajon nem jól mondjuk, hogy samáriai vagy te, és ördög van benned?” 49Jézus így válaszolt: „Bennem nincsen ördög,
XVII Évközi VasárnapC - év
Ökumenikus imahét bezárása
Húsvét II Vasárnapja B év
Igeolvasás „12Boldog az a nemzet, amelynek Istene az ÚR, az a nép, amelyet örökségül választott. ” Zsoltárok 33,12 „41Amikor közelebb ért, és meglátta.
Nagyböjt II Vasárnapja Á - év
Nem mond le rólad, vissza fogad téged
Református istentisztelet
a reformáció 500 éve ünnepe
54.
Isten lakhelye.
Bemerítés ...merítkezzetek be mindnyájan Jézus Krisztus nevében bűneitek bocsánatára… (Apcsel 2: 38b)
„47Az első ember földből, porból való, a második ember mennyből való
Előadás másolata:

Amikor közeledtek Jeruzsálemhez, és Betfagéba, az Olajfák hegyéhez értek, Jézus elküldött két tanítványt, és ezt mondta nekik: „Menjetek az előttetek fekvő faluba, és ott mindjárt találtok egy megkötött szamarat a csikójával együtt: oldjátok el, és vezessétek hozzám. Ha valaki szól nektek valamit, mondjátok meg, hogy az Úrnak van szüksége rájuk, és azonnal elengedi azokat.” Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék a próféta mondása: „Mondjátok meg Sion leányának: Íme, királyod jön hozzád, szelíden és szamáron ülve, igavonó állat csikóján.” A tanítványok elmentek, és úgy cselekedtek, ahogy Jézus parancsolta nekik: odavezették a szamarat a csikójával együtt, ráterítették felsőruhájukat, Jézus pedig ráült. A sokaság legnagyobb része az útra terítette felsőruháját, mások ágakat vagdaltak a fákról, és az útra szórták. Az előtte és utána menő sokaság pedig ezt kiáltotta: „Hozsánna a Dávid Fiának! Áldott, aki jön az Úr nevében! Hozsánna a magasságban.” Amint beért Jeruzsálembe, felbolydult az egész város, és ezt kérdezgették: „Ki ez?” A sokaság ezt mondta: „Ez Jézus, a galileai Názáretből való próféta.” Azután bement Jézus a templomba, és kiűzte mindazokat, akik a templomban árusítottak és vásároltak, a pénzváltók asztalait és a galambárusok székeit pedig felborította, és ezt mondta nekik: „Meg van írva: Az én házamat imádság házának nevezik: ti pedig rablók barlangjává teszitek.” Azután vakok és bénák mentek hozzá a templomba, és meggyógyította őket. Amikor pedig a főpapok és az írástudók látták azokat a csodákat, amelyeket tett, és a gyermekeket, akik a templomban ezt kiáltották: „Hozsánna a Dávid Fiának!” - haragra lobbantak, és így szóltak hozzá: „Hallod, mit mondanak ezek?” Jézus pedig így válaszolt nekik: „Hallom. Sohasem olvastátok: Gyermekek és csecsemők szája által szereztél dicséretet?” Erre otthagyva őket kiment a városból Betániába, és ott töltötte az éjszakát. Máté 21,1 – 17

A hit nem a gondolkozás megrövidítése, korlátozása – hanem személyes kapcsolat Jézussal!

Hallgatták, amikor tanított

Ott volt Máté és Zákeus, a vámszedők

…akiket meggyógyított…

„Amikor Jézus Cézárea Filippi területére ért, megkérdezte tanítványait: „Kinek mondják az emberek az Emberfiát?” Ők így válaszoltak: „Némelyek Keresztelő Jánosnak, mások Illésnek, megint mások pedig Jeremiásnak vagy valamelyik prófétának.” Erre megkérdezte tőlük: „Hát ti kinek mondotok engem?” Simon Péter megszólalt, és így felelt: „Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia.” Jézus így válaszolt neki: „Boldog vagy, Simon, Jóna fia, mert nem test és vér fedte fel ezt előtted, hanem az én mennyei Atyám. Én pedig ezt mondom neked: Te Péter vagy, és én ezen a kősziklán építem fel egyházamat, és a pokol kapui sem fognak diadalmaskodni rajta”. Máté 16: 13 – 18 „Ez Jézus, a galileai Názáretből való próféta”. Máté 21: 11

Ma is, akik személyesen találkoztak vele: egészen mást mondanak róla, mint akik hallomásból ismerik! „Ha elenyészik is testem és szívem, szívemnek kősziklája és örökségem te maradsz, Istenem, örökké!” (Zsoltárok 73: 26) Kicsoda neked Jézus Krisztus? Vagyis: találkoztál- e már vele? Öt nap múlva „feszítsd meg”-et kiáltottak– mert nem tudták, hogy ki Jézus! Értük imádkozott: „Atyám, bocsásd meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek”.

Nem tudták, ki Jézus – és te tudod?