Házi lekvár készítés Készítette: Kukely Katalin 3. Évf Andragógia szak

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A tizenkét hónap Versek szép képekkel F.Laci Automatikus dia váltás.
Advertisements

Házi tartósítási eljárások
Replicator Pannonicum Club. Pannonicum = Egészség A z RPC megoldás lehet azok számára, akik tudják, mit akarnak és készek tenni is érte. Az RPC rendszer.
Replicator Pannonicum Club. Pannonicum = Egészség A z RPC megoldás lehet azok számára, akik tudják, mit akarnak és készek tenni is érte. Az RPC rendszer.
Szentlőrinci Kistérségi Bölcsőde és
Mikroelemek LSA komplexel A növény tápanyag felvételének javítása
Angol – amerikai projekt hét
Kisded táplálás irányelvei
Baromfiipar.
B-vércsoport.
Összeállította: Storchné Ildiko
Táplálkozás-egészségügyi ajánlás
CIGÁNY NYELV GYEREKEKNEK
Antioxidánsokban az egyetlen remény. Labilis, de nagyon reaktív, agresszív molekulák. Hozzákötődnek bármihez, amivel érintkezésbe lépnek. Romboló hatásúak.
Készítette: Tóth Tünde
A honfoglaló magyarok étkezési szokásai
A víz felhasználása.
Készítette: Zsók Győző 10.C
Az ókori sumér étkezési szokások
Csodálatos növények Alakjuk, mintázatuk, színűk már jelzik, gyógyhatásukat. Véletlen?
Mesés Mesék Élvezd a mesék csodálatos világát!
Indításkor Kattints a hangszóróra Kikapcsolás ESC gomb.
Konzervipari töltőberendezések (Élelm. Gépek I. segédanyag)
CIGÁNY NYELV GYEREKEKNEK
Gyümölcsök és gyümölcskészítmények
Az észterek.
A szilvafa.
Kalcium és D vitamin szerepe táplálkozásunkban
Energia és takarékosság a háztartásban
Boripar.
MEXIKÓI KONYHA.
VPOP Jövedéki Igazgatóság
A-vitamin Készítette: Hendrich Klaudia Kira Papp Martina.
ÉLELMISZEREK MINŐSÉGE ÉS ÁRUISMERETE
Replicator Pannonicum Club. Pannonicum = Egészség A z RPC megoldás lehet azok számára, akik tudják, mit akarnak és készek tenni is érte. Az RPC rendszer.
Replicator Pannonicum Club. Pannonicum = Egészség A z RPC megoldás lehet azok számára, akik tudják, mit akarnak és készek tenni is érte. Az RPC rendszer.
NYÁR mezőgazdaság. Melyik a hagyományos, és melyik a korszerű aratási folyamat ?
Név: Feszt Bernadett Téma: A négy évszak
Marcipánnal töltött csokoládé szilvával madeirában 275g Marcipánnal töltött csokoládé málnával narancslik ő rben 275g Marcipánnal töltött csokoládé cseresznyével.
Car Warner angol fotográfus készítette az alábbi képsorozatot, amelyben kizárlag élelmiszerek a fotómodellek.
Győr-Moson-Sopron megye növénytermesztése
A kormány finanszírozási mozgástere 2010-ben. 2 Fő kérdések: 1.Nettó kibocsátás 2010, tények és tervek 2.A nemzetközi hitelcsomag szerepe a finanszírozásban.
Készítette: Peterdi Panna 1.Története 2.Felhasználói 3.Videó+film 4.Előnyei 5.Hátrányi.
2015. július 15. Budapesti Corvinus Egyetem június  Képzési területenkénti Alprojekt Irányító Bizottságok megalakítása – június
Vendéglátóknak Ft-os Parti Ft-os Parti Szilikon Tepsi
Sárvár és Környéke. Sárvár Elhelyezkedése  A 8-as, 86-os és 84-es (Sopron – Balaton) főút.  Keresztül halad rajta a Budapest-Szombathely vasútvonal.
Karácsony – sok ember kedvenc ünnepe. Jobban belemélyedve ebbe a szóba melegség és szeretet tölti el az embereket. Szinte érezzük a házban szállingózó.
Szombathely és környéke Gasztronómiai séta. Földrajzi elhelyezkedése A város az Alpokalján, a Perint és Gyöngyös patakok lapályán, a Gyöngyös- sík nyugati.
A PIROS BOGYÓS GYÜMÖLCSÖK TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés minőségi fejlesztésére.
Gyümölcs Munkácsy Mihály Ált. Isk. Pápa 3. Évfolyam 61 tanuló.
Nyugat-Dunántúl Gasztronómia. Földrajzi elhelyezkedés Nyugati határszél Győr-Moson-Sopron megye Vas megye, Zala megye Ország határai: Szlovákia, Ausztria,
2014. évi forgalmi adatok statisztika. Alapötlet Legyen valami újdonság naponta változó kínálat létrehozása Forrás: ezenanapon.hu.
Pajzs-e a pajzsmirigy? Kicsi szerv, nagy hatás. A gégefedő alatt, pajzs formájában helyezkedik el a légcső előtt. Jódból és egyéb építőanyagokból olyan.
GYÜMÖLCSÖK Készítette:Balás-Piri Bálint. Hazánk gyümölcsei Hazánkban legtöbbet almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből ( szilva,meggy ) termelünk. A.
Gyümölcsök Készítette: Harman Eszter. Gyümölcsfélék Almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből termelünk a legtöbbet. A párásabb, kissé hűvösebb területeken.
Készítette: Tremmel Máté. Fontos!!! Legtöbbet almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből (barack, szilva, cseresznye, meggy) termelünk A párásabb, kissé.
MONIN Új likőr kollekció  A MONIN elindította ÚJ lik ő r kollekcióját  ÚJ dizájn: új címke és kupak  Modern megjelenés, jobban képviseli a MONIN brand-et.
A gyümölcstermő növények életszakaszai
melléklet: Észterek1 diasor
Készítette: Torma Bendegúz
Ételismeret Ételcsoportok: Hideg előételek Levesek Meleg előételek
Élelmiszer lábnyom.
ISKOLAGYÜMÖLCS-PROGRAM
2009–2010. évi iskolai naptár Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja, vagy bármely hónap diáját saját bemutatójába másolhatja. Ha meg szeretné.
2018. évi Pálinka Országkóstoló Díjátadó Gála
28. KÖNNYŰIPAR.
21. FÖLDMŰVELÉS.
Élelmiszer lábnyom.
Velünk élő középkor Forrás:
Forint a Kezdetektől máig.
Előadás másolata:

