Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1 Tomka János – Bőgel György Érzelmek és eredmények XX. Vezérigazgató Találkozó Sárvár, 2010. szeptember 29 – október 1.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1 Tomka János – Bőgel György Érzelmek és eredmények XX. Vezérigazgató Találkozó Sárvár, 2010. szeptember 29 – október 1."— Előadás másolata:

1 1 Tomka János – Bőgel György Érzelmek és eredmények XX. Vezérigazgató Találkozó Sárvár, 2010. szeptember 29 – október 1.

2 2 Dr. Tomka János főiskolai tanár, KRE társelnök, ügyvezető igazgató KPMG-BME Akadémia Dr. Bőgel György Professor of Management CEU Business School Az előadók

3 3 Ki szolgál kinek? Igazgató Szolgáltatás Kompetencia Front

4 4 Esettanulmány: Szolgáló vezetés „De Jézus magához hívta őket, és ezt mondta: „Tudjátok, hogy a népek fejedelmei uralkodnak rajtuk, és a nagyok hatalmaskodnak rajtuk: De közöttetek ne így legyen: hanem aki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen a szolgátok, és aki közöttetek első akar lenni, az legyen a rabszolgátok. Mint ahogy az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért.” (Máté 20,25-28) Paolo VERONESE Krisztus találkozása Zebedeus fiainak anyjával

5 5 Mire jó a vízió?

6 6 1. Iránymutató HESDIN Krisztus megjövendöli kínszenvedését „Amikor Jézus Jeruzsálembe készült felmenni, maga mellé vette külön a tizenkét tanítványt, és útközben ezt mondta nekik: „ Íme felmegyünk Jeruzsálembe, és az Emberfia átadatik a főpapoknak és az írástudóknak. Halálra ítélik, és átadják a pogányoknak, hogy kigúnyolják, megkorbácsolják és keresztre feszítsék, de harmadnapon feltámad”.” (Máté 20,17-19)

7 7 Volt itt helye demokráciának? Blight kapitány: „Én vagyok a parancsnok…”

8 8 2. Demokratikus Carl Heinrich BLOCH Krisztus meggyógyítja a vak Bartimeust „Jézus megállt, megszólította őket, és ezt kérdezte: „Mit akartok, mit tegyek veletek?” Ők így feleltek: „Azt, Uram, hogy megnyíljék a szemünk.” Jézus megszánta őket, megérintette szemüket, és azonnal visszanyerték látásukat, és követték őt.” (Máté 20,32-34)

9 9 Meddig lehet feszíteni a húrt? stressz teljesítmény önbecsülés

10 10 3. Követelményállító James TISSOT A betfagéi szamár „Jézus elküldött két tanítványt, és ezt mondta nekik: „menjetek az előttetek fekvő faluba, és ott mindjárt találtok egy megkötött szamarat a csikójával együtt: oldjátok el, és vezessétek hozzám.” (Máté 21,1-2)

11 11 Amikor határozott utasításra van szükség

12 12 4. Kényszerítő REMBRANDT Jézus kiűzi a pénzváltókat a templomból „Azután bement Jézus a templomba, és kiűzte mindazokat, akik a templomban árusítottak és vásároltak, a pénzváltók asztalait és a galambárusok székeit pedig felborította, és ezt mondta nekik: „Meg van írva: Az én házamat imádság házának nevezik: ti pedig rablók barlangjává teszitek.” ” (Máté 21,12-13)

13 13 Gyengülő lojalitás Hay felmérés: a munkavállalók 59%-a kilépést fontolgat vagy már aktívan keres új munkahelyet…

14 14 5. Kapcsolatközpontú Bondone di GIOTTO Lábmosás „…felkelt a vacsorától, letette felső ruháját, és egy kendőt véve, körülkötötte magát; azután vizet öntött a mosdótálba és elkezdte a tanítványok lábát mosni, és törölni azzal a kendővel, amellyel körül volt kötve.” (János 13,4-5)

15 15 Leader, manager, coach

16 16 6. Felkészítő Buoninsegna di DUCCIO Krisztus elbúcsúzik az apostoloktól „Az az én parancsolatom, hogy úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket. Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, ami én parancsolok nektek.” (János 15,12-14)

17 17 Megtérül a gondoskodás? Hay felmérés: A munkavállalók 57%-a „eldobható tömegcikknek” érzi magát…” Orvosok szerint a testi problémák harmada lelki eredetű…

18 18 7. Gondoskodó Macha CHMAKOFF Mária és János a kereszt lábánál „Amikor Jézus meglátta ott állni anyját, és azt a tanítványt, akit szeretett, így szólt anyjához: „Asszony, íme, a te fiad!” Azután így szólt a tanítványhoz: „Íme, a te anyád”.” (János 19,26-27)

19 19 Köszönjük a figyelmet! XX. Vezérigazgató Találkozó Sárvár, 2010. szeptember 29 – október 1.


Letölteni ppt "1 Tomka János – Bőgel György Érzelmek és eredmények XX. Vezérigazgató Találkozó Sárvár, 2010. szeptember 29 – október 1."

Hasonló előadás


Google Hirdetések