Házi lekvár készítés Készítette: Kukely Katalin 3. Évf Andragógia szak Varázslat a konyhában Házi lekvár készítés Készítette: Kukely Katalin 3. Évf Andragógia szak

A lekvár Sűrű,pépes élelmiszer, mely főzés útján jön létre Eredete: középkor- latin kifejezésből Szólások, kifejezések

Alapanyag: Alapanyag: gyümölcs! Mit mikor érdemes eltenni? Június–július: eper, meggy, cseresznye, ribizli, egres Június–szeptember: ringló, szilva, szeder, áfonya Július–augusztus: sárgabarack, málna, őszibarack Augusztus–október: alma, körte, szőlő Télen: narancs, grépfrút, citrom, banán, füge, ananász, gesztenye

lekvár-dzsem-zselé-gyümölcsíz Gyümölcszselé Gyümölcsíz

Tartósítás 18. sz- ban francia cukrászmester Ha nem akarunk tartósítószert használni-csírátlanítás Tiszta alkohol, rum Nátrium-benzoát Szalicil

A főzés folyamata Gyümölcs megmosása, kimagozás, feldarabolás Vízzel/ víz nélkül főzni kezdjük Fontos a folyamatos keverés!!! A főzési idő eltérő lehet Cukorral/ cukor nélkül Fakanál próba Forrón üvegekbe töltjük Dunsztoljuk 1-2 napig Száraz, hűvös helyen tároljuk

Érdekességek, különlegességek „Hitler szalonna” Luxus lekvár Magyar lekvárkészítő „mester” Sós lekvárok sült húsokhoz

Házi vs. bolti Kevesebb gyümölcstartalom Ismeretlen összetevők Rossz minőségű gyümölcs Házi Bolti Narancs Glükóz-fruktóz szirup Citrom Narancs( héj, rost, sűrítmény) Cukor citromsav víz pektin

Köszönöm a figyelmet! Jó étvágyat! 